Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
QsisVTS έγραψε:
αεροζολ έγραψε:Η εταιρεια «BIOSAR» (ομιλος«ΕΛΛΑΚΤΩΡ») απελυσε εργαζομενη οταν αυτη αρνηθηκε να υπογραψει νεα ατομικη συμβαση εργασιας.

Συμφωνα με το Σωματειο Μισθωτων Τεχνικων μεταξυ των ορων της συμβασης ειναι και οι
1. οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονται σε περίπτωση απουσίας λόγω ασθένειας ή τραυματισμού.
2. Όποιος αρρωσταίνει για αθροιστικά πάνω από 15 μέρες/ετος απολύεται. Δίνουν την «εναλλακτική» στον ασθενή εργαζόμενο να διορίσει έναν αναπληρωτή για να κρατήσει ανοικτή τη θέση εργασίας του στον όμιλο μέχρι να επιστρέψει στη δουλειά.
3. Ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι εφόσον χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για δουλειά της εταιρείας θα αναλάβουν τα έξοδα για ασφάλιση Υγείας, εμβολιασμούς και μεταναστευτικές απαιτήσεις
4. Υποχρεώνει τον εργαζόμενο να συνάψει συμβόλαιο με Ασφαλιστική εταιρεία για ασφάλιση της μελετητικής του δουλειάς ώστε να αποζημιώσει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για οποιαδήποτε «απώλεια, ευθύνη, έξοδα (συμπεριλαμβανομένων των εύλογων δικαστικών εξόδων), ζημίες ή δαπάνες που προκύπτουν» κατά την άσκηση των εργασιακών καθηκόντων του. Ουσιαστικά επιδιώκει να εκμηδενίσει το επιχειρηματικό της ρίσκο καλύπτοντας όποιες πιθανές αστικές ευθύνες της με χρήματα των υπαλλήλων της.
5. ως εφαρμοστέο δίκαιο ορίζεται το αγγλικό και κατά συνέπεια για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη σύμβαση αποκλειστική δωσιδικία θα έχουν τα αγγλικά δικαστήρια
6. Ζηταει από τον μισθωτό τεχνικό να υπογράψει ρητή «δήλωση» ότι δε θεωρεί τον εαυτό του υπάλληλο του ομίλου.

Ο ομιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» πρωτοπορος [ενας τυπος σχεσης με την (υποτιθεται μισθωτη/εξαρτημενη) εργασια που δειχνει τον δρομο για το μελλον που (υποθετω οτι) οραματιζονται] και στις συμβασεις εργασιας. :yahoo:

αυτές οι παπαριές γίνεται να στέκουν νομικά; :hmmm: ελληνικό δικαστήριο θα έβγαζε άκυρη τη σύμβαση λέτε;

Yποθετω οτι (αν oχι ολοι) οι περισσοτεροι απο τους ορους της συμβασης εργασιας θα κρινονταν απο τα ελληνικα δικαστηρια ως καταχρηστικοι και θα απορριπτονταν. Επισης υποθετω οτι ο ομιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» εχει πολυ καλους νομικους .
Απλως καποιες εργοδοσιες δειχνουν καθαρα την κατευθυνση που θελουν να εχει η σχεση με την εργασια στο μελλον και προσπαθουν να κανουν αυτο το μελλον πιο γρηγορα παρον. Παντα καποιοι ειναι μπροστα απο την εποχη τους , πρωτοποροι .
Άβαταρ μέλους
By g8777
#243173 Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο προβαινετε σε εκτιμησεις της καταστασης χωρις να εχετε προσωπικη πειρα απο τα γεγονοτα. :x
Επειδη διαβασατε μια ανορθογραφη ανακοινωση των συνδικαλΗστων . :svivhaha:

Dimik υποθετω οτι μολις συμπληρωσεις 8ωρο θα σηκωθεις να πας σπιτακι σου. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Οπως επισης αν χρειαστει να καθισεις παραπανω θα πληρωθεις υπερωριες. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Μεθαυριο αν εχεις πυρετο θα καθισεις στο σπιτι σου με αναρρωτικη. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Ο εργοδοτης σου θα σε πληρωσει κανονικα ομως. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Κατα το καλοκαιρακι θα παρεις κανα 15μερο αδεια να πας να ξεκουραστεις. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Παλι θα πληρωθεις κανονικα. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Στο γραφειο σου θα κανεις και κανα μισαωρο διαλλειμμα για ξεκουραση.Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Φυσικα πληρωνεσαι το ιδιο με καποιον αλλον συναδελφο, ασχετα το χρωμα, φυλο καταγωγη που σας χωριζουν. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.

Επειδη λοιπον ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ (και απειρως περισσοτερα ακομα) που εσυ τα βρηκες ΕΤΟΙΜΑ κερδηθηκαν με το αιμα καποιων που δεν κοιταζαν τον κωλο τους, εσυ τα θεωρησες δεδομενα και οτι τα δικαιουσαι επειδη εισαι ψηλο παλλικαρι.

Τελικα υπαρχει και κατι που δεν κερδιζεται με αγωνα. Η ντροπη.
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο προβαινετε σε εκτιμησεις της καταστασης χωρις να εχετε προσωπικη πειρα απο τα γεγονοτα. :x
Επειδη διαβασατε μια ανορθογραφη ανακοινωση των συνδΙκαλΗστων . :svivhaha:

Dimik υποθετω οτι μολις συμπληρωσεις 8ωρο θα σηκωθεις να πας σπιτακι σου. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Οπως επισης αν χρειαστει να καθισεις παραπανω θα πληρωθεις υπερωριες. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Μεθαυριο αν εχεις πυρετο θα καθισεις στο σπιτι σου με αναρρωτικη. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Ο εργοδοτης σου θα σε πληρωσει κανονικα ομως. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Κατα το καλοκαιρακι θα παρεις κανα 15μερο αδεια να πας να ξεκουραστεις. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Παλι θα πληρωθεις κανονικα. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Στο γραφειο σου θα κανεις και κανα μισαωρο διαλλειμμα για ξεκουραση.Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Φυσικα πληρωνεσαι το ιδιο με καποιον αλλον συναδελφο, ασχετα το χρωμα, φυλο καταγωγη που σας χωριζουν. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.

Επειδη λοιπον ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ (και απειρως περισσοτερα ακομα) που εσυ τα βρηκες ΕΤΟΙΜΑ κερδηθηκαν με το αιμα καποιων που δεν κοιταζαν τον κωλο τους, εσυ τα θεωρησες δεδομενα και οτι τα δικαιουσαι επειδη εισαι ψηλο παλλικαρι.

Τελικα υπαρχει και κατι που δεν κερδιζεται με αγωνα. Η ντροπη.

Επειδή έχω ζήσει και ζω καταστάσεις που:

Ούτε στο 10ωρο σηκωνόμουν να πάω σπιτάκι μου και όταν πήγαινα μπορεί να με έπαιρναν τηλ να γυρίσω πίσω.
Που οι υπερωρίες δεν πληρωνόντουσαν ποτέ και έριχνα και ένα σφουγγάρισμα πριν φύγω.
Που η λέξη αναρρωτική υπήρχε μόνο αν ήσουν στο νοσοκομείο.
Που έκανα καιρό να πληρωθώ.
Που δεν υπήρχε διάλειμμα.
Που πληρώνομαι λιγότερο από συναδέλφους για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν και με την καταγωγή.

και επειδή από ΟΟΟΟΟΟΟΣΟΥΣ αγώνες έχω δει στην ζωή μου έχω φάει σκατά ενώ οι αγωνιστές (έστω όχι όλοι) τρώνε με χρυσά κουτάλια ή βολεύονται με κάποιον τρόπο, πρώτα θα δω αυτούς και τους υποστηρικτές τους να ντρέπονται που μας πουλάνε κουτόχορτο και μετά θα ντραπώ εγώ.

Μέχρι τότε κάθε καρεκλοκένταυρος, συνδικαλιστής του κώλου, από οργανώσεις του κώλου διανθισμένες με μπόλικη κομματίλα που μιλάει για αγώνες θα έχει την περιφρόνηση μου και όχι μόνο.

Τελικά μάλλον δεν είμαι και τόσο ψηλό παλικάρι και έχω καταλάβει ότι αν θέλω να πάρω ένα @ αντί για δυο @@ από τον εργοδότη μου μάλλον κάτι πρέπει να κάνω διαφορετικά. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By drdino
#243184 wat?

Mάλλον έχει χαλάσει το πληκτρολόγιό σου, γιατί φαίνεται να γράφεις το εξής:
Dimik έφαγε τσιβί->όλο το συνδικαλιστικό κίνημα γτπ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#243189 Dimik κοιτα να δεις, πριν οχι και τοσα πολλα χρονια*

Ούτε στο 10ωρο σηκωνόμουν να πάω σπιτάκι μου και όταν πήγαινα μπορεί να με έπαιρναν τηλ να γυρίσω πίσω

ηταν ΝΟΜΙΜΟ
Που οι υπερωρίες δεν πληρωνόντουσαν ποτέ και έριχνα και ένα σφουγγάρισμα πριν φύγω.

ηταν ΝΟΜΙΜΟ
Που η λέξη αναρρωτική υπήρχε μόνο αν ήσουν στο νοσοκομείο.

ηταν ΝΟΜΙΜΟ
Που έκανα καιρό να πληρωθώ.

ηταν ΝΟΜΙΜΟ
Που δεν υπήρχε διάλειμμα.

ηταν ΝΟΜΙΜΟ
Που πληρώνομαι λιγότερο από συναδέλφους για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν και με την καταγωγή

ηταν ΝΟΜΙΜΟ

Για να φτασουμε εν ετει 2016 λοιπον να χαρακτηριζουμε αυτες τις συνθηκες εργασιας ΓΑΛΕΡΑ και οχι another day at the office καποιοι (ναι! ναι!) ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ετσι ωστε και εσυ να μπορεις να λοιδωρεις τον αγωνα αλλα και καποιοι συνδικαληστες να περνανε ζωη και κοτα. :s_bye

* μην πεταχτει κανας ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΣ και πει για "αρχαια ιστορια", ξηγημενοι ετσι; :s_wink
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 08 Απρ 2016, 15:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
drdino έγραψε:wat?

Mάλλον έχει χαλάσει το πληκτρολόγιό σου, γιατί φαίνεται να γράφεις το εξής:
Dimik έφαγε τσιβί->όλο το συνδικαλιστικό κίνημα γτπ.

Dimik και το 80% των συνομηλίκων του που εργάζονται τρώνε καθημερινά τσιβί......

συνδικαλιστικό κίνημα γτπ εδώ και πολλά χρόνια, δες συνθέσεις βουλής τα τελευταία 40 χρόνια, μέτρα πόσοι ήταν-είναι εκ του κινήματος και αγωνιστές, δες πόσο εξευτέλισαν τους "αγώνες" τους με τους νόμους που πέρασαν και περνάνε και μετά πες μου αν πρέπει να αλλάξω άποψη.

και έλεος μην μου το γυρίσετε στο "ναι μα το 1919 αγωνίστηκαν για το 8ωρο και κέρδισαν", γιατί θα σας πως ότι είμαι σίγουρος ότι όσοι εργάζονται 12 ώρες και πληρώνονται για 8 είναι πολύ περήφανοι μαζί κι εγώ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#243196 @g8777 ε ναι λοιπόν λοιδορώ τον αγώνα :s_dance

το ήταν δεν ήταν νόμιμο βέβαια καμία σχέση δεν έχει γιατί πάλι η εκμετάλλευση από τον εργοδότη ίδια είναι και δεν του καίγεται καρφάκι για τον νόμο που ΩΩΩΩΩΩΠ ψήφισαν οι αγωνιστές, αλλά λεπτομέρειες....ο αγώνας να μην λοιδορείται μόνο
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#243199 Koίτα dimik, έξυπνο παιδί είσαι, ειλικρινά δεν έχει λογική αυτό που γράφεις.
Επειδή κάποτε ήταν παράνομο, αυτό που περιγράφεις ήταν ο κανόνας, ενώ σήμερα είναι η εξαίρεση.

Αντιληπτό επίσης φαντάζομαι, όπως (αυτό ίσως λιγότερο απο σένα) πώς αυτό έγινε απο κανόνας εξαίρεση (με αγώνες απ τους εργαζόμενους :help: )

Αυτό μόνο απο μένα, γιατί είναι η μέρα της μαρμότας η φάση :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#243200 τις προάλλες θα μπορούσα να πιαστώ στα χέρια συνομιλώντας με βολεμένο συνδικαλιστή του δημοσίου που δε θυμήθηκε το κίνημα και τους αγώνες όταν φιλούσε κατουρημένες ποδιές να διοριστεί εκεί που είναι που από τη μία με έλεγε βολεμένο και όταν το επιχείρημα κατέπεσε, μετά πήγε να με βγάλει τσιράκι της εργοδοσίας και όταν και αυτό το επιχείρημα κατέπεσε επίσης πήγε απλά να βγάλει άχρηστη την όποια ατομική μου προσπάθεια για να βρω το δίκιο μου από τη στιγμή που δε γίνεται μέσω συλλογικών οργάνων και αγώνων κτλ κτλ

τι λες ρε μεγάλε που θα βγω εγώ στους δρόμους για να τα ξύνετε εσείς στο δημόσιο και να κάνω μάγκες τους δήθεν εργατοπατέρες :dizzy:

μου έλεγε και αυτός ότι χωρίς αυτά δε θα είχαμε ούτε τα ελάχιστα που έχουμε και τώρα

NEWSFLASH!!!!
στη πράξη όλα αυτά έστω και τα ελάχιστα καταπατούνται καθημερινά και επίσης είναι για τον πούτσο, είναι ντροπή που ισχύουν

ποιο εργατικό κίνημα ρε φίλε; αυτοί που δε δουλεύουν ποτέ και δε ξέρουν το κατώτατο ωρομίσθιο; ή αυτοί που υπέγραψαν τις γενικές συλλογικές συμβάσεις της κινεζοποίησης;

εγώ προσωπικά τους φτύνω και δε θα γίνω με τίποτα άλλο ένα προβατό τους

ο καθένας για πάρτη του :rtfm:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 08 Απρ 2016, 15:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
rx8_drifter έγραψε:Koίτα dimik, έξυπνο παιδί είσαι, ειλικρινά δεν έχει λογική αυτό που γράφεις.
Επειδή κάποτε ήταν παράνομο, αυτό που περιγράφεις ήταν ο κανόνας, ενώ σήμερα είναι η εξαίρεση.

Αντιληπτό επίσης φαντάζομαι, όπως (αυτό ίσως λιγότερο απο σένα) πώς αυτό έγινε απο κανόνας εξαίρεση (με αγώνες απ τους εργαζόμενους :help: )

Αυτό μόνο απο μένα, γιατί είναι η μέρα της μαρμότας η φάση :lol:

Αν εσύ το βλέπεις σαν εξαίρεση τι να πω, εγώ γύρω μου βλέπω την καταπάτηση κάθε εργατικού νόμου ή και δικαιώματος αν θες χωρίς να ενδιαφέρεται ο εργοδότης για τον νόμο, πολύ απλά γιατί οι αγωνιστές μόλις πήραν εξουσία φρόντισαν να τον θέσουν υπεράνω.

Αν το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να δοξάζουμε όσους αγωνίστηκαν για να θεσμοθετηθούν αυτά ok no prob δοξάστε τους όσο θέλετε, εγώ δεν έχω σκοπό να το κάνω γιατί έχω άλλη άποψη η οποία είναι μακροσκελής και έχει άλλες παραμέτρους μέσα που δεν είναι της παρούσης.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#243205 Δηλαδή dimik, εσύ πληρώνεσαι για 8 και δουλεύεις για 12 και νιώθεις περήφανος και όχι μ@λάκας; :dizzy:
Γιατί εγώ (που αναγκάζομαι να το κάνω εδώ και κάμποσα χρόνια), έτσι νιώθω.
Θα τρελαθούμε εντελώς τώρα;
:help:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Δηλαδή dimik, εσύ πληρώνεσαι για 8 και δουλεύεις για 12 και νιώθεις περήφανος και όχι μ@λάκας; :dizzy:
Γιατί εγώ (που αναγκάζομαι να το κάνω εδώ και κάμποσα χρόνια), έτσι νιώθω.
Θα τρελαθούμε εντελώς τώρα;
:help:

E? έγραψα κάπου ότι νιώθω περήφανος? ή μάλλον ένιωθα, γιατί πλέον πληρώνομαι τις υπερωρίες, αλλά χρειάστηκε να κάνω κάτι για αυτό.
Πάντως για να σου λυθεί η απορία αν καθόμουν και συνέχιζα να μην πληρώνομαι τα 12ωρα ενώ παράλληλα χτυπούσα και στην πλάτη με συγκατάβαση τους αγωνιστές που ερχόντουσαν να ενημερώσουν για τους αγώνες και να μοιράσουν φυλλάδια θα ένιωθα πιο |λογοκρισία|.

Μην μπερδεύεσαι με το αν ένιωθα περήφανος που είχα μια δουλειά και επιβίωνα έστω και υπο αυτές τις συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
By kacey
QsisVTS έγραψε:
kacey έγραψε:μηνυση να κανει ποιος κ γιατι?

συκοφαντική δυσφήμιση

δεν καταλαβαινω. ποιος συκοφαντει ποιον? Οταν με ρωτησουν εμενα ως πρωην εργοδοτη την αποψη μου για ενα πρωην εργαζομενο (κ οχι να παρουσιαζω ως γεγονος κατι που δεν εγινε)? Με ρωτουν την αποψη μου για καποιον, μπορω να εχω οτι αποψη γουσταρω. συκοφαντικη δυσφημηση σημαινει αυτο που λεει το πρωτο: συκοφαντηση. να πω πχ οτι εκλεψε ενω ειναι ψεμμα. οχι την αποψη μου για καποιον.

ή δεν καταλαβα τι λετε?
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 08 Απρ 2016, 15:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#243212 Δεν ειναι η αποψη σου, γιατι πολυ απλα μπορει να εχει δυμενεις συνεπειες για τον πρωην εργαζομενο. Και φυσικα εχει καθε δικαιωμα ο αλλος να σου κανει μυνηση για συκοφαντικη δυσφημηση. Και καλα θα σου κανει εδω που τα λεμε. :shifty:
Κατα 99% θα εχει δικιο :shifty: :shifty: .
Άβαταρ μέλους
By kacey
#243215 σαφεστατα κ ειναι η αποψη μου κ μπορω να την εχω. κ επισης, οταν σε κατηγορει καποιος, εκεινος πρεπει να αποδειξει οτι εισαι ενοχος, οχι εσυ οτι εισαι αθωος.

το υπολοιπο ποστ σου παει για ρεπορτ.