Απορω πως κανεις δεν εβαλε την Ζυριχη ακομα.
Sent from Corsair's brick
GeorgT έγραψε:Να δω αυτον που θα πει το FRA είναι ευκολο, πέραν αυτου βαζανε κ τη πτήση για Σαλονίκη κάπου στο Α40 κ ήθελε να περπατας καμια μέρα
...για να διαπιστώσεις ότι τελικά ήταν στη διπλανή θύρα αλλά έπρεπε να πας στου διαόλου τη μάνα (μην πω να πάρεις και το τρένο
) και να ξανάλθεις
dstou έγραψε:Επίσης κάθομαι σε θέση όση ώρα περιμένω τις αποσκευές και προετοιμάζω τα του ταξιδιού μου, όταν άλλοι βολτάρουν όρθιοι ανυπόμονα μέχρι να αρχίσει ο ταινιόδρομος των μπαγκαζιών. Ποτέ δεν έκανα κάτι άλλο, ίσως μόνο τις πρώτες 1-2 φορές μέχρι να δω πως παίζει το σύστημα.
Έτσι όπως το περιγράφεις, δεν φαίνεται να πετάς συχνά μόνο με cabin baggage ή να χρειάζεται να κάνεις σφτιχές (χρονικά) ανταποκρίσεις. Πίστεψε με, σε αυτές τις περιπτώσεις έχει διαφορά το πόσο γρήγορα θα βγεις από το αεροπλάνο.
corsair έγραψε:Το δικό μας το LGTS... γιατί ειναι μικρο και βολικο. Φυσικα δεν ειναι για να περνάς την ώρα σου.... αλλα νταξ... περιφεριακό αεροδρομιο είναι. Δεν νομιζω να περιμενει κανεις θαυματα.
Εγω θα πω και για τα χρυσα βατομουρα, και μεσα σε αυτά σιγουρα θα εβαζα το Ελευθεριος Βενιζέλος. Αχαρο και κρυο αεροδρομιο. Me no like.
Το SKG πάντως, δεν είναι κι άσχημο και -για το μέγεθος της αγοράς που εξυπηρετεί τουλάχιστον- δεν το λες και μικρό. Όπως λέει και ο D-Jet, παίζει μάλλον ρόλο και το συναισθηματικό του θέματος (γκασταρμπάιτερ-Ελληνάρας alert
). Έρχεσαι το καλοκαίρι, προσγειώνεσαι, και με το που πλησιάζεις τη πόρτα του αεροσκάφους -πριν καν βγεις έξω- σε λούζει η ζέστη και λες "Εδώ είμαστε!"
Μικρό αεροδρόμιο είναι το ABZ εδώ που είναι όλο σε ένα επίπεδο, χωρίς να έχει χωριστά αφίξεις/αναχωρήσεις και είναι όλα στριμωγμένα. Άσε που δεν έχει αρκετούς διαδρόμους για να περάσεις από security. Τελευταία φορά που πήγα, έφτασα αρκετά νωρίς και με το που μπαίνω μέσα βλέπω την ουρά (κυριολεκτικά) να έχει φτάσει μέχρι τις πόρτες αφού έχει φέρει 2-3 σερπαντίνες μπροστά από τα γκισέ.
Πρώτη φορά μου συνέβη να είμαι από αυτούς που φωνάζουν να περάσουν από το priority check για να μη καθυστερήσει η πτήση.
(Σε αντίστοιχη φάση στο LGW περνάς πολύ γρήγορα από τον έλεγχο ασφάλειας). To άλλο ηλίθιο που έχει το αεροδρόμιο εδώ είναι ότι ενώ υπάρχει σταθμός τρένου, αυτός βρίσκεται στην απέναντι πλευρά απ'ότι είναι το κτήριο του terminal οπότε δεν βολεύει καθόλου.
Αστεία μικρό είναι και το London City, αλλά σε επιβραβεύει με γαμάτη θέα (ειδικά όταν η προσέγγιση είναι από τα δυτικά) και το ότι είσαι μέσα στη πόλη γρήγορα και φτηνά (άντε τρέχα από το Luton και το Southend καημένε
). Επιπλέον μπόνους οι καλές ευκαιρίες για planespotting (mirage ακούει?
).nass έγραψε:Ρε παιδιά T5 ? Μα T5 ?Το πιο δυσλειτουργικό terminal (μαζί με ολόκληρο το FRA
) της Ευρώπης
![]()
Από το Queens Terminal στο LHR (πνευματικό μου παιδί) έχει κανείς εντυπώσεις ?
Το Τ5 το χρησιμοποίησα προ διμήνου, και χρειάστηκε να περάσω αρκετή ώρα εκεί (τέλειωσε η δουλειά αρκετά νωρίτερα απ'ότι υπολόγιζα, οπότε πήγα από το απόγευμα μπας και με τράμπαραν σε νωρίτερη πτήση. --> Τζίφος). Είναι ενδιαφέρον αισθητικά, ενώ έχει και χώρο να καθήσεις και να χαζέψεις τη θέα έξω ή να πας κατευθείαν προς τη πύλη σου χωρίς να περιφέρεσαι σαν το Νέστο

όπως στο STN. To οποίο κατάφεραν και έκαναν (σε αυτό το θέμα) ακόμα χειρότερο!
Από το FRA έχω καιρό να περάσω και δεν θυμάμαι πολλά, πέρα από το είναι όντως δαιδαλώδες. Το καινούριο Τ2 στο LHR δεν πρόλαβα να το χρησιμοποιήσω, οπότε δεν εκφέρω γνώμη. Όταν έκαναν το beta testing είχα όρεξη να πάω για πλάκα, αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Το τριτοκοσμικό Τ1 να δω τώρα πότε θα γκρεμίσετε...
Το ATH είναι κρύο, συμφωνώ, αλλά εξαιρετικά λειτουργικό! (κόπια το MUC οι Γερμαναράδες) Το αλλάζουν τώρα να είναι open gates (δηλ. να μην εξαφανίζεσαι στο gate αλλά να 'ναι το security πριν το duty free, πολύ σωστό!)
+1.
To Ελ Βενιζέλ μπορεί να είναι κάπως ανέμπνευστο, αλλά τουλάχιστον δουλεύει μια χαρά. Στο κάτω κάτω δεν μπορεί κάθε αεροδρόμιο στον κόσμο να είναι έτσι:
.
< >
Zorz έγραψε:To Ελ Βενιζέλ μπορεί να είναι κάπως ανέμπνευστο, αλλά τουλάχιστον δουλεύει μια χαρά. Στο κάτω κάτω δεν μπορεί κάθε αεροδρόμιο στον κόσμο να είναι έτσι:
Το καλαμπουρι ειναι οτι ο ιδιος αρχιτεκτονας (Εερο Σααρινεν) που εφτιαξε το terminal της TWA στο Κεννεντυ σχεδιασε και το ανατολικο τερμιναλ στο ελληνικο
συγκριση
Αλλα το ελ Βενιζελ μπροστα τους ειναι κοτετσι.- (νταξ δεν ειπαμε οτι ειχαμε λεφτα για κατι πολυ καλυτερο αλλα ας πουμε στο Αμμαν με λιγα λεφτακια φτιαξανε αεροδρομιαρα (δεν συγκρινουμε με μεγαλα αεροδρομια) στα ιδια λεφτα

στη βαρκελωνη φτιαξανε το νεο τερμιναλ οχι και ασχημο για μεσαιων βαρων αεροδρομιο (κατι παραπανω απο μεσαιων βεβαια αλλα τεσπα)

Το πιο πρωτοποριακο αεροδρομιο πλακα πλακα ειναι το STN λειτουργικα παντα, ηταν το πρωτο αν δεν κανω λαθος που εβαλε ολες τις λειτουργειες-χρησεις (ΜΜΜ, μηχανοροφοι κλπ.) κατω απο την κυρια αιθουσα αναχωρησεων αφιξεων με τα γνωστα (τωρα πια) οφελη και γενικα καλοχτισμενο αεροδρομιο για τα χρονακια του. (1991?)Απο τοτες ολα τα αεροδορμια ειναι κοπιες του.
Αλλα μαλλον το πιο οργανωμενο μικρο που εχω παει απο μικρη εμπειρια ειναι του Basel καλη φαση. Για το T5 |λογοκρισία| εγινε αλλα ακομα κι ετσι σε σχεση με τα υπολοιπα τριμπουρδελα τερμιναλς στο LHR μια χαρα ειναι + αποφευγεις ολο το κιτσαριο που βλεπεις σε αλλα αεροδρομια Dubai κλπ.
Την χειροτερη εμπειρια, Νικος καζαντζακης καλοκαιρι, δεν περιγραφω αλλο.
.Κάποιες φορές που εισιτήριο για Ελβετία (Ζυρίχη) βρίσκαμε μέσω Κωνσταντινούπολης (νομίζω έχει δύο αεροδρόμια ,απο το ένα πετάει η Turkish και απο το άλλο η Pegasus? ) μιλάγαμε στο κινητό για να της πω σε ποια έξοδο πρέπει να πάει!!
Δεν ξέρει και αγγλικά ....
mirage έγραψε:Το Τ3 ειναι το νεο της Star? Αν ναι το check in/baggage drop ειναι ενα απεραντο μπορντελο....
T2 = Queens Terminal = Star
Είναι το καινούργιο ανάμεσα στο Τ1 και το Τ3 στη θέση του παλιού Τ2, όπου πήγαινε το πάλαι ποτέ και η ΟΑ...
Για πες περισσότερα
EDDIE_147 έγραψε:Γενικά υπάρχει κόσμος που κόβει φλέβες και εκστασιάζεται με gadgets τύπου "βάζω πόδι κάτω από προφυλακτήρα και ανοίγει το πορτ μπαγκάζ" ("ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑ ΠΡΙΝ! ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΟΥ!"), οπότε και το priority boarding θα έχει τους φανατικούς τους πιστούς.
Απλά εμένα μου φάνηκε άχρηστο.
Κοίτα, κάνω 3 ταξίδια το μήνα, 3/4 εβδομάδες είμαι εκτός και όταν δε ταξιδεύω για αναψυχή (όπου θα ήμουν χαλαρός και στα @@ μου) με βολεύει να μπω στο αεροπλάνο, να τακτοποιηθώ και να συνεχίσω τη δουλειά μου μέχρι να απογειωθούμε, κάνοντας ένα διάλεγμα πριν εν ώρα πτήσης.
Μετά όταν φτάσω, με βολεύει απίστευτα να πάρω τη βαλίτσα μου πρώτος και να ξεκινήσω το πρόγραμμά μου. Γλυτώνω χρόνο.
Δεν είναι θέμα gadgetιάς, αλλά ευκολίας.
Απλά εύκολα και γρήγορα ακόμα και καλοκαίρι με χαμό απο τουρίστες.
Bonus η προσέγγιση με την παραλία μακένζι στα αριστερά όπου λιάζονται μερικά απο τα καλύτερα κορμιά του νησιού.
giannik1977 έγραψε:Τι μου θυμισες τωρα Χρηστο...Μεγαλωσα Τερψιθεα , απο το σπιτι μου σχεδον φαινοταν ο διαδρομος προσγειωσης , ο ηχος των αεροπλανων (τον ειχαμε συνηθισει τοσα χρονια) σε μαγευε..
Απλά δεν τον πρόσεχα, το αυτί μαθαίνει να αγνοεί συνεχόμενους ήχους.
Κάτι που γούσταρα τρελά ήταν η επιστροφή στην Ελλάδα νύχτα και το πέρασμα πάνω από την Γλυφάδα. Όταν πιάναμε την μαυρίλα του γκόλφ ήξερες ότι σε λιγότερο από λεπτό είχες προσγειωθεί και σε μισή ώρα είχες πάρει βαλίτσες και ήσουν στο κρεβάτι σου.
Πραγματικά μου λείπει.
nass έγραψε:Ναι σωστα. Πεταξα με Air Canada πριν 1μιση μηνα απο εκει. Βασικα η οργανωση του χωρου ειναι αρκετα κακη. Δεν υπαρχει κατευθυνση του κοσμου στα μηχανηματα για check inn/baggage tags και γενικα εχεις την αισθηση πως εισαι σε ενα μικρο χωρο. Ο ελεγχος χειραποσκευων πολυ γρηγορος και οι χωροι αναμονης μεσα πολυ ωραιοι και μεγαλοι. Γενικα στο check in επικρατουσε ενα μπαχαλο που χαλα ολη την εμπειρια. Βασικα μπαινεις απο την πορτα και πεφτεις πανω σε ενα μπουλουκι κοσμου που δεν ξερει που πρεπει να παει.mirage έγραψε:Το Τ3 ειναι το νεο της Star? Αν ναι το check in/baggage drop ειναι ενα απεραντο μπορντελο....
T2 = Queens Terminal = Star
Είναι το καινούργιο ανάμεσα στο Τ1 και το Τ3 στη θέση του παλιού Τ2, όπου πήγαινε το πάλαι ποτέ και η ΟΑ...
Για πες περισσότερα

Το πιο δυσλειτουργικό terminal (μαζί με ολόκληρο το FRA