Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#755749 O Κρέσπο δε πωλείται κύριε , είναι άσσετ , κ αυτός κ η μπριγιαντίνη του :lol:

Σίριουσλι πάντως, εμένα με επηρρεάζει όταν αγοράζω κάτι σε αμάξι/μηχανή/ανταλλακτικά όταν βλέπω κακή παρουσίαση και βρωμιά, σαν να μου λέει ο πωλητής " ΝΑ κ αν πουλήσω φίλε ΝΑ κ αν δε πουλήσω "

Ξέρωγω, δε ξεκινάμε καλά :lol:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Geralt έγραψε:Προκειται για μικρο πολης 6-7 χλιαρικα χωρις μεταλλικο χρωμα. Οι γρατζουνιες ειναι και σε προφυλακτηρα και σε πορτες
Ειναι πιο τιμιο να το αφησεις ως εχει ή να τις βαψεις αλλα μετα να εχεις καχυποψια γιατι ειναι βαμενο κτλ κτλ?
Σαν αγοραστης τι θα προτιμουσε ο καθενας?

Εγω ξεκαθαρα δεν θα το ηθελα ξαναβαμμενο. Προτιμω να δω τις γρατσουνιες και αμα θελω να το βαψω/σουλουπωσω εγω, παρα να νομιζω οτι εφαγε κανα δυνατο τρακαρισμα και ξαναβαφτηκε.

(Εκτος αν μιλαμε για οντως τρακαρισμενο αμαξι , οποτε αν το επαιρνα εν γνωση μου για τρακαρισμενο , δεν θα το ηθελα ξαναβαμμενο και ξανα γρατζουνισμενο. Αμα ειναι ξαναβαμμενο , να ειναι τουλαχιστον σε καλη κατασταση )
Άβαταρ μέλους
By bill33
#755762 Kαλές φωτό και μετά φτιάξιμο,όχι πασάλειμμα.Μετράει πιο καλά να το αγοράσεις και να μην χρειαστεί να τρέχεις να το φτιάξεις ώστε να είναι ευπαρουσίαστο,γνώμη μου.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#755765 Δλδ αν εχεις φωτο το αυτοκινητου με γρατζουνιες, παει να πει οτι σιγουρα δεν μεσολαβησε καποιο τρακαρισμα? ¨Η και μετα ακομα. Το βαφεις για τις γρατζουνιες, στο τρακαρουν και το ξαναβαφεις . Δεν μου λενε τιποτα οι φωτο , σορρυ
Άβαταρ μέλους
By bill33
alexandros.K έγραψε:Δλδ αν εχεις φωτο το αυτοκινητου με γρατζουνιες, παει να πει οτι σιγουρα δεν μεσολαβησε καποιο τρακαρισμα? ¨Η και μετα ακομα. Το βαφεις για τις γρατζουνιες, στο τρακαρουν και το ξαναβαφεις . Δεν μου λενε τιποτα οι φωτο , σορρυ

Aν το πας σε φαρνατζή καταλαβαίνει αν εχει απλά βαφτεί για γρατζουνιές ή για κάτι πιο σοβαρό,
Δεν υπάρχει ενας τροπος που να καλύπτει τα πάντα.Εδω του κουτιού αγοράζεις και δεν ξέρεις αν του έχουν αλλάξει ή βάψει ένα φτερό η προφυλακτήρα γιατί το χτυπήσαν στην μεταφορά,
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#755772 Εξαρταται το τρακαρισμα. Και ποσο θελει και ποσο μπορει να ασχοληθει ο φαναρτζης.
Απαξ και ειναι ξαναβαμμενο ενα αμαξι(το οποιο διαπιστωνεται ευκολα με εναν μετρητή βαφης) αρχιζουν οι αμφιβολιες .
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#755773 Το αφήνεις όπως είναι και κόβεις τα 300 ευρώ από την τελική τιμή. Το άβαφο είναι σημαντικό προσόν.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#755791 Είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα. Εφόσον εδώ έχουμε να κάνουμε αφενός με γρατζουνιές προκληθείσες από την καθημερινότητα (ήτοι για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών, δε θα πέσει καν το μάτι), το αφήνεις ως έχει. Εξάλλου, εάν γίνει το μακιγιάζ και το κοντέρ προδίδει ότι τα 'χουμε κάνει τα χιλιομετράκια μας, και άρα νομοτελειακά και τα φιλάκια μας με τις γνωστές επιφάνειες της πόλης, μάλλον μηδέν εις το πηλίκο θα αποκομίσουμε ως προς τελική τιμή.

Προσωπικά βάζω άνετα ψηλότερα την καλή κατάσταση εσωτερικού και κινητήρα, κάτι που διαβάζοντας την περιγραφή υποθέτω ότι υπάρχει, από τις μικρογρατζουνιές επιπέδου εάμωέτώα, και ακόμη περισσότερο επειδή μιλάμε πάντα (no pun intended) για τουτούνι πόλης, και όχι κάτι άλλο όπως σωστά αναφέρθηκε από άλλα ποστίνια.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#755796 Ο αντιλογος βεβαια ειναι οτι και εγω αν εβλεπα ενα αμαξι με γρατζουνιες περιφερειακα δεν θα σχηματιζα και την καλυτερη εντυπωση, θα σκεφτομουν το εχει παρατησει και δεν τον ενδιαφερει.
Και βεβαια, ποιος ξερει τι αλλο εχει και δεν τον ενδιαφερει να το φτιαξει. Αμα δεν δινεις σημασια στα ελαχιστα γιατι να δωσεις στα μεγιστα και πιο κοστοβορα?

Ισως παιζει ρολο και η ηλικια
Στο τελευταιο αυτοκινητο που πουλησα, πριν 4-5 χρονια, ειχα καναδυο καλες γρατζουνιες.
Αναμικτες αντιδρασεις. Ο κυριος που το πηρε, δεν τις ειδε καν, δεν ασχοληθηκε καθολου με το εξωτερικο, μονο μοτερ τον ενδιεφερε.
Αντιθετα 2-3 αλλοι που το ειδαν (νεωτερης ηλικιας) το απερριψαν σχεδον αμεσως
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geralt έγραψε:Ο αντιλογος βεβαια ειναι οτι και εγω αν εβλεπα ενα αμαξι με γρατζουνιες περιφερειακα δεν θα σχηματιζα και την καλυτερη εντυπωση, θα σκεφτομουν το εχει παρατησει και δεν τον ενδιαφερει.
Και βεβαια, ποιος ξερει τι αλλο εχει και δεν τον ενδιαφερει να το φτιαξει. Αμα δεν δινεις σημασια στα ελαχιστα γιατι να δωσεις στα μεγιστα και πιο κοστοβορα?

Ισως παιζει ρολο και η ηλικια
Στο τελευταιο αυτοκινητο που πουλησα, πριν 4-5 χρονια, ειχα καναδυο καλες γρατζουνιες.
Αναμικτες αντιδρασεις. Ο κυριος που το πηρε, δεν τις ειδε καν, δεν ασχοληθηκε καθολου με το εξωτερικο, μονο μοτερ τον ενδιεφερε.
Αντιθετα 2-3 αλλοι που το ειδαν (νεωτερης ηλικιας) το απερριψαν σχεδον αμεσως

Aν θες να το δωσεις σχετικα γρηγορα φτιαξε τις γρατζουνιες. Υπαρχει κοσμος που απλα το κοιταζει να ειναι ωραιο μεσα - εξω και τελος. Οι γρατζουνιες θα αποθαρρυνουν αυτους αλλα αν το αυτοκινητο ειναι αψογο γενικα θα μετρησει η μηχανικη του κατασταση, ομως ισως αργησεις περισσοτερο να το δωσεις.

Εμενα δεν θα με ενοιαζε η εξωτερικα του κατασταση αλλα τα μηχανικα του. Οπως και επραξα δηλαδη.

Μπορεις να κανεις και το αλλο. Να δωσεις μια τιμη επισκευης την οποια ειτε την περνας σαν εκπτωση για να το φτιαξει ο νεος ιδιοκτητης, ειτε το φτιαχνεις εσυ και το δινεις χωρις αυτη, αφου ομως ο αγοραστης το δει οπως ειναι (στην πραγματικοτητα αυτο ειναι η χειροτερη επιλογη αφου μπορει να κανεις εντελως τσαπατσουλικη δουλεια αλλα υπαρχει κοσμος που δεν θελει να τρεχει ).
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#755818 Το φτιάχνεις αφού έχεις τραβήξει φωτό πριν. Έτσι ο πιθανός αγοραστής γλυκαινεται και ξέρει τι ακριβώς επισκεύασες.

Όταν έδωσα το GV το είχα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την ηλικία του. Ενημερωμένο βιβλίο σερβίς με πρόσφατο σερβίς, είχα αφαιρέσει κάποιες μικρές γρατσουνιές, ήταν καθαρό και γυαλισμένο μέσα έξω. Όσοι το είδαν συμφώνησαν ότι ήταν σαν καινούργιο γι'αυτό και τελικά επέλεξα εγώ τον αγοραστή.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#755905 Εάν γίνεται να σβήσουν οι ελαφριές γρατζουνιές από παρκαρίσματα, με κρέμες κλπ, εγώ θα τις έβγαζα. Δεν κοστίζει και τίποτα. Έτσι η πρώτη εντύπωση θα ήταν θετική στον αγοραστή.

.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#755914 Δεν υπάρχει ακριβής συνταγή. Ο ένας θα το δει με γρατσουνιές και θα πάει στο επόμενο που δε θα χει.
Ο άλλος που δε θα το δει με γρατσουνιές εφόσον το έχεις φτιάξει αν το πάει σε λαμαρίνα και το βγάλει ξαναβαμμενο θα υποψιαστεί άλλα πράγματα και πάει λέγοντας. Είναι πως το βλέπει κάποιος. Προσωπικά αγρατζουνιστο πόλης δε θα έπαιρνα, δε γίνεται να έχει καταφέρει κάποιος να μην του το γρατζουνισουν ποτέ άρα προτιμώ να δω τις πραγματικές ατέλειες παρά κάτι επιφανειακά τέλειο ενώ από κάτω να έχει γίνει πρόχειρο δουλειά για να φαίνεται προσωρινά τέλειο.
Φυσικά στην αγγελία τα δείχνεις όλα και τα επισημαίνεις.

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#758513 Για να ταξιδέψει κάποιος στην Κύπρο χρειάζεται διαβατήριο; Αν όχι, τα μικρά παιδιά με τι έγγραφο ταξιδεύουν;

< >