Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
sknipper έγραψε:Αν όταν λες μούδιασμα εννοείς ότι δε νιώθεις το δέρμα σου όταν το ακουμπάς τότε μάλλον έχεις τραυματίσει κάποιο επιφανειακό νευράκι. Αν το αφήσεις σε ηρεμία το πιθανότερο είναι να επανέλθει σε λίγες εβδομάδες.
Αν το νιώθεις περίεργα όχι στο δέρμα αλλά πιο βαθειά τότε πιθανόν έχεις κάνει κάποια μικρή μυική θλάση / αιμάτωμα, επίσης θα περάσει με ηρεμία και χρόνο.

Μαλλον επιφανειακο ειναι ετσι πως το καταλαβαινω.
Θεωρεις οτι πρεπει να σταματησω αυτες τις ασκησεις ή θα δημιουργησω προβλημα?
Άβαταρ μέλους
By bebes
pro έγραψε:Φοβάμαι μην τινάξει κανένα τούβλο. Ίσως κάνω καμιά πατέντα για να μοιράζεται η πίεση σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

< Note >

εγω εβαλα δυο τετράγωνα ξύλα απο τάβλα κρεβατιού (περίπου 12Χ12 εκ).
Αλλιώς βίδωνε βίβωνε, κανεις τρύπα στο σοβά.
Άβαταρ μέλους
By pro
#672981 Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Τελικά πήρα μονόζυγο που μπαίνει χωρίς βίδωμα και τρύπες.

https://www.xtr.gr/el/door-gym-lux-61356.html

Μια χαρά είναι, απλά θέλει αυστηρές επαναλήψεις, αν πας να κλέψεις ή να κάνεις εκρηκτικές θα ξεκουμπώσει και θα σωριαστείς.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#672987 Λες να τσίμπαγα κι εγώ ένα; :hmmm:

Storytime: Περνώντας από τα μονόζυγα στο άλσος το καλοκαίρι με δυο φίλους, ο ένας το έπαιζε ιστορία ότι βγάζει 12 επαναλήψεις ανοιχτή λαβή και τον έστρωσα επιτόπου. Τελικά όντως τις έβγαλε, βέβαια είχε να σηκώσει και 62 κιλά (γελάνε και τα τσιμέντα). Δοκίμασα κι εγώ και έβγαλα 2.5 κανονικές με ζόόόρια. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
pro έγραψε:Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Τελικά πήρα μονόζυγο που μπαίνει χωρίς βίδωμα και τρύπες.

Μια χαρά είναι, απλά θέλει αυστηρές επαναλήψεις, αν πας να κλέψεις ή να κάνεις εκρηκτικές θα ξεκουμπώσει και θα σωριαστείς.

Πώς ακριβώς στηρίζεται, γιατί δεν έχω καταλάβει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
JarnoT έγραψε:
pro έγραψε:Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Τελικά πήρα μονόζυγο που μπαίνει χωρίς βίδωμα και τρύπες.

Πώς ακριβώς στηρίζεται, γιατί δεν έχω καταλάβει.
Στο αρμοκαλυπτο του κουφώματος στην πανω μεριά και κόντρα σε αυτό στις πλαϊνες.

Πλάκα θα έχει

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#673076 Το κούφωμα θα φάει πολύ ζόρι. Αν δεν είναι τίποτα σοβαρή κατασκευή κ ποιοτικά υλικά θα το δεις να παραμορφώνεται, Το δοκιμασα κ το κατέβασα στην αποθήκη...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By pro
#673089 Στηρίζεται με 3 αντιροπες δυνάμεις. Η μία πάει κάθετα στον τοίχο ακριβώς πάνω από το κασωμα από την μέσα πλευρα, και οι δύο άλλες καθετα στις 2 πλευρές του κασώματος από την έξω πλευρά. Το μονόζυγο δεν κρεμιέται από το κασωμα. Αν το βάλεις σωστά θεωρώ απίθανο το κασωμα να έχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#683373 Εδώ και κάποιες μέρες εχω ασχοληθει πολλές ώρες μελετώντας τα running dynamics της garmin αλλά και διαβάζοντας σχετική θεωρία ....
Διαπίστωσα οτι κάνω πολλα λάθη στο τρέξιμο , για χρόνια και συστηματικά .... με στεναχώρησε αυτό λίγο, πέρασαν χρόνια που θα μπορούσα να τα ειχα αξιοποιήσει καλύτερα αφού πήγαινα που πήγαινα για κάποιο τρέξιμο
Zone 2 τρέξιμο να βελτιώσεις την αεροβική λειτουργία , intervals trainings και διαφορά άλλα... δεν έκανα τίποτα... έκανα την κλασσικη βλακεία κάνω οτι καλύτερο μπορώ μέχρι εκεί που με παίρνει και ... ελπίζω οτι θα τα πάω καλύτερα ...

Τέλος πάντων ποτέ δεν ειναι αργά (... Ε σχετικό αυτό... μεγαλώνει και η ηλικία...) ..Λίγο counter intuitive γιατι πρέπει να πηγαίνω πιο σιγά απο οτι συνήθως αλλά βλέποντας και κάνοντας
Άβαταρ μέλους
By sknipper
KiloMeater έγραψε:Εδώ και κάποιες μέρες εχω ασχοληθει πολλές ώρες μελετώντας τα running dynamics της garmin αλλά και διαβάζοντας σχετική θεωρία ....
Διαπίστωσα οτι κάνω πολλα λάθη στο τρέξιμο , για χρόνια και συστηματικά .... με στεναχώρησε αυτό λίγο, πέρασαν χρόνια που θα μπορούσα να τα ειχα αξιοποιήσει καλύτερα αφού πήγαινα που πήγαινα για κάποιο τρέξιμο
Zone 2 τρέξιμο να βελτιώσεις την αεροβική λειτουργία , intervals trainings και διαφορά άλλα... δεν έκανα τίποτα... έκανα την κλασσικη βλακεία κάνω οτι καλύτερο μπορώ μέχρι εκεί που με παίρνει και ... ελπίζω οτι θα τα πάω καλύτερα ...

Τέλος πάντων ποτέ δεν ειναι αργά (... Ε σχετικό αυτό... μεγαλώνει και η ηλικία...) ..Λίγο counter intuitive γιατι πρέπει να πηγαίνω πιο σιγά απο οτι συνήθως αλλά βλέποντας και κάνοντας
Έτσι ένιωσα κι εγώ όταν τα κατάλαβα αυτά. Βρίσκω πολύ δύσκολο να κρατηθώ σε ζώνη 2-3. Είναι πολύ βαρετό και ξεκούραστο. Αλλά ναι είναι το σωστό, να γίνονται εναλλαγές. Το αργό βοηθάει να μαθαίνει το σύστημα να αποδίδει χαμηλώνοντας παλμούς. Και με τη διαλειμματική μέθοδο (intervals-fartlek) μαθαίνει να πηγαίνει γρήγορα και ανάλογα με τη συνταγή βελτιώνεις VO2max και lactate threshold.
Και θα δεις ότι το ρολόι μπορεί να σε καθοδηγήσει πολύ καλά. Βρίσκεις ή φτιάχνεις πρόγραμμα, του το φορτώνεις και το ακολουθεί, σου λέει πόσο να πας για πόση ώρα κλπ. Αλλά θα πρέπει να ασχοληθείς να στήσεις πλάνο. Και έχει σημασία το recovery και ο καλός ύπνος.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#683831 Τέλος αυτού του περίεργου έτους
Πολύς (πααααρα πολύς )χρόνος στο σπίτι , βοήθησε να αυξηθούν οι αθλητικες δραστηριότητες εδώ ένα γύρω. Ίσως από τα ελάχιστα θετικά αυτής της χρονιάς

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#683863 Τα δικά μου κατορθώματα,

150 μέρες active με την Κυριακή πιο συνηθισμένη
42% ποδήλατο, 41% τρέξιμο
162ώρες, 2837χλμ, ανηφόρι 26χλμ