Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
NiTse έγραψε:Αν πόλεμος πατηρ πάντων τότε γιατί να το δεχτούν και να μην συνεχίσουν μέχρι θανάτου;

Ξέρω γω; Ρώτα τους.
:s_dunno

Για να αντιστρέψω πάντως την ερώτηση γιατί να δεχτούν οι Έλληνες τη δημιουργία κράτους το 1830 (κράτους --> μια ψείρα σε σχέση με το σήμερα μετά από x πολέμους) και να μην επιμείνουν μέχρι τέλους σε μεγάλη Ιλλάντα με παραχώρηση Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα και μαρμαρωμένο βασιλιά on decks;

Νομίζω δεν θα περνάγαμε πολύ ωραία (...), αλλά τουλάχιστον θα είχαμε υποστηρικτές ανά τον κόσμο που θα έκαναν συναυλίες για να μας παραχωρήσουν αι Τούρκοι την Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#840119 Δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ καλύτερη αντιστοίχιση.

Βραβο Εντυ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#840120 Προσπαθώ τι συμβαίνει στο μέσο μυαλό του ΕΛ δεξιού που είναι με το Ισραήλ και η απορία μου είναι: Γιατί ο Παλαιστίνιος πρέπει να αποδεχθεί τα δεδομένα του 67 και ο Κύπριος είναι προδότης αν αποδεχθεί τα δεδομένα του 74. Με τη σημείωση ότι στα εδάφη που πήρε το Ισραήλ το 67 δεν έμενε ούτε ένας εβραίος ενώ τα εδάφη που πήρε η Τουρκία το 74 είχαμε 20% Τούρκους.

Εγώ που είμαι γνωστός ανθέλληνας, προδότης κλπ ήμουν υπέρ και του Ανάν. Να χαραχθεί μία γραμμή αποδοχής της κατάστασης και να προχωρήσουμε. Ήθελα και το 2008 να αποδεχθούν οι Παλαιστίνιοι την εξαιρετικά γεναιόδωρη πρόταση του Ολμέρτ, αλλά όπως σας έχω ξαναγράψει η οπτική του μέσου Παλαιστίνιου είναι ένας μεγαλοϊδεατισμός από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο.

Η δεύτερη απορία μου είναι ΟΚ έχει δίκιο το Ισραήλ (για την οικονομία της κουβέντας). Πως προχωράνε; Είναι βιώσιμη η τωρινή κατάσταση; Είναι αποδεκτή;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#840122 Σωστά.
Ξέχασα ότι οι Κύπριοι ρίχνουν ρουκέτες σε Τουρκικές πόλεις και κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε Τουρκικό άμαχο πληθυσμό.

Είναι κάτι τέτοιες λεπτομέρειες που ξεφεύγουν.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Anonymous Founder έγραψε:εξέδρα

Αυτή η καραμέλα δεν έχει λιώσει βρε manamu;

Πάντως και το παράδειγμα της Κύπρου (που το ανέφερε ο Μαλτέζος) απαντά στην ερώτηση του Νίτσου.

NiTse έγραψε:Αν πόλεμος πατηρ πάντων τότε γιατί να το δεχτούν και να μην συνεχίσουν μέχρι θανάτου;

Οι Κύπριοι δέχτηκαν ότι δεν θα συνεχίσουν με πόλεμο (συνεχίζουν διπλωματικά).
Οι Έλληνες δεχτήκαμε ότι δεν θα συνεχίσουμε με πόλεμο.
Παραμένει το ερώτημα γιατί δεν δέχονται οι Παλαιστίνιοι μια λύση με πολλούς συμβιβασμούς από την πλευρά τους (vs 1947) αλλά χωρίς πόλεμο.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#840135 Προσπάθησε μία φορά να απαντήσεις σε αυτό που κάνεις quote έτσι για τη φάση ρε Έντι :lol:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
georgetz έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Θα ακουστεί αφελες, αλλά πως διαολο φτιάχνει ρουκέτες και παίρνει όπλα η Χαμας; Από τη στιγμή που η Γαζα είναι περικυκλωμενη από το Ισραήλ, πως μπορούν και εισάγουν τις πρώτες ύλες για να τα φτιάχνουν όλα αυτα;

Δεν είναι καθόλου αφελές , πολύ λογική είναι η απορία σου.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι θέρετρα πολεμικών επιχειρήσεων παντα βρίσκουν "καλοθελητές" , ένθεν κακείθεν.

Παλαιότερα είχανε πει οτι το Ιράν προμήθευε όπλα κι τεχνογνωσία , όπως κ άλλες χώρες. Τρόποι θα υπάρχουν, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που έπεσαν 5000 ρουκέτες.
Ήταν όμως η πρώτη φορά που έπεσαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για να κλατάρει το Iron Dome.

και μια πλήρη απάντηση στην απορία σου

https://www.iefimerida.gr/kosmos/ayto-e ... -tis-hamas

Ενδεικτικό πάντως σε τέτοιες συνθήκες πολέμου - σύρραξης , οι πολεμιστές της Χαμάς γίνονται εφευρετικοί

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Corto Maltese έγραψε:Προσπάθησε μία φορά να απαντήσεις σε αυτό που κάνεις quote έτσι για τη φάση ρε Έντι :lol:

Ερώτηση: γιατί να δεχτούν οι Παλαιστίνιοι μια λύση με συμβιβασμούς και να μην συνεχίσουν μέχρι τέλους (με πόλεμο);
Απάντηση: δεν ξέρω --> Εμείς πάντως + Τσίπριοι αδελφοί που ανέφερες δεν συνεχίσαμε μέχρι τέλους (με πόλεμο) --> δεν περάσαμε ιδιαίτερα άσχημα παρά τους συμβιβασμούς που έκανε ο καθένας.

Μάλλον θα πρέπει να μας πει κάποιος γιατί επιμένουν μέχρι τέλους οι Παλαιστίνιοι και δεν δέχονται μια λύση με -πολλούς συμβιβασμούς-.

Το μόνο σίγουρο είναι από τη ζέστα του καναπέ και το χαβαλέ του σουλάτσου σε μια συναυλία ή μια Ισραηλινή πρεσβεία, η απόφαση 'μέχρι τέλους' λαμβάνεται λίγο πιο εύκολα σε σχέση με το να τρέχεις να κρυφτείς από βόμβες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Corto Maltese έγραψε:Προσπάθησε μία φορά να απαντήσεις σε αυτό που κάνεις quote έτσι για τη φάση ρε Έντι :lol:

Θέλει να δείξει πως συμμετέχει στην κουβέντα, ενώ επί της ουσίας θέλει να πει τα δικά του (και να αποπροσανατολίσει συνήθως την κουβέντα, ειδικά αν το θέμα κάνει τζιζ, βλέπε ΜΤΚ ΓΜΣ και γενικώς κυβέρνηση ΝΔ - Κουλιστάν).
Νομίζω πως η όλη μέθοδος θα έπρεπε να διδάσκεται σε σχολές, χωρίς υπερβολή, τόσοι άνθρωποι εργάζονται στα social κάνοντας αυτή την δουλειά.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
EDDIE_147 έγραψε:

Ερώτηση: γιατί να δεχτούν οι Παλαιστίνιοι μια λύση με συμβιβασμούς και να μην συνεχίσουν μέχρι τέλους (με πόλεμο);
Απάντηση: δεν ξέρω --> Εμείς πάντως + Τσίπριοι αδελφοί που ανέφερες δεν συνεχίσαμε μέχρι τέλους (με πόλεμο) --> δεν περάσαμε ιδιαίτερα άσχημα παρά τους συμβιβασμούς που έκανε ο καθένας.

Μάλλον θα πρέπει να μας πει κάποιος γιατί επιμένουν μέχρι τέλους οι Παλαιστίνιοι και δεν δέχονται μια λύση με -πολλούς συμβιβασμούς-.

Το μόνο σίγουρο είναι από τη ζέστα του καναπέ και το χαβαλέ του σουλάτσου σε μια συναυλία ή μια Ισραηλινή πρεσβεία, η απόφαση 'μέχρι τέλους' λαμβάνεται λίγο πιο εύκολα σε σχέση με το να τρέχεις να κρυφτείς από βόμβες.
Ακριβώς έτσι. Οι Παλαιστίνιοι ήταν έτοιμοι να υπογράψουν συμφωνία αλλά δεν τους άφησε η Μποφίλιου. Αντίστοιχα τώρα είναι έτοιμοι να συνθηκολογήσουν γιατί τους τη λέει ο Έντι στα σόσιαλ και έβαλε την ισραηλινή σημαία σε 12 από τα 17 προφίλ του (ακόμα και σε αυτό με το δικό του όνομα)
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Anonymous Founder έγραψε:ΜΤΚ ΓΜΣ

Anonymous Founder έγραψε:ΝΔ - Κουλιστάν

Εικόνα

Βάζοντας στην άκρη το ευχάριστο μουσικό διάλειμα --> Νίτσε νομίζω σου απάντησα.

Corto Maltese έγραψε:Οι Παλαιστίνιοι ήταν έτοιμοι να υπογράψουν συμφωνία

Πότε;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#840144 Συνέχεια. Υπερωρίες δουλεύει η Νατάσα από την ζέστα του καναπέ της και το χαβαλέ του σουλάτσου και τους λέει "μέχρι τέλους" και τι να κάνουν κι αυτοί; υπακούνε αν και τρέχουν να κρυφτούν από βόμβες :(
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840145 Εντωμεταξύ, ο μέσος δεξιός ούτε καν συζητάει πλέον τα δύο κράτη, σου λέει να φύγουν, να πάνε αλλού. Και για ποια δύο κράτη κιόλας; Το Ισραήλ δεν έχει αφήσει καθόλου χώρο στην Δυτική Όχθη, και τώρα αποφάσισε να ισοπεδώσει και την Γάζα, που μέχρι πρότινος την προόριζε για να στέλνει εκεί κόσμο από καταπατημένες περιοχές.
Ουδεμία προσπάθεια ειρήνης δεν υπάρχει στο τραπέζι και οι Ισραηλινοί (και μαζί όλοι οι δυτικοί που τους υποστηρίζουν) δεν έχουν καν να αντιπροτείνουν τίποτε και έχουν ξεχάσει και όλα τα ψηφίσματα.

Το μόνο που υπάρχει είναι αντιισλαμική υστερία, που έχει αναφορές στο προσφυγικό πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#840146 Το 1947 η Νατάσα ήταν αγέννητη.
Κάπου τα έχεις μπερδέψει - ξανατσέκαρε τα κιτάπια σου.

Anonymous Founder έγραψε:Ουδεμία προσπάθεια ειρήνης δεν υπάρχει στο τραπέζι

Η αλήθεια είναι ότι τώρα που βγήκε παγανιά ο Κόναν και το παρεάκι του και έσφαξαν 1.000 άτομα σε μια ημέρα (συντριπτική πλειοψηφία άμαχοι) δεν υπάρχει στο τραπέζι προσπάθεια ειρήνης.