Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#223880 Το περίεργο είναι ότι το ποπολάρειο θεώρημα εφαρμόζεται κυρίως από τους hiring managers όταν προσπαθούν να ταιριάξουν το προφίλ του υποψηφίου στη θέση αλλά και στην ένταξή του στην ομάδα. Το Recruiting απλώς αναπαράγει σαν φερέφωνο των κομμουνιστών τι του λένε οι προϊστάμενοι.

Και εξηγώ: αν τους έρθει προφίλ πιο junior από τη θέση ΤΩΡΑ, λένε ότι δεν είναι αρκετά καλό και ότι δεν έχουμε χρόνο ούτε διάθεση να τον/την φέρουμε στο ίδιο επίπεδο. Αν τους έρθει δυνατό προφίλ, ανησυχούν για τον μισθό που θα πρέπει να δώσουν, κυρίως στο πώς θα δικαιολογηθεί απέναντι στην ομάδα.* Αν τους έρθει πολύ δυνατό προφίλ, φοβούνται για τη δική τους θέση. Αν ταιριάζει σε όλα, σκεφτόμαστε μήπως μας απορρίψει για άλλη εταιρία με καλύτερη θέση. Όταν όλα πάνε καλά, φοβάμαι τον θάνατο.

Το οποίο με οδηγεί σε ένα ερώτημα: Ποια είναι η άποψή σας για τις peer interviews (συνέντευξη με τα άτομα που θα είναι οι άμεσοι συνάδελφοι και όχι προϊστάμενος κλπ.) σε μια διαδικασία πρόσληψης;

Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ, άλλοι είναι κατάφωρα εναντίον.

*οι μισθοί όσο κρυφοί και αν είναι, θα μαθευτούν, μην αυταπατάσθε.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
funkyreverend έγραψε:Το οποίο με οδηγεί σε ένα ερώτημα: Ποια είναι η άποψή σας για τις peer interviews (συνέντευξη με τα άτομα που θα είναι οι άμεσοι συνάδελφοι και όχι προϊστάμενος κλπ.) σε μια διαδικασία πρόσληψης;

Κάνετε και τέτοια προχωρημένα πράγματα εκεί στα ξένα? :hmmm: Εδώ δεν έχω δει πουθενά να γίνεται κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#223887 Έτσι ήταν η δεύτερη συνέντευξή μου. Το βρίσκω πολύ καλή ιδέα καθώς έτσι βλέπουν αμφότεροι αν ταιριάζουν τα χνώτα. Δίνεται σημαντικό βάρος σε αυτό, σε σημείο που τα hard skills να έρχονται δεύτερα καθώς είναι κάτι που βελτιώνεται με εκπαίδευση, η κοινωνική διάσταση δυσκολότερα...
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#223888 Έχουμε άφθονο χρόνο και για αυτό τα κάνουμε. Η δική μου διαδικασία πρόσληψης περιελάμβανε 1 τηλ. με τον μετέπειτα προϊστάμενο, 1 τηλ. με μια έμπειρη συνάδελφο, 1 face to face με τον ίδιο προϊστάμενο, με μια ακόμα έμπειρη συνάδελφο και με τον διευθυντή του HR στο οποίο δεν υπαγόμαστε (recruiting διαφορετικό τμήμα) και στο τέλος μια skype με τον διευθυντή του International Recruitment.

Ένα μήνα μετά βρισκόμουν να παίρνω συνέντευξη στον τύπο που ΔΕΝ πήραν για να πάρουν εμένα. Ήταν περίεργοοοο...:lol:

Έχει το καλό ότι κάνεις τον υπάλληλο να αισθάνεται σημαντικός, ότι η άποψή του μετράει, ότι δεν έρχεται προ εκπλήξεως, στο κάτω κάτω αυτός θα περνάει 40 ώρες την εβδομάδα μαζί με τον νέο. Το κακό εμφανίζεται αν δώσεις 100% βάση στην κρίση του στο αν μπορεί να κάνει τη δουλειά. Σε όλες τις περιπτώσεις peer interview, αυτό που ακούω είναι "θα προτιμούσαμε κάποιον πιο junior" και είναι ευνόητο γιατί. Ωστόσο, εγώ και μια άλλη μπορέσαμε κάποια στιγμή να διακρίνουμε πρόβλημα συμπεριφοράς σε έναν συνάδελφο, το οποίο στους προϊσταμένους το έκρυβε με επιτυχία. Δυστυχώς, η γνώμη μας δεν μέτρησε εκείνη τη στιγμή και το πληρώνουμε όοολοι μαζί εδώ και 1 χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#223890 Σιγά μην σε πήραν μόνο με 5 συνεντεύξεις :lol:

Εμένα η διαδικασία πρόσληψης ανέφερε πρώτη συνέντευξη, assesment, δεύτερη συνέντευξη, τελικά καταλήξαμε προς το τέλος της πρώτης να μιλάμε για αυτοκίνητα και είχα αποκτήσει αρκετή άνεση ώστε να ρωτήσω πότε ξεκινάω! 2 μέρες μετά έστειλαν προσφορά :metalo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
funkyreverend έγραψε:Το περίεργο είναι ότι το ποπολάρειο θεώρημα εφαρμόζεται κυρίως από τους hiring managers όταν προσπαθούν να ταιριάξουν το προφίλ του υποψηφίου στη θέση αλλά και στην ένταξή του στην ομάδα. Το Recruiting απλώς αναπαράγει σαν φερέφωνο των κομμουνιστών τι του λένε οι προϊστάμενοι.

Και εξηγώ: αν τους έρθει προφίλ πιο junior από τη θέση ΤΩΡΑ, λένε ότι δεν είναι αρκετά καλό και ότι δεν έχουμε χρόνο ούτε διάθεση να τον/την φέρουμε στο ίδιο επίπεδο. Αν τους έρθει δυνατό προφίλ, ανησυχούν για τον μισθό που θα πρέπει να δώσουν, κυρίως στο πώς θα δικαιολογηθεί απέναντι στην ομάδα.* Αν τους έρθει πολύ δυνατό προφίλ, φοβούνται για τη δική τους θέση. Αν ταιριάζει σε όλα, σκεφτόμαστε μήπως μας απορρίψει για άλλη εταιρία με καλύτερη θέση. Όταν όλα πάνε καλά, φοβάμαι τον θάνατο.

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl ε τον παπά... έχει όρεξη... :s_rofl :s_rofl

funkyreverend έγραψε:Το οποίο με οδηγεί σε ένα ερώτημα: Ποια είναι η άποψή σας για τις peer interviews (συνέντευξη με τα άτομα που θα είναι οι άμεσοι συνάδελφοι και όχι προϊστάμενος κλπ.) σε μια διαδικασία πρόσληψης;

Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ, άλλοι είναι κατάφωρα εναντίον.

Κι εγώ μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Και λέω μάλλον γιατί ποτέ δεν μου έτυχε...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#223925 Αυτο το peer interview το ειχα βιωσει οταν εκανα συνεντευξεις για την εταιρεια που πηγα εντελει στο Βερολινο. Σαν εμπειρια δεν μου ηταν κατι διαφορετικο εμενα ουτε καλαταβα το δυστροπο του χαρακτηρα τους που ειδα στην καθημερινοτητα.

Γενικα το χρησιμοποιουσαν πολυ, συνηθως ο tech leader μαζι μ εναν αλλον της ομαδας εκαναν συνεντευξη σε ατομα που ειχε ξεχωρισει ο pm της ομαδας (απο cv μονο). Μερικες φορες ο pm δεν μιλουσε ποτε μαζι του αλλες φορες μιλουσε. Το εκαναν ακομα και σε περιπτωσεις εσωτερικης μετακινησεις η απλα εκαναν ενα μητινκ 2-3 ατομα της ομαδας και εξεταζαν κατα ποσο ο x θα κολλησει με την υπαρχουσα ομαδα.

Στις υπολοιπες συνεντευξεις που εκανα αυτον τον καιρο η διαδικασια ηταν περιπου ιδια. Συντομη συνεντευξη με περιγραφη της θεσης και των δικων μου θελω με ανθρωπο του hr ή άτομο της ομαδας, assessment, intreview με καποιον leader, interview με καποιον ανωτερο (ειτε director, CTO, CEO αναλογως το μεγεθος της εταιρειας)
Άβαταρ μέλους
By babakos
Deleted User 1 έγραψε:Ένα προσεγμένο linkedin είναι μια καλή αρχή. Από κει και πέρα οι εταιρίες που παίζουν περισσότερο στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι:

1) Randstad
2) Adecco
3) Icap
4) Human Factor
5) Stanton Chase
6) Korn Ferry
7) Egon Zenhder
8) KPMG

Οι 2-3 τελευταίες είναι για top management και σπανίως ασχολούνται με χαμηλότερες. Στις υπόλοιπες καλό είναι να υπάρχει πάντα το cv στη database τους updated και γιατί όχι κι ένα τηλέφωνο για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Από προσφατη εμπειρία μιας και εχω μιλήσει σχεδον με ολες, θα πρότεινα εμφατικά τις 5,6,7 από την παραπάνω λιστα . Ειδικά η Egon ειναι πολύ καλά "τοποθετημένη" για senior & executive θεσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό..

Δυνατή ειναι και η Pedersen & Partners

Tην KPMG δεν την εχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση στο recruiting..
Άβαταρ μέλους
By babakos
Deleted User 1 έγραψε:

Κάνετε και τέτοια προχωρημένα πράγματα εκεί στα ξένα? :hmmm: Εδώ δεν έχω δει πουθενά να γίνεται κάτι τέτοιο.

Kαι ομως γινεται και στην Ελλάδα .. Το βιωσα στο 2ο Interview που εδωσα σε μικρομεσαία Ελληνική εταιρεια πριν λιγους μήνες..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#224313 Εγώ τελευταία έστησα ένα σοβαρό Linkedin. Και όντως υπάρχει διαφορά στην άνεση που έχεις να μιλήσεις για την δουλειά σου με κόσμο. Τους δίνεις το link και βλέπουν εύκολα τι έχεις κάνει.
Το συστήνω σε όλους. Αλλά γενικώς θέλει δουλειά για να έρθει σε ένα καλό επίπεδο. Εγώ έχω καλύψει το 90% αυτών που θα ήθελα να κάνω, θέλει κι άλλα, αλλά τουλάχιστον τώρα είναι αξιόλογο. Υπάρχουν πολύ καλύτερα εκεί έξω βέβαια και σίγουρα μετράει κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
babakos έγραψε:Από προσφατη εμπειρία μιας και εχω μιλήσει σχεδον με ολες, θα πρότεινα εμφατικά τις 5,6,7 από την παραπάνω λιστα . Ειδικά η Egon ειναι πολύ καλά "τοποθετημένη" για senior & executive θεσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό..

Δυνατή ειναι και η Pedersen & Partners

Tην KPMG δεν την εχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση στο recruiting..

Η 5 είναι η εξέλιξη της Selecon, δηλαδή της εταιριας συμβούλων του πατέρα μου, την οποία άφησε στα χέρια του τότε συνεταίρου του και αυτός έφερε το όνομα της Stanton από το USA. Mετά από εκεί πήγε ως Head στο recruitment της KPMG εως και το 2008 που βγήκε σύνταξη. Η αλήθεια είναι ότι από 2010-11 το ψιλοπαρατήσανε το recruitment και άρχισαν να ασχολούνται πιο εντατικά με Salary/Comp&Ben surveys.
Άβαταρ μέλους
By periklik
#224769 Εργάζομαι σε μια επιχείριση από τις αρχές Δεκέμβρη '15. Δεν μου έδιναν το δικό μου αντίγραφο της σύμβασης πρόσληψης, ως συνήθως. Τελικά μου έδωσαν μια φωτοτυπία αυτού που τηρούν στο τοπικό αρχείο τους, μετά από δικό μου αίτημα. Θα ήθελα με εναν ευσχημο τρόπο να πάρω και την ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψης. Υπάρχει κάποιος τρόπος να την ζήτησω και να πρέπει να μου την δώσουν? Μέχρι τώρα όλο την ζητάνε από τα κεντρικά και όλο έρχεται...

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#224776 Στον τοπικό ΟΑΕΔ λογικά θα εχουν.....
ΠΡΟΣΕΧΕ ομως γιατι μπορει να παιζει cone και να τους το σφυριξουν οτι το ζητησες......
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
periklik έγραψε:Εργάζομαι σε μια επιχείριση από τις αρχές Δεκέμβρη '15. Δεν μου έδιναν το δικό μου αντίγραφο της σύμβασης πρόσληψης, ως συνήθως. Τελικά μου έδωσαν μια φωτοτυπία αυτού που τηρούν στο τοπικό αρχείο τους, μετά από δικό μου αίτημα. Θα ήθελα με εναν ευσχημο τρόπο να πάρω και την ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψης. Υπάρχει κάποιος τρόπος να την ζήτησω και να πρέπει να μου την δώσουν? Μέχρι τώρα όλο την ζητάνε από τα κεντρικά και όλο έρχεται...

< >

τη ζητάς και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να στη δώσουν

επίσης κάνε λογαριασμό στο ΙΚΑ για να βλέπεις τι στέλνουν κι εκεί

προφανώς βαριούνται
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
fokion έγραψε:Στον τοπικό ΟΑΕΔ λογικά θα εχουν.....
ΠΡΟΣΕΧΕ ομως γιατι μπορει να παιζει cone και να τους το σφυριξουν οτι το ζητησες......

αρμόδια υπηρεσία για αυτά είναι το ΣΕΠΕ και όχι ο οαέδ, αυτοί σίγουρα τα βλέπουν ηλεκτρονικά αναλυτικότατα επειδή το ξέρω σίγουρα

αλλά παίζει να τα βλέπει και ο οαεδ γιατί κόβει επιδόματα αν πιάσεις δουλειά :hmmm:

και κονέ να παίζει γιατί να σφυρίξουν και τι να σφυρίξουν; βέβαια δε νομίζω ότι θα ασχοληθούν καν να του δώσουν κάτι, αυτό στο δίνει ο εργοδότης θα σου πουν ζήτα το από εκεί