Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#226915 Qsi με βαση την πολυ μικρη μου εμπειρια, ολα αυτα τα σκατα θα τα φας στα μουτρα και μονος σου αν ασχοληθεις με το επαγγελμα.Απλα εκει θα ναι "δικος σου" ο πελατης και θεωρητικα αν υπαρχει η πολυτελεια θα χεις τα περιθωρια να αποφυγεις τετοια ατομα.
Απ την αλλη θα αυξηθουν κατακόρυφα ευθυνες και αγχη που μπορει να μην εισια σε φαση ακόμα να αντιμετωπισεις.Αν προσθεσεις και τα τρεξιματα σε εφορίες,ικα,οαεδ κλπ για καθημερινες δουλειες πελατων που εχεις να αντιμετωπισεις υπαλληλους να σου τρωνε τη μερα, χανεται πολυ ευκολα η μπάλα.Και πιστευω εκει κατω ειναι πολυ πιο δυσκολα ολα αυτα σε σχεση με το πως τα βλεπω εγω στην επαρχεια.
Μηπως να ψαχνοσουν σε κατι πιο σχετικο με το μεταπτυχιακο σου?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#226919 ναι το τρέξιμο είναι βέβαιο, εγώ συνήθως πάω σπίτι στο ωράριό μου το αφεντικό μου όχι γυρνάει και 10

το θέμα των υπηρεσιών δε με απασχολεί, τις έχω φάει με το κουτάλι και σήμερα μια ώρα+ το πρωί εφορία ήμουν πάλι και έχω φάει μεροκάματα ολόκληρα, αδιαφορώ για αυτό πλέον και μάλιστα είμαι από αυτούς που δεν παραπονιούνται να στήνονται στις ουρές και πλέον καθαρίζω και γρήγορα, έκανα διακοπή τη προηγούμενη βδομάδα σε ένα δίωρο :iconcool:

το να κάνω κάτι πάνω στις σπουδές μου θα με ενδιέφερε από επιστημονική άποψη, αλλά έχει και αυτό τα αρνητικά του και στη τελική δουλειά είναι το ένα δουλειά και το άλλο η βαρεμάρα και η ρουτίνα είναι ανάλογη

ίσως το πιο "σοβαρό" περιβάλλον να μου άρεσε περισσότερο ίσως και όχι, τείνω περισσότερο ως προς το όχι

αλλά το βασικό μου κίνητρο είναι ότι θέλω να δουλεύω για πάρτη μου και αυτό ακολουθώντας καθαρά τις σπουδές μου είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί
επίσης ασχέτως σπουδών όταν έχεις επενδύσει κάποια χρόνια να μαθαίνεις κάτι να κάνεις στη πράξη που σου αποφέρει χρήματα, δε το πετάς έτσι απλά στο κάλαθο για να πας να ξεκινήσεις από χαμηλά σε άλλο κλάδο και στην ουσία να μάθεις από την αρχή μια άλλη δουλειά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#226985 Eμένα το θέμα των υπηρεσιών με έχει απογοητεύσει πιο πολύ απ'ολα.Παίζει ρόλο και τι υπάλληλοι συνθέτουν την υπηρεσία,αλλά π.χ οι ΔΟΥ εδώ δεν παλεύονται.
Επίσης δυστυχώς μια απαίτηση ενός ''υπερβολικά τυπικού'' υπαλλήλου, μπορεί εσένα να σε πάει πίσω κάποιες ώρες ή ακόμα χειρότερα να σε εκθέσει σε πελάτη.Υστερα για κάτι διαγραφές για θάνατο π.χ ζητάνε οοοοο,τι να ναι περίεργη χαρτούρα.
ένα ακόμη αρνητικό του επαγγέλματος είναι πως δεν φαίνεται μερικές φορές η δουλεία και οι ώρες που θυσιάζεις.Π.χ για έναν πελάτη με χάος στα τιμολόγια μπορεί να αφιερώσεις άπειρο χρόνο να σετάρεις και να τσεκάρεις τις συγκεντρωτικες για ΜΥΦ και ο πελάτης να μη γνωρίζει καν οτι είναι περίοδος ΜΥΦ κ.ο.κ..
Στο θέμα της προυπηρεσίας σε καταλαβαίνω και για να ασχολήθηκες ήδη κάποια χρόνια μ'αυτό σημαίνει ότι το αντέχεις.Για μένα κάνε υπομονή και ζύγισε γνωριμίες και ικανότητες ωστέ σιγά σιγά να ψαχτείς να πας για κάτι δικό σου.Ίσως να δεις και κατά πόσο μπορείς να προσαρμόσεις το μεταπτυχιακό προς τα κει,π.χ να συνδιάσεις το καθαρά λογιστικό κομμάτι με ασφάλειες,consulting ή κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#226988 Νομίζω η καλύτερη περιπτωση στο επάγγελμα σας είναι να αναλαβεις το λογιστήριο μιας καλής εταιρίας ή να είσαι αρχικα κάτω απ τον αρχιλογιστη της, με προοπτική να αναλαβεις.
Έχουμε περιπτωσεις στο χαρτοφυλάκιο καλών και νοικοκυρεμενων εταιριών που οι λογιστές είναι εκεί πολλά χρόνια και τις περισσότερες φορες έχουν σημαντικό ρολο και είναι σχεδόν "ισότιμοι" με τους φορείς, τουλάχιστον στις συναντήσεις μας.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kovathe έγραψε:Νομίζω η καλύτερη περιπτωση στο επάγγελμα σας είναι να αναλαβεις το λογιστήριο μιας καλής εταιρίας ή να είσαι αρχικα κάτω απ τον αρχιλογιστη της, με προοπτική να αναλαβεις.
Έχουμε περιπτωσεις στο χαρτοφυλάκιο καλών και νοικοκυρεμενων εταιριών που οι λογιστές είναι εκεί πολλά χρόνια και τις περισσότερες φορες έχουν σημαντικό ρολο και είναι σχεδόν "ισότιμοι" με τους φορείς, τουλάχιστον στις συναντήσεις μας.

ναι αυτό είναι καλή φάση και πάλι μπορείς να έχεις και τα εξτραδάκια σου, κάπως έτσι έπαιζαν μπάλα ο πατέρας μου και ο νονός μου
αλλά στη περίπτωση του πατέρα μου τουλάχιστον, υπήρχε και η τύχη να είναι με καλούς και γενναιόδωρους ανθρώπους (και σε άλλα χρόνια) με τους οποίους έμεινε για πάντα, οπότε ποτέ δεν ένιωσε την ανάγκη να αυτονομηθεί και να ταλαιπωρηθεί επιπλέον όπως πολλοί γνωστοί του

με μένα τα πράγματα δεν έχουν πάει έτσι και σε αυτή τη ζούγκλα που συνάντησα πρέπει να βγεις να κυνηγήσεις, έτσι λοιπόν έχω μάθει να σκέφτομαι πολύ διαφορετικά και πρέπει να συνεχίσω να σκέφτομαι ακόμα πιο διαφορετικά για να γίνω καρχαρίας και όχι χρυσόψαρο σε γυάλα

δεν θέλω να μπω υπό τη σκέπη και τη προστασία ή τη σιγουριά κανενός, θέλω να ορίζω μόνος μου τη τύχη μου
θα είναι δύσκολα, αλλά με προσπάθεια κάποια στιγμή θα το καταφέρω

επίσης και λόγω χαρακτήρα δεν τα πάω καλά με την ιδέα να έχω άτομα από πάνω μου, άτομα να με πρήζουν ναι αλλά όχι να μου ρυθμίζουν το πώς θα λειτουργώ
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#226993 Μαζι σου.
Απλα για αυτό που λες εχεις ανταγωνισμό απο τα "πριμιουμ" γραφεία του χώρου που έχουν και το καλυτερο πελατολόγιο.

Φιλη μας είναι σε τέτοιο (οικογενειακό μαγαζι με τον πατερα της και τον αδερφό της) και παρόλη την πτώση λόγω κρίσης είναι πολύ καλά (και έχουν και πολυυυυ λίπος)....
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
socratesn έγραψε:Eμένα το θέμα των υπηρεσιών με έχει απογοητεύσει πιο πολύ απ'ολα.Παίζει ρόλο και τι υπάλληλοι συνθέτουν την υπηρεσία,αλλά π.χ οι ΔΟΥ εδώ δεν παλεύονται.
Επίσης δυστυχώς μια απαίτηση ενός ''υπερβολικά τυπικού'' υπαλλήλου, μπορεί εσένα να σε πάει πίσω κάποιες ώρες ή ακόμα χειρότερα να σε εκθέσει σε πελάτη.Υστερα για κάτι διαγραφές για θάνατο π.χ ζητάνε οοοοο,τι να ναι περίεργη χαρτούρα.
ένα ακόμη αρνητικό του επαγγέλματος είναι πως δεν φαίνεται μερικές φορές η δουλεία και οι ώρες που θυσιάζεις.Π.χ για έναν πελάτη με χάος στα τιμολόγια μπορεί να αφιερώσεις άπειρο χρόνο να σετάρεις και να τσεκάρεις τις συγκεντρωτικες για ΜΥΦ και ο πελάτης να μη γνωρίζει καν οτι είναι περίοδος ΜΥΦ κ.ο.κ..
Στο θέμα της προυπηρεσίας σε καταλαβαίνω και για να ασχολήθηκες ήδη κάποια χρόνια μ'αυτό σημαίνει ότι το αντέχεις.Για μένα κάνε υπομονή και ζύγισε γνωριμίες και ικανότητες ωστέ σιγά σιγά να ψαχτείς να πας για κάτι δικό σου.Ίσως να δεις και κατά πόσο μπορείς να προσαρμόσεις το μεταπτυχιακό προς τα κει,π.χ να συνδιάσεις το καθαρά λογιστικό κομμάτι με ασφάλειες,consulting ή κάτι τέτοιο.

ρε συ είναι σκατίλα αυτή η δουλειά μη μου το εξηγείς, το θέμα είναι να είσαι διατεθειμένος να κάνεις τη σκατίλα που άλλοι δε θέλουν ή δε μπορούν γιατί δεν αντέχουν

δεν είναι ότι είναι κάτι δύσκολο από την άποψη του ότι χαλάς ΤΗ φαιά ουσία για να λύσεις το πρόβλημα του πλανήτη, απλά είναι σκατά και πολλοί δε θέλουν να τη κάνουν, ειδικά άτομα με "σοβαρά" προσόντα

ούτε καλά πληρώνει (ειδικά σαν υπάλληλος), ούτε καλές συνθήκες υπάρχουν, ασπρίζουν τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα από το πρήξιμο, ασχολείσαι με ανθρώπους που κανονικά δε θα ήθελες να ξέρεις , ΟΜΩΣ πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθείς :lol:

το θέμα είναι να αναπτύξεις απάθεια και αυτό είναι κάτι που θέλει εξάσκηση

ακόμα και στο πιο |λογοκρισία| υπάλληλο να πέσεις μπορείς να τον φέρεις στα μέτρα σου με το κατάλληλο χειρισμό και υπομονή
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kovathe έγραψε:Μαζι σου.
Απλα για αυτό που λες εχεις ανταγωνισμό απο τα "πριμιουμ" γραφεία του χώρου που έχουν και το καλυτερο πελατολόγιο.

Φιλη μας είναι σε τέτοιο (οικογενειακό μαγαζι με τον πατερα της και τον αδερφό της) και παρόλη την πτώση λόγω κρίσης είναι πολύ καλά (και έχουν και πολυυυυ λίπος)....

το θέμα του πελατολογίου είναι και θέμα γνωριμιών, αυτά σε κάνουν premium

εδώ που είμαι τώρα πχ είμαστε πιο premium από εκεί που ξεκίνησα, όμως υπάρχει ακόμα και πιο ψηλά

βέβαια όσο premium και να είσαι θα ασχοληθείς και με τις κατώτερες δουλειές, είναι πολύ σχετικό ποια είναι καλή και ποια όχι

μπορεί να έχεις πχ ναυτιλιακή και να είσαι premium αλλά να σου βγάζει το λάδι και μπορεί να έχεις 10 ταξί που είναι εύκολα και να βγάζεις περισσότερα χρήματα πιο ξεκούραστα

η αδερφή μου πχ δουλεύει κατά 90% "premium" εταιρείες, εγώ συγκριτικά έχω λίγες τέτοιες αλλά οι εμπειρίες ποικίλουν γιατί έχει να κάνει με τους ανθρώπους όχι με το είδος

όμως σε γενικές γραμμές οι δικές της φέρνουν πιο καλά λεφτά, αυτό ισχύει

πάντως σε ένα αρκετά κυριλλέ γραφείο που είχα πάει για συνέντευξη πριν από μήνες που ψαχνόμουν μου το έπαιζαν λίγο ιστορία (φυσικά τα λεφτά που έδιναν ήταν για γέλια) και στην ουσία μου περιέγραφαν την εξέλιξή μου με έναν τρόπο που δε θα ήθελα να μου συμβεί.
θα ήμουν premium καταχωρητής τιμολογίων, θα μου έλεγχαν τα πρώτα χρόνια τον φπα, θα μάθαινα σιγά σιγά δηλώσεις , δε θα έβγαινα ποτέ από το γραφείο για εξωτερικές (που όπως ανέφερα ΘΕΛΩ να κάνω εγώ ο ίδιος για πολλούς λόγους) και στην ουσία θα ήμουν κλεισμένος όλη μέρα σε ένα γραφείο να κάνω κάτι επαναλαμβανόμενο και ανούσιο και θα έπρεπε να με τσεκάρουν για πράγματα που ήδη ήξερα να κάνω :dizzy:

αυτό μου φάνηκε χαζομάρα ήθελα πιο γρήγορα να εξελίσσονται τα πράγματα και να μη κάνω πισωγυρίσματα μόνο και μόνο για να λέω ότι δουλεύω σε "καλό" γραφείο, οπότε προτίμησα την ευκαιρία κάπου που μου έδωσαν πολλές περισσότερες αρμοδιότητες και ελευθερία για να δουλέψω πράγματα

επειδή έχω πολλούς φίλους και συμφοιτητές στο χώρο της ασφάλειας θα μπορούσα να έχω και κάποιες ευκαιρίες σε αυτό το κλάδο είτε πάνω στις σπουδές μου ή ακόμα και σε λογιστήριο τέτοιων εταιρειών, αλλά όταν κάθομαι και μιλάω μαζί τους και βλέπω ότι αυτά που κάνουν είναι πολύ περιορισμένα και στην ουσία δε ξέρουν τίποτα (αυτοί στα λογιστήρια, οι άλλοι αναλόγως το κλάδο κάνουν από πολύ ενδιαφέροντα έως εμετικά πράγματα) , δε μου λέει κάτι
το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι πληρώνουν καλύτερα εδώ και τώρα (έστω και με αυστηρό ταβάνι για τους περισσότερους) και όχι ααααααν μου κάτσει κάποτε στο μέλλον.. αλλά τώρα μου έχει κολλήσει έτσι στο μυαλό μου και είμαι αρκετά στενόμυαλος

βέβαια με τα κατάλληλα χρήματα θα πήγαινα κάπου να κάνω τα ίδια και ίδια και ας άφηνα άλλα πράγματα που θέλω να δω, όμως κατά βάθος μέσα μου θα ένιωθα άσχημα

ίσως αν κάποτε γίνω πιο φτασμένος, αλλά αν γίνω φτασμένος σε αυτό που κάνω τώρα δε θα κάνω για κάτι τέτοιο
επίσης ξεχνάω και κάθε είδους εξωτερικά, που έτσι κι αλλιώς δε με πολυενδιαφέρουν
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:
ούτε καλά πληρώνει (ειδικά σαν υπάλληλος), ούτε καλές συνθήκες υπάρχουν, ασπρίζουν τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα από το πρήξιμο, ασχολείσαι με ανθρώπους που κανονικά δε θα ήθελες να ξέρεις , ΟΜΩΣ πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθείς :lol:

Kι αυτός το ίδιο λέει...

Εικόνα

:innocent: :lol: :lol:

Συγνώμη, αλλά όπως έχω ξαναπεί οι εμπειρίες των τελευταίων ετών μ' έχουν κάνει πολύ κυνικό και απαισιόδοξο στο θέμα της δουλειάς, ίσως πιο πολύ απ' όσο θά 'πρεπε... :s_sorry

Και γενικά βλέπω πολύ μαυρίλα και μιζέρια και ίσως την αφήνω να μ' επηρρεάζει περισσότερο απ' όσο θά 'πρεπε... :s_sorry
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#227138 Δεν έχεις άδικο, αλλά δε γίνεται να αφήσουμε και την οποία έμφυτη αισιοδοξία έχουμε κάποιοι να εξαφανιστεί αλλιώς θα γίνουμε αυτοκτονικοί οπότε καλύτερα να επιστρέψουμε σπίτια μας να καθόμαστε και όπου μας βγάλει (ξέρω όλα τα επιδόματα, εκπτώσεις και συσσίτια που χρειάζεσαι για να επιβιώσεις :lol: αν μάλιστα δε χρωστάς και το σπίτι σου δε σε κουνάει τίποτα)

Τουλάχιστον να μην αγχωνομαστε
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:Δεν έχεις άδικο, αλλά δε γίνεται να αφήσουμε και την οποία έμφυτη αισιοδοξία έχουμε κάποιοι να εξαφανιστεί

:rtfm: :iconcool:

QsisVTS έγραψε:αλλιώς θα γίνουμε αυτοκτονικοί οπότε καλύτερα να επιστρέψουμε σπίτια μας να καθόμαστε και όπου μας βγάλει (ξέρω όλα τα επιδόματα, εκπτώσεις και συσσίτια που χρειάζεσαι για να επιβιώσεις :lol: αν μάλιστα δε χρωστάς και το σπίτι σου δε σε κουνάει τίποτα)

Θέλω λεπτομέρειες με pm! :rtfm: :innocent: :innocent: :s_biggrin :lol: :lol: :lol:

QsisVTS έγραψε:Τουλάχιστον να μην αγχωνομαστε

Ναι μωρέ... Δίκιο έχεις... Δεν μπορώ να έχω παράπονο, έχω μία δουλειά που πληρώνει κανονικά, μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς και να δώσω και 330 ευρώ το χρόνο παραπάνω (σε σχέση με τη Νίτσα) για τα τέλη της μπεμπέκας...

Απλά ώρες ώρες σκέφτομαι την επόμενη μέρα ή / και το τι υπάρχει γενικά στην αγορά εργασίας στην μπανανία μας και εκεί είναι που με πιάνει η μελαγχολία... :( :help:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#230444 λατρεύω στη δουλειά μου όταν σκάνε τύποι που έχουν πάρει λάθος αποφάσεις και μετά έρχονται και μου λένε:
"ο τάδε αρχιλογιστής που γαμάει και δέρνει καβάλα σε ένα δράκο ή ο τάδε στο υπουργείο που είναι πολύ χωμένος μου είπε..."

απόλαυση.. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By kacey
gakost έγραψε:Πάει και εργοστάστιο του ομιλου continental στο Βόλο

Ναι αλλα τουλαχιστον οι (καποιοι) εργαζομενοι εκαναν τον επαναστατικο τους αγωνα,καταφερνοντας να μη γινει καμμια απολυση κ καμμια μειωση μισθων.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#231819 Δεν είναι έτσι είχαν γίνει πολλές απολύσεις πρόσφατα και είχανε δεχθει και μειώσεις μισθών. Αλλά τι σημασία έχει εφόσον το συγκεκριμμένο εργοστάσιο δεν είχε σαν κύρια αγορά του την Ελλάδα, οπότε η κρίση στην Ελλάδα λίγο επηρέασε λιγότερο τα οικονομικά του μεγέθη πιο πολύ στο θέμα της φορολογίας και λιγότερο των πωλήσεων