Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
Zorz έγραψε:..

Ζορζ συμφωνώ με οσα λές, αλλά σκέψου τον γνωστο χαιρετισμο που έκανε ο Μιχαλολιάκος (και εσχάτως ο πατηρΠλέυρης).
Τον χρησιμοποιούσαν ευρύτατα οι Ρωμαίοι, κάποιοι λένε και για τους αρχαίους Έλληνες.
Μέσω ποιού (ή ποιών) έγινε (και έμεινε) όμως γνωστός στη συνείδηση του κόσμου;

Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κάποιων συμβόλων είναι πολύ λεπτή και καλά θα είναι να μην χρησιμοποιούνται.
Γνώμη μου είναι οτι η συγκεκριμένη ονομασία κακώς δώθηκε, αλλά δεν έγινε τυχαία. Μάλλον θέλουν να "τσιτώσουν" κάποιους (όχι εμας τουςΈλληνες)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#805040 Μάλλον τους αντίστοιχους της Ρωσικής εθνικοφυλακής:
"17th OSN Edelveys", κι αυτοί ναζί μάλλον.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
markvag έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ο Ζελένσκι προκαλεί τους Έλληνες!

https://www.newsbreak.gr/kosmos/440366/ ... s-ellines/

Αντε συνεχιστε τωρα την κλαψα για την εισβολη σε κυριαρχο κρατος... Για τον ηρωα το Ζελενσκι που μαχεται για τη χωρα του... μπλα μπλα μπλα...

Και μια συμβλουλη προς το Βλαδιμηρο τον Πουτιν και ολους τους αλλους αρχηγους κρατων της υφηλιου. Με διχως σαλιο τους Νεοναζι :s_yes

Σοβαρά τώρα;;; :lol: :lol: :lol:

Πέρα απ' όλα τ' άλλα, ο τίτλος του άρθρου είναι τόσο ΓΤΠΚ, που μόνο και μόνο αυτός δείχνει ότι πρόκειται για την μπούρδα του αιώνα. Είναι σίγουρο πως το μόνο που σκεφτόταν ο Ζελένσκυ ήταν να προκαλέσει τους Έλληνες... :lol: :lol: :lol:

Επίσης, μ' αρέσει που ένας Εβραίος που έχασε μέλη της οικογένειάς του από τους ναζί κατηγορείται ως νεοναζί... :lol: Φασίστας να το συζητήσουμε, αλλά νεοναζί δύσκολο... :lol:

Τέλος, η συμβουλή δείχνει την αντίθεσή σου στον πόλεμο να φανταστώ και τη στήριξή σου στον λαό της Ουκρανίας, έτσι;;

Εσενα Μαρκο που εξεφρασες ευγενικα τη διαφωνια σου, θα σου απαντησω επισης ευγενικα :s_smile

Αρχικα να πω οτι ο τιτλος κι εμενα μου φανηκε αστειος και δεν ασχοληθηκα καν με την "εμπλοκη" των Ελληνων στο συγκεκριμενο θεμα. Οπως σωστα ειπε κι ο ΤζιΕλΕφ, σιγα μην τα εχουν βαλει ολοι με τους Ελληνες.

Στη συνεχεια να παραδεχτω οτι δεν ηξερα την εξελιξη της λεξης Edelweiss και οτι εχει μαλιστα πλεον τιμητικη εννοια σε ορισμενες περιπτωσεις. Ευχαριστω τον (παρα)μορφωμενο το Ζεωρζιο για το μαθημα ιστοριας. Του οφειλω ενα επενδυτικο μαθημα, για να παρει πισω τα χαμενα απο τις επενδυσεις του στο Αμερικα.

Τωρα μια απορια που εχω!

Πιο πιθανο ειναι ο Ζελενσκι να εδωσε αυτο το ονομα, οπως το δινουν αλλοι σαν τιμητικο "συμβολο ορειβατικων και αλπινιστικων συλλογων" που λεει κι ο Ζεωρζιος?

Ή μηπως πιο πιθανο ειναι να το εδωσε γιατι μερος του στρατευματος του ειναι πραγματι Νεοναζι? Εκτος κι αν οι δεκαδες μαρτυριες για τη φιλοναζιστικη Ουκρανια ειναι ολες ψεμματα.

Και μια διευκρυνηση... Το ΜΠΕΕΕΕΕ που ειπα, αναφερεται αποκλειστικα στην αμεσως προηγουμενη προταση που εγραψα, στο "Παλι καλα θε μου που εχουμε τα Αμερικανακια να μας σωσουν απο τους κακους.". Κι οσον αφορα αυτο, δε θα σταματαω να επιμενω οτι ισχυει.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bebes έγραψε:Γνώμη μου είναι οτι η συγκεκριμένη ονομασία κακώς δώθηκε, αλλά δεν έγινε τυχαία. Μάλλον θέλουν να "τσιτώσουν" κάποιους (όχι εμας τουςΈλληνες)

Φιλε με προλαβες. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο εγραφα την ιδια ωρα!!!

George_Prix έγραψε:Τωρα μια απορια που εχω!

Πιο πιθανο ειναι ο Ζελενσκι να εδωσε αυτο το ονομα, οπως το δινουν αλλοι σαν τιμητικο "συμβολο ορειβατικων και αλπινιστικων συλλογων" που λεει κι ο Ζεωρζιος?

Ή μηπως πιο πιθανο ειναι να το εδωσε γιατι μερος του στρατευματος του ειναι πραγματι Νεοναζι? Εκτος κι αν οι δεκαδες μαρτυριες για τη φιλοναζιστικη Ουκρανια ειναι ολες ψεμματα.

Οποτε αν ο Ζεωρζιος νομιζει οτι το ονομα δοθηκε οπως το δινανε στους ορειβατες και ειναι "για καλο", δειχνει οτι εφαγε διπλη μεριδα σανο :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#805049 Ζεωρζιε σε θαυμαζω για τις γνωσεις σου. Πραγματι. Απλα να ξερεις οτι ενω το πολυ το διαβασμα ειναι πραγματι θησαυρος, αν δε συνδυαζεται με την κοινη λογικη, ειναι ΠΑΠΑΡΓΙΑ. Αλλα διαβαζεις και αλλα καταλαβαινεις :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:Τωρα μια απορια που εχω!

Δεν θα απαντήσω ακριβώς σε αυτό, μιας και δεν γνωρίζω, απλά θα ρωτήσω τί ποσοστά είχαν οι νεο-ναζί στις εκλογές εκεί; Αν η Ουκρανία είναι ένα νεο-ναζιστικό κράτος, θα πρέπει να πήραν πολύ μεγάλα ποσοστά, έτσι δεν είναι; Αλήθεια, οι "δεκάδες μαρτυρίες" από πού προέρχονται; Μήπως η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από ρωσικά μέσα;; Λέω τώρα εγώ...

Ο αντίστοιχος ρωσικός σχηματισμός; Είναι και οι Ρώσοι νεο-ναζί τελικά;

Θα ήταν καλό πάντως, να μην ασχολούμαστε με την ηλίθια προπαγάνδα ενός χριστιανο-φασιστο-κλεπτοκρατικού κράτους (που έχει καταντήσει ο Πούτιν και το παρεάκι του τη Ρωσία), αλλά με την ουσία του ζητήματος: Ότι μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται μία ιστορία που όλοι πιστεύαμε ότι είχαν τελειώσει για την Ευρώπη εδώ και πολλές δεκαετίες. Ναι, υπήρχε θέμα με την αντιμετώπιση των Ρωσόφωνων από το Κίεβο, ναι, οι κινήσεις προς το ΝΑΤΟ ήταν ανόητες, αλλά ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν δικαιολογεί την εισβολή.

Το θέμα με τους νεο-ναζί, ναι είναι υπαρκτό, όπως είναι και στην Ελλάδα άλλωστε, όπου τα ναζιστικά κόμματα είχαν φτάσει και στο 7% στις εκλογές (κάτι που ποτέ δεν έγινε στην Ουκρανία), αλλά έχει φουσκώσει τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας από τη ρωσική προπαγάνδα που καταντάει γελοίο. Ακόμα και Εβραίοι κατηγορούνται ως ναζί :lol: ... Και αν κάποιος δεν καταλαβαίνει το γελοίο αυτού δεν έχει νόημα η περαιτέρω κουβέντα. Που ακόμα δηλαδή κι αν ήταν πράγματι τόσο σοβαρό το θέμα, ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν δικαιολογείται η εισβολή. Χίλια δίκια να είχε η Ρωσία, που δεν είχε και πολλά, στις 24/2/2022 τα έχασε όλα και έβαλε τον εαυτό της στη θέση του διεθνούς παρία.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#805161 Φιλε απο την πρωτη μερα του πολεμου, δε χρησιμοποιησα ουτε μια φορα τη Ρωσικη προπαγανδα με τη "Ναζιστικη Ουκρανια" και το βασικο μου επιχειρημα ηταν τα εγκληματικα κωλοτριψιματα του Ζελενσκι με το ΝΑΤΟ. Και φυσικα αυτο που θα πω μερικες χιλιαδες φορες ακομα τα προσεχη χρονια, οτι ο μεγαλυτερος κινδυνος στον κοσμο αυτη τη στιγμη ειναι οι Αμερικανοι, που ξεκινανε διαρκως πολεμους (εμμεσα ή αμεσα) εδω και δεκαετιες σε ολα τα μηκη και πλατη της γης. Που ο πολεμος ειναι στην κυριολεξια η δουλεια τους για να κονομανε απο την πωληση οπλων, τα οποια καπως πρεπει να καταναλωνονται ανα διαστηματα βεβαιως βεβαιως.

Χθες λοιπον που ειδα οτι ο καραγκιοζακος ο Ζελενσκι εκανε την τεραστια τιμη που γινεται κυριως σε διακεκριμενους ορειβατες (με βρωση διπλης μεριδας σανου :s_tongue ) και ονομασε ετσι το ταγμα του, βρηκα εναν ακομα λογο να τα βαλω με τον καραγκιοζακο που κατα την αποψη μου φερει τη μεγαλυτερη ευθυνη για αυτον τον πολεμο.

Και κατι ακομα που πρεπει να πω, ειναι μια συγνωμη στους φιλησυχους χρηστες του φορουμ (τους οσιους Τεζλακηδες :shifty: ) που δε γουσταρουν να μπαινουν εδω μεσα και να διαβαζουν κοκορομαχιες και νταηλικια. Ειμαι ανθρωπος που θα συζητησω την αντιθετη γνωμη. Θα συζητησω προσπαθωντας να πεισω τους συνομιλητες μου οτι εχω δικιο, αλλα πολλες φορες να δω μεσα απο την κουβεντα και τα λαθη μου. Οπως θα εχετε δει τοσο καιρο, δε γουσταρω κοντρες και ξεκατινιασμα με αλλους χρηστες. Θα βρισω τη ΝΔ, αλλα δε θα βρισω τους ΝΔκρατες. Μπορει να μη γουσταρω εναν οδηγο για τους δικους μου λογους, αλλα δε θα προσβαλω ποτε τους οπαδους του. Ομοιως σιχαινομαι τους Αμερικανους, αλλα δε θα κανω προσωπικη επιθεση σε καποιον που τους γουσταρει. Μου αρεσει να κανω πλακιτσα (σε οσους θεωρω οτι τη σηκωνουν) και φυσικα δεχομαι πλακιτσα απο ολους.

Αν και ΜΕΚακιας δηλαδη, δε γουσταρω σαματαδες. Αν ομως ερχεται ο καθε ξυπνιτζης και νομιζει οτι θα παρει προαγωγη σε κανονικος ξυπνιος με τη δολοφονια του χαρακτηρα μου... Οταν ο αλλος δεν καταφερε να του σηκωθει το προηγουμενο βραδυ με την/τον συντροφο του και του σηκωνεται την επομενη μερα προσβαλοντας τους αλλους στα φορα... Ε τοτε λοιπον αγριευομαι και δεν αντιδραω καλα. ΣΕ ΟΛΕΣ τις δεκαδες τετοιες κοντρες που εχω συμετασχει στο παρελθον, ΠΟΤΕ δεν εκανα εγω την αρχη :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Zeus
George_Prix έγραψε:... που κατα την αποψη μου φερει τη μεγαλυτερη ευθυνη για αυτον τον πολεμο.

Δηλαδη δεν φταιει ο βιαστης, αυτη να μην του κουνιοτανε :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#805185 @Μάρκο δύο παρατηρήσεις άσχετες με το θέμα το οποίο δε με ενδιαφέρει:
1. Το ποσοστό των νεοναζί σε εκλογές δε λέει απολύτως τίποτα. Μπορεί το χαμηλό ποσοστό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ναζί, μπορεί να σημαίνει ότι απλά βρίσκουν ζεστασιά και προστασία σε μεγάλα κόμματα. Όπως ακριβώς οι χουντικοί στην Ελλάδα ήταν πολύ περισσότεροι από τα ποσοστά της ΕΠΕΝ ή του ΛΑΟΣ και φυσικά τη δεκαετία του 90 δεν εξαφανίστηκαν από τη χώρα.
2. Η εβραϊκή καταγωγή μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Εδώ έχουμε Αλβανούς χρυσαβγίτες :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By pro
#805190 Το Wagner group που πολεμάει για λογαριασμό των Ρώσων πήρε το όνομά του προς τιμήν του μεγάλου ηθοποιού Ρόμπερτ Βάγκνερ, που οι παλιότεροι θυμόμαστε στη σειρά Χαρτ και Χαρτ. Μην ακούτε χαζά για Ρίχαρντ Βάγκνερ, Βαλκυρίες, Νιμπελούγκεν και παγγερμανισμούς.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
pro έγραψε:Το Wagner group που πολεμάει για λογαριασμό των Ρώσων πήρε το όνομά του προς τιμήν του μεγάλου ηθοποιού Ρόμπερτ Βάγκνερ, που οι παλιότεροι θυμόμαστε στη σειρά Χαρτ και Χαρτ. Μην ακούτε χαζά για Ρίχαρντ Βάγκνερ, Βαλκυρίες, Νιμπελούγκεν και παγγερμανισμούς.

Moυ μοιάζει λίγο γελοίο αυτό, σαν να φτιάχναμε ταξιαρχία Prekas Group εδώ :tomato:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#805209 Ρε μπας κι εχει τα ιδια γουστα με τον Τρακη ο Ζελενσκι? Τοση τσιτα στο μουτρο και τοσο ρουθουνισμα, μονο αν πινεις κανενα κοκορετσι τα εχεις. Αυτη η εξαρτηση θα δικαιολογουσε σε μεγαλο βαθμο τα καραγκιοζιλικια του...

Άβαταρ μέλους
By markvag
Corto Maltese έγραψε:@Μάρκο δύο παρατηρήσεις άσχετες με το θέμα το οποίο δε με ενδιαφέρει:
1. Το ποσοστό των νεοναζί σε εκλογές δε λέει απολύτως τίποτα. Μπορεί το χαμηλό ποσοστό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ναζί, μπορεί να σημαίνει ότι απλά βρίσκουν ζεστασιά και προστασία σε μεγάλα κόμματα. Όπως ακριβώς οι χουντικοί στην Ελλάδα ήταν πολύ περισσότεροι από τα ποσοστά της ΕΠΕΝ ή του ΛΑΟΣ και φυσικά τη δεκαετία του 90 δεν εξαφανίστηκαν από τη χώρα.
2. Η εβραϊκή καταγωγή μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Εδώ έχουμε Αλβανούς χρυσαβγίτες :dizzy:

Δεκτά και τα δύο, ωστόσο χωρίς να ξέρεις τίποτε άλλο, είναι και τα δύο μία ένδειξη.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Zorz έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Η διαφορά βέβαια εδώ είναι ότι οι Ρώσοι πολεμούν με τον εαυτόν τους (οι Ουκρανοί είναι Σοβιετικοί) και με όλο το ΝΑΤΟ. Και όμως κερδίζουν!!!

REALZEUS έγραψε:Αν και βαριέμαι, αντε να στα πω μια φορά ακόμα. Η Ουκρανία, με τεράστια στρατιωτική βοήθεια από το ΝΑΤΟ, ΧΑΝΕΙ στο πεδίο.

REALZEUS έγραψε:Σε άλλα νέα, σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ (με πληροφορίες από τους Ουκρανούς) η Ρωσία απλά συγκέντρωσε άλλα 2000 άρματα (σε Μεραρχίες, περίπου 25 Τεθωρακισμένες). Αλλά ΟΚ, θα στείλει η Γερμανία 14 Leo 2 και οι ΗΠΑ άλλα 31 Μ1 (λίγο πάνω από μια Επιλαρχία δηλαδή)... :s_whiteflag Περισσότερα άρματα βγάζαμε κάποτε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης εμείς. :whistlink:

Οι Ρώσοι πολεμάνε ενάντια σε όλο το ΝΑΤΟ και η τεράστια υλική βοήθεια που δίνει στην Ουκρανία είναι ...σχεδόν 1-2 ΕΜΑ. Αποφάσισε καρδούλα μου...

ΥΓ: "When I was a boy I was taught to think of Englishmen as the five-meal people. They ate more frequently than the poor but sober Italians. Jews are rich and help each other through a secret web of mutual assistance. However, the followers of Ur-Fascism must also be convinced that they can overwhelm the enemies. Thus, by a continuous shifting of rhetorical focus, the enemies are at the same time too strong and too weak. Fascist governments are condemned to lose wars because they are constitutionally incapable of objectively evaluating the force of the enemy."

Το σημερινό καθεστώς στην Ρωσία βέβαια δεν είναι φασιστικό, ούτε κομμουνιστικό. Είναι μια διεφθαρμένη μαφιοζο-αυτοκρατορία που ελάχιστη σχέση έχει με την ΕΣΣΔ. Αλλα το απολυταρχικό playbook του φασισμού που περιγράφει ο Eco παραπάνω, το ακολουθούνε κατά γράμμας. :thumbsup:

Άκου να μαθαίνεις, ψυχούλα μου, πέραν από την ρητορική του Έκο, πού όμως δεν ισχύει "δια πάσαν νόσον και μαλακίαν".

Οι Δυτικοί έστειλαν ό,τι είχαν και και δεν είχαν, από αυτά που μπορούσαν να διαθέσουν. Οι Αμερικανοί λένε ότι ξέμειναν από Javelins (πολλές χιλιάδες), οι Γάλλοι από Caesar (μερικές δεκάδες) - έβαλα πιο πάνω πηγές. Όλοι τους ξέρουν ότι το ΝΑΤΟ, ΣΥΝΟΛΙΚΑ δεν έχει ούτε τα μισά άρματα που έχει η Ρωσική Ομοσπονδία (και φυσικά δεν θα στείλουμε εμείς ή οι Τούρκοι, που έχουμε συνολικά τεράστιο αριθμό, άρματα εκεί). Ήδη το ΝΑΤΟ λέει ξεμένει από πυρομαχικά. Ολόκληρο το ΝΑΤΟ... https://www.newsweek.com/nato-allies-wo ... ys-1780851
Όταν λοιπόν αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να στείλουν άρματα, συγκέντρωσαν... μιάμιση Επιλαρχία, άντε να στείλει άλλη μισή και η Αμερική και άλλη μισή το ΗΒ. Τώρα μαζεύουν λένε Leo 1 A5, στα οποία υπηρετούσα πριν 20 χρόνια και ήταν ήδη άρματα 10 ετών τότε. Άντε να στείλουν και άλλα 100 Α5. Που όμως δεν μπορούν λένε, γιατί είναι σε τραγική κατάσταση... Τι παραπάνω έχουν για να στείλουν; :svivhaha:

Και μου θέλετε να τα βάλετε με τους Ρώσους... :s_sarcastic

Αυτήν την στιγμή οι Ρώσοι έχουν στο μέτωπο περίπου 250.000 Στρ, οι Ουκρανοί 500.000 και άλλες 500.000 στα μετόπισθεν, υπό τα όπλα. Μόνον οι αριθμοί των Ουκρανών σε έμψυχο δυναμικό τους κρατάνε ζωντανούς, ενώ συνεχώς υποχωρούν, παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, και το κυριότερο δε, το πλεονέκτημα της οχυρωμένης άμυνας. Το τεράστο οπλικό πλεονέκτημα των Ρώσων κερδίζει, παρότι στέλνει το ΝΑΤΟ ό,τι έχει και δεν έχει... :rtfm:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 18 Φεβ 2023, 05:02, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά