Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bill33 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:
nass έγραψε:Τα μετρητά στο χέρι = :superman:

which means ?

Aρχοντας!!!

Σοβαρά ;;; Με 100$ που έχω, τι αγοράζω ο άρχοντας ;;;

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
Dimitris_P έγραψε:Σε περίπτωση πτώχευσης ή εξόδου τα € σε μετρητά (στο χερι δλδ) υποτιμουνται κι αυτά ή κρατάνε την αξία τους;
Καταθεσεις σε USD επηρεάζονται;

Σύμφωνα με έναν καθηγητή που διάβασα προ ολίγου, τα άλλα νομίσματα θα μετατραπούν και αυτά.

Για το πρώτο, πες μου αλήθεια αν τρολλάρεις. Φοβάμαι.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#129681 Ξεκαθαρίζω ορισμένα πράγματα.

1. Ή Citibank έχει φύγει από Ελλάδα και τα μεταβίβασε όλα στην Alpha.

2. Ταμεία κτλ, προφανώς, δεν υπάρχουν, παρά μόνον της Alpha. Εγώ πήγα απόγευμα, λόγω σεμιναρίου, οπότε δεν μπορούσα να πληρώσω αλλιώς.

3. Λογαριασμό στην Alpha έχω έναν (πρώην Εμπορική) λόγω πληρωμών από τα ΙΕΚ, οπότε δεν έχω ηλεκτρονικές υπηρεσίες κτλ.

4. Επειδή θα κατέβαινα ξανά σε λίγες ημέρες έπρεπε να διαλέξω: βενζίνη για άλλη περιοχή ή τόκους; Προφανώς οι τόκοι των €2-3 είναι μικρότεροι από την βενζίνη να πάω και να έρθω π χ. στο Φάληρο (τυχαία περιοχή).

5. Το πρόβλημα του ΑΤΜ ήταν ευθύνη της τράπεζας, οπότε δεν ήταν ότι δεν ήθελα να πληρώσω. Αν ήταν μια μόνιμη κατάσταση αυτό θα είχα άλλη συμπεριφορά: θα είχα ηλεκτρονικές υπηρεσίες, δεν θα είχα αυτή την κάρτα κτλ. Όταν, όμως, δέχθηκα το 1998, ως φοιτητής, δεν ήξερα ότι θα τα κλείσουν όλα μετά από 17 χρόνια.

6. Τώρα τελευταία έπαιρναν τηλέφωνα για πλάκα. Π.χ. στο χωριό, που δεν έχει τράπεζα, μπορεί να αργούσα 2-3 μέρες μέχρι να πάω σε κάποια πόλη. Παλιά δεν καλούσαν καθόλου. Από πέρυσι, όμως, στις 3 ημέρες 100% τηλέφωνο.

7. Χρωστούσα €93-94 και πλήρωσα €100. Ούτε δόσεις, ούτε τίποτε άλλο. Ένας λογαριασμός κινητής και κάτι παιχνίδια του μικρού ήταν.

Κλείνοντας, αφιερωμένο στον Panosss που είχε την απορία:

άπρακτος -η -ο & άπραχτος -η -ο : που δεν κατάφερε, δεν πέτυχε κτ. που περίμενε, που ζητούσε από κπ.: Πήγαν να ζητήσουν βοήθεια, έφυγαν όμως άπρακτοι. H αντιπροσωπεία, μετά την απόρριψη των αιτημάτων της, γύρισε άπρακτη. || Μένω άπρακτος, δε δραστηριοποιούμαι, αδρανώ: Δεν έμεινε άπρακτος, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να διορθώσει την κατάσταση.

άπραγος -η -ο : που δεν έχει πείρα της ζωής, που είναι άπειρος και αθώος: Είναι ακόμα ένα άπραγο παιδί. || που δείχνει απειρία και αθωότητα: H μικρή τον κοίταξε με ένα άπραγο βλέμμα.

Πηγή: Άπρακτος ή άπραγος

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#129701 Το corporate της citi εχει παραμεινει κανονικα Ελλάδα.

< 3
Άβαταρ μέλους
By elteo
#129702 Ηταν να ενταχθεί αυτό ΣΚ στο σύστημα της alpha αλλά λόγω του πανικού έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε ότι αναβάλλεται και ότι το web banking γίνεται ξανά πλήρως λειτουργικό σήμερα και αύριο.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
KiloMeater έγραψε:Έχεις κάποιο όριο πόσα ευρώ μπορείς να έχεις στην τσέπη στο αεροπλάνο ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες;
Κατεβαίνει η οικογένεια για ενάμιση μήνα.... Γμτ το timing μου

Μπορείς να κουβαλήσεις μαζί σου όσα λεφτά θέλεις, δεν υπάρχει κανένα όριο. Όμως, αν το ποσό είναι από €10.000 (ή £10Κ) είσαι υποχρεωμένος να το δηλώσεις.

St.Devote έγραψε:Σε ενδεχόμενη αλλαγή νομίσματος ( λέμε τώρα ... τυχαίο παράδειγμα )

Αλλαγή νομίσματος σημαίνει αλλαγή νομίσματος. Και όσα έχεις σε εθνικό νόμισμα, και όσα χρωστάς σε εθνικό νόμισμα. Αν έχεις καταθέσεις σε συνάλλαγμα κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι θα γίνει (ό,τι και να σου λένε διάφοροι). Αν έχεις δάνειο σε συνάλλαγμα, την έχεις πουτσίσει ήδη προ πολλού.

Dimitris_P έγραψε:which means ?

No offense, αλλά βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει. :dizzy: Μετρητά είναι, τι περιμένεις να γίνει; Να μπουκάρουν στο σπίτι σου τα ΕΚΑΜ και να στα αλλάξουν με τη βια ή να μεταμορφωθούν αυτόματα σε δραχμές;

@pipinos, καταλαβαίνεις ελπίζω ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το πρόβλημα σου είναι ...ας το πούμε έλασσον.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#129748 @Zorz
Για να ανοιξει καποιος λογαριασμο ας πουμε στην Αγγλια πρεπει να ειναι μονιμος κατοικος;
Άβαταρ μέλους
By markvag
nass έγραψε:Τα μετρητά στο χέρι = :superman:
Καταθέσεις σε USD ή άλλο νόμισμα εκτός EUR δεν ξέρω, μάλλον δεν μετατρέπονται σε δραχμές :hmmm:

Μετρητά € στο χέρι προφανώς και είσαι άρχοντας.

Τώρα για καταθέσεις σε άλλο νόμισμα, πχ δολάρια, παίζει και αυτές να μετατραπούν σε δραχμές, αν και δεν πιστεύω αμέσως. Είναι λογικό να επιβληθούν περιορισμοί σε διακίνηση και κατοχή συναλλάγματος, οπότε παίζει να συμβεί κάτι τέτοιο. Φαντάζομαι θα θυμάσαι μία περίοδο που δεν μπορούσες να έχεις καταθέσεις σε άλλο νόμισμα, εκτός από δραχμή, εκτός κι αν είχες εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό και συγκεκριμένα με τη χώρα που είχε το νόμισμα στο οποίο ήθελες να έχεις καταθέσεις. Πχ αν είχες συναλλαγές με ΗΠΑ και πληρωνόσουν και πλήρωνες σε δολάρια, μπορούσες να έχεις καταθετικό λογ/μο σε δολάρια, αλλά όχι σε μάρκα.

Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα παιχτεί σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος, αν και όχι άμεσα... Πάλι, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εκ των προτέρων, φαντάζομαι ότι το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί θα εξαρτηθεί από το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#129758 Ναι
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#129759 Πρέπει να έχεις διεύθυνση κάπου. Αν έχεις ήδη λογαριασμούς κλπ, είναι όλα φακελωμένα οπότε μπορείς να ανοίγεις περαιτέρω ακόμα και online δίχως χαρτιά. Αν μόλις όμως φύτρωσες από κάπου και δεν σε "βλέπουν", χρειάζεσαι ταυτότητα και κάποιο χαρτί με τη διεύθυνση σου (συμβόλαιο σπιτιού, λογαριασμό ΔΕΗ/ΟΤΕ κλπ).
Άβαταρ μέλους
By gianik
#129761 |λογοκρισία| ερωτηση αλλα θα την κανω..
Την ελληνικη πατεντα : " φιλοξενουμαι απο τον/την.." , παιζει;; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
giannik1977 έγραψε:|λογοκρισία| ερωτηση αλλα θα την κανω..
Την ελληνικη πατεντα : " φιλοξενουμαι απο τον/την.." , παιζει;; :lol:

Γενικώς διάφορα παίζουν. Όταν άνοιξα εγώ το 1ο λογαριασμό μου, αρκέστηκαν στο διαβατήριο μόνο χωρίς να ζητήσουν αποδεικτικό διεύθυνσης (προφανώς πάλι πρέπει να δηλώσεις κάποια διεύθυνση,ε; ), το ίδιο και αργότερα όταν βοήθησα ένα άρτι αφιχθέν γνωστό μου να ανοίξει τον 1ο του λογαριασμό. Τώρα όμως έχουν σφίξει τα πράγματα γιατί έχουν φάει κάτι βαρβάτα πρόστιμα για ξέπλυμα χρήματος οπότε το ψειρίζουν παραπάνω. Πάντως τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, είναι λίγο αργά να κάνεις το οτιδήποτε πλέον. :oops:

Ελαφρώς άσχετο, αλλά ήρθε σήμερα γράμμα από την εταιρία της πιστωτικής μου. Μου ανεβάζουν το όριο της κάρτας κατά άλλο ένα χιλιάρικο. Μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είμαι Έλληνας. :ninja: :lol: