Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
j.marr έγραψε:
elteo έγραψε:Πολύ χορτάρι για πίτσα ρε man.... :thumbsdown:

Σαν σαλάτα πάνω σε ζύμη είναι....

εξαφανίσου :rtfm: :x

+1.

<
Άβαταρ μέλους
By elteo
JasonLouk έγραψε:
j.marr έγραψε:
elteo έγραψε:Πολύ χορτάρι για πίτσα ρε man.... :thumbsdown:

Σαν σαλάτα πάνω σε ζύμη είναι....

εξαφανίσου :rtfm: :x

+1.

<

Εικόνα

:thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By italakias
mjacob έγραψε:Καταλαβαίνεις ότι δεν καταλήγει το σύνολο της εισόδου στην έξοδο, ναι;

Παρεμπιπτόντως τα τελευταία 10 χρόνια έχει απαγορευτεί και το MDM (που παρήγαγε απευθείας μια πάστα) στην οποία δεν υπήρχε όλο το κόκκαλο φυσικά, αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν θραύσματα από τη σπονδυλική στήλη. Επιτρέπονται μόνο μέθοδοι που δεν σπάνε τα κόκκαλα.

Τέσπα, η βιομηχανοποίηση μπορεί να σου φαίνεται "άσχημη", αλλά σαν αποτέλεσμα δεν έχει κάτι άσχημο.

Για λαους οπως οι αμερικανοι που τρωνε οτι να ναι και η διατροφη τους ειναι σκατα,μια χαρα ειναι η βιομηχανοποιηση της τροφης.
Εξαλου για αυτους και τους αλλους τους βρετανους ,ο χρονος ειναι χρημα.
Για ανθρωπους ομως που ξερουν να φανε ,αυτη η τροφη και παρομοιες σαν αυτην οπως παριζακια και αρχιδακια ,ειναι σκατα τροφη .

Προχθες εφτιαξα μια φασολαδα οπου η καλυτερη πιτσα του κοσμου (μιας και εχετε μανια με τις πιτσες) δεν πιανει μια μπροστα της.
Και σαν ποιοτητα τροφης και σαν γευση.
Άβαταρ μέλους
By italakias
JasonLouk έγραψε:Ναι όντως. Γιατί είναι διαφορετικες τροφές. Απλα άκυρη η σύγκριση.

<

Εσυ το βλεπεις συγκριτικα.
Εαν το δεις ομως σαν φιλοσοφια διατροφης θα διαπιστωσεις οτι καποιες τροφες ειναι καλες ,καποιες ανουσιες και καποιες αχρηστες.
Τα χοτ dog ειναι απλα μια αχρηστη τροφη και προτιμω να μην φαω καθολου κρεας παρα αυτο το πραμα.
Πιτσα και εγω τρωω :lol:
Ειδικα αμα εχω και καμια Καιζερ να πιω. :shifty:

Το παραδοξο ειναι οτι αντι να με φουσκωνουν τα οσπρια με φουσκωνει η πιτσα.Ισως επειδη τα λαδια που βαζουν ειναι μαρκας valvoline και τα τυρια 100% πλαστικοποιημενα λαδια.

Παντως μια τηγανια χοιρινο τραβαει περισσοτερο πιοτο.
Άβαταρ μέλους
By italakias
mjacob έγραψε:
italakias έγραψε:Για λαους οπως οι αμερικανοι που τρωνε οτι να ναι

ναι, ευτυχώς ο νεοέλληνας το καραέχει με το φαγητό :lol:

Δυστυχως ο νεοελληνας δεν ξερει να φαει και γιαυτο ειμαστε παχυσαρκος λαος.
Εγω βεβαια ειμαι υπερβαρος αλλα αυτο ωφειλεται στην καταναλωση αλκοολ .
Εαν εκανα διατροφη αμερικανικου τυπου θα ημουν παχυσαρκος
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#85669 οι ΗΠΑμερικάνοι είναι ένα τόσο ευρύ σύνολο που να λες ότι ισχύει "ένα" πράγμα είναι απλά αστείο.

Υπάρχουν περιοχές που όντως δεν ξέρουν και βαράνε κάτι διαβήτες και χοληστερίνες σε τρελά νούμερα, υπάρχουν και περιοχές που το μέσο επίπεδο εδώ δεν το βλέπουμε ούτε με κιάλια.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#85670 Σιγουρα θα υπαρχουν και εκει ανθρωποι που κανουν σωστη διατροφη αλλα γιατι ακουγεται οτι οι νεοελληνες και οι αμερικανοι ειναι πρωτοι σε παχυσαρκια στον πλανητη; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
red_monster έγραψε:Αυτό το τυρόψωμο που τρώμε στην Ελλάδα λίγη σχέση έχει με την παραδοσιακή βενετσιάνικη πίτσα :inlove:

παραδοσιακή βενετσιάνικη πίτσα, aka?
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#85790 ξέρω γω.
Ντομάτα, λίγο λαδάκι, ρίγανη/θυμάρι και σιγοβράσιμο για ώρες (που λέει ο λόγος).
Ανάλογα με τα κέφια βάζω λίγο πάστα ελιάς ή/και πάπρικα (καμιά σοβαρή που να μυρίζει πάπρικα όχι τις παπαριές που πουλάνε στα ΣΜ και κάνουν μόνο για χρώμα)
Άβαταρ μέλους
By manosky
#85853 Κανείς άλλος?? :rtfm:

Λοιπόν, όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω σάλτσα με φρέσκια ντομάτα, έγινε μέτρια. Ίσως χρειάζονται πολύ ώριμες και γλυκιές ντομάτες, αλλά δεν μού κάθεται καλά. Είτε δεν δένει όσο πρέπει, είτε είναι ξινή, είτε άνοστη, είτε συνδυασμός.

Πουμαρό λοιπόν ή "τριμμένη" ντομάτα του εμπορίου, κατά προτίμησε σε tetrapak.

Όχι κρεμμύδι.
Ελάχιστο λάδι.
Όχι πολύ ψήσιμο, δεν θέλουμε να γίνει βαριά, αλλά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. 10-15 λεπτά ήπια βράση είναι ΟΚ.

Ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, πάπρικα (όχι υποχρεωτικά), διάφορα είδη πιπεριών (3-4 που τα πουλάνε σε μείγμα, ακόμα και με έτοιμο μύλο), όχι καυτερό πιπέρι καγιέν ή αντίστοιχο εκτός αν θέλουμε πικάντικη πίτσα, τριμμένο σκόρδο (1 σκελίδα το πολύ), αλάτι, ζάχαρη.

Για ειδική φάση, μια κοφτή κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο. Δεν αρέσει σε όλους.