Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
UnHaCkAbLe έγραψε:
mjacob έγραψε:Στο βίντεο που έβαλες πάντως, δεν βλέπω κάτι κακό ή περίεργο ή οτιδήποτε που να καθιστά το αποτέλεσμα "κακό".
Αντιθέτως μόνο τελείως φυσικά υλικά. Κρέας (και μάλιστα σε κανονικά κομμάτια όχι MDM), αλάτι, μουστάρδα, άμυλο, σε κατά τα άλλα πλήρως βιομηχανοποιημένες και πεντακάθαρες εγκαταστάσεις :hmmm:

Για το ολόκληρο που λες (υπονοώντας φαντάζομαι ότι εντός του κιμά καταλήγουν κόκκαλα) θα ήθελα να το δω γιατί εν πρώτοις μου φαίνεται περίεργο.

Το βιντεακι δεν μπορω να το δω λογω γραφειου αλλα φανταζομαι οτι θα δειχνει κατι ασχημο.

εγώ να πω την αλήθεια δεν είδα τίποτα άσχημο.

https://www.youtube.com/watch?v=DDAnAGC2f2s

Μάλλον αντιλαμβανόμαστε το "ασχημο" λίγο διαφορετικά ....

Δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς οτι το βιντεάκι με τα ολόκληρα πτώματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Προφανώς είναι μοντάζ διαοφερετικών διαδικασιών. Κατά τα άλλα η παρασκευή αλλαντικών θερμικής επεξεργασίας που έβαλες είναι απολύτως κανονική και δνε υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο, όπως γράφει και ο mjacob. Εχεις δει ποτέ τη διαδικασία παρασκευτής προσούτο; και τί χειρισμούς υφίσταται το κρεάς; (πόσα χέρια το πιάνουν, πώς οριμάζει, πώς πετυχαίνεται η αντιμικροβιακή προστασία);
Άβαταρ μέλους
By mjacob
UnHaCkAbLe έγραψε:Ναι θεωρώ πιθανό ότι τα κόκκαλα διαχωρίζονται. Ακόμα και έτσι το ότι θεωρείς ότι το αποτέλεσμα δεν έχει κάτι άσχημο μου φαίνεται εντυπωσιακό. Δηλαδή όταν βλέπω κάτι τέτοιο και σε περίπτωση που θέλω να φάω αλλαντικό γιατί να μη προτιμήσω για παράδειγμα το προσουτο το οποίο είναι και ασύγκριτα λιγότερο επεξεργασμένο (αν όχι καθόλου) και πολύ πιο νόστιμο?

Και γιατί να προτιμήσεις ένα αλλαντικό και να μη φας ένα φιλέτο kobe;

Τέσπα, δεν λέω προφανώς ότι όλα τα κρέατα (επεξεργασμένα και μη) είναι ίδιας ποιότητας, αλλά μεταξύ αυτού και του "ούτε στο σκύλο δεν θα το έδινα να το φάει" υπάρχει τεράστια απόσταση.
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
elvet έγραψε:Δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς οτι το βιντεάκι με τα ολόκληρα πτώματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Προφανώς είναι μοντάζ διαοφερετικών διαδικασιών. Κατά τα άλλα η παρασκευή αλλαντικών θερμικής επεξεργασίας που έβαλες είναι απολύτως κανονική και δνε υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο, όπως γράφει και ο mjacob. Εχεις δει ποτέ τη διαδικασία παρασκευτής προσούτο; και τί χειρισμούς υφίσταται το κρεάς; (πόσα χέρια το πιάνουν, πώς οριμάζει, πώς πετυχαίνεται η αντιμικροβιακή προστασία);

Αυτό πχ https://www.youtube.com/watch?v=eB5mtELdzqQ πχ έχει καμιά σχέση με την διαδικασία παραγωγής του λουκάνικου :dizzy: ? Τι επαφή μπορεί να έχει η μάζα που προκύπτει μετά από την πολτοποίηση του κρέατος και την προσθήκη όλων των υπολοίπων υλικών, με ένα κομμάτι αυτούσιο κρέας? Επίσης, τι σχέση έχει το πόσα χέρια το πιάνουν και τα μικρόβια? Για αυτά έχουμε το ανοσοποιητικό, για ότι σκ...α βάζουνε μέσα στο λουκάνικο τι ακριβώς "αντίμετρο" διαθέτουμε?
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
mjacob έγραψε:
UnHaCkAbLe έγραψε:Ναι θεωρώ πιθανό ότι τα κόκκαλα διαχωρίζονται. Ακόμα και έτσι το ότι θεωρείς ότι το αποτέλεσμα δεν έχει κάτι άσχημο μου φαίνεται εντυπωσιακό. Δηλαδή όταν βλέπω κάτι τέτοιο και σε περίπτωση που θέλω να φάω αλλαντικό γιατί να μη προτιμήσω για παράδειγμα το προσουτο το οποίο είναι και ασύγκριτα λιγότερο επεξεργασμένο (αν όχι καθόλου) και πολύ πιο νόστιμο?

Και γιατί να προτιμήσεις ένα αλλαντικό και να μη φας ένα φιλέτο kobe;

Τέσπα, δεν λέω προφανώς ότι όλα τα κρέατα (επεξεργασμένα και μη) είναι ίδιας ποιότητας, αλλά μεταξύ αυτού και του "ούτε στο σκύλο δεν θα το έδινα να το φάει" υπάρχει τεράστια απόσταση.

Αλλαντικό με αλλαντικό συγκρίνω, το kobe τι σχέση έχει? Το "ούτε στο σκύλο δεν θα το έδινα να το φάει" πάει στο όλο concept ("πίτσα" με λουκάνικο γύρω γύρω) και όχι μόνο στην ποιότητα του λουκάνικου ....
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#85553 Ναι η σύγκριση αλλαντικού με κρέας σε πείραξε, όχι προσούτο με λουκάνικο "φρανκφούρτης" :lol:

Τέσπα, νόμιζα πως το παράδειγμα ήταν κατανοητό.
Συγκρίνεις ένα απλό φτηνό αλλαντικό με ένα εκ των πλέον ακριβών. Ε, ωραία προφανώς το δεύτερο είναι καλύτερο και νοστιμότερο* (χωρίς να σημαίνει ότι το πρώτο είναι κακό)
Ομοίως, γιατί να φας χοιρινή μπριτζόλα και να μη φας φιλέτο kobe; (προφανής απάντηση γιατί το ένα κάνει 3 και το άλλο 100)
Και ομοίως φυσικά για όλα τα εδώδιμα και πόσιμα είδη της ανθρωπότητας.

Σαφώς και από κρέατα μπορείς να τρως μόνο προσούτο και kobe, βέβαια.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα "απλά" είναι σιχαμερά κατασκευάσματα όπως άφησες να εννοηθεί στο αρχικό post.

*αν και στις 2 το βράδυ μετά από ξύδια, εγώ hot dog θα προτιμούσα όχι brioche με προσούτο και ρόκα :lol:
Άβαταρ μέλους
By elvet
UnHaCkAbLe έγραψε:
elvet έγραψε:Δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς οτι το βιντεάκι με τα ολόκληρα πτώματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Προφανώς είναι μοντάζ διαοφερετικών διαδικασιών. Κατά τα άλλα η παρασκευή αλλαντικών θερμικής επεξεργασίας που έβαλες είναι απολύτως κανονική και δνε υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο, όπως γράφει και ο mjacob. Εχεις δει ποτέ τη διαδικασία παρασκευτής προσούτο; και τί χειρισμούς υφίσταται το κρεάς; (πόσα χέρια το πιάνουν, πώς οριμάζει, πώς πετυχαίνεται η αντιμικροβιακή προστασία);

Αυτό πχ https://www.youtube.com/watch?v=eB5mtELdzqQ πχ έχει καμιά σχέση με την διαδικασία παραγωγής του λουκάνικου :dizzy: ? Τι επαφή μπορεί να έχει η μάζα που προκύπτει μετά από την πολτοποίηση του κρέατος και την προσθήκη όλων των υπολοίπων υλικών, με ένα κομμάτι αυτούσιο κρέας? Επίσης, τι σχέση έχει το πόσα χέρια το πιάνουν και τα μικρόβια? Για αυτά έχουμε το ανοσοποιητικό, για ότι σκ...α βάζουνε μέσα στο λουκάνικο τι ακριβώς "αντίμετρο" διαθέτουμε?

Το πόσα χέρια το πιάνουν και οι χειρισμοί που γίνονται στο τρόφιμο έχουν απόλυτη σχέση με τα μικρόβια, κι ευτυχώς που έχεις το ανοσοποιητικό σου. Τα λουκάνικα είναι βρασμένα/ παστεριωμένα, άρα πιο ασφαλή σε σύγκριση με τα άβραστα αλλαντικά ωρίμανσης (όπως το προσούτο), όπου στηρίζονται στην αφυδάτωση από το πολύ αλάτι για να συντηρηθούν. Το αυτούσιο κομμάτι κρέασ όπως λες για το προσούτο, ανεξάρτητα από τη γεύση, έχει σαφώς περισσότερο αλάτι και προσθετικά ωρίμανσης σς σχέση με το βραστό λουκάνικο, και σίγουρα δεν είναι όσο "καθαρό" κρέας νομίζεις, ειδικά εάν είνια και καπνιστό.
Μην πιστεύεις τα τέρατα που κυκλοφορούν για τα λουκάνικα (π.χ. οι εικόνα με τα αλεσμένα πτώματα), όπως και αντίστοιχα οτι το "αυτούσιο κομμάτι κρέας" του προσούτο είναι υγιεινότερο ή ασφαλέστερο.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#85562 Ασχετα με την ασφάλεια και την υγιεινή -που πλέον στον δυτικό κόσμο είναι σχεδόν λυμένα- στο προσούτο ξέρεις ακριβώς τι κρέας τρώς (μπούτι). Τα λουκάνικα -και άλλα αλλαντικά πολτού- είναι προϊόν που μπορεί να φτιαχτεί και με υπολείμματα κρέατος -χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι για την ποιότητα.
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
mjacob έγραψε:Ναι η σύγκριση αλλαντικού με κρέας σε πείραξε, όχι προσούτο με λουκάνικο "φρανκφούρτης" :lol:

Συγκρίνεις ένα απλό φτηνό αλλαντικό με ένα εκ των πλέον ακριβών. Ε, ωραία προφανώς το δεύτερο είναι καλύτερο και νοστιμότερο* (χωρίς να σημαίνει ότι το πρώτο είναι κακό)
Ομοίως, γιατί να φας χοιρινή μπριτζόλα και να μη φας φιλέτο kobe; (προφανής απάντηση γιατί το ένα κάνει 3 και το άλλο 100)

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα "απλά" είναι σιχαμερά κατασκευάσματα όπως άφησες να εννοηθεί στο αρχικό post.

*αν και στις 2 το βράδυ μετά από ξύδια, εγώ hot dog θα προτιμούσα όχι brioche με προσούτο και ρόκα :lol:

Ναι αλλά προσούτο δεν θα φας την ίδια ποσότητα με το λουκάνικο ... πιθανότατα το πρώτο λοιπόν να σου έρθει και πιο φτηνά. Στις 2 το βράδυ και εγώ hot dog θα προτιμούσα όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, στο θέμα μας ωστόσο που είναι η πίτσα προσωπικά θα προτιμούσα αυτό

Εικόνα

που είναι κλάσεις νοστιμότερο από τη dominos με το λουκάνικο. Βέβαια αφού σου αρέσει να τονίζεις το προφανές, ναι, θα συμφωνήσω, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ....
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
j.marr έγραψε:Ασχετα με την ασφάλεια και την υγιεινή -που πλέον στον δυτικό κόσμο είναι σχεδόν λυμένα- στο προσούτο ξέρεις ακριβώς τι κρέας τρώς (μπούτι). Τα λουκάνικα -και άλλα αλλαντικά πολτού- είναι προϊόν που μπορεί να φτιαχτεί και με υπολείμματα κρέατος -χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι για την ποιότητα.

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω ...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
UnHaCkAbLe έγραψε:
mjacob έγραψε:Ναι η σύγκριση αλλαντικού με κρέας σε πείραξε, όχι προσούτο με λουκάνικο "φρανκφούρτης" :lol:

Ναι αλλά προσούτο δεν θα φας την ίδια ποσότητα με το λουκάνικο ... πιθανότατα το πρώτο λοιπόν να σου έρθει και πιο φτηνά. Στις 2 το βράδυ και εγώ hot dog θα προτιμούσα όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, στο θέμα μας ωστόσο που είναι η πίτσα προσωπικά θα προτιμούσα αυτό

Εικόνα

που είναι κλάσεις νοστιμότερο από τη dominos με το λουκάνικο. Βέβαια αφού σου αρέσει να τονίζεις το προφανές, ναι, θα συμφωνήσω, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ....

μαζί σου με τα χίλια, αλλά

προσωπικά είμαι διατεθειμένος να πληρώσω τα καλά υλικά και τις λιγότερες θερμίδες αλλά ο μ.ο. μάλλον όχι

που την βρίσκεις μετά το γυμναστήριο και ενώ βλέπεις cl ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
UnHaCkAbLe έγραψε:Βέβαια αφού σου αρέσει να τονίζεις το προφανές

:lol: όταν η ερώτηση γίνεται γιατί να φας λουκάνικο όταν υπάρχει το προσούτο, δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλά περιθώρια :lol:

(Η δική μου αρχική παρατήρηση πάντως αφορούσε αυτό που άφησες αρχικά να εννοηθεί, και προφανώς όχι στο κατά πόσον το προσούτο ή το kobe είναι "προτιμότερο" από κάτι με το 1/100 της αξίας του)