Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#297899 Δεν παίζει ηλεκτροκόλληση εκεί, αν κατάλαβα καλά είναι οικιακή συσκευή με πολλά πλαστικά μέρη, είναι και ο χώρος πολύ μικρός, ίσως γίνει με την κόλληση που είπε και ο panos, μπορεί να κολλήσει με araldit πχ ένα παξιμάδι επάνω στο κεφάλι της βίδας και να την ξεβιδώσει εύκολα, εγώ θα δοκίμαζα τον τρόπο που έβαλα πιο πάνω και αν δεν έβγαινε το εξάρτημα ολόκληρο τότε θα δοκίμαζα να κολλήσω παξιμάδι.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#297902 Πήρα με 2.5€ από το eBay τα παρακάτω, τα οποία είναι για αυτή την δουλειά, αλλά δεν χρειάστηκε ακόμη να τα χρησιμοποιήσω για να δω αν κάνουνε την δουλειά.

Εικόνα

http://www.ebay.com/itm/191828721015?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#297907 Και στα εδώ παζάρια τόσο έχουν τα κινέζικα ανάποδα κολαούζα όπως λέγονται και κάπου 5-7 € στα μαγαζιά με τα βιομηχανικά, το να δίνουμε συνεχώς στους ξένους τα λίγα € που έχουμε όλοι δεν βοηθάμε ούτε την δική μας οικονομία, ούτε τα μαγαζιά να μην κλείσουν, ούτε την ανεργία που μεγαλώνει, και δεν το λέω προσωπικά για εσένα, χρόνια τώρα φωνάζω για την αγορά ειδών κάτω από 100€ που κάνει ο κόσμος, συμφωνώ για ότι δεν υπάρχει κάτι που χρειαζόμαστε ή όταν η διαφορά χρήματος βγάζει μάτι τότε ΟΚ, αλλά να αγοράζουμε 4 λίτρα λάδι ή τακάκια των 20€ από το e-bay θεωρώ ότι πυροβολάμε τα πόδια μας.

Το ξαναλέω ότι δεν είναι μομφή για εσένα, απλά με αφορμή κάνω μια αναφορά να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#297913 Αυτό που λες είναι σωστό, όμως έχει νόημα για προϊόντα που παράγονται στην χώρα μας. Το να αγοράσω ένα κινέζικο προϊόν από την λαϊκή/παζάρι σε τιμή τριπλάσια από την τιμή που θα το αγοράσω online και παραδομένο στο σπίτι μου σε τι ακριβώς βοηθάει την εθνική μας οικονομία; Αν έκοβαν αποδείξεις στην λαϊκή, άντε να πώ ότι θα έπαιρνε και ένα ποσοστό το δημόσιο, αλλά τώρα ούτε αυτό δεν παίρνει...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#297914 Από την άλλη υπάρχουν καταστήματα με τέτοια προϊόντα που δεν υπερτιμολογούν. Σαφώς είναι πιο ακριβά για τους γνωστούς λόγους αλλά σε προϊόντα των 5-10-20€ τα 3 και 4 επιπλέον € όπως λέει και ο Quadra δεν είναι τόσα πολλά.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Pitt έγραψε:Αυτό που λες είναι σωστό, όμως έχει νόημα για προϊόντα που παράγονται στην χώρα μας. Το να αγοράσω ένα κινέζικο προϊόν από την λαϊκή/παζάρι σε τιμή τριπλάσια από την τιμή που θα το αγοράσω online και παραδομένο στο σπίτι μου σε τι ακριβώς βοηθάει την εθνική μας οικονομία; Αν έκοβαν αποδείξεις στην λαϊκή, άντε να πώ ότι θα έπαιρνε και ένα ποσοστό το δημόσιο, αλλά τώρα ούτε αυτό δεν παίρνει...

Δεν θα σου πω ότι είσαι απόλυτος γιατί το ξέρεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά εδώ και χρόνια οι λαϊκές και τα παζάρια έχουν ταμειακές μηχανές. και οι τμές στα φτηνοπράγματα δεν είναι οι τριπλάσιες ούτε βοηθάνε τη συζήτηση οι υπερβολές, αν υπάρχει η διαθέση να γίνει γιατί από χαβαλέ εδώ έχουμε μπόλικο ( όχι από εσένα το ξεκαθαρίζω )
Άβαταρ μέλους
By Pitt
21 quadra έγραψε:
Pitt έγραψε:Αυτό που λες είναι σωστό, όμως έχει νόημα για προϊόντα που παράγονται στην χώρα μας. Το να αγοράσω ένα κινέζικο προϊόν από την λαϊκή/παζάρι σε τιμή τριπλάσια από την τιμή που θα το αγοράσω online και παραδομένο στο σπίτι μου σε τι ακριβώς βοηθάει την εθνική μας οικονομία; Αν έκοβαν αποδείξεις στην λαϊκή, άντε να πώ ότι θα έπαιρνε και ένα ποσοστό το δημόσιο, αλλά τώρα ούτε αυτό δεν παίρνει...

Δεν θα σου πω ότι είσαι απόλυτος γιατί το ξέρεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά εδώ και χρόνια οι λαϊκές και τα παζάρια έχουν ταμειακές μηχανές. και οι τμές στα φτηνοπράγματα δεν είναι οι τριπλάσιες ούτε βοηθάνε τη συζήτηση οι υπερβολές, αν υπάρχει η διαθέση να γίνει γιατί από χαβαλέ εδώ έχουμε μπόλικο ( όχι από εσένα το ξεκαθαρίζω )

Για το αν είμαι απόλυτος ή υπερβολικός μιλώντας για τριπλάσιες τιμές, η απάντηση είναι εδώ:
Τιμές από 6,35€ έως 24,90€ για κάτι που αγόρασε ο axel12p 2,31€
Ίσως λίγο είπα για τριπλάσιο, αφού η μέση τιμή είναι αρκετά ψηλότερη.

Εξήγησέ μου όμως σε παρακαλώ πως μειώνεται η ανεργία αγοράζοντας κινέζικα προϊόντα από το παζάρι.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#297925 Οι παζαρτζήδες πάντως πληρώνουν τρελά ενοίκια για τους πάγκους.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#297926 Πήρα ένα σετ ανάποδων κολαούζων. Θα τρυπήσω με δυάρι τρυπάνι τη βίδα και μετά θα βάλω το δυάρι κολαούζο και ξεβιδώνω, σωστά; Να δοκιμάσω πρώτα να κολλήσω ένα παξιμάδι με loctite πάνω στο κεφάλι;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#297929 Δοκίμασέ το. Δεν νομίζω να κάνει δουλειά, αλλά δεν χάνεις τίποτε.
Πρόσεξε μη σου πέσει πολύ και χυθεί έξω από το κεφάλι και κολλήσει η βίδα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#297939 pitt
οι μικροί πάγκοι στο παζάρι έχουν κόστος 2500€ τον χρόνο, + ένα άτομο βοηθός μόνο για τις Κυριακές κοστίζει 1500€ τον χρόνο, όλοι οι πάγκοι στο παζάρι που πουλάνε βιομηχανικά είναι μαγαζιά στις περιοχές τους με υπαλλήλους, με ΤΕΒΕ - ΙΚΑ, ενοίκια, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, εφορία, κλπ έξοδα, αν εσύ θεωρείς ότι στο παζάρι οι πάγκοι είναι πλανόδιοι είναι η δική σου άποψη, εγώ ψωνίζω 1-2 φορές τον μήνα διάφορα κοπτικά είτε ρώσικα είτε γερμανικά σπασμένα νούμερα από κασετίνες στο 1/3 της τιμής του μαγαζιού από 3 που έχουν έρθει από την Ρωσία πριν πολλά χρόνια όταν ακόμα το παζάρι των βιομηχανικών ήταν κάτω από την γέφυρα Πουλοπούλου στην αρχή της Ερμού, όλοι έχουν και μαγαζιά, οι 2 στην περιοχή των Α.Λιοσίων και ο ένας είναι στην Δάφνη και λέγεται Ιγνατιάδης και από εκεί έχω μάθει και τις λεπτομέρειες του παζαριού και τα κόστη τους, αν εσύ μιλάς υποθέτωντας εγώ το κάνω με στοιχεία και ονοματεπώνυμο και έχω τα δικά μου συμπεράσματα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
21 quadra έγραψε:Και στα εδώ παζάρια τόσο έχουν τα κινέζικα ανάποδα κολαούζα όπως λέγονται και κάπου 5-7 € στα μαγαζιά με τα βιομηχανικά, το να δίνουμε συνεχώς στους ξένους τα λίγα € που έχουμε όλοι δεν βοηθάμε ούτε την δική μας οικονομία, ούτε τα μαγαζιά να μην κλείσουν, ούτε την ανεργία που μεγαλώνει, και δεν το λέω προσωπικά για εσένα, χρόνια τώρα φωνάζω για την αγορά ειδών κάτω από 100€ που κάνει ο κόσμος, συμφωνώ για ότι δεν υπάρχει κάτι που χρειαζόμαστε ή όταν η διαφορά χρήματος βγάζει μάτι τότε ΟΚ, αλλά να αγοράζουμε 4 λίτρα λάδι ή τακάκια των 20€ από το e-bay θεωρώ ότι πυροβολάμε τα πόδια μας.

Το ξαναλέω ότι δεν είναι μομφή για εσένα, απλά με αφορμή κάνω μια αναφορά να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα.

Πίστεψε με δεν έκανα όλη αυτή την ανάλυση πριν αγοράσω κάτι αξίας 2.5€. :lol:
Μου το εμφάνισε ως διαφήμιση στο internet (ούτε καν ήξερα ότι υπήρχαν αυτά), μου φάνηκαν χρήσιμα, μπήκα στο ebay και τα παρήγγειλα. Για τα συγκεκριμένα ούτε σε παζάρι θα πήγαινα (δεν το συνηθίζω), ούτε σε κάποιο ειδικό κατάστημα για να τα βρω. Άσε που πέρα από την 5πλάσια τιμή που θα μου ζητούσαν, θα έπρεπε να χάσω χρόνο για να βρω κατάστημα που να τα έχει και χρόνο και βενζίνη για να πάω και να τα αγοράσω.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα έμπαινε σε αυτή την διαδικασία για αυτές τις χαζομαρούλες. Αντίστοιχη λογική έχω και όταν πάω στο Praktiker ή το Leroy Merlin, όπου αν βρω κάτι φτηνό, ακόμη και αν δεν το έχω απόλυτη ανάγκη, μπορεί να το αγοράσω.

Όσο για την μείωση της ανεργίας μέσω της πώλησης φτηνών κινέζικων προϊόντων, ας το αφήσουμε καλύτερα. Όπως αγοράζουμε εμείς από τους ξένους, έτσι πλέον μπορούν και οι ξένοι πολύ εύκολα να αγοράζουν από μας. Ας φτιάξουμε λοιπόν πράγματα που να θέλουν να αγοράσουν ;-)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#297967 Αγαπητέ μου quatra, παζάρι που πουλάνε βιομηχανικά δεν υπάρχει στην Θεσσαλονίκη, εγώ τουλάχιστον δεν έχω δεί. :s_no
Αν κάποιος ξέρει ότι γίνεται τέτοιο παζάρι στην Θεσσαλονίκη, θα το εκτιμούσα αν μου το έλεγε.

Πάγκους σε λαϊκές ή σε παζάρια που πουλάνε κινέζικα προϊόντα και μεταξύ αυτών και κάποια (μικρο)εργαλεία ναι, υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που πουλάνε ρώσικα εργαλεία, μερικά μεταχειρισμένα και σε πολύ περιορισμένη γκάμα. Και οι μεν και οι δε είναι πλανόδιοι και δεν έχουν μαγαζιά. Σ΄ αυτούς αναφέρθηκα και όχι στον... Ιγνατιάδη!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#298114 Κλειδωθηκα με τα κλειδιά από μέσα ! Δοκιμασα με κάρτα τίποτα. Υπάρχει ένα μεταλλικό παπαρακι που βάζουν για να παρακάμψουν την ασφάλεια της γλώσσας. Που μπορώ να το βρω ή τι να δοκιμασω πριν φωναξω κλειδαρά;;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Κλειδωθηκα με τα κλειδιά από μέσα ! Δοκιμασα με κάρτα τίποτα. Υπάρχει ένα μεταλλικό παπαρακι που βάζουν για να παρακάμψουν την ασφάλεια της γλώσσας. Που μπορώ να το βρω ή τι να δοκιμασω πριν φωναξω κλειδαρά;;

Δεν το πιστεύω! :dizzy: :lol: :slap:

Δοκίμασε να σπρώξεις την γλώσσα με την ταυτότητά σου. Αλλιώς κλειδαρά...