Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
popolaros έγραψε:στο εξωτερικό δεν λένε οτι το αυτοκινητο ειναι περιττό;

το λενε , και εχω πολλους γνωστους εδω πλεον που δεν εχουν καν αλλα πανε με τα ΜΜΜ παντου
γενικα ηταν ευκολες οι μετακινησεις μου, κανα 10λεπτο κανω να παω δουλεια με το αμαξι, με τα ΜΜΜ εκανα 20

απλα με χαλαει η ιδεα, οτι θα μπω στα ΜΜΜ .
ενω μπαινω στο αυτοκινητο , βαζω καμια μουσικη... δε συγκρινεται αυτο το πραγμα...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#222636 "An advanced city is not a place where the poor move about in cars, rather it's where even the rich use public transportation"
Τάδε έφη Enrique Peñalosa, δήμαρχος της Bogota. Και έχει δίκιο.

Δε μου αρέσει που στην Ελλάδα [μάλλον] δε θα το ζήσουμε ποτέ αυτό :(
Άβαταρ μέλους
By Serf
Pitt έγραψε:Κιούση, κι εγώ έτσι νόμιζα. Όμως όταν είσαι καπνιστής, δεν αισθάνεσαι την βρώμα του τσιγάρου. Η γυναίκα μου κάνει κανένα τσιγάρο που και που και όταν με πλησιάζει νομίζω ότι μπαίνω σε καφενείο χωριού που εκτός από τους γέρους, καπνίζει και η ξυλόσομπα.

Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον να πάω σε ταβέρνα με καπνιστές, όσο περιποιημένη και να είναι και την επόμενη μέρα να φορέσω τα ίδια ρούχα (μπλουζάκι, πουκάμισο, σακάκι).

Αν έρθει σπίτι καπνιστής, δεν είμαι υποχόνδριος και φυσικά τον αφήνω να κάνει τα τσιγάρα του, αλλά μετά όσο κρύο και να κάνει ανοίγω να αεριστεί το σαλόνι και βάζω μπρός τον ιονιστή με τα φίλτρα. Η βρώμα που παραμένει με ενοχλεί. Αυτό σε μικρότερο βαθμό βέβαια με ενοχλούσε και σαν καπνιστή, γι’ αυτό και δεν κάπνιζα μέσα στο σπίτι, παρά ελάχιστες φορές κοντά στο τζάκι.

Go figure...

Είναι ολίγον προσβλητικό το σχόλιο περί υποχονδρισμου να μην αφήνουμε να καπνίζουν οι καλεσμένοι στο σπίτι. Δεν αντεχω την τσιγαριλα που μένει στον χώρο. Γιατί είναι κακό; Οποίος θέλει στο μπαλκόνι και βγαινω μαζί του για παρέα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#222699 αν και οφ τοπικ , σε ακαπνιστο σπιτι σου φαινεται τρομερα εντονο το ντουμανι που μενει μετα.Στο φοιτητικο μου που ηταν μικρο σπιτι προφανως, ενα ολοκληρο βραδυ δακρυζαν τα ματια μου και δε μ επαιρνε υπνος γιατι ειχε ''καπνιστει'' το απογευμα..χαχα..Απο τοτε ποτε ξανα :protest:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Serf έγραψε:Είναι ολίγον προσβλητικό το σχόλιο περί υποχονδρισμου να μην αφήνουμε να καπνίζουν οι καλεσμένοι στο σπίτι. Δεν αντεχω την τσιγαριλα που μένει στον χώρο. Γιατί είναι κακό; Οποίος θέλει στο μπαλκόνι και βγαινω μαζί του για παρέα.

Δεν χρησιμοποίησα την έκφραση για να προσβάλω κανέναν.

Είπα: Η βρώμα που παραμένει με ενοχλεί.
Είπες: Δεν αντεχω την τσιγαριλα που μένει στον χώρο.

Τα ίδια πράγματα λέμε, σωστά;

Όταν τα παιδιά ήταν μικρά, το τσιγάρο απαγορεύονταν και οι φίλοι που έρχονταν (όσοι έρχονταν, γιατί κάποιοι καπνιστές ξέκοψαν...) το καταλάβαιναν.

Από τότε που μεγάλωσαν ή έφυγαν από το σπίτι, προσπαθώ οι φίλοι ή καλεσμένοι μου να αισθάνονται άνετα. Ξέρουν ότι με ενοχλεί, αλλά αν ο δεν αντέχουν και θέλουν την τζούρα τους, γιατί να τους καταπιέσω; Στο κάτω κάτω δεν γίνεται και κάθε μέρα.

Σε μια γιορτή μαζευόμαστε παρέα, πίνουμε τα κρασάκια μας και πάνω στο κέφι να τους πω "εσύ κι εσύ με τα τσιγάρα, έξω στο μπαλκόνι και αύριο με τον κηδεμόνα σου"; Ε, όχι. Δεν μπορώ να το κάνω... Το θεωρώ υπερβολικό.

Θα ήταν ίσως και προσβλητικό για αυτούς που εγώ ως καπνιστής στο παρελθόν κάπνιζα στα σπίτια τους.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#222740 Σε τετοιες περιπτωσεις η συγκαταβαση και απο τις 2 πλευρες νομιζω ειναι το ζητουμενο.

Πρεπει να εισαι πολυ αναισθητος ή κακομαθημενος (για να μη πω κατι αλλο) αν θελεις να καπνιζεις σε σπιτια μη καπνιστων με την ιδια ζεση που καπνιζεις σπιτι σου. Αντιστοιχα, αμα φωναζεις κοσμο που καπνιζει, τους "μαντρωνεις" σε ενα δωματιο του σπιτιου που μετα θα αερισεις πχ τραπεζαρια/σαλονι και κλεινεις το υπολοιπο για να μετριαστει η ζημια.

Προσωπικα βγαινω εξω ακομα και ψοφο να κανει, εδω εβγαινα στο μπαλκονι στο δικο μου σπιτι οταν ερχοντουσαν παιδακια. Bonus, δεν με ενοχλει το κρυο ιδιαιτερα. Στην περιπτωση που μου επιτρεπουν το καπνισμα, κανω πολυ λιγοτερα τσιγαρα απο οσα τυπικα θα εκανα σε σπιτι καπνιστη. Πχ ενα μετα το φαγητο, αντε κανα δυο αμα τραβηξει η φαση ωρες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#222746 Καπνιστης εγω και η συζυγος δεν καπνιζουμε ποτε μεσα στο σπιτι η το αυτοκινητο πολυ πριν ερθει το παιδι.
Σε σπιτια φιλων βγαινω παντα στο μπαλκονι ακομα και αν καπνιζουν και αυτοι. :lol:
Επισης οταν καπνιζω στον δρομο δεν πεταω ποτε την γοπα κατω. Σβησιμο και πεταγμα στο κοντινοτερο καδο.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#222770 εγω δεν αφηνω κανεναν να καπνιζει πουθενα...εκτος αν εχει ποδι 1.10 και ειναι ξανθια με 10 χρονια μπαλετο οποτε το σκεφτομαι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#222773 Μου αρεσε ο ετησιος χορος στο παλατι Ηofburg το περασμενο ΣΚ.
https://www.google.at/search?q=hofburg+ ... BigB&dpr=1
Δευτερη χρονια που πηγα φετος, πιο προετοιμασμενος, ειχα και τη στολη απο περυσι (αυστηρο dress code, οι γυναικες τουαλετες, οι αντρες σμοκιν ή φρακο only, εκτος και φορεσεις εθνικη ενδυμασια) .
Μεγαλο event για το οποιο γινονται ετημασιες ολη τη χρονια, τα εισιτηρια φευγουν τη μερα που ανοιγει με τη μια, αρχες Δεκεμβρη.

Η βραδυα ξεκινησε με καλα σημαδια αφου τολμησα να παω με το αυτοκινητο , κανω ενα περασμα απεξω στην αυλη πριν να παω σε ενα παρκινγκ και βλεπω ενα Merc να ξεπαρκαρει μπροστα μου ... λεμε τωρα να εχει ουρα τα ταξι να κατεβαζουν τις κυριες... παρκαρα φατσα καρτα στην εισοδο, ουτε που ηξερα οτι επιτρεπεται... μια στο τοσο να συμβει αυτο .

Δοκιμασα ολα τα εθνικ, εφαγα ενα καταπληκτικο σουσι απο κατι Τζαπωνια σεφ που ειχανε στησει ειδικο περιπτερο, εβγαλα στημενες φωτογραφιες καργα (που δεν το ειχα κανει περυσι) να εχουμε να θυμομαστε.
btw οι φωτο ειναι online για να τις αγορασεις,
http://stylearts.shootproof.com/gallery ... um/1134289
ειμαι και εγω εκει μεσα σε διαφορες χαζες ποζες αγαπης οπως μας εβαζε ο σκηνοθετης, ευτυχως χανομαι στην ανωνυμια
Ωραια ντυσιματα, στους αντρες μονοτονο αλλα οι γυναικες αναδυκνειονται συνηθως.
Ωραια φαση με τις νεαρες και το debutant στην 'καλη κοινωνια' , ολες με ασπρα φορεματα , χορεψανε ενα βαλσακι στην αρχη
Κατα τη διαρκεια της βραδιας και ενω περιφερεσαι απο σαλα σε σαλα του παλατιου , πετυχα ενα παπουλη που με εντυπωσιασε με τις χωρευτικες του ικανοτητες. Μια τρελλη φατσουλα με κοτσο κοντο ασπρα μαλια, παπουτσακι χορευτικο με τακουνι και φρακο, χορεψε τα παντα... ειχε ενα αναλαφρο πατημα, γελουμενη φατσα το ευχαριστηθηκε, προφανως και η συντροφος ηταν εκπαιδευμενη .
Εγω εκανα κατι ψιλα με το βαλς, περυσι ειχα λαβει εκπαιδευση , φετος δεν το κυνηγησα αλλα οκ, κατι καναμε.
Ωραια φαση ειναι τα μεσανυχτα οι καντριλιες, ενα πολυ συμμετοχικο event που κατεβαινουν ολοι στη μεγαλη σαλα και χορευουν ολοι με ολες..

Καλα ναμαστε και του χρονου :-)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#222778 Αν έχει πόδι 1.05 και 4 χρόνια μπαλέτο δεν θα την αφήσεις να κάνει πιπα δλδ;
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#222780 Kilomeater καλα να περνας. Μου θυμιζεις παρα πολυ τον εαυτο μου με 1-2 χρονια καθυστερηση, ημουν και εγω αρκετα ενθουσιασμενος οταν πηγα Μοναχο, με τα τοπικα εθιμα, τα φαγητα την αρχοντο(βλαχικη) κοινωνια κλπ. Σιγα σιγα αρχισε ομως να με κουραζει η φαση, ειδικοτερα οι ανθρωποι και η μιζερια και η κακια τους, ειδικα βαβαρια αυστρια κλπ. Γενικα μου βγαζαν μια εντυπωση οτι ειναι τρελα καταπιεσμενα ατομα με πολλα "πρεπει" που ουσιαστικα εγκλωβιζαν καθε μορφη ελευθεριας. Οι συζητησεις περιοριζονταν στον καιρο στο φαι, πως μπορεις να εχεις επιστροφη φορου αν δηλωσεις στην εφορια το βιβλιο που πηρες απο το αμαζον η για το νερο που ανεβηκε 2σεντς στην καντινα της δουλειας(BMW οχι τιποτα μπατηριδες).Μαλιστα αν καποιος τολμουσε να μην ακολουθησει τα "πρεπει" και ελεγε να απολαυσει τη ζωη του βγαζαν κακια και κομπλεξακι. Με ειχαν σκασει κυριολεκτικα. Βεβαια να ειμαι υπερβολικος αλλα ετσι αισθανομουν. Να μην τα πολυλογω, μου αρεσει παρα πολυ που εφυγα απο Γερμανια και ηρθα Αγγλια(μεχρι να με διωξουν με το brexit!).

< Smart ultra 6 >