Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
rx8_drifter έγραψε:Όπως λέει ο red, είναι μια ιστορία που βολοδέρ νει πολλά χρόνια, την ακούω απο πιτσιρίκι. Μάλλον κατέρρευσε απ τα θεμέλια που διαβρώθηκαν, το νερό δεν έφαγε την καμάρα. Αν το είχαν προσέξει θα ζούσε, πραγματικά είναι να κλαις :sorry: :sorry:

Ειναι πολυ συγκεκριμένος ο τρόπος που χτίζονται τΑ τοξοτα γεφύρια και πολυ συγκεκριμένος π τρόπος που κατα κανόνα αστοχούν... Το πιο πιθανό ειναι να κατέρρευσε αρχικά η μια απο τις βασεις (εκεί που μεταφέρονται όλες οι δυνάμεις ) του τόξου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#71322 Τα τοξοτά γεφύρια χτίζονται από τις βάσεις και προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο υποστύλωμα κατά την διάρκεια του κτισίματος.
Το υποστύλωμα συγκρατεί το βάρος της λίθινης δομής, μέχρι να ολοκληρωθεί το τόξο, μέχρι και την τελευταία πέτρα, η οποία δέχεται τις αντίρροπες από κάθε πλευρά του τόξου.
Οπότε, εξίσου σημαντική είναι η κορυφή του τόξου, όσο και οι βάσεις της γέφυρας.
Ειδικά η στιγμή της τοποθέτησης της τελευταίας πέτρας και της αφαίρεσης κατόπιν του υποστυλώματος, είναι η πιο κρίσιμη του έργου.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#71380 Από την φώτο που είδα δεν παίζει να έφτασε κύμα ψηλά στο τόξο, οπότε λογικά έπεσε από τα χτυπήματα του νερού στις βάσεις, άρα φαντάζομαι θα αρκούσαν δύο κατασκευές εκεί που να απορροφούν αυτές τη δύναμη του νερού και να το εκτρέπουν προς το κέντρο του ποταμού, μάλλον είναι λίγο αργά όμως..

< using some app
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#71388 Στην βάση την έφαγε προφανώς, εγώ είπα πως φτιάχνουν αυτά τα γεφύρια και πόσο σημαντικό είναι και το τόξο στην κορυφή του.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#71410 Το χωριο μου έμαθα πως εκκενώθηκε!
Έγιναν καποιες κατολισθήσεις και προληπτικά το άδειασαν με πούλμαν και πήγαν τον κοσμο Καρπενήσι!
Wtf??
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#71413 Και στα Γιάννενα οι γονείς μου λένε για τεράστιο πρόβλημα με τα νερά, ρίχνει πολλή βροχή εδώ και μέρες.
Παίζει να κλείσει εκ νέου η Ιωαννίνων-Αθηνών και η Εγνατία Οδός!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#71424 Φραγμα Πουρναριου:
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Φράγμα ΔΕΗ στο Ράγιο Θεσπρωτίας:
Εικόνα

Γεφθρι Βροσινας:

Εικόνα

Ιωαννινα:
Εικόνα
(καινουργιος δρομος :roll: )

Εικόνα

Αρτα:
Εικόνα
Εικόνα

:( :help:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#71432 ενώ ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνία και με το ΕΜΠ, το οποίο προσφέρθηκε να κάνει δωρεάν τη μελέτη ανακατασκευής του ιστορικού γεφυριού.

http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=4849812
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
#71446 Επιπλέον δρόμος στην περιοχή Λαγκάδα Κόνιτσας κόπηκε στα δύο.

Εικόνα

dimviii έγραψε:ενώ ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνία και με το ΕΜΠ, το οποίο προσφέρθηκε να κάνει δωρεάν τη μελέτη ανακατασκευής του ιστορικού γεφυριού.

http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=4849812

Ναι, και στην τηλεόραση που τον έδειξε να μιλάει με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ρώτησε: "Καλά και πως έπεσε το γεφύρι, έφτασαν τα νερά μέχρι το τόξο;" :lol:
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
JimClark έγραψε:Καχριμάνης, μορφή

Λακαμία μου!
Με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας ήταν το τηλεφώνημα, κ. Βασίλειο Ψάθα.