Anonymous Founder έγραψε:Το άκουσα και στο ΣΚΑΪ...Νίκος Παππάς έγραψε:«Μέχρι το τέλος του ‘20 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος – ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης – στην [οδό] Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρετσινάς, προσθέτοντας ότι αν «δεν υπάρχει το κέντρο [κυκλοφορίας], πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου Σταθμάρχη».
Ερωτώμενος αν, στην περίπτωση που ήταν υπουργός, θα επέτρεπε στα τρένα να ξαναμπούν στις ράγες με το υπάρχον πλαίσιο, ο κ. Ρετσινάς απάντησε με ένα εμφατικό «όχι» λέγοντας πως «πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν». Συμπλήρωσε πως από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνει σε τρένο.
https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ ... -se-treno/
Μου κάνει εντύπωση που η είδηση υπάρχει πχ στην ΕΡΤ (που το ανέδειξε, δεν ξέρω αν έγινε καταλάθος), αλλά και στα Παραπολιτικά (Κουρτάκης, αλλά ουσιαστικά Μαρινάκης), αλλά πουθενά αλλού στα γνωστά στέκια (protothema, iefimerida, κλπ κλπ).
https://www.parapolitika.gr/ellada/arti ... -trainose/
Δύο τινά: ή κάποιοι έχουν αλλάξει στρατηγική (πολύ πιθανό, αν βλέπουν πως υπάρχει οργή στον κόσμο) ή κάτι έχει αρχίσει να ξεφεύγει από την ομάδα επικοινωνίας που μέχρι σήμερα ήταν μπετόν.
Θα το μάθουμε το πολύ σε μια εβδομάδα: αν δεν γίνουν οι εκλογές στις 9 Απριλίου, τότε σίγουρα ο Μητσοτάκης έχει δει πως ο κόσμος δεν πείσθηκε πως για όλα φταίει "ο άχρηστος αχθοφόρος που έκανε τον σταθμάρχη".
Περίεργα πράγματα, αν και αναμενόμενα: έσπειρες ανέμους, θερίζεις θύελλες θα έλεγα.
Θεωρώ πως στην παρούσα φάση, μόνον κάποιος σαν το Σαμαρά θα είχε νόημα, ή ασφαλώς και τον Άδωνι.
Γενικώς, φαίνεται πως τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο, γιατί κατέρρευσε (όχι για όλους, είναι σαφές πως υπάρχει κόσμος που ψηφίζει Μητσοτάκη με τα δυο χέρια) το βασικό αφήγημα που τους έφερε στην εξουσία.
Much of what happened leading up to the crash, which killed 57 people, remains unclear. But officials and experts agreed on one thing: If a modern safety system had been in place as planned, it would have been all but impossible for a freight train to end up on the same track as a crowded passenger train.
Warnings would have sounded, and automatic brakes would have kicked in. “Yes, certainly so,” said Josef Doppelbauer, the head of the European Union Agency for Railways, which has warned for years of significant inadequacies in Greece’s railway safety system.
‘Unjustifiable Delays’: Rail Safety Upgrade in Greece Stalled for Years
Anonymous Founder έγραψε:Δύο τινά: ή κάποιοι έχουν αλλάξει στρατηγική (πολύ πιθανό, αν βλέπουν πως υπάρχει οργή στον κόσμο) ή κάτι έχει αρχίσει να ξεφεύγει από την ομάδα επικοινωνίας
3.
O Bαγγελας πληρωνει παντα τα χρεη του.
( Εισαγγελατος πριν λίγο αφιερωσε ρεπορταζ ακριβως σε αυτο το θεμα με ονομαστικη αναφορα στην Hellenic Railways, στο in.gr το εχουν κανει στικυ κλπ).
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Όχι δεν είναι απο κουλούρι

https://www.thetoc.gr/politiki/best-of- ... kstrateia/
ΥΓ η ΕΡΤ έχει δείξει τρομερή αντικειμενικότητα στο δυστύχημα και συνεχείς καλύψεις, σωστές ερωτήσεις και καλεσμένους.
Μακάρι...
.
cmarin έγραψε:Η απίστευτη ιστορία του υπουργού που μπροστά του ο Μαυρογιαλούρος είναι γατάκι.
Όχι δεν είναι απο κουλούρι
https://www.thetoc.gr/politiki/best-of- ... kstrateia/
ΥΓ η ΕΡΤ έχει δείξει τρομερή αντικειμενικότητα στο δυστύχημα και συνεχείς καλύψεις, σωστές ερωτήσεις και καλεσμένους.
Μακάρι...
.
Βερελης. Στο Κρυονερι.
Μετα το ξανασκεφτηκε και διορισε οτιδηποτε ειχε 3 μιλιγκραμ πρασινου πανω του στα μεσα σταθερης τροχιας της Αθηνας.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
ΥΓ: Εννοείται πως δεν θα το κάνουν γιατί είναι καλοί άνθρωποι, απλώς φοβούνται για την θέση τους στην περίπτωση μιας τέτοιας καταστροφής.
drdino έγραψε:Πάντα μπορεί να χρειασθεί να μπει στην άλλην γραμμή για διαφόρους λόγους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε βλάβη σε ένα κομμάτι της (η πτώση του καλωδίου που αναφέρθηκε) και είχε ακινητοποιηθεί άλλο τρένο εκεί. Η επιβατική λοιπόν οδηγήθηκε στη άλλη γραμμή για να μπορέσει να προσπεράσει το άλλο τρένο (αν και από ότι λένε είχε ήδη καθαρίσει η γραμμη).
Γενικά στα τρένα δεν είναι τόσο μονόδρομος το κάθε ρεύμα.
Στους σταθμους να εχει βοηθητικες γραμμες (τις μαυρες στο σχεδιο που εκανα) δεκτο. Και παραπανω απο μια βοηθητικη μαλιστα. Για να παρκαρει ενα χαλασμενο. Για να κανει στην ακρη καποιο που δεν ειναι η ωρα του να φυγει κτλ. Ακομα και βλαβη να βγαλει ενα τρενο στο ενδιαμεσο το τραβανε μπρος-πισω στον κοντινοτερο σταθμο και το βαζουν στην ακρη στη μαυρη τη γραμμη για να συνεχισουν τα δρομολογια. Μια ωρα καθυστερηση, κλαιν (ειδικα για Ελλαδα κλαιν χρονος καθυστερησης). Δε χαλανε και καθε μερα τα τρενα αλλωστε.
Εγω νομιζα οτι με το που εγιναν οι 2 βασικες κοκκινες γραμμες σε ολη τη διαδρομη Αθηνα-Θεσσαλονικη, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΕΟΝ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑ. Οπως ειπα και νωριτερα, 2 γαμμημενες πονταρισιες στο παλιο κλειδι που τις ενωνε, θα ηταν το πρωτο πραγμα που θα εκανα μετα την ολοκληρωση της διπλης κοκκινης γραμμης σε ολο το μηκος του δικτυου. Στο μυαλουδακι μου φαινεται πολυ απλο, ακομα δε μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το λαθος στο σκεπτικο μου
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Anonymous Founder έγραψε:Το επίπεδο διαλόγου, δίνεται και από τις δύο πλευρές. Όταν η μία πλευρά προσπαθεί να ξεπλύνει τις ευθύνες κάποιων με γελοίες δικαιολογίες και επιχειρήματα σαν το "μας κλέβουν τα καλώδια οι γύφτοι, γι'αυτό δεν λειτουργεί η σήμανση", τι ακριβώς περιμένεις δηλαδή να σου απαντήσει κάποιος;
Ο πρώτος που ξεκινάει την μικροπολιτική είναι αυτός που χρησιμοποιεί το βλακώδες επιχείρημα, όχι αυτός που λέει πως είναι βλακώδες.
Πριν λοιπόν κατηγορήσεις τους υπόλοιπους για μικροπολιτική, δες λίγο την δική σου καμπούρα. Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια να βρεθούν δικαιολογίες εκεί που δεν υπάρχουν.
?
georgetz προς krom έγραψε:Κ παλαιότερα έτσι ήτανε ή υπήρχε και κάποια υποβοήθηση ? (π.χ είπαν για κάποιο καλώδιο που είχε αφαιρεθεί και πλέον δεν υπήρχε και ειδοποίηση μέσω σηματοδοτών για ταυτόχρονη παρουσία 2 τρενών εντός ίδιας γραμμής)
.
Anonymous Founder έγραψε:μας κλέβουν τα καλώδια οι γύφτοι, γι'αυτό δεν λειτουργεί η σήμανση"
Anonymous Founder έγραψε:βλακώδες
Anonymous Founder έγραψε:Φαντάζομαι οι εκτός τόπου και χρόνου είναι όσοι τολμούν (αν είναι ποτέ δυνατόν!) να λένε πως οι ευθύνες υπάρχουν για όλους, βάζοντας μέσα και την κυβέρνηση, αντί να δέχονται πως όλα έγιναν λόγω του κακού σταθμάρχη;
Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία των στιγμών, όταν ποστάρουμε άρθρο του "αριστερού" Guardian.
![]()
Κοίτα να δεις όμως ρε παιδί μου: στο Μάτι, έφταιγε ο Τσίπρας, η Δούρου, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, εκτός από την πυροσβεστική (αυτούς τους αναβαθμίσαμε, δεν φταίγανε). Τώρα στα Τέμπη, φταίει μόνον ένας σταθμάρχης. Αν δεν είναι αυτό Επιτελικό Κράτος, δεν ξέρω τι είναι.
![]()
![]()
![]()
Και μετά κάτι κακεντρεχείς λένε πως δεν πάει η χώρα μπροστά... Ελλάδα 2.0 και βάλε θα πω εγώ.
πιάσαμε και σύγκριση με Μάτι ,ειρωνια για τη πραγματική δυσκολία των στιγμών επειδή ποστάραμε ρεπόρτερ αναλυτή του Guardian (!) , αποκλείσαμε οτι άλλο έχει γραφτεί στα πλαίσια συζήτησης ως "ξέπλυμα" , βάλαμε γελάκια.
Μιλάμε όμως για επίπεδο στο διάλογο.
JarnoT έγραψε:georgetz έγραψε:Ταξίδευα 3 χρόνια σε αυτή τη γραμμή , στεναχωρήθηκα πολύ σήμερα για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους
Άστα να πάνε..
Χρόνια και χρόνια σ' αυτή τη διαδρομή, και τώρα όταν ανεβαίνω στα πάτρια από το νησί.
Σα χρήστης έχω μεγάλη αγάπη για τον σιδηρόδρομο, παρά τις άπειρες καθυστερήσεις.
Όπως και στο δικό μου επάγγελμα (το αεροπορικό), συνήθως δεν αρκεί η αστοχία ενός ανθρώπου, πρέπει να ευθυγραμμιστούν πολλές μαζί.
Αλλά είναι ταυτόχρονα αδιανόητο πώς η αστοχία ενός ανθρώπου μπορεί να είναι τόσο καθοριστική στην εποχή μας. Αλλά τα είπατε, τα γράψατε πιο πάνω για τα συστήματα.
Αυτό είναι επίπεδο στο διάλογο αγαπητέ Hi-Fi, κ ας έχουμε διαφωνήσει σε θέματα με τον Jarno.
Εννοείται κάνεις λάθος. Αν είχε γίνει αυτό που λες, απλούστατα δεν θα μπορούσες να κάνεις συντήρηση στη γραμμή. Σε όλο τον κόσμο γίνεται. Ακόμη και σε αυτοκινητοδρόμους, επιτρέπεται η αμφιδρόμηση για κυκλοφοριακούς ή λόγους συντήρησης.
Δες σε αυτοκινητόδρομο, όπου μπορούν να κάνουν αμφιδρόμηση ταχύτατα χάρη στα ΑΕΑ (Ανοιγμα Έκτακτης Ανάγκης):

https://www.google.com/maps/@38.0080468 ... 384!8i8192
https://www.zafeiropoulos-sa.gr/stithea ... gkis-itpc/
@georgetz
Έχεις την συμπάθειά μου, είπα ήδη πως καταλαβαίνω την δυσκολία των στιγμών, και σου επιτρέπω και την κοπτοραπτική για να νοιώσεις καλύτερα. Χάσαμε την Μακονία, χάνουμε τώρα και την πολιτική προστασία, άλλο κακό να μην σε βρει.
drdino έγραψε:Ουσιαστικά μιλάς για πολλαπλασιαμο των γραμμών ανά τακτά διαστήματα (με ο,τι αυτό σημαίνει σε κόστος κατασκευής, συντήρησης, απαλλοτριώσεις κλπ) αντί να έχεις κλειδιά και να κάνεις χρήση της υπάρχουσας υποδομής με τα σωστά συστήματα ασφαλείας. Γιατί αυτές οι δυνατότητες πρέπει να υπάρχουν σε διάφορα σημεία για βλάβες, προσπεράσεις κοκ.
Θενκς Δοκτορα!
Χμμμ νομιζα οτι βοηθητικες (μαυρες) εχουν σε ολους τους σταθμους. Εχω δει καμποσες στη Θεσσαλονικη και ειχα την εντυπωση οτι σε καθε σταθμο εχουν τουλαχιστον 1 βοηθητικη. Αν δεν εχουν ολοι οι σταθμοι, σιγουρα οι απαλλοτριωσεις για κατασκευη βοηθητικων περιπλεκουν τα πραγματα.
Εντυ:
Καταλαβα ΧαιΦαι. Το βασικο λαθος στο σκεπτικο μου ηταν οτι εχει σε ολους τους σταθμους βοηθητικες. Επισης δε σκεφτηκα τη συντηρηση
Anonymous Founder έγραψε:Το in.gr είναι κι αυτό Μαρινάκης. Φαίνεται πως ο Μαρινάκης, αλλάζει ξανά γραμμή (θυμίζω πως και στις υποκλοπές είχε γίνει το ίδιο). Υποθέτω, μάλλον τον θεωρεί πλέον καμμένο χαρτί και πιέζει την ηγεσία για αλλαγή. Ποιος;
Θεωρώ πως στην παρούσα φάση, μόνον κάποιος σαν το Σαμαρά θα είχε νόημα, ή ασφαλώς και τον Άδωνι.
Έστω 100 νεκροί στη Λάρισσα . είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στη σφαγή επι covid . Τίποτε δεν άλλαξε τότε, ούτε πρόκειται τώρα.
Έχε γούστο να μην είναι τρολαρισμα....
λο της κυβέρνησης.Ούτως ή άλλως, μόνον κάποιος βαμμένος υποστηρικτής της κυβέρνησης θα αναλάμβανε τώρα αυτό το ρόλο, που απλώς θα προσπαθήσει να ξεπλύνει τις ευθύνες τους.