Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#222503 Δεν ξερω αν αποτελω ειδικη περιπτωση, αλλα τσιγαρο θα κανω ΜΟΝΟ οταν βγω εξω με παρεα. Μπορει να φτασω και το πακετο μεσα σε ενα βραδυ, αλλα στην καθημερινοτητα μου ουτε που θα το ακουμπησω. Με ενοχλει τρομερα η τσιγαριλα μεσα στο σπιτι και επιπλεον δεν μου λειπει καθολου. Να καταλαβετε ουτε καν ξερω που εχω πακετο, ποσο καιρο πριν το αγορασα και ποσο θα πληρωσω αν ξαναπαρω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#222505 Κιούση, κι εγώ έτσι νόμιζα. Όμως όταν είσαι καπνιστής, δεν αισθάνεσαι την βρώμα του τσιγάρου. Η γυναίκα μου κάνει κανένα τσιγάρο που και που και όταν με πλησιάζει νομίζω ότι μπαίνω σε καφενείο χωριού που εκτός από τους γέρους, καπνίζει και η ξυλόσομπα.

Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον να πάω σε ταβέρνα με καπνιστές, όσο περιποιημένη και να είναι και την επόμενη μέρα να φορέσω τα ίδια ρούχα (μπλουζάκι, πουκάμισο, σακάκι).

Αν έρθει σπίτι καπνιστής, δεν είμαι υποχόνδριος και φυσικά τον αφήνω να κάνει τα τσιγάρα του, αλλά μετά όσο κρύο και να κάνει ανοίγω να αεριστεί το σαλόνι και βάζω μπρός τον ιονιστή με τα φίλτρα. Η βρώμα που παραμένει με ενοχλεί. Αυτό σε μικρότερο βαθμό βέβαια με ενοχλούσε και σαν καπνιστή, γι’ αυτό και δεν κάπνιζα μέσα στο σπίτι, παρά ελάχιστες φορές κοντά στο τζάκι.

Go figure...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#222506 @g8777

social smoker. Ειδικη κατηγορια στην ιατρικη. Κατι τετοιο κανω και γω. 3-4 τσιγαρα οταν βγω εξω και αυτα οταν βγω με συγκεκριμενους φιλους.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Δεν ξερω αν αποτελω ειδικη περιπτωση, αλλα τσιγαρο θα κανω ΜΟΝΟ οταν βγω εξω με παρεα. Μπορει να φτασω και το πακετο μεσα σε ενα βραδυ, αλλα στην καθημερινοτητα μου ουτε που θα το ακουμπησω. Με ενοχλει τρομερα η τσιγαριλα μεσα στο σπιτι και επιπλεον δεν μου λειπει καθολου. Να καταλαβετε ουτε καν ξερω που εχω πακετο, ποσο καιρο πριν το αγορασα και ποσο θα πληρωσω αν ξαναπαρω.

Συνδυαζοντας την πρωτη με την τελευταια προταση που γραφεις, εχεις να βγεις καιρο με παρεα :lol: :lol: :s_tongue :s_tongue :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Pitt έγραψε:Κιούση, κι εγώ έτσι νόμιζα. Όμως όταν είσαι καπνιστής, δεν αισθάνεσαι την βρώμα του τσιγάρου. Η γυναίκα μου κάνει κανένα τσιγάρο που και που και όταν με πλησιάζει νομίζω ότι μπαίνω σε καφενείο χωριού που εκτός από τους γέρους, καπνίζει και η ξυλόσομπα.

Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον να πάω σε ταβέρνα με καπνιστές, όσο περιποιημένη και να είναι και την επόμενη μέρα να φορέσω τα ίδια ρούχα (μπλουζάκι, πουκάμισο, σακάκι).

Αν έρθει σπίτι καπνιστής, δεν είμαι υποχόνδριος και φυσικά τον αφήνω να κάνει τα τσιγάρα του, αλλά μετά όσο κρύο και να κάνει ανοίγω να αεριστεί το σαλόνι και βάζω μπρός τον ιονιστή με τα φίλτρα. Η βρώμα που παραμένει με ενοχλεί. Αυτό σε μικρότερο βαθμό βέβαια με ενοχλούσε και σαν καπνιστή, γι’ αυτό και δεν κάπνιζα μέσα στο σπίτι, παρά ελάχιστες φορές κοντά στο τζάκι.

Go figure...

μα κι εμένα με ενοχλεί η καπνίλα

έχω κάνει τεράστιους τσακωμούς στις δουλειές για να έχω ανοικτά παράθυρα γιατί δε μπορώ το ντουμάνι (έχει σταματήσει να με ενοχλεί και το κρύο, αλλά οι γυναίκες βλέπεις κρυώνουν :rant: ) και για κανένα λόγο δε κοιμάμαι σε μέρος με κάπνα, δε καπνίζω ποτέ στο δωμάτιο μου (έλεγα πριν ότι μπορεί να παίζω ώρες χωρίς τσιγάρο)

επίσης και στα αυτοκίνητα η μπόχα είναι περιορισμένη, επειδή πάω συνέχεια με ανοικτά παράθυρα

το audi μάλιστα που έχει δέρματα και πάντς σηκωμένη οροφή δεν έχει ποτίσει ίχνος τσιγαρίλας

επίσης μπορεί να καπνίζω αλλά δεν αντέχω γενικά το μολυσμένο αέρα, κάθε φορά που κινούμαι σε κεντρικά σημεία της αθήνας υποφέρω επειδή καταλαβαίνω το πόσο βρώμικος είναι ο αέρας, συγκριτικά το τσιγάρο μου φαίνεται χάδι
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#222520 40 μέρες πριν, η 70χρονη μάνα μου έκλεγε στο κρεβάτι της εντατικής που κάπνιζε μια ζωή. Οι γιατροί της είπαν ότι ήταν ο κύριος λόγος για τη βλάβη...

Τώρα που έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο, συνεχίζει κανονικά το κάπνισμα :help:
Άβαταρ μέλους
By dimik
kyr80 έγραψε:40 μέρες πριν, η 70χρονη μάνα μου έκλεγε στο κρεβάτι της εντατικής που κάπνιζε μια ζωή. Οι γιατροί της είπαν ότι ήταν ο κύριος λόγος για τη βλάβη...

Παππούς με ΧΑΠ να βγάζει την μάσκα από το οξυγόνο και να ανάβει ένα Magnum :help:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Νίκος Παππάς έγραψε:
g8777 έγραψε:Δεν ξερω αν αποτελω ειδικη περιπτωση, αλλα τσιγαρο θα κανω ΜΟΝΟ οταν βγω εξω με παρεα. Μπορει να φτασω και το πακετο μεσα σε ενα βραδυ, αλλα στην καθημερινοτητα μου ουτε που θα το ακουμπησω. Με ενοχλει τρομερα η τσιγαριλα μεσα στο σπιτι και επιπλεον δεν μου λειπει καθολου. Να καταλαβετε ουτε καν ξερω που εχω πακετο, ποσο καιρο πριν το αγορασα και ποσο θα πληρωσω αν ξαναπαρω.

Συνδυαζοντας την πρωτη με την τελευταια προταση που γραφεις, εχεις να βγεις καιρο με παρεα :lol: :lol: :s_tongue :s_tongue :s_tongue

What is this "παρεα" you speak of?
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

What is this "παρεα" you speak of?
:hmmm:

Είναι που έχω καιρό ν' ανέβω στα πάτρια εδάφη, αλλιώς θα σου έλεγα πόσα θα κάπνιζε και πόσα τσίπουρα θα έπινε! :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#222529 Ποιος ο λογος να μην πινεις τσιπουρο οταν ξυπνας / δεκατιανο / αφοδευση / γυμναστηριο / λουσιμο; :s_dunno :s_dunno :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By italakias
Pitt έγραψε:ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ (για να μην μας πεί κανείς ότι είμαστε off topic :whistlink: ) το ότι τον επόμενο μήνα συμπληρώνω δύο χρόνια αποχής από το κάπνισμα. Για 35 χρόνια (σχεδόν δύο θητείες Σφακιανάκη δηλαδή... ) κάπνιζα αρειμανίως και έφτασα πάνω από 2 πακέτα Camel 100άρια.

Είχα κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να το σταματήσω, όλες χωρίς αποτέλεσμα. Ναι, είχα πάει και σε Ιατρείο διακοπής καπνίσματος.

Πρίν 2 χρόνια ξαναέβγαλα στην επιφάνεια και προσπάθησα να δουλέψω δύο σετ ηλεκτρονικών τσιγάρων που είχα αγοράσει από το ’11 και τα είχα παροπλισμένα γιατί δεν δούλευαν καλά. Τα πέταξα όλα (κράτησα τις μπαταρίες τους) διάβασα πάρα πολύ γι’ αυτά, έγινα μέλος σε φόρουμ ελληνικά και ξένα, μελέτησα όλα τα άρθρα και τις μελέτες του Φαρσαλινού, αγόρασα από έξω ατμοποιητές, μπαταρίες, φορτιστές κλπ. και σώθηκα.

Συνεχίζω το ΗΤ έχοντάς το ως χόμπι και φτιάχνοντας μόνος μου τις αντιστάσεις αλλά και τα υγρά αγοράζοντας γλυκερίνη από το φαρμακείο και νικοτίνη από έξω, την οποία προσθέτω όλο και σε μικρότερη συγκέντρωση.

Το ΗΤ με βοήθησε να κάνω κάτι που ήθελα να κάνω από χρόνια, αλλά δεν μπορούσα. Νομίζω ότι πλέον απαλλάχτηκα. Πριν από 2-3 βδομάδες ήμουν με παρέα και έκανα μια τράκα από φίλο για να δώ τι θα αισθανθώ. Με την πρώτη τζούρα μου ήρθε μια ζαλάδα σαν να κάπνιζα για πρώτη φορά στην ζωή μου. Τράβηξα μια δυό ακόμη και το πέταξα λόγω βρώμας! Μπλιάχ...

Στο πρώτο ετήσιο τσεκάπ (πέρσι) τα αποτελέσματα ήταν ορατά. Το σπιρογράφημα έδειξε εκπληκτική βελτίωση με τιμές >98%, οι καρκινικοί δείκτες έπεσαν κάτω από τα επικίνδυνα όρια που βρίσκονταν, μεγάλη βελτίωση και στο τεστ κοπώσεως.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που ξαναβρήκα την όσφρησή μου και με ενοχλούν μυρωδιές που παλαιότερα αγνοούσα. :shifty:

Ιταλάκια, για εσένα τα έγραψα αυτά. Αν θες βοήθεια για να το κόψεις μέσω ΗΤ είμαι στην διάθεσή σου. :s_bye

Φιλε ειχα παρει και εγω ενα σετ ovale αλλα καιγοντουσαν οι ατμοποιητες και ηθελε 13 ευρω ο ενας.
Γρηγορα το σταματησα και επεστρεψα στο κανονικο τσιγαρο.
Το εχω ακομη το σετακι παντως .
Με το ηλεκτρονικο με βλεπω να τραβαω ολη μερα.
Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#222533 Νάζια μας κάνει ο g :inlove:

Πες τι θες τώρα, θες να πάω στη γέφυρα να φορέσω ενα δερμάτινο στην υποπλοίαρχο και να το φέρει Ηγουμενίτσα? ΠΕΣ
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:Με την πρώτη τζούρα μου ήρθε μια ζαλάδα σαν να κάπνιζα για πρώτη φορά στην ζωή μου. Τράβηξα μια δυό ακόμη και το πέταξα λόγω βρώμας! Μπλιάχ...

Ειλικρινά, ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς καταλαβαίνετε που βάζετε τον καρκίνο στα πνευμόνια σας... :hmmm:

Και γιατί θα πρέπει να ζοριστώ να αποκτήσω μία συνήθεια που μόνο κακό κάνει... :hmmm:

Αντίστοιχη κουβέντα είχαμε χθες βράδυ (over beer) με συνφορουμίτη... όταν είπα ότι δεν πίνω καφέ γιατί α) με πειράζει στο στομάχι και β) σιχαίνομαι τη γεύση και μυρωδιά του μου απάντησε ότι "έπρεπε" να πιεστώ να πίνω μικρότερος για να συνηθίσω. Γιατί να πιεστώ για να πίνω/τρώω κάτι που με πειράζει και που επιπλέον σιχαίνομαι ακόμα και να μυρίζω από μακριά;;;; :hmmm: ΟΚ, ο καφές δεν είναι σαν το τσιγάρο, λογισμένη χρήση μάλλον κάνει καλό, αλλά γιατί;;;; :hmmm:

Νίκος Παππάς έγραψε:

Εικόνα

:shifty: :innocent: :s_biggrin :lol:

kyr80 έγραψε:40 μέρες πριν, η 70χρονη μάνα μου έκλεγε στο κρεβάτι της εντατικής που κάπνιζε μια ζωή. Οι γιατροί της είπαν ότι ήταν ο κύριος λόγος για τη βλάβη...

Και η δικιά μου!!!! :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#222622 Μου αρεσει που εχω παλι αυτοκινητο!!!!!

3 μερες με τα ΜΜΜ... ψαχνω να βρω κατι να κατηγορισω, αλλα δυσκολευομαι
παρολαυτα δε μου αρεσε καθολου