Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gakost
fokion έγραψε:Εχω ενα γκαραζ που χωραει δε χωραει ενα αυτοκινητο. Επιπλεον η ραμπα ειναι τοσο κοντη και αποτομη που αν υποθεσουμε οτι το βαζεις πρεπει να εκτοξευτης για να βγεις.

Πρακτικά δηλ. αχρηστο.
Φανταστητε το λοιπον σαν... πυλωτη μιας θεσης.
Σ αυτο αποθυκευω το πελλετ ( ερχεται σε παλετα ) και θελω να αποθυκευσω κι αλλα πραγματα πχ τα χαλια το καλοκαιρι, κατι κουτες απο διαφορα νοικοκυρια που ειχαμε στησει η συζηξ κι εγω απο προηγουμενους γαμους που τωρα ειναι διασπαρτες...

Θελω μια λυση DYI καθοτι φραγκα για μαστορα δεν, φτηνη. Πρεπει να εχει πορτα ωστε να μπορω να βαλω το πελλετ αλλα και να ασφαλιζει μη μας κανουν "ωραιους"
Σκεφτηκα μηπως χτισω το μισο ανοιγμα με αλφαμπλοκ ή τσιμεντοσανιδα ή τελαρομενο OSB (πιο κοντα στις γνωσεις μου αυτο) και το υπολοιπο να κλεινει με μια ασ πω συρωμενη "πορτα" απο OSB ή καπως ετσι...

Για πειτε καμια ιδεα να ξεκινησουμε τη κουβεντα.

Ή καλύτερη λύση σπιτάκι κήπου.

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/ap ... kia-kipou/

Ότι άλλο και να πάρεις θα σου βγει πιο ακριβό πιστευω. Επισης να ξέρει ότι αν κάνεις μία ίδιοκατασκευή που δεν είναι μεταφερόμενη θέλεις άδεια από την πολεοδομία. Σε γνωστό που έφτιαξε κοτέτσι με λαμαρίνα και σύρμα και ύψος που δεν μπορούσες να σταυθεις (χαμηλό) του έστειλαν την πολεοδομία και το γκρέμισε. Ή άλλη επιλογή ήταν να αφαιρέσει την σκέπη ή να την κάνει μη σταθερή με τέντα.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#307802 Τη πολεοδομια ναι την ειχα υποψη αν και εχω "συνενοηθει" με τους γειτωνες οτι οποιος κανει καταγγελεια στον αλλο θα μας παρει ολους η μπαλα....
Η πλακα ειναι οτι αυτο το γκαραζ δεν υπαρχει στα σχεδια της πολεοδομιας οποτε ουσιαστικά "παω να αποκαταστησω" την παρανομια....

εχω οροφη και 3 τοιχους και παω να κλεισω τον 4ο..... "προχειρα"....
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#307807 Εμφανίστηκε αυτή ή ρωγμή στο ταβάνι από εκει που βγαίνει ο γάντζος. Δεν έχει βάρος, μία σκέτη λάμπα έχω χωρίς φωτιστικό

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By corsair
Dimitris_P έγραψε:Εμφανίστηκε αυτή ή ρωγμή στο ταβάνι από εκει που βγαίνει ο γάντζος. Δεν έχει βάρος, μία σκέτη λάμπα έχω χωρίς φωτιστικό

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016100 ... 3e1be7.jpg

Στην θέση σου θα εβγαινα απο το κτιριο και θα καλουσα κλιμακιο της πολεοδομιας να δει τα στατικα. Σε καθε περιπτωση βγες απο το κτιριο ΤΩΡΑ.
Άβαταρ μέλους
By nEK
corsair έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Εμφανίστηκε αυτή ή ρωγμή στο ταβάνι από εκει που βγαίνει ο γάντζος. Δεν έχει βάρος, μία σκέτη λάμπα έχω χωρίς φωτιστικό

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016100 ... 3e1be7.jpg

Στην θέση σου θα εβγαινα απο το κτιριο και θα καλουσα κλιμακιο της πολεοδομιας να δει τα στατικα. Σε καθε περιπτωση βγες απο το κτιριο ΤΩΡΑ.

+1000
Με τετοια δεν παιζουμε. Ας το δει μηχανικος, γιατι εκει που μπαινει το φωτιστικο ειναι ποιο δυνατο το μπετον για λογους στηριξης. Και αν αυτο εχει σκασει ετσι :lipsealed: , βλεπω να φευγει καπακι στο πατωμα. Τουλαχιστον μη περνας απο κατω μεχρι να βεβαιωθει το προβλημα, μη σου ερθει ο απο πανω αγκαλια. Εχει συμβει και αυτο... :protest: :x
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#307861 Πότε έγιναν οι σοβάδες; Πότε μπήκες στο σπίτι;
Αυτό είναι το πρώτο καλοκαίρι που πέρασε αφότου τελείωσε το σπίτι;

___
... tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#307881 Καταρχάς σταματηστε τα τρολ για να μπορέσουμε να συζητησουμε.
Pitt το 2ο καλοκαίρι είναι
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#307885 Δεν είναι κάτι σοβαρό. Επειδή υπήρχε η τρύπα για τα καλώδια, ο σοβάς εκεί τράβηξε πιό γρήγορα από την γύρω περιοχή και έσκασε. Αν θέλεις κάνε μέσα σε ένα κεσεδάκι λίγο γύψο και στοκάρισέ το για να μη σ΄ενοχλεί στο μάτι. Αν και όταν κρεμάσεις φωτιστικό θα καλυφθεί και δεν θα φαίνεται.
Άβαταρ μέλους
By trident1971

2 καλοκαιρια και εσκασε τωρα? Καθαρά κατασκευαστικό πρόβλημα. :rtfm:

Εχει αρκετή δουλεια για να εισαι σιγουρος. Μπορει να ειναι κατι απλο αλλα θελει ελεγχο
Ισαμε και θεμα με τον κατασκευαστη μπορεις να εγείρεις. γιατι μπορει να ειναι πιο βαθυ το προβλημα
Σοβαρα τωρα, οι τυποι ειναι για κρέμασμα, οι αλητες, οργιαζουν, 2 καλοκαιρια μονο ???
Αν θελεις να το τσεκαρεις μονος σου οπως ειπα εχει αρκετη δουλεια, θαλει και γνωσεις, θα ελεγα αστο καλυτερα
Ιδιως αν εισαι μονος σου και δεν εχεις κανα φιλο μηχανικο

Τρεξε και βρες κάποιον που να εχει εμπειρια σε τετοια θεματα, μην ειναι σκιτζής
Ρωτα φιλους και γνωστους αν υπαρχει κανενας που να μπορει να εκφερει γνωμη,γιατι δεν ειναι ολοι ιδιοι,
Ειναι αρκετα δυσκολο να βρεις στατικους της προκοπης, οι περισσοτεροι ειναι της πλακας, οταν τους δειξεις τετοιο θεμα
Λενε, "δεν ασχλουμαι" γιατι ειναι δυσκολο, σαν τους γιατρους που καλυπτουν ο ενας τον αλλον και το παιζουν καπως αλλα
Οταν τους πιεσεις προσπαθουν να ξεγλιστρησουν γιατι απο τη μια βλεπουν το ιατρικο λαθος και απο την αλλη θελουν να
Σκεφτουν να δουν τι θα πουν για να καλυψουν τον κλαδο. Κοιτα τωρα τα αρχικα γραμματα καθε γραμμης στο ποστ μου.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#307941 @trident,

Ο μεγαλυτερος υποπτος για το ριξιμο του ρελε ειναι η αντισταση και οχι ο θερμοστατης.

Θα πρεπει κατι να παει καταστροφικα στραβα στα σωθικα του θερμοστατη ωστε να ριχνει αυτος το ρελε.

Παρολα αυτα φτηνος ειναι, μπορεις να τον αλλαξεις προληπτικα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Pitt έγραψε:Δεν είναι κάτι σοβαρό. Επειδή υπήρχε η τρύπα για τα καλώδια, ο σοβάς εκεί τράβηξε πιό γρήγορα από την γύρω περιοχή και έσκασε. Αν θέλεις κάνε μέσα σε ένα κεσεδάκι λίγο γύψο και στοκάρισέ το για να μη σ΄ενοχλεί στο μάτι. Αν και όταν κρεμάσεις φωτιστικό θα καλυφθεί και δεν θα φαίνεται.

Πολύ σωστά, άλλωστε φαίνεται ότι ο σοβάς βουλιάζει από την συρρίκνωση, το μπετόν είναι τουλάχιστον 1-3 εκ πιο βαθειά και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι του μπετόν η ρωγμή.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#309134 Εδεησα να συνεχίσω με το σπιτάκι
Εικόνα
Εικόνα

Τώρα μένει να βάλω τη βάση στο μέρος της και να το βάλω επάνω αλλά θέλω 2ο άτομο για να το σηκώσουμε και δεν έχω πρόχειρο σήμερα...

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#309262 Είπα να δοκιμάσω λάμπες led, είδα ότι τι κόστος είναι πια λογικό και πήρα online μια εξάδα Philips 8W που λέει φωτίζει σαν 60W. Τις έβαλα σε σημεία που χρησιμοποιούνται αρκετά (είσοδο, μπάνιο, δωμάτιο). Η διαφορά από τις παλιές (έχει σημασία βέβαια κι αυτό) 60άρες ήταν σαφής.
Πολύ ευχαριστημένος, ανάβουν αμέσως, φωτίζουν πολύ, μάλλον σαφώς περισσότερο από τις παλιές, δεν καίγεσαι αν τις ακουμπήσεις, βγάζουν ωραίο χρώμα φως και φωτίζουν και πιο ομοιόμορφα.
Περιμένω τώρα να έρθει και η δεύτερη εξάδα (βιδωτές, οι άλλες ήταν μπαγιονέ) για να βάλω και σε κουζίνα, φωτάκι κλπ.
Μετά πρέπει να βρω τις άλλες τις στενόμακρες (κεράκια) για υπνοδωμάτιο, σαλόνι, τραπεζαρία νομίζω 40άρες σε πολυελαίους αλλά πρέπει να είναι ευπαρουσίαστες.