Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By periklik
#224965 Γι αυτό το λόγο ανησυχώ... Δεν περιμένω πουθενά να δουλεύω 40ωρο, ούτε βεβαίως να πληρώνονται υπερωριες και εννοείται πως θα κάνω και έξτρα πράγματα. Αλλά μια ελάχιστη τυπικότητα την περιμένω. Και να πεις ότι είναι και η δουλειά των ονείρων μου... Αλλά όλοι γνωρίζουμε ποιά είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος στην τρέχουσα κατάσταση. Υγεία τουλάχιστον!

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
QsisVTS έγραψε:δε βάζεις κλειδάριθμο, username και pass

ναι ρε σεις δουλεύει εδώ και χρόνια, το έχω κάνει 10αδες φορές

μόνο σε μένα το έχω κάνει 3 επειδή ξεχνούσα τους κωδικούς που έβαζα στο ika
κλειδάριθμο βάζεις μόνο αν έχεις στηθεί στο ικα και σε λυπάμαι ήδη asimov που στήθηκες στο ικα της γλυφάδας

Προ πενταετίας να δεις που για ένα διάστημα πήγαινα μια φορά το μήνα :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#224989 Επανερχομενος στο peer interview. Εγω εκανα μονο ενα interview με τον άμεσο manager μου και τον manager του τμηματος. Μιλησαμε τεχνικα, εκανα και μια μινι παρουσιαση του τι εχω κανει μεχρι τωρα. Μετα η κουβεντα γυρισε στον ρολο και την εξελιξη του. Τι περιμενουν απο μενα τι περιμενω εγω απο αυτους απο την θεση απο μισθο κλπ. 1μιση ωρα μετα καταλαβαμε πως η συζητηση εχει τραβηξει αρκετα. Εκανα ενα μινι τουρ στα γραφεια και μετα απο ενα ακομα μισαωρο που συζητησαμε στο ορθιο για τα μελλοντικα πλανα για το τμημα εφυγα. 2 μερες μετα μου ηρθε η προσφορα.
Μεχρι σημερα η εντυπωσεις μου για τα προσωπα με τα οποια μιλησα παραμενουν ιδιες και καλυτερες.

< >
Άβαταρ μέλους
By periklik
QsisVTS έγραψε:βρε καλέ μου αν κάνεις λογαριασμό στο ΙΚΑ και πας στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης θα δεις ως τι σε έχουν, γιατί πας και στην ΑΠΔ σαν έμμισθος μηχανικός

θα δεις το μικτό μισθό που σου δηλώνουν πρώτα από όλα

αν σε έχουν πάρει σα μηχανολόγο μηχανικό θα πρέπει να σε έχουν με ειδικότητα 223300, πακέτο κάλυψης 131 και αν είχες και την ΑΠΔ θα έβλεπες και ειδική περίπτωση 12

τέσπα δες εσύ ειδικότητα 223300 και πακέτο 131 και τα μικτά σου και ψιλοχέστηκες μετά να δεις και τη πρόσληψη που κακώς δε σου δίνουν

Είμαι μηχανολόγος και θα έπρεπε να είμαι στον κωδ. είδους 223300, αλλά για κάποιο λόγο με έχουν στον κωδ. είδους 229900 (Αλλοι μηχανικοί μ.α.κ.). Φαντάζομαι μικρό το κακό.
Όντως έχω πακέτο 131, όπως είχα και τα προηγούμενα χρόνια και τέλος τα μικτά συμφωνούν.
Ευχαριστώ qsis, είμαι πιο ήρεμος τώρα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#225132 Επιστρέφοντας ακόμη μια φορά στις συνεντεύξεις για την πολύ σημαντική μου θέση είχα:
Μία προσβλητική (ίσως με τη λάθος οπτική μου) γραπτή εξέταση.
Μία συνέντευξη με το HR.
Μία ακόμα με τον προϊστάμενο μου μαζί με τον διευθυντή παραγωγής.
Μία τελευταία όπου ήμασταν μαζί οι 5 τελευταίοι υποψήφιοι.
Φυσικά υπήρχαν και οι ανάλογες ερωτήσεις για το πως βλέπουμε την εξέλιξη μας, για μια θέση που δεν την προσφέρει, όπως και τι θα κάναμε σε διάφορες δύσκολες περιπτώσεις, στις οποίες δεν θα βρεθούμε!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#225161 Ντάξει για κάποιες θέσεις χωρίς ξεκάθαρα career path και με επαναλαμβανόμενα καθήκοντα είναι λίγο άχαρη η διαδικασία των συνεντεύξεων και είναι λογικό ο συνεντευξιαζόμενος να νιώθει ότι τον "κοροιδεύουν".
Άβαταρ μέλους
By markvag
NickTG έγραψε:Μία τελευταία όπου ήμασταν μαζί οι 5 τελευταίοι υποψήφιοι.

Πόσο μα πόσο μ@λ@κί@ το θεωρώ αυτό... :thumbsdown:

NickTG έγραψε:Φυσικά υπήρχαν και οι ανάλογες ερωτήσεις για το πως βλέπουμε την εξέλιξη μας, για μια θέση που δεν την προσφέρει, όπως και τι θα κάναμε σε διάφορες δύσκολες περιπτώσεις, στις οποίες δεν θα βρεθούμε!

:metalo: :metalo: :metalo:

Λόγια επιχειρηματία σε συνέντευξη με υποψήφιο εργαζόμενο - μηχανολόγο:

Καλά, εσύ τώρα θα έρθεις για λίγο εδώ και μετά θα φύγεις να πας κάπου καλύτερα... :vava: :metalo:

Ωραία άποψη είχε για το μαγαζί του (που να σημειώσω το έκανε μόνος του)...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#225230 η μαγκιά είναι να ξέρεις ότι υπάρχει καλύτερα, αλλά να θεωρείς ότι ο άλλος δε θα σου φύγει γιατί δε θα βρει καλύτερα

τουλάχιστον πρέπει να εκτιμήσεις την αυτογνωσία του

εγώ έχω ένα άλλο θέμα τώρα.. από τότε που άλλαξα δουλειά ο όγκος της εργασίας μου ανέβηκε κατακόρυφα και εδώ και σχεδόν ένα χρόνο που είμαι εδώ ο όγκος ανεβαίνει διαρκώς και προβλέπω να ανέβει κι άλλο στο άμεσο μέλλον με όχι και τόσο εύκολες δουλειές (γιατί μου έρχονται κάτι τελείως κουλοί τώρα τελευταία και χάνω πολλή ώρα να τους συμμαζέψω)

όταν είχα έρθει μου είχε γίνει μια κουβέντα για αύξηση στο πρώτο δίμηνο (αν έδειχνα ότι είμαι καλός για τη δουλειά και άξιζε να κρατηθώ) που φυσικά δε πραγματοποιήθηκε ποτέ, τελοσπάντων λόγω της προηγούμενης κατάστασής μου εκτίμησα τουλάχιστον το γεγονός ότι πληρώνομαι και δε μου μαζεύονται χρωστούμενα οπότε παρέμεινα σιωπηλός

πλέον όμως συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι για να διεκδικήσω αύξηση γιατί πολύ χοντρικά έχει αυξηθεί γύρω στο 50% ο όγκος της δουλειάς μου

το θέμα είναι ότι γενικά υπάρχει σφίξιμο με τα χρήματα ακόμα και σε πιο παλιούς και σε κάποιες περιπτώσεις προκειμένου να παρθεί η δουλειά δεν έγιναν και τα καλύτερα deal για να πούμε ότι κολυμπάμε και στο χρήμα, οπότε δε ξέρω πώς το αίτημά μου αυτό θα γίνει δεκτό ή πώς θα αντιμετωπιστεί γενικότερα

από την άλλη κι εγώ νιώθω κορόιδο δε γίνεται όλη αυτή η δουλειά να πληρώνεται όπως πληρώνεται και δε με νοιάζει και αν ο άλλος που είναι περισσότερο καιρό από μένα δε μιλάει που του έκοψαν χρήματα όμως σε γενικές γραμμές η δουλειά του έχει παραμείνει η ίδια
βασικά δε με νοιάζει και τι κάνουν οι άλλοι, αλλά στο μυαλό των από πάνω θα γίνει η σύγκριση
Άβαταρ μέλους
By markvag
#225473 Τι να σου πω... 12,5 χρόνια ένσημα έχω, στην Ελλάς του 2000 μία φορά αύξηση δεν έχω πάρει... κι ας αυξήθηκε η δουλειά... κι ας άκουσα μπράβο... κι ας μετακινήθηκα σε "καλύτερο" πόστο κτλ, κτλ...

Πλέον έχω πάψει να πιστεύω σε αύξηση, παρά μόνο αν αλλάξω δουλειά...

Βέβαια, that's just me, μιας και οι εμπειρίες μου από το 2002 κι έπειτα μ' έχουν κάνει πολύ κυνικό... Εσύ φαντάζομαι ξέρεις καλύτερα την κατάσταση στη δουλειά σου, το αφεντικό σου, κτλ... Απλά σκέφτομαι ότι αν πας ζητώντας αύξηση και εισπράξεις ένα ΟΧΙ, τι κάνεις;;;; Φεύγεις;;; μένεις μέχρι να φύγεις;;; μένεις γενικά;;;; Γιατί ενδέχεται το boss να σκεφτεί ότι ο Qsis μάλλον θα μας την κάνει σύντομα αν δεν του δώσω την αύξηση... πόσο απαραίτητος του είσαι;;;

Εντιτ: Λογιστής δεν είσαι;;; Καλά θυμάμαι;;; Ζόρικα τα πράγματα αν ναι, καθώς υπάρχουν πολλοί λογιστές χωρίς δουλειά... :(
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#225489 ναι από αυτό είμαι και τώρα δεν είμαι να αλλάζω και καριέρα αν και θεωρητικά θα μπορούσα, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα

σα μισθωτός το έχω ξαναπεί δε θα δω άσπρη μέρα, σκέφτομαι και ελπίζω μακροπρόθεσμα να στήσω δική μου φάση, όμως σε ό,τι αφορά το τώρα νομίζω ότι το έχουμε χέσει λίγο το θέμα

ναι είναι αρκετοί χωρίς δουλειά, από την άλλη είναι και δύσκολο να βρεις και ικανό άτομο αν έχεις και κάποιες απαιτήσεις και δε θες να δώσεις πολλά, αν εγώ σηκωθώ και φύγω δε με αλλάζουν έτσι απλά την άλλη μέρα (εδώ δεν γίνεται να αντικατασταθούν άτομα που έχουν φύγει πολύ καιρό όσο και αν ψάχνουν) και αν το κάνουν θα πρέπει να μπει το χέρι στη τσέπη μην έχοντας τη πολυτέλεια να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι

βέβαια υπάρχουν αρκετοί που θέλουν οπωσδήποτε δουλειά και αν το κάνω αυτό θα πάρω τα τρία μου στην ανεργία

εγώ προς το παρόν κάνω υπομονή και χτίζω εμπειρία για να μπορώ να απαιτώ όχι να ζητάω αλλά και για να μπορώ να κρατήσω κάτι μόνος μου αύριο μεθαύριο και να εξαρτώμαι όσο το δυνατόν λιγότερο από ειδικευμένο προσωπικό (το οποίο ίσως και δε μπορώ να ελέγχω) και για αυτό προς το παρόν ποντάρω σε γραφείο και όχι σε κάνα μεγάλο λογιστήριο εταιρείας, έχω δελεαστεί να πάω (για τα καλύτερα λεφτά) αλλά προτιμώ τη σαπίλα για να ασχολούμαι με πολλά και διαφορετικά πράγματα

ελπίζω το σχέδιο μου να μη ναυαγήσει τελικά :lol: από την άλλη όμως νιώθω ότι το παραξεφτιλίζουμε το θέμα με τις αμοιβές, αυτά τα πράγματα που κάνω έστω κι εγώ κάνουν πολλά λεφτά και σε αρκετές περιπτώσεις χρεώνονται πολλά λεφτά και κάποια στιγμή το "μαθαίνω" δε θα με γεμίζει σα δικαιολογία..

ίσως είναι αυτό που λες η μόνη λύση είναι η αναζήτηση άλλης δουλειάς..

σε μένα πάντως έπαιξε και πολύ κακό ρόλο στην όλη υπόθεση (και σε μία άλλη δουλειά που ψηνόταν κάποιο καιρο πριν αλλά δεν έκατσε γιατί ήθελαν άτομο με διαφορετικό προσανατολισμό στα προσόντα) ότι γνώριζαν πως είχα θέμα με τα χρήματα στη προηγούμενη δουλειά μου -όχι από μένα αλλά από άτομα που μεσολάβησαν για να με δουν, παρόλο που δεν ήθελα να το είχαν αναφέρει-, οπότε ήξεραν ότι θα πήγαινα όπως και να χει, άρα ποτέ δεν ήμουν σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτώ τη κατάσταση (ότι δηλαδή καίγονταν να μπει άτομο να δουλέψει άμεσα και αυτό νιώθω μάλιστα ότι δε μου αναγνωρίστηκε και όσο θα πρεπε, ότι ενώ θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλη αναστάτωση σε περίοδο δηλώσεων δεν έγινε κιχ)
σε άλλη περίπτωση που τους έκαιγε και ο άλλος ήταν πιο άνετος για τη μεταγραφή έδωσαν πολλά παραπάνω

άμα ξανατύχει ανάλογη ευκαιρία θα το χειριστώ διαφορετικά βέβαια, έχω κάτι στο νου μου αλλά θα ήθελα να το κυνηγήσω πιο μετά και αν υπάρχει βέβαια και το πρόσφορο έδαφος να χωθώ σφήνα, προς το παρόν το παίζω αδιάφορος
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#225513 Είναι λογικό σε ένα γαμωεργασιακό περιβάλλον κάθε μέρα να φέρνουν μωρά και να μαζεύεται όλο το γυναικομάνι ένα γύρω και να γίνεται πιο πολύ φασαρία κι από συναυλία των Slayer??? :rant:

Τι είναι αυτό το πράγμα ρε πούστη μου!!
Άβαταρ μέλους
By elteo
Deleted User 1 έγραψε:Είναι λογικό σε ένα γαμωεργασιακό περιβάλλον κάθε μέρα να φέρνουν μωρά και να μαζεύεται όλο το γυναικομάνι ένα γύρω και να γίνεται πιο πολύ φασαρία κι από συναυλία των Slayer??? :rant:

Τι είναι αυτό το πράγμα ρε πούστη μου!!

Ρε συ στα Hondos έπιασες δουλειά; :hmmm: :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#225516 Σ' έμας έρχονται όλες οι μανάδες για θέματα αδειών κτλ και φέρουν και τα μωρά μαζί και γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος. Βαράω κόφτες απ' τα νεύρα τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα!