http://www.ebay.com/itm/191828721015?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Το ξαναλέω ότι δεν είναι μομφή για εσένα, απλά με αφορμή κάνω μια αναφορά να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα.
Pitt έγραψε:Αυτό που λες είναι σωστό, όμως έχει νόημα για προϊόντα που παράγονται στην χώρα μας. Το να αγοράσω ένα κινέζικο προϊόν από την λαϊκή/παζάρι σε τιμή τριπλάσια από την τιμή που θα το αγοράσω online και παραδομένο στο σπίτι μου σε τι ακριβώς βοηθάει την εθνική μας οικονομία; Αν έκοβαν αποδείξεις στην λαϊκή, άντε να πώ ότι θα έπαιρνε και ένα ποσοστό το δημόσιο, αλλά τώρα ούτε αυτό δεν παίρνει...
Δεν θα σου πω ότι είσαι απόλυτος γιατί το ξέρεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά εδώ και χρόνια οι λαϊκές και τα παζάρια έχουν ταμειακές μηχανές. και οι τμές στα φτηνοπράγματα δεν είναι οι τριπλάσιες ούτε βοηθάνε τη συζήτηση οι υπερβολές, αν υπάρχει η διαθέση να γίνει γιατί από χαβαλέ εδώ έχουμε μπόλικο ( όχι από εσένα το ξεκαθαρίζω )
21 quadra έγραψε:Pitt έγραψε:Αυτό που λες είναι σωστό, όμως έχει νόημα για προϊόντα που παράγονται στην χώρα μας. Το να αγοράσω ένα κινέζικο προϊόν από την λαϊκή/παζάρι σε τιμή τριπλάσια από την τιμή που θα το αγοράσω online και παραδομένο στο σπίτι μου σε τι ακριβώς βοηθάει την εθνική μας οικονομία; Αν έκοβαν αποδείξεις στην λαϊκή, άντε να πώ ότι θα έπαιρνε και ένα ποσοστό το δημόσιο, αλλά τώρα ούτε αυτό δεν παίρνει...
Δεν θα σου πω ότι είσαι απόλυτος γιατί το ξέρεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά εδώ και χρόνια οι λαϊκές και τα παζάρια έχουν ταμειακές μηχανές. και οι τμές στα φτηνοπράγματα δεν είναι οι τριπλάσιες ούτε βοηθάνε τη συζήτηση οι υπερβολές, αν υπάρχει η διαθέση να γίνει γιατί από χαβαλέ εδώ έχουμε μπόλικο ( όχι από εσένα το ξεκαθαρίζω )
Για το αν είμαι απόλυτος ή υπερβολικός μιλώντας για τριπλάσιες τιμές, η απάντηση είναι εδώ:
Τιμές από 6,35€ έως 24,90€ για κάτι που αγόρασε ο axel12p 2,31€
Ίσως λίγο είπα για τριπλάσιο, αφού η μέση τιμή είναι αρκετά ψηλότερη.
Εξήγησέ μου όμως σε παρακαλώ πως μειώνεται η ανεργία αγοράζοντας κινέζικα προϊόντα από το παζάρι.
Πρόσεξε μη σου πέσει πολύ και χυθεί έξω από το κεφάλι και κολλήσει η βίδα.
οι μικροί πάγκοι στο παζάρι έχουν κόστος 2500€ τον χρόνο, + ένα άτομο βοηθός μόνο για τις Κυριακές κοστίζει 1500€ τον χρόνο, όλοι οι πάγκοι στο παζάρι που πουλάνε βιομηχανικά είναι μαγαζιά στις περιοχές τους με υπαλλήλους, με ΤΕΒΕ - ΙΚΑ, ενοίκια, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, εφορία, κλπ έξοδα, αν εσύ θεωρείς ότι στο παζάρι οι πάγκοι είναι πλανόδιοι είναι η δική σου άποψη, εγώ ψωνίζω 1-2 φορές τον μήνα διάφορα κοπτικά είτε ρώσικα είτε γερμανικά σπασμένα νούμερα από κασετίνες στο 1/3 της τιμής του μαγαζιού από 3 που έχουν έρθει από την Ρωσία πριν πολλά χρόνια όταν ακόμα το παζάρι των βιομηχανικών ήταν κάτω από την γέφυρα Πουλοπούλου στην αρχή της Ερμού, όλοι έχουν και μαγαζιά, οι 2 στην περιοχή των Α.Λιοσίων και ο ένας είναι στην Δάφνη και λέγεται Ιγνατιάδης και από εκεί έχω μάθει και τις λεπτομέρειες του παζαριού και τα κόστη τους, αν εσύ μιλάς υποθέτωντας εγώ το κάνω με στοιχεία και ονοματεπώνυμο και έχω τα δικά μου συμπεράσματα.
21 quadra έγραψε:Και στα εδώ παζάρια τόσο έχουν τα κινέζικα ανάποδα κολαούζα όπως λέγονται και κάπου 5-7 € στα μαγαζιά με τα βιομηχανικά, το να δίνουμε συνεχώς στους ξένους τα λίγα € που έχουμε όλοι δεν βοηθάμε ούτε την δική μας οικονομία, ούτε τα μαγαζιά να μην κλείσουν, ούτε την ανεργία που μεγαλώνει, και δεν το λέω προσωπικά για εσένα, χρόνια τώρα φωνάζω για την αγορά ειδών κάτω από 100€ που κάνει ο κόσμος, συμφωνώ για ότι δεν υπάρχει κάτι που χρειαζόμαστε ή όταν η διαφορά χρήματος βγάζει μάτι τότε ΟΚ, αλλά να αγοράζουμε 4 λίτρα λάδι ή τακάκια των 20€ από το e-bay θεωρώ ότι πυροβολάμε τα πόδια μας.
Το ξαναλέω ότι δεν είναι μομφή για εσένα, απλά με αφορμή κάνω μια αναφορά να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα.
Πίστεψε με δεν έκανα όλη αυτή την ανάλυση πριν αγοράσω κάτι αξίας 2.5€.
Μου το εμφάνισε ως διαφήμιση στο internet (ούτε καν ήξερα ότι υπήρχαν αυτά), μου φάνηκαν χρήσιμα, μπήκα στο ebay και τα παρήγγειλα. Για τα συγκεκριμένα ούτε σε παζάρι θα πήγαινα (δεν το συνηθίζω), ούτε σε κάποιο ειδικό κατάστημα για να τα βρω. Άσε που πέρα από την 5πλάσια τιμή που θα μου ζητούσαν, θα έπρεπε να χάσω χρόνο για να βρω κατάστημα που να τα έχει και χρόνο και βενζίνη για να πάω και να τα αγοράσω.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα έμπαινε σε αυτή την διαδικασία για αυτές τις χαζομαρούλες. Αντίστοιχη λογική έχω και όταν πάω στο Praktiker ή το Leroy Merlin, όπου αν βρω κάτι φτηνό, ακόμη και αν δεν το έχω απόλυτη ανάγκη, μπορεί να το αγοράσω.
Όσο για την μείωση της ανεργίας μέσω της πώλησης φτηνών κινέζικων προϊόντων, ας το αφήσουμε καλύτερα. Όπως αγοράζουμε εμείς από τους ξένους, έτσι πλέον μπορούν και οι ξένοι πολύ εύκολα να αγοράζουν από μας. Ας φτιάξουμε λοιπόν πράγματα που να θέλουν να αγοράσουν ;-)
Αν κάποιος ξέρει ότι γίνεται τέτοιο παζάρι στην Θεσσαλονίκη, θα το εκτιμούσα αν μου το έλεγε.
Πάγκους σε λαϊκές ή σε παζάρια που πουλάνε κινέζικα προϊόντα και μεταξύ αυτών και κάποια (μικρο)εργαλεία ναι, υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που πουλάνε ρώσικα εργαλεία, μερικά μεταχειρισμένα και σε πολύ περιορισμένη γκάμα. Και οι μεν και οι δε είναι πλανόδιοι και δεν έχουν μαγαζιά. Σ΄ αυτούς αναφέρθηκα και όχι στον... Ιγνατιάδη!
Dimitris_P έγραψε:Κλειδωθηκα με τα κλειδιά από μέσα ! Δοκιμασα με κάρτα τίποτα. Υπάρχει ένα μεταλλικό παπαρακι που βάζουν για να παρακάμψουν την ασφάλεια της γλώσσας. Που μπορώ να το βρω ή τι να δοκιμασω πριν φωναξω κλειδαρά;;
Δεν το πιστεύω!
Δοκίμασε να σπρώξεις την γλώσσα με την ταυτότητά σου. Αλλιώς κλειδαρά...