Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#236989 είναι λάθος ρε συ Μάρκο, αν λέει ότι ο μισθός σου είναι 100 πρέπει να παίρνεις 100 σαν τακτικές αποδοχές όχι μοιρασμένες σε τακτικές και bonus

στην απδ στον κωδικο 01 λέει κάποιο άλλο ποσό από αυτό της σύμβασης ή της πρόσληψης; σε έλεγχο θα έχει θέμα
μπορεί να γλιτώσει αν το bonus υπερκαλύπτει το απαιτούμενο ποσό, αλλά δε θα τη βγάλει και τελείως λάδι
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 23 Μαρ 2016, 13:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#236993 όχι είναι ακριβώς το ίδιο

ο φμυ (και εεα) βγαίνει από το σύνολο των αποδοχών σου, όχι μόνο από τις τακτικές

δηλαδή σκέψου ότι σε μικτά 500€ bonus σε σένα θα βγάλει περισσότερο φόρο σε σένα από ότι σε μένα (που παίρνω πιο λίγα από σένα σε επίπεδο έτους), οπότε εγώ θα πάρω περισσότερα στο χέρι εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή

νομίζω με πιάνεις τι θέλω να πω :hmmm:

σε επιχείρηση που σκάνε bonus μου έχουν ζητήσει να τα βάζω σε πιο χαμηλόμισθους (γιατί κάπως πρέπει να εμφανιστούν και να χρεωθούν ασχέτως ποιος τελικά τα παίρνει) για να μην προκύπτει τεράστιος φόρος
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 23 Μαρ 2016, 13:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#236996 Α δεν υπαρχει το 45% στο μπονους; Η δεν υπηρχε ποτε κατι τετοιο;
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 23 Μαρ 2016, 13:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#236998 όχι κανονικά σαν μισθός

αν συνολικά έχεις φτάσει το 45% τότε θα σου κρατήσουν τόσο, οι κρατήσεις από τα προγράμματα γίνονται κάπως αυτοματοποιημένα... (με χέρι είναι βαβούρα)

υπολογίζει δηλαδή κάθε μήνα φόρους με βάση τους 14 μισθούς (από το γενάρη είναι το πιο ιδανικό και για να μην έχεις επιστροφή και για να μην πληρώσεις) και αν βάλεις και κάτι έξτρα κρατάει με βάση τους 14 + το έξτρα

αν συνεχίζεις να βάζεις bonus θα σου κρατάει όλο και περισσότερα όσο περνούν οι μήνες αν δει ότι πας να αλλάξεις κλίμακα..

αν αυτά είναι προγραμματισμένα (bonus τακτικό) στα κρατάνε άμεσα όσα είναι, εγώ δουλεύω με έκτακτα bonus

επίσης σε κάθε περίπτωση στο μικτό νούμερο του bonus υπάρχει 40% ίκα :whistlink:
(δεν ξέρω αν από κει σου βγήκε το 45.. 40 ίκα και κάνα 5% φόροι για τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχεις στο νου σου)
Άβαταρ μέλους
By Andy
#237071 Αν αυτή η πρόσθετη αμοιβή (έστω βαφτισμένη ως μπόνους ή αμοιβή εξ' ελευθεριότητας του εργοδότη) δίνεται σε τακτική και μόνιμη βάση, συμμετέχει κανονικά στις αποδοχές για τον υπολογισμό της αποζημίωσης απόλυσης. Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας. Μην ανακαλύπτουμε παντού συνωμοσίες.
Μια επιπλέον απόδειξη είναι ότι αυτές οι αποδοχές συμμετέχουν και στον υπολογισμό των δώρων.
Πάντως το να φαίνονται όλα σαν ενιαίος μισθός είναι σίγουρα πιο ξεκάθαρο και δε δημιουργεί υποψίες.
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:είναι λάθος ρε συ Μάρκο, αν λέει ότι ο μισθός σου είναι 100 πρέπει να παίρνεις 100 σαν τακτικές αποδοχές όχι μοιρασμένες σε τακτικές και bonus

στην απδ στον κωδικο 01 λέει κάποιο άλλο ποσό από αυτό της σύμβασης ή της πρόσληψης; σε έλεγχο θα έχει θέμα
μπορεί να γλιτώσει αν το bonus υπερκαλύπτει το απαιτούμενο ποσό, αλλά δε θα τη βγάλει και τελείως λάδι

Δεν ξέρω τι λέει η ΑΠΔ... Noted πάντως. :s_thumbsup

Andy έγραψε:Αν αυτή η πρόσθετη αμοιβή (έστω βαφτισμένη ως μπόνους ή αμοιβή εξ' ελευθεριότητας του εργοδότη) δίνεται σε τακτική και μόνιμη βάση, συμμετέχει κανονικά στις αποδοχές για τον υπολογισμό της αποζημίωσης απόλυσης. Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας. Μην ανακαλύπτουμε παντού συνωμοσίες.
Μια επιπλέον απόδειξη είναι ότι αυτές οι αποδοχές συμμετέχουν και στον υπολογισμό των δώρων.
Πάντω το να φαίνονται όλα σαν ενιαίος μισθός είναι σίγουρα πιο ξεκάθαρο και δε δημιουργεί υποψίες.

Ενδιαφέρον... :s_yes
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Andy έγραψε:Αν αυτή η πρόσθετη αμοιβή (έστω βαφτισμένη ως μπόνους ή αμοιβή εξ' ελευθεριότητας του εργοδότη) δίνεται σε τακτική και μόνιμη βάση, συμμετέχει κανονικά στις αποδοχές για τον υπολογισμό της αποζημίωσης απόλυσης. Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας. Μην ανακαλύπτουμε παντού συνωμοσίες.
Πάντως το να φαίνονται όλα σαν ενιαίος μισθός είναι σίγουρα πιο ξεκάθαρο και δε δημιουργεί υποψίες.

εντάξει υπάρχει δεδικασμένο, δεκτό

έστω ότι εγώ που είμαι εργοδότης δεν το κάνω, τι θα γίνει; θα με πάει στο δικαστήριο;

τα δώρα είναι άλλο πράγμα και εκεί ναι μετράνε, όμως η απόλυση γίνεται με βάση τον ονομαστικό μισθό και αν αυτός είναι 45 τράβα δείξε ότι δεν είναι και βγάλε άκρη στον άρειο πάγο

εγώ δεν ψάχνω θεωρίες συνωμοσίας, απλά βλέπω πώς σκέφτεται η εργοδοσία γενικά και το πώς συμπεριφέρεται ο καθένας αφήνει ενδείξεις ακόμα και αν δε χρειαστεί να φτάσει σε ρήξη με τον υπάλληλο.

στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος να είναι το υπόλοιπο κομμάτι του μισθού bonus, παρά μόνο αν στραβώσει το πράγμα όπου α) του ρίχνει τις αποδοχές όποτε γουστάρει και β) τον απολύει με βάση αυτό το νούμερο και ας πάει ο άλλος στα δικαστήρια.. νομίζεις ότι κωλώνουν; ή νομίζεις ότι οι περισσότεροι τρέχουν στους δικηγόρους και να σκάνε τα φράγκα; γιατί από τον απλό κρατικό και δωρεάν έλεγχο (επιθεώρηση) μην περιμένεις ότι μπορεί να βγει κάτι

και άσε την αποζημίωση, αυτή για να έχει ουσιαστικό νόημα για να σε συμφέρει να πας δικαστήριο θα θέλει και πολλά χρόνια και άντε πες πας για το γαμώτο.. το ότι όμως έχει το χαρτί της μείωσης των αποδοχών σου όποτε του καπνίσει είναι πολύ πιο βασικό, γιατί έτσι δε θα χρειαστεί να γίνει το μπίρι μπίρι για να υπογραφεί σύμβαση για μείωση μισθού , τόσο και αν σου αρέσουν
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 23 Μαρ 2016, 16:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Andy
#237095 Όλες οι διαφορές τελικά λύνονται στα δικαστήρια. Ομοίως, αν ο εργοδότης είναι κακοπροαίρετος, μπορεί να προσπαθήσει να σε διώξει και χωρίς αποζημίωση, τί θα κάνεις, πάλι στα δικαστήρια δε θα πας?
Πάντως όντως στην Επιθεώρηση σπάνια βγάζεις άκρη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν ο εργαζόμενος έχει καλό δικηγόρο στο δικαστήριο, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθεί και ο εργοδότης θα φάει τα μούτρα του.
Τελευταία επεξεργασία από Andy και 23 Μαρ 2016, 16:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#237101 για να σε διώξει χωρίς αποζημίωση και να είναι καλυμμένος νομικά (γιατί ασχέτως αν τη πάρεις εσύ ή όχι και πότε υπάρχουν και πρόστιμα), υπάρχει μια διαδικασία αλλά δεν είναι τόσο απλή

και στο τέλος φυσικά και μπορεί να παίξει δικαστήριο

το θέμα είναι να είσαι οκ στα πολύ βασικά να μη μπορεί να στη πει το ικα και η επιθεώρηση και αν ο άλλος διαφωνεί σε κάτι άλλο άστον να τρέχει... ( με το αζημίωτο βέβαια που για πολλούς λειτουργει αποτρεπτικά)

επειδή έχω δει διάφορα ξεφτιλίκια, δε διαφωνώ μαζί σου ότι στο δικαστήριο μετά από κάποια χρόνια πάντα μπορείς να βρεις το δίκιο σου, αλλά σκέψου πόσοι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό;
εκεί πατάνε πολλοί και οργιάζουν, ο συγκεκριμένος που λέει ο markvag (που μπορεί να είναι και ο καλύτερος τελικά, δε θέλω να βγάζω συμπερασματα από μακριά) είναι αρκετά καλυμμένος ΑΝ ποτέ θελήσει να παίξει πουστίτσες και να κάνει αυτά που φοβόμαστε ότι μπορεί να θέλει να κάνει κάποιος

δε θα του βάλει κανένας κανένα πρόστιμο και θα πληρώσει μετά από κάποια χρόνια τη διαφορά με το νόμιμο τόκο και κάτι τρέχει στα γύφτικα, σα να πήρε δανειάκι

εμένα πάντως μου το είχε πει το παλιό αφεντικό μου, πήγαινέ με στα δικαστήρια και θα τα πάρεις μετά από 8 χρόνια και αν :lol: χέστηκε και που έκανα αγωγή, για αυτό όπου ξαναδώ περίεργα θα κόψω λάσπη νωρίς χωρίς πολλά πολλά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#238355 Η εταιρείεα έχει αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη (λίγα άτομα). Έφυγε η γραμματέας και στην αγγελία της θέσης ( καλοπληρωμένη) απάντησε μόνο μια κοπέλα , κι αυτή θα αναλάβει μετά από 3 εβδομάδες γιατί τώρα δουλέυει αλλού και δεν μπορεί νωρίτερα.
Στην Κων/πολή των 17 εκ , δε βρίσκεις διαθέσιμη κοπέλα. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#238362 Προφανώς δεν θα είναι τόσο καλοπληρωμένη σε σχέση με αυτό που ζητάει η εταιρεία.
Δεν είναι όλες οι γραμματείς ίδιες.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#239291 Είχα πάει για συνέντευξη σε μια εταιρεία.
Μου είχαν πει από την αρχή πως αν με πάρουν θα κάνω και μια τυπική συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη. Αυτή έγινε την προηγούμενη Δευτέρα όπου στο τέλος μου είπε και αυτός πως στις επόμενες 2-3 μέρες θα με πάρουν να πάω.
Μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει. Να πάρω ενα τηλέφωνο να δω τι παίζει?