Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted User 2
Scotch έγραψε:Τι είναι το καλύτερο και πιο εύκολο που μπορεί να κάνει κάποιος που περνάει ατελείωτες ώρες σε μια καρέκλα; Περπάτημα; Κι αν ναι, για πόση ώρα;

Είμαι σε τέτοια φάση. 10 ώρες σε καρέκλα Call Center. Μέχρι να ανοίξουν τα γυμναστήρια το έχω ρίξει στο περπάτημα.
Όσο δεν βρέχει περπατώ 8 χιλιόμετρα ακριβώς.
Όταν βρέχει ή αν έχει βρέξει καρέκλες και είναι παντού με λασπουριά, περπάτημα γιοκ. Δεν γουστάρω καθόλου την λασποβρώμα.

Παρόλο αυτά το μόνο θετικό που έχω βρει στο περπάτημα είναι ότι μάλλον χάνω κιλά. Μάλλον. Δεν είμαι σίγουρος.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#688414 Ρίξε μια ματιά στις κωπηλατικες της First Degree Fitness μπορεις να τα έχεις στον τοίχο όταν δεν τα χρησιμοποιείς και θα τα ελεγα καλαισθητα αφού ειναι ξύλινα. Ολα αυτα βεβαια αν και εφόσον σου αρέσει η κωπηλατικη σαν άσκηση.
Πάσχουν βεβαια σε δυνατότητες σύνδεσης με ρολόγια κλπ.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#688865 για πειτε μια γνωμη οι γιατροι:
ειναι ασφαλες/επικινδυνο να δοκιμασει κανεις για λιγο το max HR του;
(γιατι με αυτο βγαινουν ολα τα HR zones)

υπαρχει καποια φορμουλα θεωρητικα με την ηλικια κτλ... δοκιμασα λιγο σημερα εχοντας διαβασει λιγο πως μπορεις να το δοκιμασεις (δεν ξεκινας ετσι βουρ και τρεχεις θελει μια προετοιμασια), το εφτασα γυρω στο 180 και δεν αισθανομουνα τιποτα και σιγουρα δεν ημουνα κοντα στα ορια μου αλλα κολωσα λιγο και σταματησα
Υπαρχει θεματακι να κανεις ενα all out σε εκεινο το σημειο για ενα λεπτακι ;

https://www.brianmac.co.uk/hrm2.htm
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#688952 Storm εγώ έχω εδώ και καιρό ένα Spin bike στατικό (το παρακάτω TOORX). Εχεις την αντίσταση που πρέπει. Το Diadora που έβαλες είναι για πολύ light χρήση. Εχω χύσει ιδρώτα με HIIT πάνω σε αυτό............
https://www.skroutz.gr/s/13412221/Toorx ... 2-152.html

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted User 2
Ove20 έγραψε:Storm εγώ έχω εδώ και καιρό ένα Spin bike στατικό (το παρακάτω TOORX). Εχεις την αντίσταση που πρέπει. Το Diadora που έβαλες είναι για πολύ light χρήση. Εχω χύσει ιδρώτα με HIIT πάνω σε αυτό............
https://www.skroutz.gr/s/13412221/Toorx ... 2-152.html

Εικόνα

Είναι αδύνατο να διαθέσω τόσα χρήματα για ένα στατικό ποδήλατο που θα το χρησιμοποιώ μόνο σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Δεν αναζητώ όργανο για συστηματική γυμναστική μέσα στο σπίτι. Άλλωστε κάποια στιγμή τα γυμναστήρια θα ανοίξουν ξανά κανονικά.

Αυτό τι σου λέει; https://www.flowfitness.com/exercise-bikes/dht500/
Βάρος δίσκου 10 κιλά, αντέχει μέχρι 120 κιλά βάρος χρήστη.

Νομίζω ότι για συντήρηση (αεροβική) και με δύο βαράκια για τα χέρια θα είναι ok.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#689047 Υπάρχουν και φτηνότερα. Ο αδερφός μου πήρε της ίδιας μάρκας μοντέλο με 400 ευρώ. Αξιοπρεπέστατο. Αυτά που βάζεις είναι εντελώς άλλο πράγμα. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Άλλο spin bike άλλο excercise bike. Όπως θες.

< 8 Pro
Τελευταία επεξεργασία από Ove20 και 28 Ιαν 2021, 17:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Ove20
harpymonk έγραψε:Με τα ιδια λεφτα παιρνεις ενα τετοιο
Εικόνα
και δεν κοιτας τον τοιχο....
Δεν κοιτάω τον τοίχο. Λολ! Τηλεόραση έχω απέναντι μου και βλέπω σειρές, αθλητικά κτλ.

< 8 Pro
Άβαταρ μέλους
ByDeleted User 2
Ove20 έγραψε:Υπάρχουν και φτηνότερα. Ο αδερφός μου πήρε της ίδιας μάρκας μοντέλο με 400 ευρώ. Αξιοπρεπέστατο. Αυτά που βάζεις είναι εντελώς άλλο πράγμα. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Άλλο spin bike άλλο excercise bike. Όπως θες.

< 8 Pro

Ξέρω τι είναι το spin bike. Αυτά είναι για τους νέους. Εγώ είμαι γέρος άνθρωπος. Δεν είμαι για πολλά-πολλά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
KiloMeater έγραψε:για πειτε μια γνωμη οι γιατροι:
ειναι ασφαλες/επικινδυνο να δοκιμασει κανεις για λιγο το max HR του;
(γιατι με αυτο βγαινουν ολα τα HR zones)

υπαρχει καποια φορμουλα θεωρητικα με την ηλικια κτλ... δοκιμασα λιγο σημερα εχοντας διαβασει λιγο πως μπορεις να το δοκιμασεις (δεν ξεκινας ετσι βουρ και τρεχεις θελει μια προετοιμασια), το εφτασα γυρω στο 180 και δεν αισθανομουνα τιποτα και σιγουρα δεν ημουνα κοντα στα ορια μου αλλα κολωσα λιγο και σταματησα
Υπαρχει θεματακι να κανεις ενα all out σε εκεινο το σημειο για ενα λεπτακι ;

https://www.brianmac.co.uk/hrm2.htm
Τα πάντα έχουν κίνδυνο. Ιδανικά θα ήθελες να κάνεις τεστ κοπώσεως με τον καρδιολόγο από πάνω σου. Αλλά εφόσον είσαι γενικά υγιής και αθλείσαι θα πάρεςι το ρίσκο και θα κάνεις κάποια δοκιμασία που θα σε ζορίσει.
Κανονικά οι ζώνες είναι λίγο διαφορετικές ανά άθλημα (τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι). Και υπάρχουν διάφορες μέθοδοι να επιλέξεις ζώνες. Δε θυμάμαι τι επέλεξα αλλά είχα αποφύγει την μέγιστη μόνο, είναι πολύ εύκολος τρόπος για να είναι επαρκής. :innocent: Θέλεις και RHR (resting heart rate) και καλό είναι να βρεις και το lactate threshold σου (εκεί είναι και όριο ζώνης 4-5). Για αυτό θέλεις ζώνη στήθους (ηλεκτρική και όχι οπτική μέτρηση, μετράει HRV), η Garmin που ξέρω έχει καθοδηγούμενη άσκηση στο ρολόι της.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#689372 Εχω ζώνη στήθους της garmin και παρακολουθώ το HRV αρκετά
Εχω αγοράσει και το HRV4training στο Iphone το σύνδεσα με τη ζώνη αλλά ακόμα δεν εχει βγάλει όλα τα metrics αν και με χει κάνει baseline, θέλει πολλές μετρήσεις πχ στο lactose threshold θέλει στοιχεία απο 15 τρεξίματα minimum, κάτι αλλά metrics θέλουν μέχρι και 40 μετρήσεις !
Γενικά μου βγάζει καλή εικόνα και έλεγα οτι με παίρνει να κάνω το stress test αλλά όπως έγραψα φοβήθηκα και το κοψα
Βέβαια το πλήρωσα μετά γιατι για 1-2 μέρες δε μ άφηνε να τρέξω, mandatory recovery test