Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
Serf έγραψε:Στο σαλόνι έχουμε το πιο κάτω τραπεζάκι. Λέμε να το φρεσκάρουμε (κανά χτυπηματάκι, κανά "άσπρισμα" από κάτι ζεστό, κτλ) και με την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να το ταιριάξουμε χρωματικά με το έπιπλο της τηλεόρασης (χρώματος wenge από Praktiker). Ότι κάνω μόνος μου αφού η αξία του τραπεζιού (όταν αγοράστηκε) δεν ξεπερνούσε τα €70 και δε λέει να χαλάσουμε περισσότερα για να το φτιάξουμε.

Εικόνα
Εικόνα

Έχουμε τύχη; Από τη στιγμή που θα πάμε σε πιο σκούρο χρώμα το τρίψιμο είναι απαραίτητο; Εκτός από το τελικό χρώμα, τι πρέπει να προηγηθεί;

Θελει τριψιμο,βαψιμο και βερνικι.
Το αποτελεσμα μπορει να βγει μαπα και για ενα τραπεζι των 70 ευρω απλα δεν αξιζει.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Serf έγραψε:Η βιβλιοθήκη θα ήθελα να προσεγγίσει χρωματικά λευκή ματ λάκα

μια ματ/σατινε ριπουλίνη τότε;
Serf έγραψε:Όσο για το τραπεζάκι, wenge χρώμα δεν υπάρχει; Γιατί λες για σκούρο βερνίκι;

θεωρώ πως είναι πιο όμορφο, γιατί θα το αφήσει να μοιάζει "πιο ξύλο", ενω θα έρθει πολύ κοντά στο wenge.

Serf έγραψε:Γι' αυτό ο mjacob πρότεινε απλό πέρασμα με βερνίκι μάλλον.

και ναι, χωρις τριψίματα και πολλά πολλά :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Serf έγραψε:Η βιβλιοθήκη θα ήθελα να προσεγγίσει χρωματικά λευκή ματ λάκα γιατί τέτοιας απόχρωσης θα είναι κρεβάτι κι έπιπλο του μωρού που θα μπουν στο ίδιο δωμάτιο. Απλά δεν ξέρω πόσο εύκολη/κοστοβόρα είναι η αλλαγή σε λάκα.

Όσο για το τραπεζάκι, wenge χρώμα δεν υπάρχει; Γιατί λες για σκούρο βερνίκι;

To wenge ειναι ετσι,
Εικόνα
ειναι ειδος ξυλου και οχι χρωμα. Αγοραζεις βερνικι σε παρομοιο χρωμα και το περνας, δεν θα γινει οπως το wenge αλλα θα μοιαζει.

Για την βιβλιοθηκη τωρα η λακα θελει πιστολι και πιεση αερα για σωστο αποτελεσμα. Μπορεις να δοκιμασεις με ριπολινη νερου λευκη ματ αλλα θα χρεισατεις 2-3 χερια για να γινει λευκη.

Θελει τριψιμο με πολυ ψιλο γυαλοχαρτο 160-180 για να αγριεψει η επιφανεια, σκουπισμα και περασμα με το χρωμα-βερνικι. Αφου στεγνωσει, πριν το δευτερο χερι τα "χαιδευεις" με τα χρησιμοποιημενα γυαλοχαρτα και βαφεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Serf έγραψε:Στο σαλόνι έχουμε το πιο κάτω τραπεζάκι. Λέμε να το φρεσκάρουμε (κανά χτυπηματάκι, κανά "άσπρισμα" από κάτι ζεστό, κτλ) και με την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να το ταιριάξουμε χρωματικά με το έπιπλο της τηλεόρασης (χρώματος wenge από Praktiker). Ότι κάνω μόνος μου αφού η αξία του τραπεζιού (όταν αγοράστηκε) δεν ξεπερνούσε τα €70 και δε λέει να χαλάσουμε περισσότερα για να το φτιάξουμε.

Έχουμε τύχη; Από τη στιγμή που θα πάμε σε πιο σκούρο χρώμα το τρίψιμο είναι απαραίτητο; Εκτός από το τελικό χρώμα, τι πρέπει να προηγηθεί;

Serf έγραψε:Α, και κάτι ακόμα. Έχει νόημα να δώσουμε για βάψιμο (λευκή λάκα ματ) την παρακάτω βιβλιοθήκη; Ή θα μας πάει ο κούκος αηδόνι;

Μη κάνεις το λάθος και βάψεις την βιβλιοθήκη, αν δεν είσαι βέβαιος για την κατασκευή της.
Αν είναι μελαμίνη και την βάψεις εσύ, το πιθανότερο είναι μετά να την πετάξεις.
Αν είναι επενδεδυμένη με καπλαμά (που μάλλον δεν είναι) μπορείς να την βάψεις, αλλά θα είναι κρίμα να το κάνεις.

Το αυτό ισχύει και για το τραπέζι. Αν είναι από μελαμίνη, καλύτερα να μην το επιχειρήσεις...
Άβαταρ μέλους
By Serf
Νίκος Παππάς έγραψε:
Serf έγραψε:Η βιβλιοθήκη θα ήθελα να προσεγγίσει χρωματικά λευκή ματ λάκα γιατί τέτοιας απόχρωσης θα είναι κρεβάτι κι έπιπλο του μωρού που θα μπουν στο ίδιο δωμάτιο. Απλά δεν ξέρω πόσο εύκολη/κοστοβόρα είναι η αλλαγή σε λάκα.

Όσο για το τραπεζάκι, wenge χρώμα δεν υπάρχει; Γιατί λες για σκούρο βερνίκι;

To wenge ειναι ετσι,
Εικόνα
ειναι ειδος ξυλου και οχι χρωμα. Αγοραζεις βερνικι σε παρομοιο χρωμα και το περνας, δεν θα γινει οπως το wenge αλλα θα μοιαζει.

Για την βιβλιοθηκη τωρα η λακα θελει πιστολι και πιεση αερα για σωστο αποτελεσμα. Μπορεις να δοκιμασεις με ριπολινη νερου λευκη ματ αλλα θα χρεισατεις 2-3 χερια για να γινει λευκη.

Θελει τριψιμο με πολυ ψιλο γυαλοχαρτο 160-180 για να αγριεψει η επιφανεια, σκουπισμα και περασμα με το χρωμα-βερνικι. Αφου στεγνωσει, πριν το δευτερο χερι τα "χαιδευεις" με τα χρησιμοποιημενα γυαλοχαρτα και βαφεις.

Κατατοπιστικότατος :thumbsup:
Εγώ θα αναλάβω με το τραπεζάκι. Για τη βιβλιοθήκη ρωτάω να δω αν είναι εφικτό κι αν έχει νόημα (οικονομικά) να τη δώσω έξω. Εφικτό είναι, οπότε απομένει να δω που κυμαίνεται το κόστος.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#304355 Να την δωσεις εξω, ξεχνα το. Αγοραζεις απο το ΙΚΕΑ με λιγοτερα λεφτα απο αυτα που θα ζητησει ο λουστραδορος.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#307609 Hi guys,

ειχα αναψει το θερμοσιφωνο για να ξεβρωμισω, και πανω στο 20λεπτο, ακουγεται ενα παφ και πεφτει το ρελε. Εν τω μεταξυ ειχε ζεστανει, οποτε δεν εδωσα σημασια.
Την επομενη μερα, παω να κανω το ιδιο, σηκωνω διακοπτη στον πινακα, και τον κλεινω σε κανα 20λεπτο παλι. Παω να κανω μπανιο, και το δαγκωνω.

Συμπερασμα δικο μου: Ψοφησε η αντισταση ή/και ο θερμοστατης.
Προτροπη απο φιλο: "Καποιοι θερμοστατες εχουν δικη τους ασφαλεια/κουμπακι, που πεταγεται και μπορεις να το ξαναβαλεις μεσα".

Ακουω απόψεις και οδηγιες, συμβουλες κλπ, πριν ανεβω στο πατάρι και αρχισω να κανω διάφορα.
Άβαταρ μέλους
By skous
trident1971 έγραψε:Hi guys,

ειχα αναψει το θερμοσιφωνο για να ξεβρωμισω, και πανω στο 20λεπτο, ακουγεται ενα παφ και πεφτει το ρελε. Εν τω μεταξυ ειχε ζεστανει, οποτε δεν εδωσα σημασια.
Την επομενη μερα, παω να κανω το ιδιο, σηκωνω διακοπτη στον πινακα, και τον κλεινω σε κανα 20λεπτο παλι. Παω να κανω μπανιο, και το δαγκωνω.

Προτροπη απο φιλο: "Καποιοι θερμοστατες εχουν δικη τους ασφαλεια/κουμπακι, που πεταγεται και μπορεις να το ξαναβαλεις μεσα".

Ακουω απόψεις και οδηγιες, συμβουλες κλπ, πριν ανεβω στο πατάρι και αρχισω να κανω διάφορα.

Ισχύει!
Βέβαια μπορείς να πάρεις και έναν θερμοστάτη εάν είναι εκεί το θέμα, κόστος 10€

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#307614 Πρόσεξε όμως να κλείσεις γενικό νερου και του θερμοσίφωνα την έξοδο κλπ μην πλημυρίσεις

< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
trident1971 έγραψε:Hi guys,

ΟΛΟΙ οι θερμοστάτες έχουν και θερμικό διακόπτη για πρόσθετη ασφάλεια. Παλαιότερα ο θερμικός διακόπτης ήταν ξεχωριστός. Πλέον βρίσκεται μέσα στον θερμοστάτη και σκοπό έχει αν για κάποιο λόγο κολλήσει ο θερμοστάτης, να διακόψει την παροχή ρεύματος για να μη βράσει το νερό. Πρόκειται για μια απλή κατασκευή με διμεταλλικό έλασμα που επαναφέρεται με ένα μικρό κουμπάκι που πατιέται με κατσαβιδάκι.

Αν ο θερμοστάτης είναι παλιός, άλλαξέ τον. Επίσης κοίτα και για διαρροές, γιατί η πτώση του ΔΔΕ μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη υγρασία στην περιοχή των ακροδεκτών.

Βέβαια είναι πιθανόν να κάηκε η αντίσταση. Φασαρία η αλλαγή της, ιδίως αν το θερμοσίφωνο είναι σε πατάρι και αν είναι πολύ παλιό ίσως είναι προτιμότερη η αντικατάσταση του θερμοσίφωνα.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#307697 Αν μπεις στον κόπο να ασχοληθείς και είναι πολλά χρόνια ο θερμοσίφωνας άλλαξε και την αντίσταση ούτως ή άλλως και ρίξε κανένα καθάρισμα. Το πιο πιθανό είναι να είναι καλυμένη στα άλλατα και να βρεις και στον πάτο του θερμοσίφωνα κανένα κουβά λάσπη. Και το νερό να δεις που θα ζεστένεται σε χρόνο 0. Να προσέξεις αν αλλάξεις θερμοστάτη να έχει το ίδιο μήκος. Αν είναι πιο μακρύς μπορεί να είναι κοντά στην αντίσταση και να ζεσταίνεται γρήγορα και να κλείνει χωρίς να έχει πιάσει θερμοκρασία το νερό και σε μερικά λεπτά να ανοίγει πάλι. Οπότε θα έχεις πολλούς κύκλους άνοιξε κλείσε μέχρι να ζεσταθεί το νερό πραγματικά.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#307701 Εχω ενα γκαραζ που χωραει δε χωραει ενα αυτοκινητο. Επιπλεον η ραμπα ειναι τοσο κοντη και αποτομη που αν υποθεσουμε οτι το βαζεις πρεπει να εκτοξευτης για να βγεις.

Πρακτικά δηλ. αχρηστο.
Φανταστητε το λοιπον σαν... πυλωτη μιας θεσης.
Σ αυτο αποθυκευω το πελλετ ( ερχεται σε παλετα ) και θελω να αποθυκευσω κι αλλα πραγματα πχ τα χαλια το καλοκαιρι, κατι κουτες απο διαφορα νοικοκυρια που ειχαμε στησει η συζηξ κι εγω απο προηγουμενους γαμους που τωρα ειναι διασπαρτες...

Θελω μια λυση DYI καθοτι φραγκα για μαστορα δεν, φτηνη. Πρεπει να εχει πορτα ωστε να μπορω να βαλω το πελλετ αλλα και να ασφαλιζει μη μας κανουν "ωραιους"
Σκεφτηκα μηπως χτισω το μισο ανοιγμα με αλφαμπλοκ ή τσιμεντοσανιδα ή τελαρομενο OSB (πιο κοντα στις γνωσεις μου αυτο) και το υπολοιπο να κλεινει με μια ασ πω συρωμενη "πορτα" απο OSB ή καπως ετσι...

Για πειτε καμια ιδεα να ξεκινησουμε τη κουβεντα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#307703 μιας που θα ανοιχθει ο θερμοσιφωνας να αλλαχθει και το ανοδιο.
Εγω ειχα καθαρισει το μποιλερ,με ηλεκτρικη σκουπα που ρουφαει και νερα.Βολεψε πολυ μεσα απο το στενο στομιο που αφηνει μολις βγει η αντισταση.