Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
bibendum έγραψε:
QsisVTS έγραψε:
υπάρχει ή δεν υπάρχει κάποιος ηθικός φραγμός, κάποιο όριο ως προς το πόσο πλούσια μπορείς να ζεις εκμεταλλευόμενος βέβαια το πλαίσιο στο οποίο ζεις και κατακρίνεις; και ποιο είναι αυτό το όριο;

Αντιστοιχα ποιο ειναι το κατω οριο του δεξιου;

δε μπορώ να σου απαντήσω γιατί όταν για παράδειγμα συναντώ κάποιο φτωχό δεξιό (νεοδημοκράτη πιο συγκεκριμένα) το μυαλό μου μπερδεύεται επίσης :dizzy: πρέπει να πάσχουν από κάποιου είδους δουλοπρέπειας αυτοί οι άνθρωποι

βέβαια υφίσταται και αυτό που λέμε "λαϊκή δεξιά" (και η νδ αν το καλοσκεφτούμε είναι δεξιά που λαϊκίζει, αλλά δεν παύει να είναι το κόμμα των πλουσίων) αλλά είναι κάτι παράδοξο που δε μπορεί να το επεξεργαστεί ο εγκεφαλός μου
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#259428 Νίκο Παππά δεν υπάρχει κανένα όριο και κανένα θέμα όπως μας έχουν διευκρινίσει σύντροφοι εντός του φόρουμ.

Από τη στιγμή που έχουμε καπιταλισμό είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν καπιταλιστικές πρακτικές και κατευθύνσεις.
Οπότε το να έχει κάποιος εργοστάσιο/επιχείρηση και να βγάζει παντεσπάνι από την υπεραξία των υπαλλήλων του είναι απόλυτα συμβατό με το να ψηφίζει σφυροδρέπανο και να κράζει τη μπουρζουαζία και τη μπουρνουζιαζία.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#259444 Πολύ φιλοσοφία, πολύ σύγχυση αλλά και άγνωστες οι πρακτικές στην καθημερινότητα ενός εκάστου εξ υμών και ημών, πολύ θεωρία και τα μυαλά στα κάγκελα αφού οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε κάθε ημέρα μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε σαν δεξιοί και την άλλη σαν αριστεροί και τούμπαλιν πλησιάζοντας πολλές φορές και στα δύο άκρα, αλήθεια στα σπίτια μας έχουμε καθρέφτες ?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
QsisVTS έγραψε:
trident1971 έγραψε:Συζητηση σήμερα:

Συναδελφος: Μα καλά, στη .......... [insert τυχαιο ΝΠΔΔ] δεν κοιτανε τα mail τους?
Εγω: Εννοείται πως όχι.
Συναδελφος: Γιατι?
Εγω: Γιατι ειναι ΔΥ
Συναδελφος: Και τι παει να πει αυτο?
Εγω: ΣΜΠΟΤΣΑΤΣ, αυτο παει να πει
Συναδελφος: Ε, δεν ειναι ολοι οπως τα λες
Εγω: :slap:

Εφοσον υπαρχει κοσμος (μικροτερος σε ηλικια απο εμενα) που δεν νοει να πιστεψει οτι όντως μπορουν να μην ανοιγουν τα mail τους και να μην τρεχει τσάϊ, αναμενετε Τσίπρα πρωθυπουργο μεχρι να βγαλει το Λύκειο ο Ερνέστος.

λοιπόν θυμήθηκα αυτό.. άκου τώρα πώς το κάνει ο προ

Εσυ περιγραφεις ΧΕΙΡΙΣΜΟ (και πολυ σωστα), εγω περιγραφω αλλο:
Ο συναδελφος, καλη του ωρα, ΔΕΝ ειχε ακουμπησει ποτε Δημοσιο στο ιδιο βαθος που το εχω κανει εγω λογω δουλειας, ή στην εκταση και συχνοτητα που το εχουν κανει άλλοι οπως εσυ. Εχει δουλεψει ιδιωτικο τομεα μονο και του λειπουν τα σχετικα επεισόδια του "ο μαγικος κοσμος του ΔΥ". Ενταξει, εχει τυχει να περιμενει στην ουρα για κανα πιστοποιητικο πχ ΙΚΑ οπως ολοι μας, ειδε τους υπαλληλους να "εχουν πολλη δουλεια" και τους "λυπηθηκε"... και σιγουρα παιζει μεσα και καποια (εστω μικρη) δοση του "αμα παραδεχτω πως 2 γραφεια παραπερα το εξυναν, θα βγω μαλακας". Επειδη λοιπον αυτος ανοιγει τα mail κατευθειαν, θεωρησε οτι ο τυχαιος ΔΥ θα πραττει το ιδιο. Αντε να πειστει.

Σήμερα η κουβεντα συνεχιστηκε και ακουστηκαν οι πασιγνωστοι δράκοι "γιατι να μην ανεβουν οι μισθοι του ιδιωτικου αντι να κατεβουν του Δημοσιου" και "δεν πινω coca cola γιατι εκλεισε το εργοστασιο και πηγε εξω" με ιδιαιτερη μαλιστα λυσσα και χωρις διαθεση να αφησει το κουμπι "transmit". One way, all the way, θα ακουτε εμενα. Σε ανφορα του επιδοματος σαντουϊτς ΓΕΝΟΠ, ακουστηκε η λεξη "μαγκες". Εκει, εκλεισα το κεφαλαιο "κουβέντα".
Άβαταρ μέλους
By Serf
trident1971 έγραψε:Συζητηση σήμερα:

Συναδελφος: Μα καλά, στη .......... [insert τυχαιο ΝΠΔΔ] δεν κοιτανε τα mail τους?
Εγω: Εννοείται πως όχι.
Συναδελφος: Γιατι?
Εγω: Γιατι ειναι ΔΥ
Συναδελφος: Και τι παει να πει αυτο?
Εγω: ΣΜΠΟΤΣΑΤΣ, αυτο παει να πει
Συναδελφος: Ε, δεν ειναι ολοι οπως τα λες
Εγω: :slap:

Εφοσον υπαρχει κοσμος (μικροτερος σε ηλικια απο εμενα) που δεν νοει να πιστεψει οτι όντως μπορουν να μην ανοιγουν τα mail τους και να μην τρεχει τσάϊ, αναμενετε Τσίπρα πρωθυπουργο μεχρι να βγαλει το Λύκειο ο Ερνέστος.

Εντελώς λανθασμένη γενίκευση του επιπέδου "όλοι οι Ε.Ε. φοροδιαφεύγουν", "κανένας μισθωτός δεν φοροδιαφεύγει", κτλ. Έχω δεκάδες απαντήσεις σε email στο αρχείο μου από Δ.Υ.! Ισχύει ότι κατά μέσο όρο καθυστερούν περισσότερο να απαντήσουν και απαντούν σε μικρότερο ποσοστό από Ι.Υ. ή/και Ε.Ε.. Αλλά άλλο αυτό και άλλο το απόλυτο που δήλωσες.

Όπως υπάρχουν Ε.Ε. που ΔΕΝ φοροδιαφεύγουν και μισθωτοί που φοροδιαφεύγουν (από τη μισθωτή τους εργασία, όχι κάποια άσχετη δραστηριότητα).
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#259518 οι μισθωτοί που φοροδιαφεύγουν να σημειώσουμε βέβαια ότι σε πάμπολες περιπτώσεις (για να μη γενικεύσω και πω σχεδόν σε όλες) δεν έχουν κι άλλη επιλογή, έτσι;
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:οι μισθωτοί που φοροδιαφεύγουν να σημειώσουμε βέβαια ότι σε πάμπολες περιπτώσεις (για να μη γενικεύσω και πω σχεδόν σε όλες) δεν έχουν κι άλλη επιλογή, έτσι;

Καλά, πολλοί ζητάνε οι ίδιοι τα μαύρα... :rant:

Αλλά, όντως η πλειοψηφία δεν έχει επιλογή...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#259527 ναι υπάρχουν και αρκετοί τέτοιοι δε το αρνούμαι και για κουλούς λόγους ο καθένας (πχ μπορεί να χρωστάει στη τράπεζα ή να είναι σε κάνα νόμο κατσέλη που θέλει να παρουσιάζει εισόδημα αλλά όχι πολύ μεγάλο.. ) αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι "έτσι κι αν σου αρέσει" και αυτό όχι για να πάρουν τις εισφορές χέρι αλλά επειδή ο εργοδότης βγάζει φλύκταινες με τη λέξη ικα

μετά όμως όταν έρχεται να τον σκίσει η εφορία ψάχνει απεγνωσμένα να βρει έξοδα ενώ ΕΧΕΙ έξοδα που δε μπορεί να εμφανίσει :dizzy:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 24 Μάιος 2016, 22:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Serf
QsisVTS έγραψε:οι μισθωτοί που φοροδιαφεύγουν να σημειώσουμε βέβαια ότι σε πάμπολες περιπτώσεις (για να μη γενικεύσω και πω σχεδόν σε όλες) δεν έχουν κι άλλη επιλογή, έτσι;

Δεν αναφέρομαι τόσο σε μαύρη εργασία που συνήθως δεν είναι επιλογή του εργαζομένου... αλλά σε μετρητά αντί εξοδολογίου (άσχετου με πραγματικά έξοδα της εταιρείας) στη θέση -π.χ. - επιπλέον μισθού/ αύξησης. Πρακτικά πρόκειται περί αφορολόγητης παροχής.

Προφανώς αυτό δε συμβαίνει στον απλό εργάτη, τηλεφωνητή. Αλλά σε white collar (καλά το γράφω; ) εργαζομένους.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Serf έγραψε:

Δεν αναφέρομαι τόσο σε μαύρη εργασία που συνήθως δεν είναι επιλογή του εργαζομένου... αλλά σε μετρητά αντί εξοδολογίου (άσχετου με πραγματικά έξοδα της εταιρείας) στη θέση -π.χ. - επιπλέον μισθού/ αύξησης. Πρακτικά πρόκειται περί αφορολόγητης παροχής.

Προφανώς αυτό δε συμβαίνει στον απλό εργάτη, τηλεφωνητή. Αλλά σε white collar (καλά το γράφω; ) εργαζομένους.

white, blue και φούξια πολλοί επιχειρηματίες κάνουν το εξής:

θα σε πάρω εγώ 4ωρο και τα υπόλοιπα χέρι ή θα σε πάρω με το βασικό για να σε δικαιολογώ 8 ωρο και τα υπόλοιπα χέρι (και εκεί δε μπορείς να κάνεις και τίποτα, εναλλακτικά ανεργία)

και φυσικά υπάρχει και η περίπτωση θα σε δηλώσω 4ωρο, θα σε πληρώνω 4ωρο και θα δουλεύεις 10ωρο.. αλλά ας μη τα σκέφτομαι αυτά μες στο βράδυ γιατί δε θα μπορέσω να κοιμηθώ με τους μαλάκες :rant: :rant:

το θέμα είναι να μη βγαίνει πολύ το ικα πάσει θυσία, σκέψου με παίρνουν μία μέρα τηλέφωνο και μου λένε μπορούμε να πάρουμε άτομο δηλωμένο για μία ώρα και ήμουν έτοιμος να το κλείσω στα μούτρα.. μπορεί και να το έκλεισα δε θυμάμαι
Άβαταρ μέλους
By italakias
QsisVTS έγραψε:ναι υπάρχουν και αρκετοί τέτοιοι δε το αρνούμαι και για κουλούς λόγους ο καθένας (πχ μπορεί να χρωστάει στη τράπεζα ή να είναι σε κάνα νόμο κατσέλη που θέλει να παρουσιάζει εισόδημα αλλά όχι πολύ μεγάλο.. ) αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι "έτσι κι αν σου αρέσει" και αυτό όχι για να πάρουν τις εισφορές χέρι αλλά επειδή ο εργοδότης βγάζει φλύκταινες με τη λέξη ικα

μετά όμως όταν έρχεται να τον σκίσει η εφορία ψάχνει απεγνωσμένα να βρει έξοδα ενώ ΕΧΕΙ έξοδα που δε μπορεί να εμφανίσει :dizzy:

Καλα το τελευταιο,ενταξει.
Εννοειται οτι ο καθε εργοδοτης εχει υπολογισει ποσο ΙΚΑ συμφερει να σου κολαει υπολογιζοντας και τα εσοδα -εξοδα στο τελος της χρονιας.
Ετσι στο τελος μπορει να πληρωσει περισσοτερο εφορια αλλα εχει γλυτωσει περισσοτερα λεφτα απο το ΙΚΑ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
italakias έγραψε:Καλα το τελευταιο,ενταξει.
Εννοειται οτι ο καθε εργοδοτης εχει υπολογισει ποσο ΙΚΑ συμφερει να σου κολαει υπολογιζοντας και τα εσοδα -εξοδα στο τελος της χρονιας.
Ετσι στο τελος μπορει να πληρωσει περισσοτερο εφορια αλλα εχει γλυτωσει περισσοτερα λεφτα απο το ΙΚΑ.

θα σου 'λεγα τι έχει υπολογίσει ο κάθε εργοδότης

σε κάποιες περιπτώσεις συμφέρει το ικα πάντως, δε μπορεί να έχεις 10αδες χιλιάδες ευρω λεφτά που φεύγουν από τη τσέπη σου και πάνε σε μαύρα τη στιγμή που έχεις τζίρο που δε γίνεται να κρύψεις, τα θες αυτά τα έξοδα

σε παροχή υπηρεσίας πχ μπορεί και να συμφέρει, αλλά όταν έχεις πωλήσεις και σημαντικά κέρδη αν κάτσεις και το υπολογίσεις καλύτερα το ικα παρά η εφορία και στο κάτω κάτω τα δίνεις αυτά τα λεφτά δεν είναι ότι δε τα δίνεις
στη τελική μειωσέ του αυτό που παίρνει στο χέρι και να πάει να πνιγεί και άμα του αρέσει (εκεί πραγματικά και άμα του αρέσει)

αλλά οι περισσότεροι είναι τόσο κοντόφθαλμοι και λένε ααα θα πληρώσω 1000 ευρω ικα ξερωγώ ενώ μέχρι τώρα πλήρωνα 400; και δε βλέπουν το πέος που περιμένει στη γωνία όταν κάνουν τη δήλωσή τους
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#259555 σε πολλους πωλητες φαινεται μονο ο μισθος,μπονους και προμηθειες μαυρα. Φυσικα δεν εχουν δικαιωμα επιλογης.
Άβαταρ μέλους
By italakias
QsisVTS έγραψε:θα σου 'λεγα τι έχει υπολογίσει ο κάθε εργοδότης

σε κάποιες περιπτώσεις συμφέρει το ικα πάντως, δε μπορεί να έχεις 10αδες χιλιάδες ευρω λεφτά που φεύγουν από τη τσέπη σου και πάνε σε μαύρα τη στιγμή που έχεις τζίρο που δε γίνεται να κρύψεις, τα θες αυτά τα έξοδα

σε παροχή υπηρεσίας πχ μπορεί και να συμφέρει, αλλά όταν έχεις πωλήσεις και σημαντικά κέρδη αν κάτσεις και το υπολογίσεις καλύτερα το ικα παρά η εφορία και στο κάτω κάτω τα δίνεις αυτά τα λεφτά δεν είναι ότι δε τα δίνεις
στη τελική μειωσέ του αυτό που παίρνει στο χέρι και να πάει να πνιγεί και άμα του αρέσει (εκεί πραγματικά και άμα του αρέσει)

αλλά οι περισσότεροι είναι τόσο κοντόφθαλμοι και λένε ααα θα πληρώσω 1000 ευρω ικα ξερωγώ ενώ μέχρι τώρα πλήρωνα 400; και δε βλέπουν το πέος που περιμένει στη γωνία όταν κάνουν τη δήλωσή τους

Δλδ οποιος εργοδοτης πληρωνει κανονικα το ΙΚΑ των υπαλληλων του που ειναι και το νομιμο,τον βγαζουμε κοντοφθαλμο,κουτοπονηρο ,μλκ; :lol: :dizzy:
Made in Greece αμαλαχειναουμε.