Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
rx8_drifter έγραψε:
mjacob έγραψε:Αυτό ακριβώς έκανε ένας θεούλης σε έναν πάροχο (ονόματα δεν λέμε συνειδήσεις δεν θίγουμε).
Έξυνε @@ρι όλη μερα και έστελνε (πολύ καλές) τσόντες σε όλον τον κόσμο.

Του πήρε 4 χρόνια να απολυθεί.
Και δεν πολυθέλετε να ακούσετε και το ύψος του μισθού του.

Για δημόσιο το κόβω, ΟΤΕ? :shifty:

Αναλόγως με τη συζήτηση και το τι υποστηρίζουμε, ο ΟΤΕ είναι (εν δυνάμει και) ιδιωτικός. :lol:

Και εδώ στα εξωτερικά βλέπω καταπληκτικές διαδικασίες πρόκλησης απόλυσης/παραίτησης από τις δύο πλευρές, μάνατζερ και εργαζομένου. Η ελληνική μου εμπειρία είναι ακόμα πολύ μακριά από αυτά...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#242720 Οι πληροφορίες των συνφορουμιτών τι λένε για τους νέους φορολογικούς συντελεστές? Πάμε για κούρεμα καθαρών αποδοχών κι αν ναι πως θα διαμορφωθούν οι κλίμακες?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#242738 έχεις καμία solid πληροφορία; (νομοσχέδιο;) γιατί όλο ακούμε και άκρη δε βγάζουμε

ευτυχώς το '15 πάει όπως και το '14 για τις δηλώσεις που κάνουμε τώρα

επίσης και αυξήσεις των εισφορών ακούγαμε, αλλά και πάλι δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό

ελπίζω να ανεβάσουν μόνο του εργοδότη κι όχι του εργαζόμενου γιατί αλλιώς θα μειωθεί το πληρωτέο ποσό προς τον εργαζόμενο
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#242747 Γι' αυτό ανέφερα για κούρεμα στα καθαρα. Έρχονται διάφοροι από δω κατά καιρούς και καλά να μας ενημερώσουν για τις επικείμενες αλλαγές αλλά τίποτα με ακρίβεια. Όλο περιμένουμε την εγκύκλιο και την εγκύκλιο. Το πιο συχνό σενάριο που ακούω κάνει λόγο για αύξηση των συντελεστών εισφορών εργαζόμενου αλλά χωρίς να διευκρινίζουν αν θα αφορά το σύνολο ή κάποιες συγκεκριμένες κλίμακες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Jimvar έγραψε:Στα γρήγορα: Δεν με ενδιαφέρουν συστατικές, Κυριακή φεύγω στο εξωτερικό. δεν περιμένω προφανώς καμιά αποζημίωση, απλά μου φέρθηκαν πούστικα και δεν γουστάρω ούτε να τους δω. Ήθελα απλά να μάθω αν μπορώ να βρεθώ εκτεθειμένος νομικά αν εξαφανιστώ χωρίς να δηλώσω παραίτηση. Ε δεν αξίζει για ένα γινάτι να τρέχω

Κοιτα αν εχεις λογους υγειας που πας στο εξωτερικο μπορεις να τους στελνεις χαρτι από το γιατρο ότι δεν μπορεις να πας στην δουλεια και αυτό να συνεχιζεται οσο εχεις πρόβλημα υγειας...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Nikos! έγραψε:Η ερώτηση λοιπόν είναι αν είσαι διατεθιμενος να ρισκαρεις, διότι όπως λες γίνεται.

Γιαυτό, σκεφτείτε καλά.

< >

Νικο, στο εξωτερικο εχουν καταργηθεί οι συστατικες επιστολες (και τα αναλογα τηλεφωνα) εδώ και 20+ χρονια. Ο λογος είναι γιατι παιζουν πολλα κομπλεξ στις εταιρειες και ο κοσμος το ξερει. Πολύ κοσμος κακολογει αρκετο κοσμο χωρις να εχει καποιο πρόβλημα με την αποδοση αλλα εμπαθεια για αλλους λογους. Αυτος που χανει δουλεια επηδει ο προηγούμενος εργοδότης τον κακολογησε μπορει να τον παει νομικα και να ζητησει αποζημειωση και θα την παρει. Αρα ολοι λενε ότι ο ταδε δουλεψε από τοτε μεχρι τοτε στην εταιρεια και τιποτα άλλο.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#242767 H αλήθεια είναι βέβαια ότι ο κόσμος είναι και έξω μικρός.

Λίγο πολύ όλοι ξεραίνονται και μαθαίνουν πληροφορίες
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Geo f1 έγραψε:Σε αυτο το θεμα κολλαει το παρακατω κανονι?
Βόμβα στην αγορά! Λουκέτο βάζει η Ηλεκτρονική μετά από 66 χρόνια - Στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι

....................................

Έχω κάνει αρκετές αγορές από την Ηλεκτρονική στην Ελευσίνα, μιλάμε για μεγάλο κατάστημα, πολλά προϊόντα, αρκετός κόσμος. Είχα μαζέψει κάποιους πόντους που ποτέ δεν εξαργύρωσα. Πήγα πριν λίγο καιρό να δω για τηλεόραση και απογοητεύτηκα. Πιο άδειο μαγαζί δεν πρέπει να έχω ξαναδει. Απελπισία.. Τι να μου πει και ο υπάλληλος, έφυγα σε λιγότερο από 1 λεπτό. Από την άλλη, ο Κωτσόβολος άλλαξε κατάστημα, πήγε σε μεγαλύτερο, έχει συνέχεια κόσμο, που είτε ρωτάει είτε ψωνίζει, μεγάλη ποικιλία. Αμαρτία για τόσους εργαζομένους αλλά έτσι είναι η αγορά...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#242781 Καλώς ή κακώς το μέλλον είναι στις αγορες μέσω ίντερνετ...
Αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν κ άλλοι..
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:Γι' αυτό ανέφερα για κούρεμα στα καθαρα. Έρχονται διάφοροι από δω κατά καιρούς και καλά να μας ενημερώσουν για τις επικείμενες αλλαγές αλλά τίποτα με ακρίβεια. Όλο περιμένουμε την εγκύκλιο και την εγκύκλιο. Το πιο συχνό σενάριο που ακούω κάνει λόγο για αύξηση των συντελεστών εισφορών εργαζόμενου αλλά χωρίς να διευκρινίζουν αν θα αφορά το σύνολο ή κάποιες συγκεκριμένες κλίμακες.

όπα δικέ μου, άραξε :protest:

δεν υπάρχουν κλίμακες στις εισφορές, τα ποσοστά πάνε ανάλογα τα ασφαλιστικά πακέτα και μόνο με βάση αυτά σε ολόκληρη την αμοιβή

15.5% έχει αυτός που παίρνει 600€ , 15.5% έχει κι αυτός που παίρνει 5000€ σε ότι αφορά το ΙΚΑ στο κλασικό πακέτο 101 ας πούμε..

κλίμακες υπάρχουν σε αυτά που κρατάει η εφορία

απλά εγώ σαν εργαζόμενος θέλω το 15.5% να το αφήσουν έτσι και να αυξήσουν το 24.5 (περίπου) του αφεντικού μου

αν αυτό το 24.5 το πάνε και 30 και 50% εμένα ο μισθός μου δεν αλλάζει, απλά θα κοστίζω παραπάνω
αν όμως ανεβάσουν το δικό μου 15.5 θα μειωθεί το πληρωτέο μου, άρα και το πραγματικό μου εισόδημα

βέβαια επειδή αυτό που μένει μετά το 15.5% είναι το φορολογητέο, μπορούμε να πούμε ότι θα μειωθεί το φορολογητέο, άρα και οι κρατήσεις προς την εφορία

αλλά θέλουμε παραδείγματα με νούμερα για να αντιληφθούμε πλήρως τις διαφορές και αν μας συμφέρει να μας τα παίρνει η εφορία ή το ικα, τον υψηλόμισθο ίσως και να τον συμφέρει τελικά να ανέβουν οι εισφορές, το χαμηλόμισθο που δεν έχει φμυ σίγουρα όχι

εγώ πιστεύω ότι ο τσίριζα θα ανεβάσει μόνο των εργοδοτών, για να πλήξει το κεφάλαιο :shifty:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 07 Απρ 2016, 13:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#242783 Κάτσε ρε συ τα ΦΜΥ και η Αλληλεγγύη δεν πάνε με κλίμακες? Αν αυτά αυξηθούν δε θα σου μειωθεί (έστω και ελάχιστα) το πληρωτέο? Αυτό εννοώ. Για τις ασφαλιστικές κρατήσεις όντως δεν έχω ακούσει κάτι.

εγώ πιστεύω ότι ο τσίριζα θα ανεβάσει μόνο των εργοδοτών, για να πλήξει το κεφάλαιο

Sure thing.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#242784 είπες τη λέξη εισφορά και το μυαλό μου πήγε στις ασφαλιστικές εισφορές, στους φόρους αν ανέβουν οι συντελεστές εννοείται ότι θα μειωθεί το πληρωτέο και καλά θα κάνει γιατί αλλιώς θα σου βγει ένα εκκαθαριστικό στο θεό, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια, αλλά μέχρι να έχεις κάτι χειροπιαστό στα χέρια σου δε μπορείς να ξέρεις

σκέψου πάντως ότι αν αλλάξουν οι συντελεστές για όλο το 2016 θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί έως τώρα οι κρατήσεις γίνονται με βάση το 2015 και έχουμε διανύσει σχεδόν το 1/4 της χρονιάς

οπότε ακόμα και αν από ένα σημείο και μετά αρχίσουν και σου κρατάνε με αυξημένους συντελεστές, τη διαφορά μόλις κάνεις δήλωση του χρόνου θα τη πληρώσεις γιατί απαγορεύεται ο εργοδότης σου να κάνει αναδρομικές κρατήσεις και δε τον συμφέρει κιόλας

φαντάζομαι πάντως ότι αν γίνει κάτι τέτοιο αυτοί που παίρνουν πάνω από 25-30 χιλιάρικα το χρόνο είναι που θα τη πληρώσουν πολύ , οι πιο μεσαίοι

στη σοβιετία του σύριζα σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή ονείρωξη μόνο προλετάριοι και αφεντικά/κολλητούληδες/κομματόσκυλα πρέπει να υπάρχουν, όχι μεσαία τάξη :rtfm:
αν είσαι σε αυτή θα σε γκρεμίσουν προς τα κάτω και αν θες να ανέβεις σε αυτή, απλά ξέχνα το
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
QsisVTS έγραψε:
φαντάζομαι πάντως ότι αν γίνει κάτι τέτοιο αυτοί που παίρνουν πάνω από 25-30 χιλιάρικα το χρόνο είναι που θα τη πληρώσουν πολύ , οι πιο μεσαίοι

στη σοβιετία του σύριζα σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή ονείρωξη μόνο προλετάριοι και αφεντικά/κολλητούληδες/κομματόσκυλα πρέπει να υπάρχουν, όχι μεσαία τάξη :rtfm:
αν είσαι σε αυτή θα σε γκρεμίσουν προς τα κάτω και αν θες να ανέβεις σε αυτή, απλά ξέχνα το

Μην τα γραφείς αυτά έτσι ρε συ!! :rant: :rant: :rant:

Αισιοδοξία πάνω απ' όλα. Όλα θα πάνε καλά και τέτοια. Καλοκαίρι έρχεται. :rtfm: