Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#804542 @nass: Δεν έχεις άδικο κατά βάση. Απλά δεν σε θυμάμαι να εξανίστασαι κατά των Δυτικών όταν έκαναν τα ίδια και χειρότερα σε Ιράκ, Αφανιστάν κλπ. Το πράγμα είναι απλό. Πήγαν να μπουν τα γεράκια στην αυλή των Ρώσων και η αρκούδα αντέδρασε. Το ότι οι γελοίοι Gorbachev (προδότης επιπέδου Εφιάλτη) και Yeltsin (παλιάτσος επιπέδου Τσολάκογλου) δεν πήραν γραπτές βεβαιώσεις (όχι ότι θα άλλαζαν το αποτέλεσμα), δεν αλλάζει το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ προγκηξε το λαβωμένο θηρίο.

dimik έγραψε:Έτοιμοι να πάρουμε την Πόλη και τα 12νμ είμαστε βλέπω

Θα πας να πολεμήσεις δηλαδή;

ΥΓ: Short Wheel Base: δεν ξέρω αν τρολλάρεις τελικά...
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 11 Φεβ 2023, 14:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By rafi
#804543 Χαχα τι αστείο, μιλάμε για μεγάλη αηδία, πραγματικά ούτε ο Μητσοτάκης δε θα γινόταν τόσο αηδιαστικός αν η χώρα μας βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση.

https://twitter.com/Constanze2022/statu ... 6390134784
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
gto250swb έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Ποιοι ειναι αυτοι οι ανοιχτοματηδες nass, θα μου τους δειξεις; Εγω χαρακτηρισμους δεν εκανα. :x

Επισης λαλιστατος μεν στο να κανεις πολλαπλα quotes για να με αντικρουσεις, αλλα για αυτο που ρωτησα λεξη! :innocent:

Τελικα καλα κανουμε και δεν εφαρμοζουμε τα 12νμ ή κακα; Τι πρεπει να κανουμε τελικα; Να γραψουμε τις απειλες του γειτονα σουλτανου στα @@ μας και να κανουμε ο,τι δικαιουμαστε ή καλα κανουμε κοκοκο και λεμε τι κακος ο Ερντογαν που επειλει μια συμμαχο χωρα;

Γιατι εχω την αποψη οτι αν ηξερε ο Ζελενσκι με βεβαιοτητα πως θα δεχθε εισβολη απο την Ρωσια θα εκανε κι αυτος κοκοκο οπως κανουμε εμεις. Καποιος ομως θα τον διαβεβαιωσε οτι δεν θα τολμησει η Ρωσια να εισβαλλει μετα την απειλη επιβολης κυρωσεων της Δυσης στην Ρωσια και πηγε κουβα. ΑΛλωστε αν θυμαμαι καλα μολις εγινε η εισβολη ο Ζελεσνκι αυτο δηλωσε μεσες ακρες, οτι αλλα του ταξανε και αλλα του δινουν.

Ειναι γενικα πολυ νωρις για να γνωριζουμε λεπτομεριες και δεν εχουμε και χρονικη αποσταση απο τα γεγονοτα, οποτε ποιος μπλοφαρε και ποτε δεν το ξερω. Εχουμε ομως ιστορικα παραδειγματα για να κανουμε καποιες προσεγγισεις.

Και με μια πιο χαλαρη διαθεση, να ρωτησω ηταν ο Τσε μαριονετα του Νικιτα?

ΟΙ κουβανοι μηπως επρεπε να κατσουν στα αυγα τους και να συνεχισουν ως καζινο των ΗΠΑ? Ενα τσιγαρο δρομος απο το Μαϊαμι?

Μηπως τελικα η αποβαση στον κολπο των Χοιρων ηταν μια επιχειρηση των δημοκρατων Κουβανων που ηθελαν να απελευθερωσουν την πατριδα απο τους φασιστο-κουμμουνιστες απλητους του Φιντελ? (Μπορω να βρω φωτογραφια του κστρο με τη σβαστιγκα στα γρηγορα.)

Μηπως τελικα η CIA εδρασε για την προστασια μειονοτητων ανα τον κοσμο και ο Ραμπο αξιο ειδωλο ελευθεριας των καταπιεσμενων ανα την Ινδοκινα?

Μηπως οι μισθοφοροι της Βαγκνερ ειναι κολληταρια με τα καλοπαιδα της Χαλιμπαρτον? Οι δευτεροι ως μπραβοι στο ιρακ εβγαλαν 30-40 δις ντολαρς, ποσα βγαζει η βαγκνερ το μηνα?

Πως το λεει και ο Κορτο, ρεαλιτι τσεκ.

Τα ερωτηματα που βαζεις θελουν μπυρα και μεζε, δεν απαντωνται εδω. Γιατι αυτοι τοτε κυνηγουσαν την ουτοπια φιλε!

Για τα υπολοιπα, ολα μα ολα στην ζωη κρινονται εκ του αποτελεσματος. Θα μου πεις καποιες φορες θα ειναι αργα για δακρυα αλλα τι να κανουμε. Ετσι ειναι η ζωη
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Φυσικά πρέπει να επεκτείνουμε τα χωρικά μας στα 12νμ όπως όλος ο κόσμος, μόνο που αυτό πρέπει να γίνει όταν θα είναι ευνοϊκές οι συνθήκες και δεν θα κινδυνεύσουμε με πόλεμο είτε λόγω αδύναμης Τουρκίας είτε λόγω υποστήριξης από την διεθνή κοινότητα.

Δλδ καλά κάνουμε τις κότες, γιατί κακό το victim blaming και οι επιτεθέμενοι, αλλά η καταστροφή είναι χειρότερη.

Δεν βλέπω να λέει κάτι διαφορετικό ο νικόπαππας.

Προτεκτορατο της Ρωσίας χωρίς κανέναν δεσμό με την Δύση και ότι ευκαιρία ανάπτυξης και ευημερίας αυτό συνεπάγεται vs ανεξάρτητη κρατική οντότητα σε διεθνείς οργανισμούς τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η διαφορά στο διακύβευμα για τον μέσο Ουκρανό σε σχέση με τον μέσο Έλληνα με και χωρίς 12νμ νομίζω είναι χαώδης και δεν επιδέχεται σύγκρισης.

Τα 12νμ δεν πρόκειται να αλλάξουν την ζωή στην χώρα για να υπάρξει έστω και η σκέψη να ρισκάρουμε πόλεμο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
gto250swb έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Ποιοι ειναι αυτοι οι ανοιχτοματηδες nass, θα μου τους δειξεις; Εγω χαρακτηρισμους δεν εκανα. :x

Επισης λαλιστατος μεν στο να κανεις πολλαπλα quotes για να με αντικρουσεις, αλλα για αυτο που ρωτησα λεξη! :innocent:

Τελικα καλα κανουμε και δεν εφαρμοζουμε τα 12νμ ή κακα; Τι πρεπει να κανουμε τελικα; Να γραψουμε τις απειλες του γειτονα σουλτανου στα @@ μας και να κανουμε ο,τι δικαιουμαστε ή καλα κανουμε κοκοκο και λεμε τι κακος ο Ερντογαν που επειλει μια συμμαχο χωρα;

Γιατι εχω την αποψη οτι αν ηξερε ο Ζελενσκι με βεβαιοτητα πως θα δεχθε εισβολη απο την Ρωσια θα εκανε κι αυτος κοκοκο οπως κανουμε εμεις. Καποιος ομως θα τον διαβεβαιωσε οτι δεν θα τολμησει η Ρωσια να εισβαλλει μετα την απειλη επιβολης κυρωσεων της Δυσης στην Ρωσια και πηγε κουβα. ΑΛλωστε αν θυμαμαι καλα μολις εγινε η εισβολη ο Ζελεσνκι αυτο δηλωσε μεσες ακρες, οτι αλλα του ταξανε και αλλα του δινουν.

Ειναι γενικα πολυ νωρις για να γνωριζουμε λεπτομεριες και δεν εχουμε και χρονικη αποσταση απο τα γεγονοτα, οποτε ποιος μπλοφαρε και ποτε δεν το ξερω. Εχουμε ομως ιστορικα παραδειγματα για να κανουμε καποιες προσεγγισεις.

Και με μια πιο χαλαρη διαθεση, να ρωτησω ηταν ο Τσε μαριονετα του Νικιτα?

ΟΙ κουβανοι μηπως επρεπε να κατσουν στα αυγα τους και να συνεχισουν ως καζινο των ΗΠΑ? Ενα τσιγαρο δρομος απο το Μαϊαμι?

Μηπως τελικα η αποβαση στον κολπο των Χοιρων ηταν μια επιχειρηση των δημοκρατων Κουβανων που ηθελαν να απελευθερωσουν την πατριδα απο τους φασιστο-κουμμουνιστες απλητους του Φιντελ? (Μπορω να βρω φωτογραφια του κστρο με τη σβαστιγκα στα γρηγορα.)

Μηπως τελικα η CIA εδρασε για την προστασια μειονοτητων ανα τον κοσμο και ο Ραμπο αξιο ειδωλο ελευθεριας των καταπιεσμενων ανα την Ινδοκινα?

Μηπως οι μισθοφοροι της Βαγκνερ ειναι κολληταρια με τα καλοπαιδα της Χαλιμπαρτον? Οι δευτεροι ως μπραβοι στο ιρακ εβγαλαν 30-40 δις ντολαρς, ποσα βγαζει η βαγκνερ το μηνα?

Πως το λεει και ο Κορτο, ρεαλιτι τσεκ.
Επίσης μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω...

Πριν 80 χρόνια κατατρεγμενοι πρόσφυγες από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο αποφάσισαν αφού είχαν περάσει τα πάνδεινα να επιστρέψουν στην πατρογονικη τους γη.
Εκεί κατάφεραν ενάντια σε όλες τις τριγύρω φυλές οι οποίες διεκδικουσαν την περιοχή και φυσικά με εξωτερική βοήθεια να ιδρύσουν κράτος και να επιβιώσουν σε μόνιμη κατάσταση πολέμου.
Αρκετούς πολέμους μετά και με την χώρα σε μόνιμη κατάσταση πολιορκίας με ρουκέτες, τρομοκρατικες επιθέσεις ενάντια σε αμάχους κλπ κλπ κλπ κατηγορούνται ως χειρότεροι από τους διώκτες τους γιατί δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους σε ότι αφορά την ασφάλεια του λαού τους.

Μπορεί και όχι
Άβαταρ μέλους
By mousatos
dimik έγραψε:Τα 12νμ δεν πρόκειται να αλλάξουν την ζωή στην χώρα για να υπάρξει έστω και η σκέψη να ρισκάρουμε πόλεμο.

ούτε νοτίως της Κρήτης ;
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:

dimik έγραψε:Έτοιμοι να πάρουμε την Πόλη και τα 12νμ είμαστε βλέπω

Θα πας να πολεμήσεις δηλαδή;

ΥΓ: Short Wheel Base: δεν ξέρω αν τρολλάρεις τελικά...

Μέχρι τον Έβρο τα νησιά του Αιγαίου και την Κερύνεια, Σαγγαριους και Εσκι Σεχίρ δεν πάω

Εξάλλου too old for this shit πλεον
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#804552 Η εναλλακτική ιστορία του Ισραήλ, του Κράτους που ίδρυσαν οι Άγγλοι, από τον dimik. Ζούμε μεγάλες στιγμές σήμερα!!!
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Προτεκτορατο της Ρωσίας χωρίς κανέναν δεσμό με την Δύση και ότι ευκαιρία ανάπτυξης και ευημερίας αυτό συνεπάγεται vs ανεξάρτητη κρατική οντότητα σε διεθνείς οργανισμούς τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η διαφορά στο διακύβευμα για τον μέσο Ουκρανό σε σχέση με τον μέσο Έλληνα με και χωρίς 12νμ νομίζω είναι χαώδης και δεν επιδέχεται σύγκρισης.

Τα 12νμ δεν πρόκειται να αλλάξουν την ζωή στην χώρα για να υπάρξει έστω και η σκέψη να ρισκάρουμε πόλεμο.

Πάλι στο νικόππαπα καταλήγουμε δλδ.
Ότι ζυγίζεις το διακύβευμα, και βάσει αυτού πράττεις.

Ο νικοπαππας μπορεί να λέει ότι το διακύβευμα δεν άξιζε, εσύ να λες ότι αξίζει. Σαφώς αυτό είναι μια συζήτηση που δεν βλέπω γιατί να μην μπορεί να γίνει.

Αλλά όταν ο νικόπαππας πάει τη συζήτηση στο διακύβευμα, αρχίζουν τα πασπαρτού περί victim blaming, "όλα πριν το αλλά δεν έχουν σημασία", αυτοδιάθεση ελευθερία δικαιοσύνη.

gto250swb έγραψε:Η λογικη εξελιξη αυτων που εγραφες (και του Κορτο μεσες ακρες) ετειναν στο να κρινουμε εκ του αποτελεσματος την ηθικη και λογικη υποσταση της απειλης.Δλδ αν κερδισει τον πολεμο ο Ζελενσκυ ειναι Χο τσι Μινχ, αν εχανε ηταν ζωο που σπαταλησε τις ζωες των συμπολιτων του, ή το αναλογο του παραδειγματος που εσυ παραθεσες αν πηγαινες στον διευθυντη που δε σου αρεσει σε στυλ εντουαρντ νορτον απο το fight club και επαιρνες αποζημιωση τοτε θα ησουν ηρωας και ο φοβισμενος υπαλληλος κοτα. Γενικα δε βγαζεις ακρη [...]

Μια χαρά βγάζεις άκρη αν θες.

Αν εκ του αποτελέσματος πέσεις παντελώς έξω, τότε ο ηθικότερος άνθρωπος του κόσμου να είσαι, |λογοκρισία| θα σε πούνε.

Αν πέσεις λίγο έξω, θα πάρεις ένα "πατ πατ, τίμιος ρομαντικός" κλπ :s_empathy

Αν τα καταφέρεις γίνεσαι ήρωας :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#804558 Στα σοβαρά όμως.
Όποτε πρέπει να πάρεις μια "στρατηγική" απόφαση, το διακύβευμα ζυγίζεις και αποφασίζεις.

Ένα πράγμα είναι να κρίνουμε αν η απόφαση σου με βάσει τα όσα ήξερες/καταλάβαινες είναι "σωστή". Πιθανώς αυτή να ορίζει την κριτική της ηθικής σου.

Ένα άλλο πράγμα όμως, είναι η κριτική εκ του αποτελέσματος.
Αν ήσουν παντελώς άχρηστος στο να ζυγίσεις το διακύβευμα και τα έκανες 'ρδελο, τότε αυτό σαφώς και σε βαρύνει γιατί ήταν ευθύνη σου να το κάνεις.
Και φυσικά μετά πάλι πρέπει να κρίνεις -εκ των υστέρων- αν αυτά στα οποία έπεσες έξω θα μπορούσες να τα είχες προβλέψει ή όχι. Γιατί σαφώς και δεν προβλέπονται όλα.

Πιθανώς ακόμα και αν εκ του αποτελέσματος τα κατάφερες, αλλά είχες βασιστεί "στην τύχη", πάλι θα πρέπει να "σημειωθεί".

Μια χαρά υπάρχει και η εκ του αποτελέσματος κριτική δλδ, που θα κρίνει πιθανότατα διαφορετικά πράγματα και όχι την ηθική.

Δηλαδή αυτά ισχύουν στα περισσότερα επαγγέλματα που καλείσαι να παίρνεις αποφάσεις για το μέλλον, και ενέχουν αβεβαιότητα ρίσκο και πιθανές επιπτώσεις σε ανθρώπους.
Εμείς έχουμε πήξει σε συγγραφή κειμένων όποτε κάτι που κάναμε είχε επιπτώσεις σε ανθρώπους :lol:
Δεν βλέπω γιατί να μην ισχύουν και για έναν πρωθυπουργό δλδ.
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
mjacob έγραψε:Μια χαρά υπάρχει και η εκ του αποτελέσματος κριτική δλδ, που θα κρίνει πιθανότατα διαφορετικά πράγματα και όχι την ηθική.

Ναι μεν αλλα... το αποτελεσμα ή οι διεκδικησεις μιας ομαδας μπορει να ειναι παρομοιο-ες για δυο ανθρωπους με εκ διαμετρου αντιθετες αφετηριες, πχ. οικολογοι αναρχικοι κατεβαινουν σε πορειες διπλα διπλα με μεγαλοκτηματιες για να σωσουν ενα δασος με ενα ειδος αλεπους, ο E. Laclau ας πουμε ειναι φουλ σε τετοια παραδειγματα, επισης μπορει να πρεπει να ερμηνευσεις πραγματα-κατασκευες κλπ. ως αποτελεσματα χωρις καποιο ιδεολογικο ή ηθικο υποβαθρο, δλδ απουσια καθε αφετηριας, πχ. AI μπορει να γραψει το Ριχαρδο τον 3ο του Shakespeare χωρις πολιτικες ή ιδεολογικες αφετηριες. Ποιο το νοημα της ποιησης για ενα πιθηκο ακομα κι αν πατωντας πληκτρα κατα λαθος γραψει την οδυσσεια?Ιδιο αποτελεσμα με τον ομηρο νο?

Το αποτελεσμα μπορει να ειναι λοιπον πολυ πιο παραπλανητικο απ'οτι νομιζουμε, η εξασφαλιση καποιου νοηματος στις πραξεις, ή καλυτερα η αποδοση νοηματος στις πραξεις πηγαζει οχι απο το γεγονος αλλα απο το ιστορικο πλαισιο.
Αν εγω κατσω και αντιγραψω εναν πινακα του Ρεμπραντ εστω κι αν ειναι πιστο αντιγραφο δεν θα μου αποδωσετε την ιδια αξια ως αποτελεσμα, οπως και αν ο πινακας ηταν αποτελεσμα καποιου εκτυπωτη. Αρα καθε αποτελεσμα ή αντικειμενο φερει ιδιοτητες που δεν ειναι ευδιακριτες μεσα απο την απλη παρατηρηση του αποτελεσματος.

Το ιδιο και στην πολιτικη, η ερμηνεια ξεκιναει απο το ιστορικο πλαισιο, ο Πουτιν δεν ειναι παρθενογενεση ουτε οι πραξεις του. Το αποτελεσμα του πολεμου θα φερει τις ιδιοτητες του δραστη ειτε νικησει ειτε χασει. Ακομα και στην ακραια περιπτωση που ο Πουτιν μπορει να ξαναγραψει την ιστορια ως παγκοσμιος δικτατωρ, οι αφετηριες και το πλαισο που γεννησε τον νικηφορο πολεμο-αποτελεσμα θα μνημονευτουν οταν ο Πουτιν δεν θα υπαρχει πια και οι ιστορικοι του μελλοντος θα εχουν χρονο για πολλαπλες ερμηενυτικες προσπαθειες. Φυσικα και μεσα απο το δικο τους ιστορικο πλαισιο.

Το ιδιο με τον πολεμο, αν ηταν να κριναμε μονο το αποτελεσμα τοτε ο Χιτλερ θα ειχε τον ιδιο ταφο με τον Ναπολεοντα στο Βερολινο, και οι δυο χασανε τον πολεμο (και τι πολεμο) στο τελος , πηγαινε μια βολτα μεχρι les Invalides και πες μου αν το αποτελεσμα μονο μετραει. :lol:

Ξανα η ιεραρχια δογμα-στρατηγικη-τακτικη βοηθα να ξεκαθαρισουμε λιγο την κουβεντα, την οποια Νικο Παππα στα νιατα μου πρεπει να εχω κανει 200.000 φορες στο Τηνιακο που εισαι και εξαρχιωτης. Μαζι σου, πισω απο το πληκτρολογιο ειναι λιγο δυσκοιλια η κουβεντα.

@Διας, δεν τρολαρω ως προς το προφανες, μου φαινεται ομως τουλαχιστον αστειο που ο Πολεμος στην Ουκρανια εχει δημιουργησει ενα κλαδο ανθρωπων που ειναι απλα αντι-αμερικανοι οχι αντι-ιμπεριαλιστες, που στη τελικη δεν στεκει με καμια διαλεκτικη. Σε ποιο συστημα αναφορας δλδ ο Πουτιν δεν ειναι ιμπεριαλιστης και σε πιο συστημα αναφορας η κυνικη ερμηνεια του πολεμου δεν δικαιωνει την κυνικη επεμβαση των ΗΠΑ ανα τον κοσμο?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#804578 Πραγματικά απογοητευομαι -->
- τόσες συναυλίες συμπαράστασης υπέρ Παλαιστίνης
- τόσες πορείες διαμαρτυρίας κατά Ισραήλ
- τόσες συζητήσεις για τη χωροταξία του απαρτχάιντ στο antifa καφενείο

όλα τούτα πάνε στο βόθρο επειδή κάποιος τράβηξε το καζανάκι του ζυγισμενου διακυβεύματος και του Ιράν που προκαλεί το Ισραήλ.

Θλιβομαι για τις σόλες που έλιωσαν σε όλα αυτά τα ακτιβεισο.
:( :( :( :(
Άβαταρ μέλους
By mjacob
gto250swb έγραψε:
mjacob έγραψε:Μια χαρά υπάρχει και η εκ του αποτελέσματος κριτική δλδ, που θα κρίνει πιθανότατα διαφορετικά πράγματα και όχι την ηθική.

Ναι μεν αλλα... το αποτελεσμα ή οι διεκδικησεις μιας ομαδας μπορει να ειναι παρομοιο-ες για δυο ανθρωπους με εκ διαμετρου αντιθετες αφετηριες, πχ. οικολογοι αναρχικοι κατεβαινουν σε πορειες διπλα διπλα με μεγαλοκτηματιες για να σωσουν ενα δασος με ενα ειδος αλεπους, ο E. Laclau ας πουμε ειναι φουλ σε τετοια παραδειγματα, επισης μπορει να πρεπει να ερμηνευσεις πραγματα-κατασκευες κλπ. ως αποτελεσματα χωρις καποιο ιδεολογικο ή ηθικο υποβαθρο, δλδ απουσια καθε αφετηριας, πχ. AI μπορει να γραψει το Ριχαρδο τον 3ο του Shakespeare χωρις πολιτικες ή ιδεολογικες αφετηριες. Ποιο το νοημα της ποιησης για ενα πιθηκο ακομα κι αν πατωντας πληκτρα κατα λαθος γραψει την οδυσσεια?Ιδιο αποτελεσμα με τον ομηρο νο?

Το αποτελεσμα μπορει να ειναι λοιπον πολυ πιο παραπλανητικο απ'οτι νομιζουμε, η εξασφαλιση καποιου νοηματος στις πραξεις, ή καλυτερα η αποδοση νοηματος στις πραξεις πηγαζει οχι απο το γεγονος αλλα απο το ιστορικο πλαισιο.
Αν εγω κατσω και αντιγραψω εναν πινακα του Ρεμπραντ εστω κι αν ειναι πιστο αντιγραφο δεν θα μου αποδωσετε την ιδια αξια ως αποτελεσμα, οπως και αν ο πινακας ηταν αποτελεσμα καποιου εκτυπωτη. Αρα καθε αποτελεσμα ή αντικειμενο φερει ιδιοτητες που δεν ειναι ευδιακριτες μεσα απο την απλη παρατηρηση του αποτελεσματος.

Το ιδιο και στην πολιτικη, η ερμηνεια ξεκιναει απο το ιστορικο πλαισιο, ο Πουτιν δεν ειναι παρθενογενεση ουτε οι πραξεις του. Το αποτελεσμα του πολεμου θα φερει τις ιδιοτητες του δραστη ειτε νικησει ειτε χασει. Ακομα και στην ακραια περιπτωση που ο Πουτιν μπορει να ξαναγραψει την ιστορια ως παγκοσμιος δικτατωρ, οι αφετηριες και το πλαισο που γεννησε τον νικηφορο πολεμο-αποτελεσμα θα μνημονευτουν οταν ο Πουτιν δεν θα υπαρχει πια και οι ιστορικοι του μελλοντος θα εχουν χρονο για πολλαπλες ερμηενυτικες προσπαθειες. Φυσικα και μεσα απο το δικο τους ιστορικο πλαισιο.

Το ιδιο με τον πολεμο, αν ηταν να κριναμε μονο το αποτελεσμα τοτε ο Χιτλερ θα ειχε τον ιδιο ταφο με τον Ναπολεοντα στο Βερολινο, και οι δυο χασανε τον πολεμο (και τι πολεμο) στο τελος , πηγαινε μια βολτα μεχρι les Invalides και πες μου αν το αποτελεσμα μονο μετραει. :lol:

Ξανα η ιεραρχια δογμα-στρατηγικη-τακτικη βοηθα να ξεκαθαρισουμε λιγο την κουβεντα, την οποια Νικο Παππα στα νιατα μου πρεπει να εχω κανει 200.000 φορες στο Τηνιακο που εισαι και εξαρχιωτης. Μαζι σου, πισω απο το πληκτρολογιο ειναι λιγο δυσκοιλια η κουβεντα.

@Διας, δεν τρολαρω ως προς το προφανες, μου φαινεται ομως τουλαχιστον αστειο που ο Πολεμος στην Ουκρανια εχει δημιουργησει ενα κλαδο ανθρωπων που ειναι απλα αντι-αμερικανοι οχι αντι-ιμπεριαλιστες, που στη τελικη δεν στεκει με καμια διαλεκτικη. Σε ποιο συστημα αναφορας δλδ ο Πουτιν δεν ειναι ιμπεριαλιστης και σε πιο συστημα αναφορας η κυνικη ερμηνεια του πολεμου δεν δικαιωνει την κυνικη επεμβαση των ΗΠΑ ανα τον κοσμο?

Δεν είπα όμως ότι υπάρχει μόνο η κριτική του αποτελέσματος. Ούτε ότι μετραει μόνο το αποτέλεσμα.

Είπα ότι υπάρχει και αυτή, και ότι κρίνει κάτι διαφορετικό. Σε αυτά που αναφέρεις ναι δεν είναι το αποτέλεσμα το κριτήριο. Αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτά.

Το πόσο εύκολα ή όχι μπορεί κάποιος να παραπλανηθεί (σε οποιουδήποτε είδους κριτική) δεν νομίζω ότι έχει σημασία.

εεπ Η πιθανότητα μια τυχαίας σύνθεσης κειμένου είναι μόνο θεωρητική όποτε δεν θα χρειαστει να την κρίνουμε ποτέ. Θα μπορούσαμε να κρίνουμε όμως ως καταπληκτική τη σύμπτωση της.
Άβαταρ μέλους
By markvag
NickTG έγραψε:
George_Prix έγραψε:Δηλαδη οχι ποιος εριξε την πρωτη τουφεκια, αλλα ποιος πραγματικα προκαλεσε αυτον τον πολεμο.

O Πουτιν.
Εκτός αν θεωρείς πως η Ελλάδα για παράδειγμα θα πρέπει να αποφασίζει για τις συμμαχίες και τις συμφωνίες της ανάλογα με το τι αρέσει στον Ερντογαν.

Προφανώς και ναι, βάση αυτών που διαβάζουμε εδώ πέρα.

drdino έγραψε:Υποθετικό σενάριο: αύριο μπουκάρει ο Ερνοτγάν και παίρνει Θράκη και μερικά νησιά γιατι νιωθει οτι απειλούνται τα σύνορά του με την παρουσία των όπλων μας εκεί.

Τι προτείνετε πως πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

Να κάτσει να το συζητήσει με τον Ερντογάν και, γιατί όχι, να κάνει και κανένα δημοψήφισμα στη Θράκη και αν βγει υπέρ της Τουρκίας να παραχωρηθούν οι συγκεκριμένες περιοχές. Δεν βλέπω τον λόγο να αρνείται η Ελλάδα τα λογικά επιχειρήματα της Τουρκίας :hmmm: Όχι;

Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θα πω πάντως πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να μπουκάρει σε μια χώρα, όποιος και να είναι ο λόγος.

Αυτό ακριβώς. ΌΛΑ τα υπόλοιπα είναι παντελώς άσχετα. Όπως ειπώθηκε πιο πάνω, εφόσον δικαιολογούμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, γιατί να μην δικαιολογήσουμε και την εισβολή της Τουρκίας στην Ελλάδα; Υπάρχουν τόσοι τουρκόφωνοι στη Θράκη... :hmmm: Και μάλιστα μέχρι πρόσφατα το επίσημο κράτος τους αντιμετώπιζε περίπου ως φυλακισμένους και κάτι λιγότερο από πολίτες β κατηγορίας... Την εισβολή της Ρωσίας στην Εσθονία μήπως;; Κι εκεί υπάρχουν αρκετοί ρωσόφωνοι... :hmmm:

Νίκος Παππάς έγραψε:Στο κατω κατω τι προσφερει σημερα η ενταξη στο ΝΑΤΟ μιας χωρας στην χωρα την ιδια; Συμφωνιες αγορας οπλων; Αμυντικη συνεργασια; Απεναντι σε ποιον; Στην μοναδικη χωρα που θα γινοταν αυτοματα εχθρος αν εμπαινε στο ΝΑΤΟ;

Ε;; Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μία χώρα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει "αυτοκρατορικές" τάσεις και έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να στείλει τον στρατό της σε όποια χώρα αντιδράσει. Η Ρωσία λοιπόν θεωρεί τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ακόμα χωράφι της, σε πλήρη αντίθεση με τις επιθυμίες πολλών εξ' αυτών. Οπότε είναι ο Νο.1 εχθρός για αυτές τις χώρες (όπως και για μερικές άλλες, πχ Πολωνία). Και είναι λογικό να προτιμήσεις ένα εξ' αποστάσεως αφεντικό, από τον διπλανό σου bully που για δεκαετίες σε είχε κάτω από την μπότα σου. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι περιορισμένες και η κάθε χώρα κάνει τη δική της. Να είστε σίγουροι πως πολλές χώρες στη Λατινική Αμερική θα επέλεγαν τη Ρωσία ή την Κίνα αν μπορούσαν (δεν μπορούν, όχι μόνο γιατί δεν τις αφήνει η Αμερική, αλλά επειδή η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσουν την ΗΠΑμερικανική κυριαρχία, παρά μόνο τοπικά - και αυτό με πολλά ερωτηματικά), αλλά δεν υπάρχει επιλογή εκεί.

Δεν λέω πως καλά κάνουν οι ΗΠΑ, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και είναι μία αυτοκρατορική δύναμη, απλά λέω πως είναι απολύτως λογικό πολλές χώρες δίπλα στη Ρωσία να επιλέγουν τις ΗΠΑ. Είναι το μη χείρον...

Νίκος Παππάς έγραψε:
Α, και κατι τελευταιο. Κανεις δεν απαντησε στο ερωτημα αν κανουμε καλα που "σεβομαστε" το casus belli της Τουρκιας ή οχι. Κανεις δεν απαντησε αν πρεπει να επεκτεινουμε τα χωρικα μας υδατα στα 12νμ και γιατι απο το '95 που μας δοθηκε η δυνατοτητα δεν το κανουμε. Ειναι τοσο δυσκολο να εχουμε αποψη για αυτα που μας αφορουν αμεσα;

Δεν το κάνουμε γιατί δεν είναι και δεδομένο ότι είναι δικαίωμά μας να κλείσουμε τον διάδρομο της Τουρκίας από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο... Και σε οποιαδήποτε διαιτησία - διεθνές δικαστήριο αν πάμε, θα δικαιωθεί η Τουρκία (εν μέρει) και γι' αυτό δεν έχει πάει ΚΑΜΙΑ Ελληνική κυβέρνηση (ούτε και πρόκειται :lol: )
Άβαταρ μέλους
By nass

Γιατί εκνευρίζεσαι Νίκο Παππά ? Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν συγκεκριμένα. Εννοώ όλους αυτούς, που "δεν μασάνε από τη δυτική προπαγάνδα" και "δεν χάφτουν τα ψέμματα του ΝΑΤΟ". Είσαι από αυτούς ? Τότε ο χαρακτηρισμός σε περιλαμβάνει. Δεν είσαι ? Τότε χαλάρωσε αλλά φέρε τη μύγα πίσω :lol:

Νίκος Παππάς έγραψε:Επισης λαλιστατος μεν στο να κανεις πολλαπλα quotes για να με αντικρουσεις, αλλα για αυτο που ρωτησα λεξη! :innocent:

Δεν είχα καταλάβει ότι έχω υποχρέωση απάντησης για να δικαιούμαι να γράψω την άποψή μου :s_sorry
Δεν απάντησα στο ερώτημά σου διότι (επίτρεψέ μου) ΙΜΟ είναι υπεραπλουστευτικό και έχει μια προφανή απάντηση: πρέπει να κάνουμε αυτό που μας συμφέρει καλύτερα και τη χρονική στιγμή που θα μας συμφέρει καλύτερα :rtfm: Τα 12 νμ είναι ένα διακύβευμα, η διατήρηση της ειρήνης ένα άλλο, η κοινή λογική ένα τρίτο (πχ. δεν μπορούμε να επεκτείνουμε στα 12 νμ μεταξύ Χίου και Λέσβου και να "κλείσουμε" τους Τούρκους στο κόλπο της Σμύρνης) κτλ. κτλ. και όλα μπαίνουν στον "κουβά" και συνυπολογίζονται. Και ούτε καν "μόνο" τα 12 νμ είναι το ερώτημα... Μπορεί πχ. να επεκτείνουμε στα 12 νμ στην ηπειρωτική χώρα και στα νότια της Κρήτης (αυτό το τελευταίο θεωρώ ότι πρέπει να το κάνουμε άμεσα, για λόγους, που δεν είναι του παρόντος) και στα 10 νμ αλλού και να μείνουμε στα 6 νμ εκεί που η θάλασσα είναι πολύ "στενή" και δεν αφήνει διαδρόμους διεθνών υδάτων (πχ. μεταξύ Αντικυθήρων και Κρήτης). Εχουν και οι Τούρκοι τα δίκια τους, δεν είναι όλα δικά μας (πχ. η σαχλαμάρα μας, αντίθετη σε κάθε διεθνές δίκαιο, που ορθά ανέφερε ο REALZEUS, των 10 νμ εναέριου και 6 νμ χωρικών, πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή :rtfm: ).

Νίκος Παππάς έγραψε:Γιατι εχω την αποψη οτι αν ηξερε ο Ζελενσκι με βεβαιοτητα πως θα δεχθε εισβολη απο την Ρωσια

Εννοείς ότι δεν είχε καταλάβει, ότι ήδη είχε δεχθεί εισβολή από τη Ρωσία στην Κριμαία το 2014 ? :s_omg :s_omg
Και δεν είχε ακούσει τίποτα περί Γεωργίας το 2008 ? :s_no :s_no

Νίκος Παππάς έγραψε:θα εκανε κι αυτος κοκοκο οπως κανουμε εμεις.

Αν έχεις προσέξει τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κινητικότητα στο ζήτημα (Ιόνιο, νότια Κρήτη)...

Νίκος Παππάς έγραψε:Καποιος ομως θα τον διαβεβαιωσε οτι δεν θα τολμησει η Ρωσια να εισβαλλει μετα την απειλη επιβολης κυρωσεων της Δυσης στην Ρωσια και πηγε κουβα. ΑΛλωστε αν θυμαμαι καλα μολις εγινε η εισβολη ο Ζελεσνκι αυτο δηλωσε μεσες ακρες, οτι αλλα του ταξανε και αλλα του δινουν.

Ή ο Ζελένσκι είναι ο αφελέστερος παλιάτσος του κόσμου.
Ή η θεωρία σου "μπάζει".
Παρατηρώ πάντως ότι πάλι κάποιοι κακοί φταίνε -και δεν είναι οι Ρώσοι! :s_dunno