Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#223703 Nαι, κι εγώ αυτό σκέφτομαι, δεν υπάρχει νόημα να χάνει κανείς μας χρόνο με συνεντεύξεις κλπ αν δεν πρόκειται να τα βρούμε στα μισθολογικά/παροχές, κι εφόσον αυτός ανέφερε το μπάτζετ πρώτος θα έλεγα πως είναι fair game η κουβέντα στο ψητό. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:Ε ναι και που ξερεις μπορει να επανελθει με κατι καλυτερο...

Ακριβώς...

Και όχι απαραίτητα στην ίδια εταιρεία... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By italakias
DAP έγραψε:Αν τους τσιγκλισεις ισως τους φανεις λιγουρης και σε απορριψουν απο τωρα....

Νομιζω οτι αυτη ειναι λαθος πολιτικη να εφαμοζει καποιος.
Σημερα πρεπει ο ιδιος να πηγαινει στα γραφεια να παραδιδει το βιογραφικο,ετσι μπορει να μιλησει και με καναν υπευθυνο.
Μπορει να παρει τηλ σε καποιες μερες να τους υπενθυμησει για το βιογραφικο που εστειλε ,αν το ειδαν ,αν το απερριψαν και γιατι.
Πρεπει κατα καποιο τοπο να τους ''πιεσει '' ,ετσι δειχνει οτι εχει καποια δυναμικη καποιο νευρο απανω του και δεν ειναι το ανθρωπακι που περιμενει.
Να παει απο κει αν γινεται να συζητησει , σε εναν διαλογο εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να κερδισεις αυτο που θες απο το να καθεσαι και να περιμενεις οπως οι εκατονταδες που θα εχουν στελει βιογραφικα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#223756 Αυτο που λες λειτουργει, αν κατορθωσεις και μιλησεις με κανα τυπο που θα ειναι αμεσος προϊσταμενος κλπ. Εκει μπορει να εκτιμηθει και να παρεις ενα ποντο.
Δεν ξερω τι αποτελεσμα θα ειχε στην περιπτωση "απομακρου" HR πισω απο τοιχους.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#223757 Το περιστατικο ειχε γινει το 2009

Καπως ετσι ειχα παει καποτε σ εναν Διευθυνοντα Συμβουλο καποιας εταιρειας, οχι ιδαιτερα μικρης αλλα ουτε και τιποτα φοβερο. Ηταν φιλος φιλου του πατερα μου. Ειχε μιλησε ο φιλος μας, του ειχε πει καποια πραγματα για μενα και αυτος ειχε πει "πες στο παιδι να ερθει να με συναντησει οπωσδηποτε". Κανονιζουμε ραντεβου, χαϊβανι τοτε εγω πιστευα οτι κατι καλο θα προκυψει, παω στην γραφειαρα του, βλεπω εκει οτι φαινονταν ανεπτυγμενη και κρεμομουν απο τα χειλη του.

Πρωτη κουβεντα του "Τον προηγουμενο απολυσαμε 4, τον αλλο μηνα δεν ξερω. Ιντρακομ μαθαινω οτι καθημερινα απολυει κοσμο"
Δευτερη κουβεντα γενικα για τις κορες του. Απο κει και περα δεν θυμαμαι, σταματησα να παρακολουθω.

Ακομα και σημερα ποτε δεν καταλαβα γιατι επεδιωξε αυτην την συναντηση.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#223772 Υποχρεωση σε μενα; klein ουτε που τον ηξερα... Υποχρεωση στον αλλον; Ηταν κολλητοι, περισσοτερο εκτεθηκε με αυτο που εκανε γιατι γυρισε ο αλλος και μου πε "Ε τον |λογοκρισία| τι σε ταλαιπωρησε τοτε..."
Άβαταρ μέλους
By Chris
#223776 Μου το χουν κανει κι εμενα, φιλος της θειας μου κεφαλι σε εταιρεια με brokers, γνωριζοντας οτι ειμαι μηχμηχ με καλεσε στην εταιρεια, με εβαλε στο μεγαλο μιτινγκ ρουμ, κερασε καφε και μου ειπε οτι θα παω χαμενος σαν broker και να κυνηγησω καριερα σαν μηχ σε ναυτιλιακη:dizzy: εεεεεελα, δεν το ειχα σκεφτει
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#223779 Ναι καπως ετσι κατεληξε και ο δικος μου και κατεληξε να μου δινει το τηλεφωνο μιας ανηψιας του που ειχε ξεκινησει διδακτορικο στην Βαρκελωνη για να κανονισουμε να μου πει για εξωτερικο. Ηταν και χοντρη :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By skous
#223782 btw επειδή ενδιαφέρεται συγγενικό πρόσωπο, recruiters/agents κλπ Ελλάδα πού βρίσκουμε/μας βρίσκουν;
Εγώ γνωριζα 2 sites αγγελιών (kariera και skywalker), αλλά μάλλον θα υπάρχουν άλλα αρκετά πλέον και άλλα κανάλια (π.χ. παίζει linkedIn και εάν ναι πώς δείχνεις ότι ψάχνεσαι για να σε προσεγγίσει κάποιος;)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#223784 Ένα προσεγμένο linkedin είναι μια καλή αρχή. Από κει και πέρα οι εταιρίες που παίζουν περισσότερο στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι:

1) Randstad
2) Adecco
3) Icap
4) Human Factor
5) Stanton Chase
6) Korn Ferry
7) Egon Zenhder
8) KPMG

Οι 2-3 τελευταίες είναι για top management και σπανίως ασχολούνται με χαμηλότερες. Στις υπόλοιπες καλό είναι να υπάρχει πάντα το cv στη database τους updated και γιατί όχι κι ένα τηλέφωνο για εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
markvag έγραψε:Να ρωτήσω τους HRάδες του φόρουμ...

Έχω στείλει μία αίτηση σε μία δουλειά που μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και σε αντικείμενο που μ' ενδιαφέρει (τόσο η εταιρεία, όσο και η θέση) σε εταιρεία που φαίνεται επίσης καλή. Είναι Θεσσαλονίκη. Και δεν είναι agent για να προλάβω τον γαμάτο παπά του φόρουμ! :lol: :s_biggrin

Έχω (θεωρώ σε καλό επίπεδο) ένα 90% απ' ότι ζητάει (έχει ένα κατεβατό... :lol: δεν πιστεύω να υπάρχουν πολλοί που να τα έχουν όλα...)

Δεν σε έχουν πάρει γιατί είσαι overqualified, με πάνω από 60% από αυτά που γράφουν τα job description.

Παρατηρώ και εδώ στη δουλειά ότι υπάρχει η γνωστή ποπολάρεια τιμή. Υπενθυμίζω την Ppop που ήταν η εφαρμογή της στη μικροοικονομική θεωρία. Η απόσταση ανάμεσα σε "δεν είναι δυνατό το προφίλ" με το "είναι παραπάνω από τη θέση" είναι πραγματικά μια κόψη, ακόμα και σε εταιρία σαν τη δική μου που (υποτίθεται ότι) προσλαμβάνει άτομα που θα αντέξουν την αλματώδη άνοδο άρα κοιτούμε μεγαλύτερο εύρος χαρακτηριστικών.

Anyway, το προσπερνώ αυτό και λέω στον Μάρκο να βρει τον recruiter σε κάνα linkedin και να κάνει connect με ένα μηνυματάκι "ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη θέση, έχουμε κάποιο νέο;". Στη χειρότερη σου μένει το connection, άρα αν ψάξει από linkedin κάποια στιγμή θα είσαι στα πάνω-πάνω αποτελέσματα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, αν η θέση έχει κλείσει ήδη - too bad. Αν δεν έχει κλείσει, ίσως ανέβεις στο σωρό. Μην βρίσεις τον recruiter και μην υπονοήσεις ότι τον παίζει που δεν σε παίρνει τηλέφωνο. Τον παίζει όντως, αλλά μην του το λες κατάμουτρα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
funkyreverend έγραψε:
Δεν σε έχουν πάρει γιατί είσαι overqualified, με πάνω από 60% από αυτά που γράφουν τα job description.

Λες;;;; :hmmm: Δεν ξέρεις τι να κάνεις ρε γμτ με αυτούς τους τρελούς στο HR... :shifty: :shifty: :svivhaha:

funkyreverend έγραψε:Παρατηρώ και εδώ στη δουλειά ότι υπάρχει η γνωστή ποπολάρεια τιμή. Υπενθυμίζω την Ppop που ήταν η εφαρμογή της στη μικροοικονομική θεωρία.

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl Tι έγραψε ο παπάς... :s_rofl :s_rofl

Τι κάνεις όταν δεν γράφεις στο φόρουμ;;;; :lol: :metalo:

funkyreverend έγραψε: Η απόσταση ανάμεσα σε "δεν είναι δυνατό το προφίλ" με το "είναι παραπάνω από τη θέση" είναι πραγματικά μια κόψη, ακόμα και σε εταιρία σαν τη δική μου που (υποτίθεται ότι) προσλαμβάνει άτομα που θα αντέξουν την αλματώδη άνοδο άρα κοιτούμε μεγαλύτερο εύρος χαρακτηριστικών.

Καλά λέω εγώ ότι είναι τρελοί οι HRάδες... :lol:

funkyreverend έγραψε:Anyway, το προσπερνώ αυτό και λέω στον Μάρκο να βρει τον recruiter σε κάνα linkedin και να κάνει connect με ένα μηνυματάκι "ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη θέση, έχουμε κάποιο νέο;". Στη χειρότερη σου μένει το connection, άρα αν ψάξει από linkedin κάποια στιγμή θα είσαι στα πάνω-πάνω αποτελέσματα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, αν η θέση έχει κλείσει ήδη - too bad. Αν δεν έχει κλείσει, ίσως ανέβεις στο σωρό.

Noted, will do! :s_thumbsup Thanks! :s_thumbsup

Δεν πιστεύω να έχει κλείσει η θέση, φαίνεται ακόμα ενεργή η αγγελία.

funkyreverend έγραψε:Μην βρίσεις τον recruiter και μην υπονοήσεις ότι τον παίζει που δεν σε παίρνει τηλέφωνο. Τον παίζει όντως, αλλά μην του το λες κατάμουτρα. :lol:

Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση! Όχι να τον παίζει, αλλά να του το πω κατάμουτρα... :rtfm: :lol: :lol: :lol:

Με ξέρεις εμένα, είμαι τέρας διακριτικότητας! :s_biggrin