Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
JimClark έγραψε:Επίσης, δοξασία το "η λάμπα led" θέλει εξαερισμό για να λειτουργήσει σωστά.

Αν με τον εξαερισμό υπονοείς και την σωστή ψύξη, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω!

Η απόδοση των διόδων LED και κατ επέκταση και των λαμπτήρων LED μειώνεται όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τους. Οι κατασκευαστές για να εξισορροπήσουν την μείωση της φωτεινότητας ενσωματώνουν διάταξη που ουσιαστικά φτάνει την LED σε κατάσταση "overdrive". Αυτό αντιλαμβάνεσαι ότι μειώνει τον χρόνο ζωής της LED. Επίσης είναι πολύ πιθανό αυτός να είναι και ο λόγος που έχεις μετρήσει 13W σε λάμπα των 5W (όχι βεβαίως πως οι κινέζοι είναι αξιόπιστοι στα νούμερα που δίνουν).
Άβαταρ μέλους
By drdino
#309773 Η ψύξη είναι σοβαρότο πρόβλημα γα τις led, φαίνεται κι από τις διατάξεις που χρησιμοποιούν.

Πχ
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nEK
Pitt έγραψε:
JimClark έγραψε:Επίσης, δοξασία το "η λάμπα led" θέλει εξαερισμό για να λειτουργήσει σωστά.

Αν με τον εξαερισμό υπονοείς και την σωστή ψύξη, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω!

Η απόδοση των διόδων LED και κατ επέκταση και των λαμπτήρων LED μειώνεται όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τους. Οι κατασκευαστές για να εξισορροπήσουν την μείωση της φωτεινότητας ενσωματώνουν διάταξη που ουσιαστικά φτάνει την LED σε κατάσταση "overdrive". Αυτό αντιλαμβάνεσαι ότι μειώνει τον χρόνο ζωής της LED. Επίσης είναι πολύ πιθανό αυτός να είναι και ο λόγος που έχεις μετρήσει 13W σε λάμπα των 5W (όχι βεβαίως πως οι κινέζοι είναι αξιόπιστοι στα νούμερα που δίνουν).

Αυτο ακριβως ('με αλλα λογια) μου ειπε μηχανικος της osram ερωτοντας τον κατι σχετικα με την αποδοση και τη φωτεινοτητα.
Οι λαμπτηρες led, εχουν ηλεκτρονικα που καπως αντιλαμβανονται τη πτωση φωτεινοτητας και πουσαρουν τη λαμπα για να διατηρησει τη φωτεινοτητα της. Ετσι ειναι και "σωστοι" απεναντι στο χρηστη παρεχοντας μια εγγυημενη φωτεινοτητα για Χ χρονο.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#309798 Για αυτό και οι κατασκευαστές που σέβονται τον εαυτό τους σχετικά με το τί θα βγαλουν σε κυκλοφορία αποφεύγουν αυτο το overdrive. Αυτος ειναι ο λογος που ως τωρα οι g9 led π.χ. δεν μπορουν να ξεπεράσουν το παλιό ισοδύναμο των 40 watt.

Σε περίπτωση απλών κινεζιών, δεν υπάρχει overdrive αλλα απλή κλεψιά στα περισσότερα rated watts.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
babakos έγραψε:Εχω μια σκάλα μεταλλική (αυτες με το κλασσικό γκρι χρώμα). Εχει σκουριασει λιγο σε καποια σημεια και μαλλον θα την αντικαταστήσω με μια αλουμινένια αλλά σκεφτομουν μηπως την σουλουπωνα κάπως για να την κρατήσω σαν δευτερη..

Ποια η διαδικασια ; Δεν με ενδιαφερει το τελειο αισθητικό σποτέλεσμα απλά να διατηρηθει..

Υποθετω καλό ξυσιμο , καθαρισμα. Μετά να βαλω κατευθειαν καποιο χρώμα που να εχει και αντισκωριακή δράση (πχ Hammerite) ή κατι άλλο ;

Αυτό που λες θα κάνεις, και ναι για συντομία μπορείς να περάσεις κατευθείαν κάποιο χρώμα τύπου Hammerite που εφαρμόζεται απευθείας πάνω στη σκουριά, όπως αυτό, ελληνικής παραγωγής και αρκετά φθηνότερο την τελευταία φορά που κοίταξα.
Αλλιώς χρειάζεται ένα χέρι αντισκωριακό αστάρι και μετά κανονικό βάψιμο.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#309842 + αν έχει πουθενά τρύπες μπορείς να τις κλείσεις με σιδηρόστοκο για να μην βρίσκει πρόσφορο έδαφος η βροχή.
+ μετά το τρίψιμο μπορείς να τη σκουπίσεις με ένα παλιόπανο εμποτισμένο με νέφτι, για να αφαιρέσεις τη σκόνη της σκουριάς και μετά ξεκινάς το βάψιμο.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#309848 Τρίψτη με γυαλόχαρτο, καθάρισέ τη μετά με νέφτι και ένα χέρι πλύσιμο με βέτεξ με σαπούνι (για τα λίπη) και μετά βάψτη δύο χέρια με κοινό αστάρι γκρί χρώματος. Βάλε και καινούργια παπουτσάκια στα πόδια της αν έχουν τρυπήσει και λίγο γράσσο στους μεντεσέδες και θα ζήσει μέχρι τη δευτέρα παρουσία.
Μη βάζεις χαμεροειδή επειδή λένε ότι βάφουν πάνω στη σκουριά.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Red Garland έγραψε:+ αν έχει πουθενά τρύπες μπορείς να τις κλείσεις με σιδηρόστοκο για να μην βρίσκει πρόσφορο έδαφος η βροχή.

Αν έχει τρύπες την πετάς. :s_yes

Εναλλακτικά μπορείς να την χαρίσεις στον πονηρό γείτονα που παρκάρει στην θέση σου! :s_devil
Άβαταρ μέλους
By gakost
JBT έγραψε:Α ναι ε;! :hmmm:

Αυτό ισχύει για όλες τις οικονομίας; Ανεξάρτητα τύπου;

Μόνο για τις LED
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
JimClark έγραψε:Για αυτό και οι κατασκευαστές που σέβονται τον εαυτό τους σχετικά με το τί θα βγαλουν σε κυκλοφορία αποφεύγουν αυτο το overdrive. Αυτος ειναι ο λογος που ως τωρα οι g9 led π.χ. δεν μπορουν να ξεπεράσουν το παλιό ισοδύναμο των 40 watt.

Σε περίπτωση απλών κινεζιών, δεν υπάρχει overdrive αλλα απλή κλεψιά στα περισσότερα rated watts.

Θα διαφωνίσω κι εγώ.

Η εμπΥρίαμε floodlights στα καραβια (1000W & 400W) μας έδειξε ότι κακοσχεδιασμένα φωτοστικά σώματα τα πέρνουμε στο χέρι σε πολύ σύντομο διάστημα. Επίσης ακομα και καλοσχεδιασμένα φώτα (Dialight )
Εικόνα

σε ενα σημείο που έχουμε απίστευτη σκόνη και τα βάλαμε παράλληλα με αποτέλεσμα να έχει επικαθίσεις 3 πόντους τσιμεντόσκονη μετά απο ενα χρόνο τα πήραμε κι αυτά στο χέρι.
Άβαταρ μέλους
By babakos
Pitt έγραψε:
Red Garland έγραψε:+ αν έχει πουθενά τρύπες μπορείς να τις κλείσεις με σιδηρόστοκο για να μην βρίσκει πρόσφορο έδαφος η βροχή.

Αν έχει τρύπες την πετάς. :s_yes

Εναλλακτικά μπορείς να την χαρίσεις στον πονηρό γείτονα που παρκάρει στην θέση σου! :s_devil

:lol:

Ευτυχώς δεν εχει τρύπες γιατό λεω να την σουλουπώσω

Μπα, αγαπάμε γείτονα (και γειτόνισσα :inlove: )

Ευχαριστω ολα τα παιδιά για τις συμβουλές. :)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#312744 Από τα Ηλεκτρολογικά

Pitt έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Υπάρχει καλώδιο που να μπορεί να περάσει μέσα από τζάκι; Σκέφτομαι να βάλω μοτέρ στην καπνοδόχο και να περάσω το καλώδιο εσωτερικά για να μη το κρεμάσω απ'έξω και κάνω τρύπες. Αντέχει το καλώδιο σιλικόνης-ή κάποιο άλλο- υψηλές θερμοκρασίες ή απλώς να το ξεχάσω;

Υπάρχουν καλώδια που αντέχουν σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες από αυτές του τζακιού, αλλά ΔΕΝ είναι φρόνιμο να το κάνεις. Βρές άλλη λύση.

Επίσης δεν σου συνιστώ να βάλεις μοτέρ. Έχω μοτέρ στην καμινάδα του BBQ και κάνει θόρυβο, τόσο κάτω στον χώρο που ψήνω (ακούγεται μέσα από την καμινάδα) όσο και στον περιβάλλοντα χώρο στην ταράτσα. Ο θόρυβος που ακούγεται κάτω δεν με ενοχλεί, άλλωστε είναι για λίγη ώρα και σπάνια ψήνω, αλλά ακούγεται σ’ αυτόν που μένει στον τελευταίο όροφο καθώς και σ΄ένα διαμέρισμα διπλανής οικοδομής.

Στην καμινάδα του τζακιού έχω βάλει αυτό το περιστρεφόμενο φουρφούρι (μοιάζει με τιάρα μητροπολίτη... ) και τραβάει πολύ καλά. Μήπως να το δοκίμαζες κι εσύ;

Εικόνα

Έχω τέτοιο. Πέρσυ μια φορά το άναψα μόνο γιατί φοβόμουν μη ντουμανιάσει όπως έλεγαν οι άλλοι ότι γίνεται σε δαύτους. Ένας έβαλε μοτέρ και ησύχασε. Τώρα αν κάνει θόρυβο στον τελευταίο όροφο δεν ξέρω