Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#795661 Εγώ το βάζω στο αυτόματο, κάνει κουμάντο μόνο του ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
saxon_747 έγραψε:
egobrain έγραψε:Μιλούσα με τον τεχνικό του κλιματιστικού μου και με είπε πως η κατανάλωση του για θέρμανση είναι 3 φορές πάνω σε σύγκριση με την ψύξη :S

Όποια τιμή και αν συγκερίνεις, 3 φορές πάνω δεν είναι.
ναι δεν είναι η ακρίβεια το ζήτημα, στο περίπου το είπε.
αλλά αν καίει 5 κιλοβατώρες την ώρα δεν το βλέπω συμφέρον όπως λέγεται για τα κλιματιστικά.
Άβαταρ μέλους
By opc
egobrain έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
egobrain έγραψε:Μιλούσα με τον τεχνικό του κλιματιστικού μου και με είπε πως η κατανάλωση του για θέρμανση είναι 3 φορές πάνω σε σύγκριση με την ψύξη :S

αλλά αν καίει 5 κιλοβατώρες την ώρα δεν το βλέπω συμφέρον όπως λέγεται για τα κλιματιστικά.
Αν δε κάνω λάθος οι 5kw είναι η αντιστοιχία στα 1800btu. 1800w και λίγο παραπάνω θα είναι η στιγμιαία κατανάλωση. Σε 12000btu η μέγιστη που έχω δει είναι στα 1350. Αλλά αυτό είναι πάντα για σχετικά λίγο και αρχίζει και "κόβει".

< one >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
egobrain έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

Τα 1800w είναι 1,7kWh την ώρα.

https://energyusecalculator.com/electri ... tralac.htm
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#795687 εννοούσα πως αν ισχύει το "3 φορές όσο στην ψύξη" που με είπε μιλάμε για 1600-1700W x 3 άρα ~ 5 κιλοβατώρες.

@opc ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
mjacob έγραψε:Και πολύ περισσότερος θόρυβος

Ισχύει αυτό, αν και δεν μας ενοχλεί οικογενειακώς.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
markvag έγραψε:

Εικόνα :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#795736 Απο την στιγμη που ο ζεστος αερας παει επανω και ο ψυχρος κατω γιατι μερικοι εχουν τα a/c με την κλιση απο μεση προς τα πανω;
Να ζεσταινεται η λαμπα και το ταβανι;
Άβαταρ μέλους
By glf
#795749 Τώρα που έχουμε μάθει τη γενική ίδια θερμοκρασία που δίνει η ενδοδαπέδια σε ένα δωμάτιο, όταν πάμε σε σπίτι με κρυο πάτωμα μας έρχεται κάπως.. το θυμήθηκα γιατί χτες μου το θύμησαν τα κορίτσια που πήγαμε στη γιαγια :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Δημ.Φυλακτος έγραψε:Απο την στιγμη που ο ζεστος αερας παει επανω και ο ψυχρος κατω γιατι μερικοι εχουν τα a/c με την κλιση απο μεση προς τα πανω;
Να ζεσταινεται η λαμπα και το ταβανι;

Για να μην τους ενοχλεί το ρεύμα του αέρα υποθέτω.
egobrain έγραψε:εννοούσα πως αν ισχύει το "3 φορές όσο στην ψύξη" που με είπε μιλάμε για 1600-1700W x 3 άρα ~ 5 κιλοβατώρες.

@opc ευχαριστώ.

Μια ματιά σε ένα κλιματιστικό θα μας πείσει:
https://www.skroutz.gr/s/14708007/Mitsu ... U-A-A.html
Εικόνα
Βλέπουμε πως η απόδοση είναι πολύ υψηλότερη στην ψύξη, τώρα αν είναι x3 δεν ξέρω, αλλά σίγουρα υπάρχει διαφορά μεγάλη.
Η σύγκριση όπως βλέπετε είναι 2.5kW με 1.3kW.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:
markvag έγραψε:

Εικόνα :s_biggrin

:lol: :lol:

Όχι, απλά δεν μας ενοχλεί... :lol: :lol: