- 01 Μαρ 2016, 16:18
kovathe έγραψε:Μαζι σου.
Απλα για αυτό που λες εχεις ανταγωνισμό απο τα "πριμιουμ" γραφεία του χώρου που έχουν και το καλυτερο πελατολόγιο.
Φιλη μας είναι σε τέτοιο (οικογενειακό μαγαζι με τον πατερα της και τον αδερφό της) και παρόλη την πτώση λόγω κρίσης είναι πολύ καλά (και έχουν και πολυυυυ λίπος)....
το θέμα του πελατολογίου είναι και θέμα γνωριμιών, αυτά σε κάνουν premium
εδώ που είμαι τώρα πχ είμαστε πιο premium από εκεί που ξεκίνησα, όμως υπάρχει ακόμα και πιο ψηλά
βέβαια όσο premium και να είσαι θα ασχοληθείς και με τις κατώτερες δουλειές, είναι πολύ σχετικό ποια είναι καλή και ποια όχι
μπορεί να έχεις πχ ναυτιλιακή και να είσαι premium αλλά να σου βγάζει το λάδι και μπορεί να έχεις 10 ταξί που είναι εύκολα και να βγάζεις περισσότερα χρήματα πιο ξεκούραστα
η αδερφή μου πχ δουλεύει κατά 90% "premium" εταιρείες, εγώ συγκριτικά έχω λίγες τέτοιες αλλά οι εμπειρίες ποικίλουν γιατί έχει να κάνει με τους ανθρώπους όχι με το είδος
όμως σε γενικές γραμμές οι δικές της φέρνουν πιο καλά λεφτά, αυτό ισχύει
πάντως σε ένα αρκετά κυριλλέ γραφείο που είχα πάει για συνέντευξη πριν από μήνες που ψαχνόμουν μου το έπαιζαν λίγο ιστορία (φυσικά τα λεφτά που έδιναν ήταν για γέλια) και στην ουσία μου περιέγραφαν την εξέλιξή μου με έναν τρόπο που δε θα ήθελα να μου συμβεί.
θα ήμουν premium καταχωρητής τιμολογίων, θα μου έλεγχαν τα πρώτα χρόνια τον φπα, θα μάθαινα σιγά σιγά δηλώσεις , δε θα έβγαινα ποτέ από το γραφείο για εξωτερικές (που όπως ανέφερα ΘΕΛΩ να κάνω εγώ ο ίδιος για πολλούς λόγους) και στην ουσία θα ήμουν κλεισμένος όλη μέρα σε ένα γραφείο να κάνω κάτι επαναλαμβανόμενο και ανούσιο και θα έπρεπε να με τσεκάρουν για πράγματα που ήδη ήξερα να κάνω
αυτό μου φάνηκε χαζομάρα ήθελα πιο γρήγορα να εξελίσσονται τα πράγματα και να μη κάνω πισωγυρίσματα μόνο και μόνο για να λέω ότι δουλεύω σε "καλό" γραφείο, οπότε προτίμησα την ευκαιρία κάπου που μου έδωσαν πολλές περισσότερες αρμοδιότητες και ελευθερία για να δουλέψω πράγματα
επειδή έχω πολλούς φίλους και συμφοιτητές στο χώρο της ασφάλειας θα μπορούσα να έχω και κάποιες ευκαιρίες σε αυτό το κλάδο είτε πάνω στις σπουδές μου ή ακόμα και σε λογιστήριο τέτοιων εταιρειών, αλλά όταν κάθομαι και μιλάω μαζί τους και βλέπω ότι αυτά που κάνουν είναι πολύ περιορισμένα και στην ουσία δε ξέρουν τίποτα (αυτοί στα λογιστήρια, οι άλλοι αναλόγως το κλάδο κάνουν από πολύ ενδιαφέροντα έως εμετικά πράγματα) , δε μου λέει κάτι
το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι πληρώνουν καλύτερα εδώ και τώρα (έστω και με αυστηρό ταβάνι για τους περισσότερους) και όχι ααααααν μου κάτσει κάποτε στο μέλλον.. αλλά τώρα μου έχει κολλήσει έτσι στο μυαλό μου και είμαι αρκετά στενόμυαλος
βέβαια με τα κατάλληλα χρήματα θα πήγαινα κάπου να κάνω τα ίδια και ίδια και ας άφηνα άλλα πράγματα που θέλω να δω, όμως κατά βάθος μέσα μου θα ένιωθα άσχημα
ίσως αν κάποτε γίνω πιο φτασμένος, αλλά αν γίνω φτασμένος σε αυτό που κάνω τώρα δε θα κάνω για κάτι τέτοιο
επίσης ξεχνάω και κάθε είδους εξωτερικά, που έτσι κι αλλιώς δε με πολυενδιαφέρουν
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς