Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:IMHO όσο αξιέπαινη κι αν ήταν η πράξη της μη υπογραφής δήλωσης μετάνοιας στην ουσία δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα για την συγκεκριμένη πολιτική μερίδα, ίσα ίσα προκαλούσε την παράλυση της με το να στέλνονται αξιόλογα/αξιόμαχα μέλη της σε εξορίες κλπ. Από πρακτικής απόψεως ίσως ήταν προτιμότερη η τύποις μετάνοια και ο υπόγειος αγώνας.

Οσον αφορα τον αγωνα αυτον καθ' αυτον δεν ειχε. Ειχε ομως στο οτι αυτοι οι ανθρωποι γιναν συμβολα του και παραδειγμα για αλλους που ακολουθησαν, οπως επισης εδειξαν στον υπολοιπο κοσμο τι συνεβαινε στην χωρα.
Και αυτο δεν ηταν λιγο.

Ακομα δεν πηγαν ολοι στις εξοριες και φυλακες. Καποιοι διεφυγαν στο εξωτερικο, καποιο οντως υπεγραψαν δηλωση μετανοιας και συνεχισαν υπογεια τον αγωνα, οπως και καποιοι συμβιβαστηκαν και συνεχισαν την ζωη τους.

Έτσι όπως τα γράφεις δίνεται λίγο η έννοια του "εργοστάσιου" κατασκευής ηρώων για κατανάλωση αλλά καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Απλά προσωπικά είμαι υπέρ των δραστικότερων μορφών αγώνα.

@qsis +100000
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:IMHO όσο αξιέπαινη κι αν ήταν η πράξη της μη υπογραφής δήλωσης μετάνοιας στην ουσία δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα για την συγκεκριμένη πολιτική μερίδα, ίσα ίσα προκαλούσε την παράλυση της με το να στέλνονται αξιόλογα/αξιόμαχα μέλη της σε εξορίες κλπ. Από πρακτικής απόψεως ίσως ήταν προτιμότερη η τύποις μετάνοια και ο υπόγειος αγώνας.

Οσον αφορα τον αγωνα αυτον καθ' αυτον δεν ειχε. Ειχε ομως στο οτι αυτοι οι ανθρωποι γιναν συμβολα του και παραδειγμα για αλλους που ακολουθησαν, οπως επισης εδειξαν στον υπολοιπο κοσμο τι συνεβαινε στην χωρα.
Και αυτο δεν ηταν λιγο.

Ακομα δεν πηγαν ολοι στις εξοριες και φυλακες. Καποιοι διεφυγαν στο εξωτερικο, καποιο οντως υπεγραψαν δηλωση μετανοιας και συνεχισαν υπογεια τον αγωνα, οπως και καποιοι συμβιβαστηκαν και συνεχισαν την ζωη τους.

Έτσι όπως τα γράφεις δίνεται λίγο η έννοια του "εργοστάσιου" κατασκευής ηρώων για κατανάλωση αλλά καταλαβαίνω τι θες να πεις.

Οχι, καμια σχεση. Ο καθε ενας επρατε κατα συνειδηση. Αλλος εβαζε τον αγωνα πιο ψηλα, αλλος την ιδεολογια, αλλος την οικογενεια του.

Σκεψου οτι η εξορια του Μ. Θεοδωρακη, του Γ. Ριτσου και αλλων κοινοποιησε μια κατασταση που ελαχιστα γνωστη θα ειχε γινει.

Αναλογο παραδειγμα, οι διωξεις των πρωτων χριστιανων . Θα μπορουσαν να δηλωσουν διαφορετικα και να συνεχισουν την ζωη τους, επελεξαν να γινουν μαρτυρες και απο την θυσια τους στηθηκε μια θρησκεια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Νίκος Παππάς έγραψε:
Σκεψου οτι η εξορια του Μ. Θεοδωρακη,

φυσικά αυτός ο αγώνας απέφερε και κάποια κέρδη στη μετέπειτα ζωή

πράγμα που δεν ισχύει για άλλους
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
QsisVTS έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Σκεψου οτι η εξορια του Μ. Θεοδωρακη,

φυσικά αυτός ο αγώνας απέφερε και κάποια κέρδη στη μετέπειτα ζωή

πράγμα που δεν ισχύει για άλλους

Αυτο ομως δεν ηταν γνωστο απο πριν. Εχοντας διαβασει την ιστορια της ζωης του δεν ξερω αν θα ειχα την δυναμη να υποστω τα ιδια.

Οι περισσοτεροι εχασαν παντως.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#259390 δεν κατηγορώ κάποιον που δουλεύει και βγάζει λεφτά να φάνε και τα τσισέγγονά του τα οποία γνωρίζουν μόνο τη χλίδα παρόλο που μπορεί να παπαγαλίζουν αριστερίστικα και ναι κανείς δε του εξασφάλιζε τότε ότι τελικά θα γίνει πλούσιος από όλο αυτό, όμως έγινε πλούσιος εμπορευματοποιώντας την επανάστασή του και αυτό όπως και να 'χει ακούγεται παράδοξο
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Και αυτο δεν ηταν λιγο.

Οχι, καμια σχεση. Ο καθε ενας επρατε κατα συνειδηση. Αλλος εβαζε τον αγωνα πιο ψηλα, αλλος την ιδεολογια, αλλος την οικογενεια του.

Σκεψου οτι η εξορια του Μ. Θεοδωρακη, του Γ. Ριτσου και αλλων κοινοποιησε μια κατασταση που ελαχιστα γνωστη θα ειχε γινει.

Αναλογο παραδειγμα, οι διωξεις των πρωτων χριστιανων . Θα μπορουσαν να δηλωσουν διαφορετικα και να συνεχισουν την ζωη τους, επελεξαν να γινουν μαρτυρες και απο την θυσια τους στηθηκε μια θρησκεια.

Ο αγώνας και η οικογένεια έχουν μια λογική και χρηστική αξία, το να πεθάνεις έτσι απλά για την ιδεολογία ούτε την ιδεολογία βοηθά ούτε τον εαυτό σου κατά την γνώμη μου.

Η διαφορά με τους χριστιανούς ή τους μουσουλμάνους είναι ότι αυτό υπαγορεύει η θρησκεία η ιδεολογία όμως όχι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
QsisVTS έγραψε:δεν κατηγορώ κάποιον που δουλεύει και βγάζει λεφτά να φάνε και τα τσισέγγονά του τα οποία γνωρίζουν μόνο τη χλίδα παρόλο που μπορεί να παπαγαλίζουν αριστερίστικα και ναι κανείς δε του εξασφάλιζε τότε ότι τελικά θα γίνει πλούσιος από όλο αυτό, όμως έγινε πλούσιος εμπορευματοποιώντας την επανάστασή του και αυτό όπως και να 'χει ακούγεται παράδοξο

Εδω κανεις λαθος. Ηταν αρκετα γνωστος και μαλλον οικονομικα ευκαταστατος πολυ πριν την δικτατορια. Απο wiki:

"Το 1954 πηγαίνει με υποτροφία στο Παρίσι, όπου εγγράφεται στο Conservatoire και σπουδάζει για σύντομο χρονικό διάστημα [5] μουσική ανάλυση με τον Ολιβιέ Μεσιάν καθώς επίσης και διεύθυνση ορχήστρας με τον Eugène Bigot. Η περίοδος 1954-1960 είναι μια εποχή έντονης δραστηριότητας για τον Θεοδωράκη στο χώρο της Ευρωπαϊκής μουσικής. Συνθέτει μουσική για το μπαλέτο της Ludmila Tcherina, το Κόβεντ Γκάρντεν, το Μπαλέτο της Στουτγκάρδης και επίσης για τον κινηματογράφο. Το 1957 του απονέμεται το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ της Μόσχας από τον Σοστακόβιτς για το έργο του Suite No 1 για πιάνο και ορχήστρα. Συγχρόνως συνθέτει πολλά έργα συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου.

Το 1960, ο Μίκης Θεοδωράκης επιστρέφει στην Ελλάδα. Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ηχογραφείται για πρώτη φορά ο Επιτάφιος, που ανοίγει έναν καινούργιο δρόμο για το ελληνικό τραγούδι, όχι μόνο γιατί σηματοδοτεί μία ουσιαστική αλλαγή στη μουσική φόρμα, αλλά γιατί παντρεύει τη σύγχρονη λαϊκή μουσική με τη σύγχρονη ελληνική ποίηση. Η πρώτη εκδοχή του Επιτάφιου του Γιάννη Ρίτσου (γράφτηκε το 1958) ηχογραφήθηκε από τη Νάνα Μούσχουρη σε ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας Μάνου Χατζιδάκι. Την ίδια χρονιά ο Μίκης Θεοδωράκης αρχίζει και, σχεδόν, τελειώνει το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη. "Εν τούτοις δεν βιάστηκα να το παρουσιάσω, όπως λέει και ο ίδιος στο βιβλίο του "Μουσική για τις μάζες", γιατί διαισθανόμουνα ότι το ελληνικό κοινό δεν ήταν ακόμη ώριμο για να το δεχτεί. Η πρώτη εκτέλεσή του έγινε στα τέλη του 1964". Το 1960, επίσης, ο Μίκης Θεοδωράκης γράφει τη μουσική για τα Επιφάνεια, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, και συνθέτει δεκάδες κύκλους τραγουδιών που βρίσκουν βαθύτατη απήχηση μέσα στον ελληνικό λαό[6]. Ιδρύει την Μικρή Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών και δίνει πολλές συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα προσπαθώντας να εξοικειώσει τον κόσμο με τα αριστουργήματα της συμφωνικής μουσικής.

Το 1963 μετά τη δολοφονία του . Λαμπράκη ιδρύεται η «Νεολαία Λαμπράκη», της οποίας εκλέγεται Πρόεδρος. Την ίδια εποχή εκλέγεται βουλευτής της ΕΔΑ.

Το 1964 ο Μίκης Θεοδωράκης αποκτά διεθνή αναγνώριση με τη σύνθεση της μουσικής για την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, Αλέξης Ζορμπάς (Zorba the Greek).

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE ... E%B7%CF%82
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#259398 @ντιμικ
αν το πιστεύεις να πεθάνεις για την όποια ιδεολογία σου φυσικά και το κάνεις και γίνεται επί αιώνες, μπορείς μάλιστα καθώς το κάνεις να πάρεις κι άλλους μαζί σου βλέπε ναζί, βλέπε τζιχαντιστές, βλέπε κόκκινους χμερ ξερωγώ

ο φανατισμός είναι ο,τι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Νίκος Παππάς έγραψε:
Εδω κανεις λαθος.

το δέχομαι ότι μπορώ να κάνω λάθος και είχε από πριν (βέβαια όχι όσα θα έκανε αλλά εντάξει δεν ήταν φτωχός)

όμως για να ξεκαθαρίσω κι εγώ μερικά πράγματα στο κεφάλι μου, έστω ότι είσαι αριστερός έστω και σε ένα καπιταλιστικό και ιμπεριαλιστικό κόσμο

δουλεύεις προφανώς για να ζήσεις την οικογένειά σου, δεκτό

υπάρχει ή δεν υπάρχει κάποιος ηθικός φραγμός, κάποιο όριο ως προς το πόσο πλούσια μπορείς να ζεις εκμεταλλευόμενος βέβαια το πλαίσιο στο οποίο ζεις και κατακρίνεις; και ποιο είναι αυτό το όριο;

γιατί ξέρεις πού έχω καταλήξει τόσα χρόνια; ότι υπάρχουν οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες (όχι μπαμπάδες και μαμάδες ακόμα και δικές τους και μπράβο τους) που αναδύονται ως ηγετικές μορφές της αριστεράς πουλώντας επανάσταση σε άλλους κακομοίρηδες οι οποίοι τους λατρεύουν σαν ιερές αγελάδες και τελικά (κατά την άποψή μου πάντα) πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, όπως και οι πιστοί των διάφορων θρησκειών, για μένα όλοι φανατικοί είναι το ίδιο ακόμα και αν μιλάμε για ομάδες

όχι ότι δεν υπάρχουν και άτομα που τα άφησαν όλα πίσω (και άφησαν πολλά) και θυσιάστηκαν για τα πιστεύω τους, αλλά επειδή αρκετοί εξ'αυτών ήρθε κάποια ώρα η στιγμή που μπόρεσαν να εξαργυρώσουν τον αγώνα τους δε νομίζω ότι είχαν κανένα πρόβλημα να ζήσουν στη πολυτέλεια όταν συνάνθρωποί τους δεν είχαν τα βασικά

φυσικά ειδικά στο καπιταλισμό έχεις ήδη βρει το φταίχτη, τον καπιταλισμό, αυτόν όμως που σου επέτρεψε να πλουτίσεις

και όπως είπα καλά έκανες και πλούτισες ειδικά αν σου βγήκε ο πάτος, αλλά αν το έκανες κατηγορώντας παράλληλα το σύστημα που σε έκανε να πλουτίσεις εεε είναι λίγο κάπως.. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
trident1971 έγραψε:Συζητηση σήμερα:

Συναδελφος: Μα καλά, στη .......... [insert τυχαιο ΝΠΔΔ] δεν κοιτανε τα mail τους?
Εγω: Εννοείται πως όχι.
Συναδελφος: Γιατι?
Εγω: Γιατι ειναι ΔΥ
Συναδελφος: Και τι παει να πει αυτο?
Εγω: ΣΜΠΟΤΣΑΤΣ, αυτο παει να πει
Συναδελφος: Ε, δεν ειναι ολοι οπως τα λες
Εγω: :slap:

Εφοσον υπαρχει κοσμος (μικροτερος σε ηλικια απο εμενα) που δεν νοει να πιστεψει οτι όντως μπορουν να μην ανοιγουν τα mail τους και να μην τρεχει τσάϊ, αναμενετε Τσίπρα πρωθυπουργο μεχρι να βγαλει το Λύκειο ο Ερνέστος.

λοιπόν θυμήθηκα αυτό.. άκου τώρα πώς το κάνει ο προ

πρώτα από όλα mail στο δημόσιο δε στέλνουμε ΕΚΤΟΣ αν μας το ζητήσουν, διαφορετικά φαξ με υπ'όψιν με τεράστια γράμματα και κατόπιν συνεννοήσεως καλύτερα, αυτό όλο και κάποιος θα το δει

παράδειγμα από σήμερα..

σκάω στον οαεδ για ένα πρόγραμμα, βγάζω χαρτούρα παραχαρτούρα και ξανά χαρτούρα όλο χαμόγελο και γλύκα (ήταν και λίγο ζουζούνα αυτή) , ζητάω και συγγνώμη που η χαρτούρα μου τόλμησε και σκέπασε το ποντίκι της (κύριος ο q)

εεεεεεμ κυριέ μου σας λείπει το αποδεικτικό τάδε

μα δε μου το ζητούσε έτσι ο συνάδελφος τις άλλες φορές

ναι αλλά εγώ το θέλω έτσι

εντάξει ο,τι πείτε (χαμόγελο στα αυτιά) και χώνομαι: μήπως υπάρχει MAIL :lipsealed: να σας στείλω για να μην ξανάρχομαι;

έχουμε το κεντρικό.. φαντάζομαι ότι όλο και κάποιος θα το κοιτάξει (μου το δίνει )

φεύγω χαιρετάω πάω καταθέτω χαρτιά, ΞΑΝΑ χαιρετάω φεύγοντας με ξαναχαιρετάει ζουζουνίστικα , πάω γραφείο στέλνω mail κι εγώ γράφω υπόψιν της κας τάδε και ελπίζω για το καλύτερο και μέσα σε 20' παρακαλώ μου απαντάει ότι τα έλαβαν και ευχαριστούν είμαστε οκ, ούτε εγώ δεν απαντάω σε 20'

κατάλαβες πώς γίνεται η μπίζνα με τα mail στο δημόσιο; :rtfm: άμα στείλεις έτσι απλά ένα mail στο δημόσιο ποιος χέστηκε; τουλάχιστον με το φαξ σε κάποιες υπηρεσίες παίρνεις πίσω (αν το σηκώσουν) και αυτό που έστειλες μπορεί να έχει πάρει και κάνα πρωτόκολλο με mail είσαι ανυπαρξίδης
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#259409 Τηλεφωνάκι πήρες;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#259413 edit.. άλλο με ρώτησες :lol:

όχι δε πήρα, έχω ξεχάσει πώς γίνεται αυτό :help:

αλλά αν ήμουν σόλο μπορεί να γινόμουν σαλιγκάρι
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
QsisVTS έγραψε:
υπάρχει ή δεν υπάρχει κάποιος ηθικός φραγμός, κάποιο όριο ως προς το πόσο πλούσια μπορείς να ζεις εκμεταλλευόμενος βέβαια το πλαίσιο στο οποίο ζεις και κατακρίνεις; και ποιο είναι αυτό το όριο;

Μεγαλο θεμα ανοιξες Qsis, πολυ μεγαλο!

Ο ηθικος φραγμος ειναι στον ανθρωπο και στο πως τον αντιλαμβανεται.
Ειναι παντως αλλο πραγμα να εχεις εργοστασιο, μεγαλη επιχειρηση που εκμεταλλευεται την υπεραξια των εργαζομενων και αλλο να εισαι καλιτεχνης που πουλας την τεχνη σου ( εφοσον βρισκεις αγοραστες, γιατι οχι; )
Γιατι παιζει μεγαλο ρολο πως φερεσαι στους εργαζομενους σου.
Απο εκει και περα το ποσο πλουσια ζει ο αριστερος που εχει λεφτα, οσο του επιτρεπει η ηθικη του.
Για εμενα δεν ειναι θεμα το ακριβο αμαξι, το iphone, η καλη ζωη. Ειναι θεμα η προκληση, η εκμεταλλευση, η ανηθικοτητα, το "πατημα επι πτωματων".
Γιατι τοτε δεν εχει διαφορα απο τον "δεξιο" που κανει τα ιδια.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
QsisVTS έγραψε:

Αντιστοιχα ποιο ειναι το κατω οριο του δεξιου;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#259425 το θέμα δεν είναι τι κάνεις μόνο εσύ μεμονωμένα στον επαγγελματικό σου βίο που και πάλι ακόμα και στη φαινομενικά απλή πώληση τέχνης υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτείς τον άλλον, αλλά και το πώς ζεις γιατί για το iphone για παράδειγμα μπορεί κάποιος να σου πει ότι για να χαχανίζεις εσύ όλη μέρα με το κινητό σου αυτοκτονούν εργάτες στη κίνα ή το ακριβό σου αυτοκίνητο πάλι κατασκευάστηκε κατόπιν εκμεταλλεύσεως κάποιων ανθρώπων είτε σε καλύτερες είτε σε χειρότερες συνθήκες

από τη στιγμή που ζεις "καπιταλιστικά" κάποιον θα εκμεταλλευτείς θέλοντας και μη γιατί δε γίνεται αλλιώς

και ο εργοστασιάρχης που πίνει το αίμα των εργαζομένων του μπορεί να γυρίσει να σου πει ότι εγώ παράγω πληρώνω φόρους και δίνω ψωμί

από την άλλη αν με κάποιο τρόπο βγάλεις λεφτά θέλοντας και μη τι να τα κάνεις; να τα μοιράσεις σε αγαθοεργίες; να τα καταναλώσεις μπας και δουλέψουν άλλοι πιο φτωχοί από σένα (καπιταλισμός warning) , να τα δωρίσεις στο κράτος και να πας να ζήσεις σε ένα βουνό; και την οικογένεια σου δε θα τη σκεφτείς; αλλά πόσα τελικά χρειάζεται και αυτή;