Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#282193 nEK με ολο το θαρρος και τη λογική "δικα σου λεφτα δικια σου η αποφαση".

Εχω ζησει και με 2 ατομα και με 3 και με 4 και με... 5 μεσα στο σπιτι....
Πάντα με 60αρι πλυντηριο πιατων.
Απλά στην αρχή λειτουργουσε κάθε 2 μερες και σημερα..... 2 φορές τη μερα :) :) :)
( πάντα ταψια τηγανια χυτρες κ.λ.π. όλα μεσα - τιποτα στο χερι )

Κατά την ταπεινη μου αποψη "αυτές" τις συσκευες δε τις αγοράζεις με "οριζοντα 5ετίας".... Αυριο ή οικογενεια μεγαλώνει ή/και αλλαζεις σπίτι με μια πιο ευρυχωρη κουζινα....

ΥΓ και χιουμορ ON
Βαζεις και ζαντες μεσα - λαμπίκος!!!!! ( Αλλα Η Ανώτατη Αρχή του σπιτιού να λείπει ε!!!!!)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#282298 Θα συμφωνήσω. Κι εγώ για 45ρι έλεγα παλιά αλλά το 60ρι μια χαρά είναι και δεν το αλλάζω!

τριδεντ πού διάβολο βρίσκεις τις φθηνές ταμπλέτες που λες;
Άβαταρ μέλους
By nEK
#282300 Δηλαδη θα αφηνω τα πιατα της ημερας, να πλυθουν αυριο με τα αυριανα ωστε να μην "παει" αδειο το πλυντηριο?
Δεν το εχω ζησει και μου φαινεται καπως. Νομιζω εχει περισσοτερη λογικη για μενα, να εχω ενα μικρο να πλενω της ημερας, ακομη. Και 4-5 ατομων πιατα χωρανε και αν περισσεψει καποια κατσαρολα γιαυτο περνουμε νεροχυτη με μεγαλη και βαθεια γουρνα.
Αν υπολογιζαμε να τα πλενουμε ολα και παντα στο πλυντηριο, θα βαζαμε μια γουρνα 30χ30 μονο για πλυσιμο χεριων.
Θα το συζητησουμε και θα το ψαξουμε λιγο ακομη, εχουμε χρονο μεχρι να βγαλουμε αποφαση. Ο χρονος της κουζινας τοποθετειται μετα το φθινοπωρο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#282305 Για την πλάκα μαζεύονται. Βάλε κάτι που θα φας στο σπίτι, βάλε τα τάπερ που θα πάρετε στη δουλειά εσύ και η γυναίκα, βάλε κανά ποτήρι, δεν θα έχεις καμιά επίσκεψη 1 φορά τουλ την εβδομάδα; Μετά πετάς και το ταψί μέσα και ξεχνάς τον νεροχύτη

Παρόλα αυτά για νεροχύτη κοίτα για ενιαίο μεγάλο να χωράει έστω και κατά 3/4 ένα ταψί να το πλένεις χωρίς να πετάγονται παντού.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#282307 Καλυτερα ενα 60αρι πλ πιατων που θα γεμιζει καθε 2-3 μερες και οταν αυξηθουν οι αναγκες της οικογενειας καθε μερα, παρα ενα 45αρι που στα ζορια θα δουλευει 2 φορες την ημερα.

+ απειρο στην μονη μεγαλη γουρνα. Απειρως πρακτικοτερη απο τις 2 μικρες.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Θα συμφωνήσω. Κι εγώ για 45ρι έλεγα παλιά αλλά το 60ρι μια χαρά είναι και δεν το αλλάζω!

Αντε πάλι με το πλάτος του πλυντηρίου... Να το κάνουμε sticky βρε παιδιά. :lol:

τριδεντ πού διάβολο βρίσκεις τις φθηνές ταμπλέτες που λες;

Δημήτρη, μπορείς να βρείς καλές τιμές και σε επώνυμα απορυπαντικά. Αν αγοράζεις προϊόντα όταν βρίσκονται σε προσφορά/promotion σου έρχονται φτηνά. Δεν θα σου πώ για Μασούτη και τις ταμπλέτες Finish που έχει τώρα καθότι δεν έχετε εκεί, θα σου πώ όμως για το ΑΒ που σήμερα έχει ταμπλέτες Fairy 40 τεμ προς 6,60€ => 0,165€/τεμ.

Απορρυπαντικά αγοράζω ίσως 2 φορές το χρόνο, όταν έχει αυτά που θέλουμε σε καλή τιμή και παίρνω αρκετά κομμάτια.
Άβαταρ μέλους
By fokion
Dimitris_P έγραψε:τριδεντ πού διάβολο βρίσκεις τις φθηνές ταμπλέτες που λες;

Lidl
Εχει και 2 ποιότητες. 60 ταμπλετες γυρω στα 4 ευρω ΑΝ θυμαμαι καλα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#282366 Ταμπλετες επαιρνα απο carrefour 50αρι κουτι, τωρα που γαμηθηκε παιρνω απο ενα μαγαζι στη γειτνια που εχει χαρτικα κλπ
αμα καμμια φορα εχει προσφορα τις επωνυμες μπορει να παρει κανεις.

lidl δεν εχω παρει ποτε, αλλα καλη φαση ακουγεται.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#282426 Δεν είναι απαραίτητο να γεμίσει καν το πλυντήριο ρε ο παιδιά. Τα περισσότερα πλέον έχουν συστήματα που αντίλαμβανονται ποσα πιάτα και πόσο λερωμένα είναι και κάνουν κουμάντο, οπότε το κόστος είναι σχεδόν ίδιο.

...>.
Άβαταρ μέλους
By nEK
nEK έγραψε:Το σχεδιο εγκριθηκε, εχουν γινει και οι ηλεκτρομηχανολογικες μελετες.
Επομενο βημα συνεντευξεις μαραγκων για το ποιος θα αναλαβει το εργο.

ΥΣ θα συζητηθουν μονο καποιες λεπτομερειες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

image upload no limit

Κατασκευη απο μελαμινη, εσωτερικα χρωμα αναλογο των πορτων.
Πορτακια μελαμινης με ελαφρια κουρμπα, 18mm απο τα "ακριβα".
Μηχανισμοι απλοι ανευ φρενων, απλοι. Μεντεσεδες απλοι επισης.
Παγκος 3εκ, απλος, ανευ νιπτηρα.

Φπα δεν περιλαμβανεται :iconcool:

Να τ'αφησω?
Άβαταρ μέλους
By fokion
#282747 Πιατοθηκες πιρουνοθηκες κ.λ.π. μη ξεχασεις.
Επισεις να ντυσεις με φυλο αλουμινιου το πατο κατω απο το νεροχυτη με "χειλακι". Βολευει να ακουμας ( εγω ) τους ντενεκεδες με το λαδι πχ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:Κατασκευη απο μελαμινη, εσωτερικα χρωμα αναλογο των πορτων.

Να τ'αφησω?

Πορτάκια από ΒΑΚΕΛΙΤΗ (όχι από μελαμίνη) με κούρμπες ανάλογα με τα γούστα σου.
Πάγκος κουζίνας πάχους 4εκ από αδιάβροχη (πράσινη) μοριοσανίδα (κατά προτίμηση Egger ή Ακρίτα).
Μηχανισμούς και μεντεσέδες βάλε καλούς γιατί θα βρίζεις την ώρα και την στιγμή που τους διάλεξες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
fokion έγραψε:Πιατοθηκες πιρουνοθηκες κ.λ.π. μη ξεχασεις.
Επισεις να ντυσεις με φυλο αλουμινιου το πατο κατω απο το νεροχυτη με "χειλακι". Βολευει να ακουμας ( εγω ) τους ντενεκεδες με το λαδι πχ.

+1

τα πουλανε ετοιμα με γυρισμενα χειλακια στα μαγαζια και τα κοβεις στα μετρα σου.Ειναι παμφθηνα.
Εκτος του οτι καθαριζεται ευκολα απο χυμενα λαδια κλπ,θα σε σωσει και σε ενδεχομενη διαρροη απο το σιφωνι του νεροχυτη,δακρυσμα απο νεροχυτη,διαρροη βρυσης κουζινας κλπ. Δεν θα ερθει σε εοαφη με την μελαμινη για να τη φουσκωσει,και δεν θα πας για νεο κουτι.
Άβαταρ μέλους
By nEK
Pitt έγραψε:
nEK έγραψε:Κατασκευη απο μελαμινη, εσωτερικα χρωμα αναλογο των πορτων.

Να τ'αφησω?

Πορτάκια από ΒΑΚΕΛΙΤΗ (όχι από μελαμίνη) με κούρμπες ανάλογα με τα γούστα σου.
Πάγκος κουζίνας πάχους 4εκ από αδιάβροχη (πράσινη) μοριοσανίδα (κατά προτίμηση Egger ή Ακρίτα).
Μηχανισμούς και μεντεσέδες βάλε καλούς γιατί θα βρίζεις την ώρα και την στιγμή που τους διάλεξες.

Βακελιτης δεν ειναι πλαστικο, αυτα που γυαλιζουν και ειναι λεια? η λακα τι διαφορα εχει?

Ολοι οι παγκοι αδιαβροχοι δεν ειναι? βασικα ρωτησα για μαρκες και μου ειπε οτι οτι πουλαει η αποθηκη. Ειχε κατι ονοματα στα δειγματολογι! Δεν τα συγκρατησα. Παντως ανεφεραι τις Ακριτας ως φθηνες, εμεις επιλεξαμε τις αλλες. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#282790 Να στο πώ απλά:
Βακελίτης=συνθετική ρητίνη (HPL)
Λάκα= Βερνίκι (μπογιά)

Δεν ξέρω ποιος είναι ο άλλος που διαλέξατε. Σίγουρα της Egger είναι καλός. Ο πάγκος του Ακρίτα δεν είναι ο καλύτερος αλλά είναι αξιοπρεπής και πολύ καλύτερος από άλλους που κυκλοφορούν. Το βασικό είναι να είναι από αδιάβροχη μοριοσανίδα. Αυτό το καταλαβαίνεις από το πράσινο χρώμα της.

Φυσικά και ΔΕΝ είναι όλοι οι πάγκοι αδιάβροχοι (=από ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ μοριοσανίδα). Αλλιώς δεν θα σου το τόνιζα...