Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:@nass: Δεν έχεις άδικο κατά βάση. Απλά δεν σε θυμάμαι να εξανίστασαι κατά των Δυτικών όταν έκαναν τα ίδια και χειρότερα σε Ιράκ, Αφανιστάν κλπ.

Μάλλον έχεις κοντή μνήμη REALZEUS, το 2003 εγώ και άλλοι δίναμε ομηρικές μάχες στο παλιό φόρουμ με το φίλτατο gavriil1 κατά της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ :rtfm:
Το 2001 με την εισβολή στο Αφγανιστάν (σε σημαντικό βαθμό δικαιολογημένη ΙΜΟ, σε αντίθεση με αυτή στο Ιράκ) δεν υπήρχε φόρουμ, οπότε ορθά δεν με θυμάσαι :lol:

mjacob έγραψε:Αλλά όταν ο νικόπαππας πάει τη συζήτηση στο διακύβευμα, αρχίζουν τα πασπαρτού περί victim blaming, "όλα πριν το αλλά δεν έχουν σημασία", αυτοδιάθεση ελευθερία δικαιοσύνη.

Δεν βλέπω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο και πως δεν μπορούν να ισχύουν όλα μαζί (καθότι ανεξάρτητα) αλλά δε βαριέσαι :s_roses
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
gto250swb έγραψε:@Διας, δεν τρολαρω ως προς το προφανες, μου φαινεται ομως τουλαχιστον αστειο που ο Πολεμος στην Ουκρανια εχει δημιουργησει ενα κλαδο ανθρωπων που ειναι απλα αντι-αμερικανοι οχι αντι-ιμπεριαλιστες, που στη τελικη δεν στεκει με καμια διαλεκτικη. Σε ποιο συστημα αναφορας δλδ ο Πουτιν δεν ειναι ιμπεριαλιστης και σε πιο συστημα αναφορας η κυνικη ερμηνεια του πολεμου δεν δικαιωνει την κυνικη επεμβαση των ΗΠΑ ανα τον κοσμο?

Ας τα πιάσουμε από την αρχή. Όλες οι Αυτοκρατορίες (Imperiums/a) επέβαλαν την κυριαρχία τους με την ισχύ των όπλων. Από τους Ασσυρίους και τους Αιγυπτίους, μέχρι σήμερα, με τους Αμερικανούς και Ρώσους (αν και θεωρητικά δεν είναι Αυτοκρατορίες, αλλά same difference... Ιμπεριαλιστές είναι, δεν διαφωνούμε!).
Περνάω στην δεύτερη επισήμανσή σου όμως. Δεν δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία (ή πριν από αυτόν στην Γεωργία το 2008, ή η κατάληψη της Κριμαίας το 2014) φιλορωσικό κλίμα και αντι-αμερικανικό μένος. Τα τελευταία 30 χρόνια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ (Ιράκ 1, Ιράκ 2, Σερβία, Αφγανιστάν, για να μην μιλήσουμε για κάτι Νικαράγουες κλπ παλαιότερα) δημιούργησαν αυτό το κλίμα - αν ήσουν το 2003 στην Αγγλία, όπως εγώ, θα θυμάσαι τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις των Βρετανών για την συμμετοχή τους στον πόλεμο). Θες να το πάμε λίγο πιο παλιά; Ακόμα κατηγορείται η CIA για την 21η Απριλίου εδώ, στα μέρη μας. (Αν και ο Αμερικανός Στρατιωτικός Ακόλουθος είπε μετά από χρόνια ότι του ήρθε εξ' απήνης και ότι όταν τον σταμάτησαν στον ΣΤΕΚ του ΕΣ, γύρισε σπίτι του, φόρεσε την στολή του Πλοιάρχου του USN και μετά απλά του απέδιδαν χαιρετισμό στα μπλόκα) Οπότε λογικό είναι να υπάρχει και αυτό το κλίμα στην Δύση. Ή να θυμηθούμε την έξοδο της Γαλλίας από το Στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ; Στην Ανατολή βέβαια υπάρχει αντιρωσισμός, καθώς εκεί τους ζαμάκωναν οι Ρώσοι (Βουδαπέστη, Πράγα). Σε αυτά νομίζω δεν διαφωνούμε.

Περνάω όμως στο τελευταίο, που πιστεύω ότι ίσως το έγραψες λάθος συντακτικά: "σε πιο συστημα αναφορας η κυνικη ερμηνεια του πολεμου δεν δικαιωνει την κυνικη επεμβαση των ΗΠΑ ανα τον κοσμο?"
Θέλεις να πεις ότι η κυνική επέμβαση των ΗΠΑ δικαιώνεται; :omg: Στο Ιράκ π.χ. που ΔΕΝ βρέθηκα τα Weapons of Mass Destruction που διακήρυτταν και για τα οποία ζήτησε συγγνώμη η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ή ο τότε PM, εν πάση περιπτώσει;

nass έγραψε:Το 2001 με την εισβολή στο Αφγανιστάν (σε σημαντικό βαθμό δικαιολογημένη ΙΜΟ

Πως ακριβώς εδικαιολογείτο η εισβολή στο Αφγανιστάν; Στο Αφγανιστάν των Μουτζαχεντίν, που οι ΗΠΑ εξόπλιζαν κατά των Σοβιετικών, να θυμίσω...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#804611 Σε άλλα νέα, σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ (με πληροφορίες από τους Ουκρανούς) η Ρωσία απλά συγκέντρωσε άλλα 2000 άρματα (σε Μεραρχίες, περίπου 25 Τεθωρακισμένες). Αλλά ΟΚ, θα στείλει η Γερμανία 14 Leo 2 και οι ΗΠΑ άλλα 31 Μ1 (λίγο πάνω από μια Επιλαρχία δηλαδή)... :s_whiteflag Περισσότερα άρματα βγάζαμε κάποτε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης εμείς. :whistlink:

https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... f6ee252896
Άβαταρ μέλους
By glf
#804645 Κάθε μέρα έχουμε.. ζωντανή εικόνα από τα drones. Πουθενά δεν βλέπουμε πια συγκεντρώσεις αρμάτων. Πάνε οι ένδοξες πρώτες μέρες που κατέβαιναν παρέλαση προς Κίεβο.
Για να δούμε πόσα από τα.. 2000 θα δούμε κάπου.
Το μόνο που λένε Ουκρανοί Πολωνοί κτλ είναι ότι σε αυτή τη φάση, η Ρωσία θα στέλνει κύματα φαντάρων για να τελειώσουν τα πυρομαχικά και οι αριθμοί των αμυνομένων.
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:[

nass έγραψε:Το 2001 με την εισβολή στο Αφγανιστάν (σε σημαντικό βαθμό δικαιολογημένη ΙΜΟ

Πως ακριβώς εδικαιολογείτο η εισβολή στο Αφγανιστάν; Στο Αφγανιστάν των Μουτζαχεντίν, που οι ΗΠΑ εξόπλιζαν κατά των Σοβιετικών, να θυμίσω...

9/11 χιλιάδες άμαχοι νεκροί εντός της επικράτειας σου, χτυπημένο το υπουργείο άμυνας σου.

Δεν τους κάνεις πατ πατ στην πλάτη και τους λες την επόμενη φορά παιδιά θα είμαι καλύτερα προετοιμασμενος.

Ακόμα και για λόγους φαίνεσθαι ως υπερδύναμη και όχι εξάλειψης μελλοντικού κινδύνου.

BTW υπάρχουν 10δες βίντεο με Ρώσους να κατεδαφιζουν ολόκληρα σπίτια με φομενταλιστες σε κάτι Οσσετιες κλπ.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πάντοτε στην ιστορία υπήρχαν 1-2 αυτοκράτορες-κράτη ανά ήπειρο στον ρόλο του διεθνούς μπάτσου να επιβάλλουν την δική τους αντίληψη περί νόμου-δικαιοσύνης στα μικρότερα κράτη εάν κι εφόσον αυτά είχαν κάποια σημασία.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#804692 Μερικά επιγραμματικά επειδή βλέπω έπεσε έμπνευση το ΣΚ και δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα σε όλα όσα θα ήθελα:
1. Αυτό το ποστ το γράφω από το σπιτάκι μου στη Θεσσαλονίκη. Μία πόλη που ανήκει στην Ελλάδα κατόπιν απρόκλητης εισβολής της Ελλάδας προς το κυρίαρχο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αν έγραφα δηλαδή τώρα ότι όποιος κάνει εισβολή είναι de facto και a priori σατανικός φασίστας θα ήμουν σχιζοφρενής, βλάκας ή απλά ανιστόρητος. Οπότε συγνώμη που σας χαλάω τη μαγιονέζα αλλά, όχι, αυτός που κάνει μία εισβολή μπορεί να έχει και δίκιο ή μπορεί να έχει πλήρως αιτιολογημένη τη στάση του. Τα τσιτάτα είναι για ανθρώπους που δεν μπορούν να επιχειρηματολογούν. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμα παρόμοια παραδείγματα, ας μείνω σε αυτό που μας αφορά.

2. Η Ουκρανία όπως αυτή εκφράζεται δια της ουκρανικής κυβέρνησης, διεξάγει μεν έναν αμυντικό αγώνα αλλά δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που θα δικαιολογούσαν κάποια συμπάθεια στον αγώνα της (για μένα) και λυπάμαι για αυτό. Προκάλεσε έναν πόλεμο στο λαό της όχι γιατί δεν αποδέχθηκε το δίκιο του ισχυροτέρου, αλλά επειδή θέλησε να πει στον ισχυρό γείτονα ότι έχει ακόμα πιο ισχυρούς φίλους λίγο παραπέρα. Λυπάμαι που το λέω αλλά το ιερό δικαίωμα να συμμετάσχει κάποιος στην ισχυρότερη, εγκληματικότερη και απανθρωπότερη συμμορία του πλανήτη δεν υφίσταται. Δεν προσπάθησε να απελευθερώσει τις "Λαϊκές" :lol: Δημοκρατίες του Ντονμπάς, ασχέτως που ο Πούτιν είπε πως αυτό ήθελε, δεν διεκδίκησε πίσω την Κριμαία. Δεν αμφισβήτησε την ολιγαρχική και ολιγοπωλειακή δομή του ντόπιου καπιταλισμού, δεν διεκδίκησε καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της χώρας. Διεκδίκησε μόνο το δικαίωμα να συνταχθεί με τα τσακάλια του πλανήτη. Το γεγονός ότι είναι δικαίωμά της ως ανεξάρτητο κράτος, δε σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τις συνέπειες των πράξεών της σε πολιτικό, στρατιωτικό ακόμα και ηθικό επίπεδο. Θέλει τεράστιες προσωπικές εκπτώσεις και αδιανόητα λογικά άλματα για να βάλει κάποιος στο ίδιο κάδρο τον Χο Τσι Μινχ με τον Ζελένσκι.

3. Και φτάνουμε στο αυτονόητο. Το ότι κάποιος δέχθηκε εισβολή ούτε τον κάνει συμπαθή ούτε μας κάνει αλληλέγγυους και δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογούμαστε γι'αυτό. Ακριβώς όπως ούτε ο Μουλάς Ομάρ ή ο Σαντάμ έγιναν συμπαθείς, το ίδιο ισχύει για τον Ζελένσκι με την παρούσα επικοινωνία, ιδεολογία και στόχευση. Αδιαφορώ αν ο Μπους ή ο Πούτιν είναι καθαρματάρες. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με την επιδίωξη να γίνει σφογγοκωλάριος των ΗΠΑ και δεν ταυτίζομαι. Αν ήταν άλλο το πλαίσιο πιθανώς ή/και προφανώς θα ταυτιζόμουν.

4. Είναι ανόητο στην πολιτική να μην κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Ξαναπιάνω το παραπάνω παράδειγμα. Η Ελλάδα μπούκαρε στην Τουρκία. Ίδιο πλαίσιο, ίδιες διεκδικήσεις. 1897 -> φάπα -> Εθνική Ταπείνωση. 1912 -> νίκη -> Εθνικός Θρίαμβος. Αρά, ναι. Το διακύβευμα είναι το Α και το Ω.

5 και τέλος. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα να λες ότι δικαιολογείται η ρωσική εισβολή ή να λες ότι η Ουκρανία είχε πάρα πολλούς τρόπους να αποφύγει αυτή την κατάσταση. Το ότι κάποιοι τα κάνουν ίσωμα ή και ίδια για να επιτεθούν σε όποιον διαφωνεί με την αλήθεια τους κάτι δείχνει.
Άβαταρ μέλους
By nass
#804702 Σωστά! :rtfm: Ακριβώς ίδιο το ιστορικό πλαίσιο από το 1800 έως το 1920 με τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες εναντίον υπό διάλυση πολυεθνικών αυτοκρατοριών και της δημιουργίας και επέκτασης κρατών - εθνών (από την Ευρώπη έως τη Λατινική Αμερική) με το ιστορικό πλαίσιο μετά το 1945, με τα παγιωμένα και υποτίθεται απαραβίαστα σύνορα κυρίαρχων κρατών - εθνών, το παγκόσμιο πλαίσιο ειρήνης και ασφάλειας (πχ. ΟΗΕ), τα υποτίθεται εμπεδωμένα μαθήματα από τους 2 ΠΠ κτλ. Καμία διαφορά λέμε! :svivhaha: :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
#804704 @διας,
Όχι δεν δικαιώνεται γενικά και αόριστα, δικαιώνεται από οποιοδήποτε δικαιολογεί την επέμβαση του Πούτιν, και στις δύο περιπτώσεις έχεις (Ιράκ και Ουκρανία) μια στρατιωτική επέμβασης ως αποτέλεσμα υφιστάμενων σφαιρών επιρροής. Ούτε ο Πούτιν κάνει πόλεμο για το ντονμπας ούτε για τους ρωσοφωνους ούτε ο Μπους για την απελευθέρωση του Κουβέιτ.

@korto ένα-ενα,
1.επιβεβαιωνει αυτά που γράφω περί ιστορικού πλαισίου, χωρίς αυτό αποτελέσματα και ήττες νίκες εισβολές είναι δρακουλινια.

2. Όπα, εδώ κάνεις μια πολύ σημαντική δήλωση, γράφεις ότι η Ουκρανία δεν κάνει αμυντικό αγώνα αλλά προκάλεσε ένα πόλεμο γιατί ήθελε να τα κάνει πλακάκια με τους λύκους. :lol: :lol: :lol: σόρρυ αλλά να ρωτήσω γιατί οι Ουκρανοί ηθέλαν νέο νταβατζη ? έτσι γιατί ξύπνησαν ένα πρωί και δεν τους άρεσε το Ρωσικό σεξ? Πες μου σε παρακαλώ μαρξιστικα ποιο το κίνητρο της ουκρανικής κυβέρνησης να κάνει κάτι τέτοιο. Όλα έχουν μια αιτία δώσε την δική σου ερμηνεία.

3. Βασικά όπως λες εξαρτάται από το πλαίσιο :s_cool

4. Ναπολέων ήττα -> ήρωας, Μάρκος Μπότσαρης -->ήττα ήρωας, έχω κι άλλα παραδείγματα.

5. Δε διαφωνούμε απλά αυτό είναι θέμα στρατηγικής όχι ιδεολογικής ανάλυσης. Εγώ κολλάω γιατί το πρόβλημα σου με της Ουκρανία θέτει βαθύτερα ερωτήματα, όχι τύπου τι έπρεπε να κάνει για να αποφύγει το δέντρο ο οδηγός, αλλά αν υπάρχει δέντρο ή όχι.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#804707 Το οποίο παράδοξο βέβαια είναι ότι εκλεισε το μάτι στο ΝΑΤΟ ν αποφύγει την ρωσική αρκούδα αλλά τελικά την επίθεση την έφαγε επειδή έκλεισε το μάτι.

Ωστόσο το κριμα είναι ότι κανεις δεν σκέφτηκε τον απλό λαό που υποφέρει

Παραδοξο επισης οτι γίνεται ένας πόλεμος, υποφέρουν Ουκρανοί, υποφέρουν Ρώσοι, υποφέρουν έμμεσα οι ευρωπαίοι ενώ οι αμερικανοί που τον συντηρούν μάλλον απλά παρακολουθούν.

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
gto250swb έγραψε:@korto ένα-ενα,
1.επιβεβαιωνει αυτά που γράφω περί ιστορικού πλαισίου, χωρίς αυτό αποτελέσματα και ήττες νίκες εισβολές είναι δρακουλινια.

2. Όπα, εδώ κάνεις μια πολύ σημαντική δήλωση, γράφεις ότι η Ουκρανία δεν κάνει αμυντικό αγώνα αλλά προκάλεσε ένα πόλεμο γιατί ήθελε να τα κάνει πλακάκια με τους λύκους. :lol: :lol: :lol: σόρρυ αλλά να ρωτήσω γιατί οι Ουκρανοί ηθέλαν νέο νταβατζη ? έτσι γιατί ξύπνησαν ένα πρωί και δεν τους άρεσε το Ρωσικό σεξ? Πες μου σε παρακαλώ μαρξιστικα ποιο το κίνητρο της ουκρανικής κυβέρνησης να κάνει κάτι τέτοιο. Όλα έχουν μια αιτία δώσε την δική σου ερμηνεία.

3. Βασικά όπως λες εξαρτάται από το πλαίσιο :s_cool

4. Ναπολέων ήττα -> ήρωας, Μάρκος Μπότσαρης -->ήττα ήρωας, έχω κι άλλα παραδείγματα.

5. Δε διαφωνούμε απλά αυτό είναι θέμα στρατηγικής όχι ιδεολογικής ανάλυσης. Εγώ κολλάω γιατί το πρόβλημα σου με της Ουκρανία θέτει βαθύτερα ερωτήματα, όχι τύπου τι έπρεπε να κάνει για να αποφύγει το δέντρο ο οδηγός, αλλά αν υπάρχει δέντρο ή όχι.

Ίσα-ίσα εγώ λέω ότι κάνει αμυντικό αγώνα (μεν έγραψα όχι δεν), όσο για το λόγο η κατάσταση σε όλες τις πρώην ΣΣΔ είναι συνήθως αρκετά απλής εξήγησης. Διαφθορά. Κάποιοι κερδίζουν περισσότερο με τους Αμερικάνους παρά με τους Ρώσους. Το Κεφάλαιο δεν είναι ενιαίο, δεν υπάρχουν χοντροί κουστουμάτοι με πούρα σε ένα οβάλ τραπέζι, υπάρχουν έντονες διαφορές εντός του Κεφαλαίου.

Τώρα το θέμα με την Ουκρανία, ναι. Έχω μεγάλο σκεπτικισμό με το παραμικρό που ανεβάζει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου πάνω από το 0% που ήταν στο τέλος του 21. Και αν είναι να υποστούμε κάτι τέτοιο θα ήθελα να ξέρω ότι αξίζει τον κόπο ή δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Γιατί στη δική μου οπτική το δέντρο είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο και όχι το δικαίωμα των ουκρανών ολιγαρχών να επιλέξουν συνέταιρο.
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
Corto Maltese έγραψε:Ίσα-ίσα εγώ λέω ότι κάνει αμυντικό αγώνα (μεν έγραψα όχι δεν), όσο για το λόγο η κατάσταση σε όλες τις πρώην ΣΣΔ είναι συνήθως αρκετά απλής εξήγησης. Διαφθορά. Κάποιοι κερδίζουν περισσότερο με τους Αμερικάνους παρά με τους Ρώσους. Το Κεφάλαιο δεν είναι ενιαίο, δεν υπάρχουν χοντροί κουστουμάτοι με πούρα σε ένα οβάλ τραπέζι, υπάρχουν έντονες διαφορές εντός του Κεφαλαίου.

Τώρα το θέμα με την Ουκρανία, ναι. Έχω μεγάλο σκεπτικισμό με το παραμικρό που ανεβάζει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου πάνω από το 0% που ήταν στο τέλος του 21. Και αν είναι να υποστούμε κάτι τέτοιο θα ήθελα να ξέρω ότι αξίζει τον κόπο ή δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Γιατί στη δική μου οπτική το δέντρο είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο και όχι το δικαίωμα των ουκρανών ολιγαρχών να επιλέξουν συνέταιρο.

Καταλαβα τι γραφεις αλλα ο αμυντικος πολεμος οπως τον περιγραφεις εγινε "αμυντικος" πολεμος.

Μεχρι στιγμης λοιπον και απο τα παραπανω υποθετουμε οτι οι Αμερικανοι κεφαλαιουχοι (που σιγα τα συμφεροντα του αμερικανικου κεφαλαιου στην ουκρανια) τα σταξανε στους Ουκρανους ολιγαρχες (κατι που απλα υποθετουμε γιατι δεν εχουμε στοιχεια) οταν το 2013 ο Πουτιν ειχε δωσει μεγαλο δανειο και εκπτωσεις στην τιμη του φ.α. και ενας θεος τι αλλα δωρα στους ολιγαρχες της ουκρανιας ξεκαθαρα για να αποτρεψει τον γιανουκοβιτς να κανει συμφωνια με τα ευρωπαικα ολιγοπωλια. (τι δωρα εδωσαν οι Ευρωπαιοι δεν ξερουμε)
Επισης εχουμε στοιχεια για το πως λειτουργει ο Πουτιν με τα δορυφορικα κρατη βλεπε Λευκορωσια, δεν μου φαινεται απιθανο αντιστοιχη γνωμη να εχει κι ο μεσος Ουκρανος και να προτιμησε το απαλο χερι του Αμερικανου νταβατζη μπας και εξασφαλισει μια ψευδο-δημοκρατια δυτικου τυπου οπως διαφημιζεται απο την ΕΕ και τη Ευροβισιον και οχι τον ασιατικο δεσποτισμο του Πουτιν.
Για το αν αξιζει ή οχι, κι εγω εχω ακομα την ιδια απορροια για την ελληνικη επανασταση αλλα εγινε τι να κανουμε , οι εθνικες συνειδησεις χτιζονται μεσα απο πολεμους (δυστυχως) και φαινεται οτι η χλιαρη αυτοδιαθεση των Ουκρανων του 2002 εγινε πυρινος λογος υπαρξης και αιτημα κυριως λογο του Πουτιν. Πως το ελεγε κι ο ιδιος στον Καμερον το 2014(?)

'I know you’re a great country with a great history. You all think I’m not democratic like you. I won’t argue with you — I’m an ex-KGB man.

'I’m wicked and scary with claws and teeth, and you’re all so well-bred and so well-educated. But you remember Abu Ghraib, David? Did you see those pictures? It was medieval, what happened there. To get what you want in Syria, it will have to be the same again'.”
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
gto250swb έγραψε: οταν το 2013 ο Πουτιν ειχε δωσει μεγαλο δανειο και εκπτωσεις στην τιμη του φ.α. και ενας θεος τι αλλα δωρα στους ολιγαρχες της ουκρανιας ξεκαθαρα για να αποτρεψει τον γιανουκοβιτς να κανει συμφωνια με τα ευρωπαικα ολιγοπωλια. (τι δωρα εδωσαν οι Ευρωπαιοι δεν ξερουμε)

Ο Γιανουκοβιτς δεν θα υπεγραφε το ''μνημονια'' που του εδωσαν γιατι απλα θα εμενε ξεκρεμαστος,δεν υπηρχε καμια εγγυηση πως θα εξακολουθυσε να εχει προεδρικη καρεκλα.
θες απο φοβο-ανασφαλεια,θες απο λιγο πατριωτισμο ειπε ''δεν'' και αρχισαν τα γεγονοντα στην Μεϊνταν (ηδη ηταν ολα στημενα και απλα περιμεναν το ΟΚ,δεν ηταν αυθορμητη η Πορτοκαλι ας την πουμε ετσι Επανασταση).

Εαν δεν ηταν η υποθεση της Συριας στην μεση ο Πουτιν θα ειχε κανει την κινηση του νωριτερα,καθυστερησε και εγιναν τα τοσα εγκληματα επι αθωων και συν τοις αλλοις λογω κακης πληροφορησης-εκτιμησης στον Μηχανοκινητο τουλαχιστον τομεα εκανε τραγικα λαθη στην αρχη.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
glf έγραψε:Κάθε μέρα έχουμε.. ζωντανή εικόνα από τα drones. Πουθενά δεν βλέπουμε πια συγκεντρώσεις αρμάτων. Πάνε οι ένδοξες πρώτες μέρες που κατέβαιναν παρέλαση προς Κίεβο.
Για να δούμε πόσα από τα.. 2000 θα δούμε κάπου.
Το μόνο που λένε Ουκρανοί Πολωνοί κτλ είναι ότι σε αυτή τη φάση, η Ρωσία θα στέλνει κύματα φαντάρων για να τελειώσουν τα πυρομαχικά και οι αριθμοί των αμυνομένων.

Έχεις ζωντανή εικόνα από τους προκεχωρημένους χώρους συγκεντρώσεως των Ρώσων; Μωρέ μπράβο τα τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια... :s_sarcastic Γιατί με προγκάς; :lol:

dimik έγραψε:9/11 χιλιάδες άμαχοι νεκροί εντός της επικράτειας σου, χτυπημένο το υπουργείο άμυνας σου.

Και πόθεν τεκμαίρεται ότι έφταιγε το Αφγανιστάν;
Και κάτι άλλο. Φαντάσου να χτυπιόταν το ΥΠΑΜ στην Μόσχα... τι θα ακούγαμε για άχρηστες Ρωσικές Ε.Δ. κλπ... :whistlink:

gto250swb έγραψε:@διας,
Όχι δεν δικαιώνεται γενικά και αόριστα, δικαιώνεται από οποιοδήποτε δικαιολογεί την επέμβαση του Πούτιν, και στις δύο περιπτώσεις έχεις (Ιράκ και Ουκρανία) μια στρατιωτική επέμβασης ως αποτέλεσμα υφιστάμενων σφαιρών επιρροής. Ούτε ο Πούτιν κάνει πόλεμο για το ντονμπας ούτε για τους ρωσοφωνους ούτε ο Μπους για την απελευθέρωση του Κουβέιτ.

Αν ήσουν Ρωσός/Ρωσόφωνος (περίεργη περιγραφή αυτή, ως Ρωσόφωνων, καθώς οι μισοί Ουκρανοί έχουν την Ρωσική γλώσσα ως μητρική, αλλά πάμε παρακάτω) στο Ντομπάς και σε βομβάρδιζε το Σύνταγμα Αζόφ, θα ήθελα να ξέρω αν θα επιθυμούσες την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσική Ομοσπονδίας...

gto250swb έγραψε:'I know you’re a great country with a great history. You all think I’m not democratic like you. I won’t argue with you — I’m an ex-KGB man.

'I’m wicked and scary with claws and teeth, and you’re all so well-bred and so well-educated. But you remember Abu Ghraib, David? Did you see those pictures? It was medieval, what happened there. To get what you want in Syria, it will have to be the same again'.”

Επειδή ο Πούτιν δεν γνωρίζει Αγγλικά (κι αυτά είναι άψογα Αγγλικά - ειδικά Βρετανικά και όχι Αμερικάνικα, στο "wicked"), αυτά είναι μετάφραση είτε από Ρωσικά, είτε από Γερμανικά (που γνωρίζει), θα ήθελα να δω την αυθεντική πηγή.

Κατά τα άλλα ο Κόρτο σας τα έκανε ταλιράκια... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:9/11 χιλιάδες άμαχοι νεκροί εντός της επικράτειας σου, χτυπημένο το υπουργείο άμυνας σου.

Και πόθεν τεκμαίρεται ότι έφταιγε το Αφγανιστάν;
Και κάτι άλλο. Φαντάσου να χτυπιόταν το ΥΠΑΜ στην Μόσχα... τι θα ακούγαμε για άχρηστες Ρωσικές Ε.Δ. κλπ... :whistlink:

Παρήχαν καταφύγιο στην Αλ Κάιντα και αρνήθηκαν να παραδώσουν τον Λάντεν.

Αν έπεφτε πολιτικό αεροσκάφος στην Μόσχα κανείς δεν θα έλεγε κάτι για τις Ρωσικές Ε.Δ.
Οι ρώσσοι είχαν/έχουν τα δικά τους θέματα με μουσουλμάνους φομενταλιστές κι ευτυχώς για αυτούς είναι σε γειτονικές περιοχές οι βάσεις τους και όχι υπερπόντια.