Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#781195 Μια χαρα ειναι αλλα θελει να κοβεις τις υπεραιωνοβιες , αυτες εχουν καλο ξυλο για τζακι. Το θεμα ειναι να τις βρεις.

Σημερα ηταν καλη μερα πχ.

Εικόνα

:yahoo: :yahoo:

Εχουμε ξεκινησει, θα γινει πανηγυρι. :metalo: :metalo: :metalo:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#781203 Να και πιο αναλυτικα το "βλακωδες" σεναριο που ανεφερα νωριτερα...

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κίνητρα προς τους πολίτες για να ανάψουν τους καυστήρες μελετά η κυβέρνηση

https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story ... -kyvernisi

Απο τη μερια μου δε θα αλλαζα το αεριο ακομα και μικρο οικονομικο οφελος να ειχα. Η αισθηση της νοικοκυροσυνης οτι πληρωνεις οσο καψεις, ζεσταινεσαι/κρυωνεις οσο θελεις και δεν εχεις να κανεις με κανενα κερατα της οικοδομης, πραισλες :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#781205 Αυτό είναι διαφορετικό: δεν λένε να γυρίσουν οι με αερίο σε πετρέλαιο, αλλά να δουλέψουν το πετρέλαιο αντί για το ρεύμα τα νοικοκυριά. Τα οποία νοικοκυριά, το γύρισαν στο ρεύμα, όταν στα μνημόνια το πετρέλαιο θέρμανσης πήγε στο θεό, υπόψιν. Και ποτέ δεν γύρισε στα προηγούμενα επίπεδα.
Αν λοιπόν θέλει να δώσει κίνητρα γι'αυτό, ας κόψει τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, να πέσει αρκετά κάτω από 1€ το λίτρο, για να ανάψει τους καυστήρες ο κόσμος. Αλλιώς, δεν πρόκειται.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό είναι διαφορετικό: δεν λένε να γυρίσουν οι με αερίο σε πετρέλαιο, αλλά να δουλέψουν το πετρέλαιο αντί για το ρεύμα τα νοικοκυριά. Τα οποία νοικοκυριά, το γύρισαν στο ρεύμα, όταν στα μνημόνια το πετρέλαιο θέρμανσης πήγε στο θεό, υπόψιν. Και ποτέ δεν γύρισε στα προηγούμενα επίπεδα.
Αν λοιπόν θέλει να δώσει κίνητρα γι'αυτό, ας κόψει τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, να πέσει αρκετά κάτω από 1€ το λίτρο, για να ανάψει τους καυστήρες ο κόσμος. Αλλιώς, δεν πρόκειται.

Εχεις δικιο...

Σε μια εκπομπη παντως ακουσα οτι και οικοδομες που δεν εχουν ακυρωσει τους παλιους καυστηρες, ενδεχεται να συμφερει να το γυρισουν στο πετρελαιο :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Geralt έγραψε:
saxon_747 έγραψε:220€, 2μ³ οξιά

καλη τιμη
για αναμικτο κυβικο μου εδωσαν τιμη 100 και για οξια/δεντρο 130
Καλή για φέτος.
Πέρσι τέτοια εποχή, 65-75€ το κυβικό (αντί για 110€)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
George_Prix έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό είναι διαφορετικό: δεν λένε να γυρίσουν οι με αερίο σε πετρέλαιο, αλλά να δουλέψουν το πετρέλαιο αντί για το ρεύμα τα νοικοκυριά. Τα οποία νοικοκυριά, το γύρισαν στο ρεύμα, όταν στα μνημόνια το πετρέλαιο θέρμανσης πήγε στο θεό, υπόψιν. Και ποτέ δεν γύρισε στα προηγούμενα επίπεδα.

Εχεις δικιο...

Σε μια εκπομπη παντως ακουσα οτι και οικοδομες που δεν εχουν ακυρωσει τους παλιους καυστηρες, ενδεχεται να συμφερει να το γυρισουν στο πετρελαιο :s_dunno

Tην κυβέρνηση ίσως. Τους καταναλωτές δεν νομίζω. Γιατί πάλι θα παίξει επιδότηση, γιατί αν δεν παίξει, θα το γυρίσουμε όλοι στο ρεύμα και χοντρικά, 1kWh ρεύματος, θέλει σχεδόν 2kWh ΦΑ για να παραχθεί (νομίζω πως οι καλύτεροι σταθμοί παραγωγής ΦΑ, είναι γύρω στο 50% σε βαθμό απόδοσης), άρα δεν συμφέρει ν'αναγκάσουν τους καταναλωτές ΦΑ, να πάνε στο ρεύμα.
Ούτε το πετρέλαιο είναι...ευκαιρία, με τιμές στο 1.5€ το λίτρο για το θέρμανσης (και κάποιοι λένε και για παραπάνω).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#781219 Προφανώς και υπάρχουν, αλλά είναι μειοψηφία αυτοί που έχουν κάτι τέτοιο. Και επίσης, σε πολυκατοικίες, ακόμη και να το είχες, είναι πρόβλημα η συνεννόηση. Εγώ όταν αγόρασα σπίτι είχα βάλει απαράβατο όρο την πλήρη αυτονομία στην θέρμανση και δεν θ'αγόραζα κάτι με κεντρική θέρμανση, ακόμη και φθηνότερο να ήταν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς και υπάρχουν, αλλά είναι μειοψηφία αυτοί που έχουν κάτι τέτοιο. Και επίσης, σε πολυκατοικίες, ακόμη και να το είχες, είναι πρόβλημα η συνεννόηση. Εγώ όταν αγόρασα σπίτι είχα βάλει απαράβατο όρο την πλήρη αυτονομία στην θέρμανση και δεν θ'αγόραζα κάτι με κεντρική θέρμανση, ακόμη και φθηνότερο να ήταν.

Πριν 10 χρονια τουλαχιστον και βαλε, δεν υπηρχε πληρης αυτονομια αλλα κεντρικη θερμανση ( αυτο ειναι παραδοξο στην Αθηνα γιατι στην Θεσσαλονικη οταν ηρθε το ΦΑ η ιδεα ηταν πληρης αυτονομια διαμερισματων ), η οποια σε πολλα κτιρια εκλεισε εντελως και καθε ενοικος εκανε αυτο που νομιζε καλυτερο.

Ε τωρα αυτο που εγινε τοτε θα γινει πιθανοτατα και στις πολυκατοικιες με ΦΑ. Περσι για τους μηνες Φεβρουαριο - Μαρτιο ο λογαριασμος της Φυσικο Αεριο Αττικης για την πολυκατοικια ηταν 930€!!! :lipsealed:

Κοιταξα και προπερσι ειχαμε βγαλει ολο το 5μηνο της θερμανσης με λιγοτερα.

Φετος που ξεκιναμε με τιμες στον θεο θα ερχεται καθε μηνα 1.000ρικο; :help:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#781222 Δεν ξέρω τι έγινε στην Θεσσαλονίκη και τι στην Αθήνα. Ξέρω προφανώς πως η μετατροπή κεντρικής θέρμανσης από πετρέλαιο σε ΦΑ ήταν και είναι πολυ πιο οικονομική από πλήρη αυτονομία με ατομικό λέβητα ΦΑ. Αλλά να που έχει και μειονεκτήματα...
Τώρα, κλασικά θα παίξει ατομική ευθύνη και ο σώζων εαυτό σωθήτω, αλλά επειδή το έχουμε ξαναζήσει το έργο μέσα στα μνημόνια, το καλύτερο στοίχημα, παραμένουν τα κλιματιστικά γενικώς, αφού αυτά έχουν την καλύτερη απόδοση. Και γιατί το ρεύμα θα επιδοτηθεί αδρά, όπως και γίνεται ήδη.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:
Συμφωνώ μονάχα στο πετρέλαιο θέρμανσης: είναι τόσο ακριβό, που μόνον όσοι ψηφίζουν Άδωνι Γεωργιάδη θα έκαναν κάτι τόσο βλακώδες, να πληρώσουν για να γυρίσουν στο πετρέλαιο.

Δεν νομίζω ούτε καν αυτοί να είναι τόσο ηλίθιοι... :lol:

Αυτή την βλακεία μόνο ένας μπουμπούκος θα μπορούσε να την πετάξει...

Νίκος Παππάς έγραψε:Τα κλιματιστικα δεν ζεσταινουν χωρο αλλα αερα. Πoυ σημαινει οτι μολις τα κλεισεις ο χωρος παγωνει σε χρονο dt. Mονο επικουρικα μπορουν να δουλεψουν.

Εμείς 3 χρόνια στη Δράμα μια χαρά την παλέψαμε με κλιματιστικά. Στο πρώτο σπίτι άναβε ελάχιστα το πετρέλαιο (γιατί είχε πολλές απώλειες) εδώ που μένω τώρα 120τμ χωρίς απώλειες, ένα δυνατό και αποδοτικό 24άρι μας έβγαλε όλο τον χειμώνα, μόνο στο ένα δωμάτιο άναβε κάποιο αερόθερμο για κάποιες ώρες (λίγες).

Αν το σπίτι δεν έχει απώλειες και το κλιματιστικό είναι αποδοτικό, κάνεις μια χαρά δουλειά. Φυσικά, πρέπει οι εσωτερικές πόρτες να είναι ανοιχτές.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#781230 Σε εμάς συζητάνε για αντλία θερμότητας?? Αξίζει το εξοδο.? Είναι κτίριο του 78 πολύ καλή κατασκευή, με πλακα zoelner 50+ παχος αλλά τα εξωτερικά κουφωματα Είναι συρωμενα μέσα στον τοίχο και έτσι η μόνωση Είναι δύσκολη να γίνει στο κτίριο.

.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Τα κλιματιστικα δεν ζεσταινουν χωρο αλλα αερα. Πoυ σημαινει οτι μολις τα κλεισεις ο χωρος παγωνει σε χρονο dt. Mονο επικουρικα μπορουν να δουλεψουν.

Εμείς 3 χρόνια στη Δράμα μια χαρά την παλέψαμε με κλιματιστικά. Στο πρώτο σπίτι άναβε ελάχιστα το πετρέλαιο (γιατί είχε πολλές απώλειες) εδώ που μένω τώρα 120τμ χωρίς απώλειες, ένα δυνατό και αποδοτικό 24άρι μας έβγαλε όλο τον χειμώνα, μόνο στο ένα δωμάτιο άναβε κάποιο αερόθερμο για κάποιες ώρες (λίγες).

Αν το σπίτι δεν έχει απώλειες και το κλιματιστικό είναι αποδοτικό, κάνεις μια χαρά δουλειά. Φυσικά, πρέπει οι εσωτερικές πόρτες να είναι ανοιχτές.

Ευχομαι να ειναι ετσι Μαρκο. Οι εσωτερικες πορτες ειναι παντα ανοιχτες αλλα εχω 3 κλιματιστικα. Ενα 21.000 btu και 2 εννιαρια και δεν ξερω αν σηκωνει ο πινακας τις καταναλωσεις μαζι με ψυγειο, καμια τηλεοραση η εστια μαγειρεματος.

Η ακομα και τα 2 μαζι με κουζινα, τον υπολογιστη του μικρου, τηλεοραση κλπ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#781234 Αυτό το βλέπεις εύκολα. Αν τα A/C σου είναι inverter και έχεις τριφασικό, είναι βέβαιο. Αν δεν έχεις τριφασικό, τότε μπορεί να θέλει λίγο προσοχή αν ανοίξεις εστίες ή θερμοσίφωνα (αν έχεις ηλεκτρικό).
3 κλιματιστικά inverter χρειάζονται λίγο ρεύμα γενικώς, και επίσης λόγω inverter δεν έχουν αυξημένο ρεύμα εκκίνησης τα μοτέρ τους.
Υπολογιστές, τηλεοράσεις, φωτισμός, είναι αστείες σαν καταναλώσεις (ελπίζω να μην έχεις βέβαια 20 λάμπες αλογόνου στην κουζίνα και στο σαλόνι όπως έχω δει σε κάποια σπίτια...).
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#781249 Απλά τα πας εναλλάξ σε χρήση στο μονοφασικο.
Όπως σωστά αναφέρθηκε τα ινβερτερ δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση ρεύματος στην εκκίνηση.
Καθίστε να δούμε αν θα υπάρξει επάρκεια ρεύματος για τα κλιματιστικά φέτος.