Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
CARυοθραύστης έγραψε:
PeterPan έγραψε:...
... φαντάσου πως μία αξονική είναι μ.ο. περί τις 50 ακτινογραφίες μαζί... :lol:

Δε νομίζω.

:hmmm: Γιατί;
Και βάλε, θα έλεγα εγώ....
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
CARυοθραύστης έγραψε:

Δε νομίζω.

το θυμάμαι από το πανεπιστήμιο... :hmmm:
θα το ψάξω... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
PeterPan έγραψε:
CARυοθραύστης έγραψε:

Δε νομίζω.

το θυμάμαι από το πανεπιστήμιο... :hmmm:
θα το ψάξω... :hmmm:

το βρήκα...

http://www.radiologie-sudenburg.de/leis ... hlenschutz

και από εδώ πάλι
Εικόνα

αν δεις, μιας κ είσαι κ εσύ Γερμανία θα καταλάβεις, η ακτινογραφία θώρακα έχει 0,1-0,2mSV και η CT (αξονική για να μας καταλαβαίνουν κ εδώ μέσα :lol: ) έχει στον θώρακα 6-10 mSV :lipsealed: , δλδ 60+ φορές παραπάνω ακτινοβολία :lipsealed:

Κάτι που είναι απολύτως αναμενόμενο, λαμβάνοντας υπόψη πως η αξονική έχει σε εγκάρσιο επίπεδο >150 τομές στον θώρακα...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#74795 Και αν προχωρήσεις και κάνεις αξονική σε κοιλιά, πύελο τότε η δόση μεγαλώνει.... γενικά οι εύκολες αξονικές μόνο για παρακολούθηση καρκινοπαθή προβλέπονται.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#74801 Μα αυτό εννοούσα κι εγώ.

Με το 50άρι που έβαλες ήταν λίγο.

Παλαιότερα δε ήταν εύκολα στο 100άρικο. Τώρα τελευταία αρχίζει και πέφτει.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
CARυοθραύστης έγραψε:Μα αυτό εννοούσα κι εγώ.

Με το 50άρι που έβαλες ήταν λίγο.

Παλαιότερα δε ήταν εύκολα στο 100άρικο. Τώρα τελευταία αρχίζει και πέφτει.

Όπως είπε κ ο gilles, και εγώ νόμιζα πως το νούμερο το θεώρησες μικρό...
Το 50άρι το είπα ως μ.ο.
Αν δεις στη σπονδυλική στήλη, οσφυϊκή μοίρα, η ακτινογραφία έχει 0,4 msv (0,8-1,8 δίνει για τις 2 όψεις). Η αντίστοιχη αξονική δίνει 3-10 mSV. Δηλαδή εκεί η αξονική, αν λάβεις τον μ.ο. είναι σαν 7 mSV, είναι σαν 17-18 ακτινογραφίες... Πολύ μιρκότερο νούμερο από το 50 άρι.

Παλιότερα υπήρχε θεωρητικά η αναλογία: 1 αξονική = ~60-80 ακτινογραφίες...
Τώρα έχει πέσει. Βέβαια εξαρτάται κ από τη λεπτομέρεια. Πχ με τομές μικρού πάχους εκεί είναι περισσότερη η ακτινοβολία...

Από αυτά συμπεραίνουμε πως μπορεί ο φίλος μας να ξανακάνει μία θώρακος κ να κοιμάται ήσυχος... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
pipinos1976 έγραψε:Χτες το βράδυ έφυγε ένας φίλος 36 ετών μετά από 8 χρόνια μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου
R.I.P. Ηλία

:sorry: Πολύ μικρός ρε γαμώτο :(
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#77464 Εκτεθηκαμε ένα ολόκληρο βράδυ σε καπνό τζακιού που για κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ερχόταν Από το κάτω δωμάτιο στο δικό μας. Το πρωί είχαμε πονοκέφαλο, ανακατωσούρα και διάρροια. Εγώ εκανα και εμετό. Με ένα panadol 500ρι ήρθαμε στα ίσα μας μετά από λίγο.

Εγκυμονούν άλλοι κίνδυνοι ; Δε θέλω νοσοκομεία :help:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#77535 Ναι να μην ξαναφατε εκει που φαγατε το προηγουμενο βραδυ. Επισης δεν ξερω που εισασταν αλλα μια μηνυσουλα την σηκωνε. Ευτυχως εμπαζε απο παντου το δωματιο και την βγαλατε με ενα Panadol.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#77648 Μάλλον το λες μεταφορικά το "φάγατε" γιατί σε διανυκτέρευση αναφέρομαι, σε ένα ξενώνα στη Μάνη :lipsealed: Μηνύσεις θα πέσουν αν υπάρχουν περαιτέρω παρενέργειες. Διαβάζω διάφορα στα ιντερνετς και τρομοκρατούμαι :help:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#77650 Μηπως οντως κατι φαγατε και σας πειραξε (εξου οι εμετοι κ διαρροιες)?
Άβαταρ μέλους
By mirage
Dimitris_P έγραψε:Μάλλον το λες μεταφορικά το "φάγατε" γιατί σε διανυκτέρευση αναφέρομαι, σε ένα ξενώνα στη Μάνη :lipsealed: Μηνύσεις θα πέσουν αν υπάρχουν περαιτέρω παρενέργειες. Διαβάζω διάφορα στα ιντερνετς και τρομοκρατούμαι :help:

Οχι κυριολεκτικα το λεω για την διαροια. Τι περαιτερω; Καταλαβαινεις πως παραλιγο να σας σκοτωσει; Τι διαβαζεις στα ιντερνετζ;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#77653 Διαβάζω για δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE% ... E%BA%CE%B1

"Τα συμπτώματα της ήπιας οξείας δηλητηρίασης περιλαμβάνουν ζάλη, σύγχυση, πονοκέφαλο, ίλιγγο και συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της κοινής γρίπης. ", τα οποία τα είχαμε όλα (πονοκέφαλο, διάρροια, εμετό)

Το βράδυ φάγαμε σε μια ψαροταβέρνα αλλά δε νομίζω να προήλθε από κει αφού δεν ...βγήκε κάτι σχετικό.

mirage έγραψε:Καταλαβαινεις πως παραλιγο να σας σκοτωσει;

Ναι, γι'αυτό και τρομάζω περισσότερο!
Άβαταρ μέλους
By bill33
#77657 Τους ενημερώσατε για τον καπνό;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#77663 Ναι, δεν το ήξεραν λέει. Δε νομίζω να ψεύδονται, πόσο ηλίθιοι θα ήταν να το ξέρουν και να το ρισκάρουν;