Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
junior gt έγραψε:Δίαααα παίζεις champions league. Σοβαρεψουουου.

Στον Δία αυτά ρε Τζούνιορ; Που με είδαν οι Άγγλοι πότες και έκοψαν λάσπη; :lol:

junior gt έγραψε:Πρώτα σκας και μετά μεθας.

Βασικά με μπύρα δύσκολα μεθάς, αλλά μιλάμε για την 10η και μετά... :roll:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#603524 Κάτι τέτοιο ήθελα. Λυκίσκος πικρός φτου φτου 666.
Άρα αποφεύγω τις pilsner, stout και IPA και προτιμώ ale και weiss και κατόπιν δοκιμής κάποιες lager.
Σιταρένιες και από ρύζι ναι αλλά πως τις ξεχωρίζουμε, υποθέτω το λένε στην ετικέτα.
Ευχαριστώ.

Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί οι ale δεν είναι όλο παράδοση, έχουν εξελιχτεί και έχουν μεγάλη ελευθερία οπότε έχουν φτάσει να έχουν και λυκίσκο όσο θέλουν. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#603540 Σε γενικές γραμμές είναι όπως στα είπα, αλλά και όπως το κατάλαβες. Οπότε πηγαίνεις σε beer bar που ξέρουν τι τους γίνεται και τους λες τι γεύση θες.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
italakias έγραψε:Ρε Δια οι μπυρες που πουλανε στα μπαρ αυτα ειναι πανακριβες ,πληρωνεις αερα.

Ιταλάκια μπορείς να πας σε μπαρ και να τις xρυσοπληρώσεις, ή να πας σε super market και να τις πάρεις σε νορμάλ τιμή.
Άβαταρ μέλους
By King Alexander
#603805 Είχα πάρει τις προάλλες μια La Trappe Quadrupel από το Σκλαβενίτη, 4€, 330ml. Δηλαδή, αυτή την πληρώνεις κανά δεκάευρο αν την βρεις έξω σε μπαρ; Γενικά, η τιμή του σουπερ μαρκετ επί 2 ή 3;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
King Alexander έγραψε: Δηλαδή, αυτή την πληρώνεις κανά δεκάευρο αν την βρεις έξω σε μπαρ;

Θεσσαλονίκη γύρω στα 8, αλλά εξαρτάται και από το μαγαζί.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
sknipper έγραψε:Κάτι τέτοιο ήθελα. Λυκίσκος πικρός φτου φτου 666.
Άρα αποφεύγω τις pilsner, stout και IPA και προτιμώ ale και weiss και κατόπιν δοκιμής κάποιες lager.
Σιταρένιες και από ρύζι ναι αλλά πως τις ξεχωρίζουμε, υποθέτω το λένε στην ετικέτα.
Ευχαριστώ.

Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί οι ale δεν είναι όλο παράδοση, έχουν εξελιχτεί και έχουν μεγάλη ελευθερία οπότε έχουν φτάσει να έχουν και λυκίσκο όσο θέλουν. :hmmm:

Stout γιατί όχι αν θέλεις γλυκές; Η Murphy's για παράδειγμα είναι πολύ γλυκιά. Και η Guinness επίσης.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Anonymous Founder έγραψε:Stout γιατί όχι αν θέλεις γλυκές; Η Murphy's για παράδειγμα είναι πολύ γλυκιά. Και η Guinness επίσης.
Ok, θα δοκιμάσω Murphy's αλλά Guinness που δοκίμασα μικρός τη θυμάμαι σαν εφιαλτική αηδία. Δεν μπορώ να ανακαλέσω σαν τι ακριβώς ήτανε, ίσως μου θύμιζε καφέ που δεν μου αρέσει. Δέχομαι να δοκιμάσω από ποτήρι αλλουνού αλλά δεν την πληρώνω.

Φαίνεται όμως ότι η πίκρα δεν είναι μόνο λόγω λυκίσκου. Γιατί μια χαρά πίνω μπύρες με λυκίσκο. Οπότε ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που μου αρέσει και τι αυτό που δεν μου αρέσει στις μπύρες.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#605764 Ολες οι μπυρες εχουν λυκισκο .
Το θεμα δεν ειναι τι σου αρεσει στις μπυρες αλλα ποιες σου αρεσουν.
Με τον καιρο θα καταλαβεις ποιες σου αρεσουν και αναλογα με τα κεφια σου θσ πινεις οποια θες .
Πρεπει ομως νσ αναφερειε τι την θες.
Να κανεις λιγο κεφαλι χαλαρωνοντας,για συνοδευτικο με το φαι,απλα για την γευση ,καμια κραιπαλη ξερω γω.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#605772 Ε καλά δεν είναι και υποχρεωτικό να πιει μπύρες ο άνθρωπος άμα δεν του αρεσουν. :lol: :lol: :lol:
Πίνει άμα θέλει λιγο κρασάκι ξέρω γω που είναι και υγειινοτερο σε όλα του.
Κι εγώ δεν μπορώ να μυρισω καν το τζιν, θα πιω κάτι άλλο. Ένα ουισκακι ξέρω γω. :)
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#605777 Γιατί ρε? :s_roses
Τι είπα?
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
junior gt έγραψε:λιγο κρασάκι ξέρω γω που είναι και υγειινοτερο σε όλα του

Όχι απαραίτητα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
junior gt έγραψε:Γιατί ρε? :s_roses
Τι είπα?

Τιποτα ενταξει,ακυρον.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
italakias έγραψε:Ολες οι μπυρες εχουν λυκισκο .
Το θεμα δεν ειναι τι σου αρεσει στις μπυρες αλλα ποιες σου αρεσουν.
Με τον καιρο θα καταλαβεις ποιες σου αρεσουν και αναλογα με τα κεφια σου θσ πινεις οποια θες .
Πρεπει ομως νσ αναφερειε τι την θες.
Να κανεις λιγο κεφαλι χαλαρωνοντας,για συνοδευτικο με το φαι,απλα για την γευση ,καμια κραιπαλη ξερω γω.
Γενικά δεν πίνω συχνά μπύρα. Την πίσω σπάνια σκέτη, συνήθως με φαγητό και θέλω κάτι δροσερό επειδή ζεσταίνομαι εύκολα και με αλκοόλ τόσο που να μπορώ να πιω ικανή ποσότητα χωρίς να μεθύσω και σχετικά οικονομικό. Αλλιώς θα έπινα μόνο ασύρτικο που λατρεύω. Ο μηλίτης μεσαίος (όχι ξηρός) με καλύπτει για σκέτο αλλά με φαγητό η μπύρα είναι πιο κατάλληλη.
Οπότε δεν έχω σχηματίσει άποψη για το ποιες μου αρέσουν και ποιες όχι. Και δεν σκοπεύω να ξεκινήσω εκστρατεία εκμάθησης. Μερικές έτυχε και μου αρέσαν. Θέλω απλά όταν χρειαστεί να πιω μπύρα να μπορώ να ξεφύγω από το Fix, Amstel, Heineken κλπ και να επιλέξω κάποια μπύρα που δεν έχω ξαναπιεί με βάση αυτά που λέει η ετικέτα ή κάποια σχόλια ή την άποψη του μπάρμαν. Ιδιαίτερα όταν είμαι σε αγγλική pub κι έχουν βαρελίσιες. Βασικά αν βρω 2-3 σχετικά συχνές που κυκλοφορούν στις αντλίες του Λονδίνου και που μου κάνουν καλύπτομαι.