Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
#855404 Γενικα πάντως εχω καταλήξει ότι τα deco δεν είναι τόσο καλά για μεγάλες ταχύτητες.

Καμια σχεση με τα netgear, αλλα καμία σχέση και στην τιμή

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#869150 Cosmote: Φθινόπωρο με 50% μεγαλύτερες FTTH ταχύτητες στο upload και νέο πακέτο στα 3Gbps

https://www.insomnia.gr/articles/provid ... sta-3gbps/
Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ προτείνει να αυξήσει τις ταχύτητες upload για τις υπηρεσίες FTTH ως εξής:

Για τη σύνδεση 300 Mbps, η ταχύτητα upload θα αυξηθεί από 30 Mbps σε 150 Mbps.
Για τη σύνδεση 500 Mbps, η ταχύτητα upload θα αυξηθεί από 50 Mbps σε 250 Mbps
Για τη σύνδεση 1 Gbps, η ταχύτητα upload θα αυξηθεί από 100 Mbps σε 500 Mbps

:yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869154 Μάλλον ήθελαν να γράψουν πως θα είναι το 50% του download αλλά κάτι πήγε στραβά.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Geo f1 έγραψε:Cosmote: Φθινόπωρο με 50% μεγαλύτερες FTTH ταχύτητες στο upload και νέο πακέτο στα 3Gbps

https://www.insomnia.gr/articles/provid ... sta-3gbps/
Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ προτείνει να αυξήσει τις ταχύτητες upload για τις υπηρεσίες FTTH ως εξής:

Για τη σύνδεση 300 Mbps, η ταχύτητα upload θα αυξηθεί από 30 Mbps σε 150 Mbps.
Για τη σύνδεση 500 Mbps, η ταχύτητα upload θα αυξηθεί από 50 Mbps σε 250 Mbps
Για τη σύνδεση 1 Gbps, η ταχύτητα upload θα αυξηθεί από 100 Mbps σε 500 Mbps

:yahoo:

ας ειναι καλα η δεη που θα δωσει συμμετρικο
Άβαταρ μέλους
By fokion
#869230 δε ξερω ποτε θα δωσει συμετρικο, αλλα στο Γερακα στη γειτωνια μου εχουν τρελαθει να βαζουν οπτικές μεχρι σχεδον τα ρολογια των σπιτιων. ( υποθετω οτι εχει να κανει και με την επικοιμενη αλλαγη με "εξυπνα" ρολογια..
Άβαταρ μέλους
By bill33
fokion έγραψε:δε ξερω ποτε θα δωσει συμετρικο, αλλα στο Γερακα στη γειτωνια μου εχουν τρελαθει να βαζουν οπτικές μεχρι σχεδον τα ρολογια των σπιτιων. ( υποθετω οτι εχει να κανει και με την επικοιμενη αλλαγη με "εξυπνα" ρολογια..

H τηλεμέτρηση θα γίνεται μεσω του δικτύου κινητής .
Άβαταρ μέλους
By skous
#869235 Ακριβώς. Η ΔΕΗ φτιαχνει εναέριο δίκτυο κορμού (ΤΡΑΓΙΚΟ!!!) και κααααααποια στιγμη θα ερθει σε συμφωνια με καποιον παροχο για να του το νοικιαζει.
Η ιδια δεν θα δινει καμία υπηρεσιά.
Οποτε καλό 2026 στην καλύτερη λέω εγώ.
Και εαν δεν αγοράσει κανείς (δεν ξερω εαν ειναι υποχρεωμενοι οι παροχοι να αγοράσουν), θα μείνουν όλοι αυτοι με ADSL

Λυπάμαι όσους θα πάρουν (αναγκαστικά γιατι όπου παιρνάει η ΔΕΗ δεν περνάει άλλος) internet απο την ΔΕΗ (και ναι, είμαι και ενώ σε αυτούς….). Διότι και την πόλη ασχημαινει, και προβλέπω τρελές ταλαιπωρίες για υποστήριξη κλπ

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#869236 Στην Αμερική παίζει πολύ η εναέρια οπτική ίνα. Πέρα από την ασχήμια του θέματος, έχει τα θετικά της η υλοποίηση

Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα χαλάει (γιατί να χαλάει, πέφτουν πολλοί πάνω σε κολώνες ΔΕΗ? Ίσως πτώση δέντρου) αλλά σε περίπτωση κοψίματος η επισκευή θα είναι γρήγορη.

Η απορία μου εμένα είναι το hardware ποιος το παρέχει για να δουλέψει η οπτική της ΔΕΗ?
Άβαταρ μέλους
By fokion
bill33 έγραψε:
fokion έγραψε:δε ξερω ποτε θα δωσει συμετρικο, αλλα στο Γερακα στη γειτωνια μου εχουν τρελαθει να βαζουν οπτικές μεχρι σχεδον τα ρολογια των σπιτιων. ( υποθετω οτι εχει να κανει και με την επικοιμενη αλλαγη με "εξυπνα" ρολογια..

H τηλεμέτρηση θα γίνεται μεσω του δικτύου κινητής .

Α ! Οκ δε το ηξερα.!!! thank you!
Άβαταρ μέλους
By fokion
skous έγραψε:Ακριβώς. Η ΔΕΗ φτιαχνει εναέριο δίκτυο κορμού (ΤΡΑΓΙΚΟ!!!) και κααααααποια στιγμη θα ερθει σε συμφωνια με καποιον παροχο για να του το νοικιαζει.
Η ιδια δεν θα δινει καμία υπηρεσιά.
Οποτε καλό 2026 στην καλύτερη λέω εγώ.
Και εαν δεν αγοράσει κανείς (δεν ξερω εαν ειναι υποχρεωμενοι οι παροχοι να αγοράσουν), θα μείνουν όλοι αυτοι με ADSL

Λυπάμαι όσους θα πάρουν (αναγκαστικά γιατι όπου παιρνάει η ΔΕΗ δεν περνάει άλλος) internet απο την ΔΕΗ (και ναι, είμαι και ενώ σε αυτούς….). Διότι και την πόλη ασχημαινει, και προβλέπω τρελές ταλαιπωρίες για υποστήριξη κλπ

< >

Αν λεει κατι, οπου ειδα πολύ "δραση" απο ΔΕΗ οπτική ειδα και πολλές νεες καμπινες με σφραγιδα ΟΤΕ....
Παντως, στη γειτωνια μου που εχουμε οπτική ΟΤΕ ( εγω πχ ) ηρθε ΚΑΙ η ΔΕΗ με τις κουλουρες στις Κολωνες...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
skous έγραψε:

< >

Εκει που μενω πρωτα περασε η INALAN μετα η Cosmote και τελευταια η ΔΕΗ

Επισης και σε αλλες περιοχες υπαρχουν μαζι εναερια και υπογεια δικτυα.

Εκτος αν αφορα περιοχες που οι αλλοι παροχοι δεν ενδιαφερονται να πληρωσουν τις υποδομες και θα το κανει η ΔΕΗ αφου εχει παντου γραμμες.
Αλλα εκει ποια αλλη λυση θα υπηρχε;
Άβαταρ μέλους
By glf
#869241 Και Κοζάνη πέφτει σκάψιμο για όδευση οπτικών με φρεάτια μπροστά από κάθε οικοδομή. Σε μας τις καμπίνες τις έχει η Voda.
Άβαταρ μέλους
By skous
#869268 Εγω παντως εχω δει περιοχες χωρις δικτυο και περνάει μονο η ΔΕΗ ίνες. Οποτε πιστευω εκει οι αλλοι δεν θα σκάψουν.
Και εννοώ περιοχές εντος πόλης, που απλά στον χαρτη φαίνονται σαν τρύπα απο πλευράς κάλυψης με ινες.
Οποτε μάλλον εχει γινει κάποια συμφωνία, γιατι δεν γινεται να σκαβουν στον διπλα δρόμο και μετα να αφηνουν μια περιοχη κενή και μετά απο 20 δρομους να ξανασκάβουν.

< >