Μέχρι 6 η 8 άτομα βολευόμαστε
.
224v έγραψε: ζούμε σε ευρύχωρο σπίτι, γιατί να πηγαίνω στην ταβέρνα???
υποκλίνομαι. skous έγραψε:Επιπλέον, θεωρώ την ¨ωρίμανση" παπάτζα.
Επισης παπατζα ειναι το "μοσχαρισια μπριζολα γαλακτος". Απο οσες φορες στη ζωη μου την εχω παραγγειλει στα μαγαζια, μονο μια φορα επαθα πλακα με το πως ελιωνε μεσα στο στομα. Ολες τις υπολοιπες σερβιρανε κατι πετσια και τα πουλουσανε για γαλακτος.
Αλλη κλασικη μουφα για την οποια εχω ριξει απιστευτα καντηλια και κραξιμο στα μαγαζια ειναι τα αρνισια παϊδακια. Σου φερνουν ενα πιατο με 1-2 πραγματικα παϊδακια μεσα και ολα τα αλλα κομματια ειναι το αρχι (χερια, ποδια, πλατη κτλ) ψιλοκομμενο σε σχημα που να θυμιζει παϊδακια. Ρε μεγαλε γραψε "αρχνι ψητο" στον καταλογο. Οταν λεμε παϊδακια εννοουμε συγκεκριμενο κομματι του ζωου.
Οσο για τα ωριμασμενα κρεατα, απο τοτε που εγινε μοδα ολο και περισσοτερο βλεπουμε στους καταλογους οτι τα κρεατα τους ειναι ωριμασμενα. Τις περισσοτερες φορες, κλαιν, μια μοσχαρισια της σειρας σου φερνουνε. Σε μαγαζια σαν το Base Grill που βλεπεις τα ειδικα ψυγεια με τα "μαυρισμενα" απο την ωριμανση κρεατα μεσα, εχεις μια σιγουρατζα οτι θα φας ωριμασμενο. Οχι πως αποκλειεται να ειχει καποιο μαγαζι χωρις δικα του ψυγεια ενα σωστο προμηθευτη και να αγοραζει ωριμασμενο φυσικα, αλλα ειναι τζογος αν ισχυει ή οχι.
Αλλα μην το παμε και στο αλλο ακρο ρε παιδες. Οποτε περισσευει κανενα φραγκο, μια χαρα ειναι και το εξω. Βασικα γιατι βγαινεις απο το σπιτι, βλεπεις λιγο κοσμο, γλυτωνεις τη λατρα του μαγειρεματος και του ψησιματος, εχει πιατα και συνοδευτικα που δυσκολα τα πετυχαινεις τοσο καλα στο σπιτι, αλλαζεις γευσεις σε σχεση με αυτες που ξερεις να φτιαχνεις μονος σου κτλ κτλ κτλ
Το θεμα ειναι οτι ολο και πιο σπανια περισσευουν φραγκα για εξοδους απο το σπιτι
Βγαίνεις έξω για την φάση, η οποία φάση περιέχει και το ότι γλιτώνεις αγορά προϊόντος, μαγείρεμα, λάτρα κλπ. Και προφανώς συμφωνώ ότι όλη αυτή η φάση όσο πάει και αραιώνει. Το να θέλει μια 4μελής οικογένεια κανά 70-80άρι ξέρωγω, δεν το λες και ευκαιρία του τύπου "άντε ας πεταχτούμε έξω να φάμε".
Dimitris_P έγραψε:Νόστιμα ήταν αλλά δεν κατάλαβα μεγάλη διαφορά από τα καθαρισμένα λαυράκια + τσιπούρες του Lidl
Αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά, τσάμπα πετάς τα λεφτά σου, μια χαρά είναι οι τσιπούρες και τα λαυράκια ιχθυοτροφείου.
Dimitris_P έγραψε:ΜπριΤζόλα μοσχαρίσια έξω σπάνια θα φάω.
Επίσης, αν δεν σου αρέσει και προτιμάς μια χοιρινή, πετάς τα λεφτά σου.
Μια χαρά σε βρίσκω πάντως, άλλοι πάλι δεν καταλαβαίνουν διαφορά, αλλά ντρέπονται να το πουν και ανεβάζουν και stories για το πόσο γαμάτο ήταν το φαγητό.
.
Φάγαμε νοστιμότατη και πολύ μεγάλη χοιρινή (καθώς και άλλα νόστιμα πράγματα) στο Ηνίοχος hotel στους Δελφούς.
https://www.tripadvisor.com.gr/Restaura ... reece.html
Αράχωβα φάγαμε πολύ ωραίο γύρο στο σουβλατζίδικο που είναι στην έξοδο της περιοχής προς Δελφούς
https://www.tripadvisor.com.gr/Restaura ... reece.html
Άνετα θα ξαναπήγαινα μονοήμερη για τον γύρο αυτό
Νόστιμα φάγαμε και στο Στέκι στη Ναύπακτο στο Ενετικό λιμάνι. Από τα καλύτερα κοντοσούβλια που έχω φάει. Επίσης η χοιρινή πολύ καλή, αλλά η παραπάνω ήταν λίγο καλύτερα αλατισμένη. (δεν είναι το ίδιο να βάζεις αλάτι μετά, πριν το ψήσιμο είναι το ωραίο)
https://foursquare.com/v/%CF%84%CE%BF-% ... a112dabaa6
My Flickr
Anonymous Founder έγραψε:Dimitris_P έγραψε:ΜπριΤζόλα μοσχαρίσια έξω σπάνια θα φάω.
Επίσης, αν δεν σου αρέσει και προτιμάς μια χοιρινή, πετάς τα λεφτά σου.
Φυσικά και μου αρέσει η μοσχαρίσΑ, αλλά θα την προτιμήσω κάπου όπου έχω ακούσει καλά λόγια ή έχω ξαναπάει. Η χοιρινή είναι πιο safe επιλογή λοιπόν.
Επίσης για μοσχαρίσια ή καλό μοσχαρίσιο φιλέτο πρέπει να πας σε πιο €€ εστιατόριο που δεν είναι κάτι που κάνουμε συχνά.
My Flickr
George_Prix έγραψε:
Αλλη κλασικη μουφα για την οποια εχω ριξει απιστευτα καντηλια και κραξιμο στα μαγαζια ειναι τα αρνισια παϊδακια. Σου φερνουν ενα πιατο με 1-2 πραγματικα παϊδακια μεσα και ολα τα αλλα κομματια ειναι το αρχι (χερια, ποδια, πλατη κτλ) ψιλοκομμενο σε σχημα που να θυμιζει παϊδακια. Ρε μεγαλε γραψε "αρχνι ψητο" στον καταλογο. Οταν λεμε παϊδακια εννοουμε συγκεκριμενο κομματι του ζωου.
Εύκολα θα έμενε απλήρωτο στο τέλος.
Dimitris_P έγραψε:Άνετα θα ξαναπήγαινα μονοήμερη για τον γύρο αυτό![]()
ειχα σταμπαρει ενα στην Αλιαρτο πριν πολλα χρονια για το οποιο ειχα παρομοια αποψη, λουκουμι, δεν το εχανα ποτε οταν ημουν εκει γυρω. Αλλη αδυναμια ενας φουρνος αναμεσα σε Κυλληνη και Πατρα πανω στο δρομο με κατι απιθανα σαντουιτς μιση φρατζολα ψωμι τυρι ζαμπον ντοπιες ντοματες αγγουρια κλπ