Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#882154 https://www.capital.gr/me-apopsi/389963 ... on-mistho/

Συζητιέται στην αγορά: Αρκετοί από όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα εξαπατούνται στον μισθό

Άβαταρ μέλους
By sknipper
bill33 έγραψε:https://www.capital.gr/me-apopsi/3899634/suzitietai-stin-agora-arketoi-apo-osous-epistrefoun-stin-ellada-exapatountai-ston-mistho/
Συζητιέται στην αγορά: Αρκετοί από όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα εξαπατούνται στον μισθό...
Γενικά αν τα πάς συμπαθητικά στο εξωτερικό (δε λέω καν για πολύ καλά) είναι εξαιρετικά απίθανο ότι αν επιστρέψεις στην Ελλάδα θα νιώσεις ευχαριστημένος και δικαιωμένος (συνολικά, εσύ και η γυναίκα και τα παιδιά σου). Και όπως λέει και στο άρθρο δεν είναι μόνο το ύψος του μισθού που κάνει τη διαφορά, αυτό αποτελεί ένα μόνο μέρος του πακέτου ικανοποίησης που έχεις σαν εργαζόμενος στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#882161 O PeterPan είναι διαφορετική περίπτωση διότι εάν δεν απατώμαι είναι πλέον αφεντικό του εαυτού του (διορθώστε με εάν θυμάμαι λάθος)

Στο άρθρο πάντως βλέπω τις σκέψεις μου και τις ανησυχίες μου σε ποσοστό τουλάχιστον 95%
Άβαταρ μέλους
By dimik
BARHonda έγραψε:O PeterPan είναι διαφορετική περίπτωση διότι εάν δεν απατώμαι είναι πλέον αφεντικό του εαυτού του (διορθώστε με εάν θυμάμαι λάθος)

Στο άρθρο πάντως βλέπω τις σκέψεις μου και τις ανησυχίες μου σε ποσοστό τουλάχιστον 95%

Διωξε τις σκέψεις που έχεις...

Ακόμα και στην ίδια εταιρεία μισθοί-κλίμα-συμπεριφορές είναι μέρα με νύχτα στην Ελλάδα vs εξωτερικό.

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#882172 κι εμένα μου φάγανε 10 ένσημα , που τα πληρώθηκα cash. Τι α κανς ; α κατς α σκαϊς ; , τέτοιοι είναι .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#882176 https://www.corfuland.gr/corfu/portal/a ... es-kerkyra

Για να πάρετε μια ιδέα τι παίζει στην αγορά εργασίας της Κέρκυρας . Έχει δουλειές. Και είναι νοικοκυρεμένο νησί με δημοτικές - κρατικές- ιδιωτικές υπηρεσίες/εταιρείες που δουλεύουν ευσυνείδητα .σε γενικές γραμμές ...
Άβαταρ μέλους
By markvag
bill33 έγραψε:https://www.capital.gr/me-apopsi/3899634/suzitietai-stin-agora-arketoi-apo-osous-epistrefoun-stin-ellada-exapatountai-ston-mistho/

Συζητιέται στην αγορά: Αρκετοί από όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα εξαπατούνται στον μισθό

Έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο κατσαπλιαδισμού σε αυτή την μπανανία...

Για να πούμε τώρα πόσο καλή είναι η ελεύθερη αγορά και οι επιχειρήσεις! :eat:

Σε σχετικό - άσχετο θέμα, κουβέντιαζα με φίλο από τη Θεσσαλονίκη τις προάλλες, που δουλεύει μεν κάπου, αλλά ψάχνει εδώ και 3 χρόνια για δουλειά. Είχε τουλάχιστον 6-7 προτάσεις αυτό το διάστημα, αλλά δεν τα βρήκε στα λεφτά... Ε, 3 χρόνια που όλοι γκρινιάζουν για την έλλειψη κόσμου, οι μισθοί που προσφέρονται είναι στα ίδια... Γιατί ρε π@π@ρες ελ εντρεπρενιούρ να φύγω από εκεί που είμαι (που όπως και να είναι, είναι τουλάχιστον γνωστά σκ@τ@) για να έρθω σε εσένα (με άγνωστα σκ@τ@ κατά πάσα πιθανότητα) χωρίς να έχω κάποιο κίνητρο; Απλό δεν είναι; Και τί είναι πιο κερδοφόρο; Να δώσεις έναν καλύτερο μισθό και να κάνεις τη δουλειά σου ή να μην κάνεις τη δουλειά σου γιατί δεν έρχεται κανείς;; :tomato:

Και μην μου πείτε ότι η επιχείρηση ξέρει καλύτερα τι την συμφέρει, γιατί θα γελάω μέχρι αύριο... :lol: :lol: :lol:

ΥΓ: Οι ίδιοι κατσαπλιάδες των παραπάνω παραδειγμάτων είναι αυτοί που παραπονιούνται συνεχώς ότι δεν βρίσκουν κόσμο... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#882213 Στο παράδειγμα που γραφει το capital (και σε κάποια απο τα σχόλια) αναφέρεται και άλλη μια παράμετρος.
Ο ενδιαφερόμενος πήρε τα χρήματα που ήθελε, αλλά το αφεντικό δεν μπόρεσε να κανει καλά τους υπόλοιπους, που (στην καλύτερη περίπτωση) γκρίνιαζαν για τις υψηλές απολαβές του νεοφερμένου. Ασχετα αν τις άξιζε ή πρόσφερε στην εταιρεία και παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#882214 Αντί να το χρησιμοποιήσουν ως μοχλό για να ανέβουν και οι δικοί τους μισθοί, προσπάθησαν να τραβήξουν και τον καινουριο κάτω στο επίπεδο τους. Τέλεια νοοτροπία..
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#882215 Επειδή έχω βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, να πω πως το πρώτο που κάναμε ήταν να ζητήσουμε αυξήσεις και οι υπόλοιποι, και η εταιρεία βρήκε πιο λογικό να διώξει τόσο τον νεότερο, που επ' ουδενί δεν δικαιολόγησε και τα λεφτά του, αλλά στο τέλος φύγαμε και οι υπόλοιποι.
Όποιος παίρνει την απόφαση να φέρει κάποιον και να τον πληρώνει τόσα λεφτά και οι υπόλοιποι να παίρνουν ψίχουλα, θα πρέπει να περιμένει και τις αντιδράσεις. Είναι κακό management απλούστατα.
Δεν γίνεται να μην υπάρχει ισορροπία και στις αμοιβές, το κλίμα θα γίνει κακό μέσα στην εταιρεία.

Επίσης πάντα θα βρεθεί τρόπος να μαθευτούν οι αμοιβές.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#882217 Για αυτό υπάρχουν τα salary bands για να ξέρουν όλοι λίγο πολύ πόσα παίρνεις σε συγκεκριμένη θέση και πόσα θα πάρεις αν πάρεις αύξηση ή προαγωγή.

Έτσι είναι ευκολότερο και για την εταιρεία να διατηρεί οργανόγραμμα και να ελέγχει το κόστος μισθοδοσίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Isambard έγραψε:
Επίσης πάντα θα βρεθεί τρόπος να μαθευτούν οι αμοιβές.

Οι εταιρείες θα πρέπει να θεωρούν δεδομένο ότι οι αμοιβές είναι κοινή γνώση, γιατί... είναι... :lol: :lol:

Chris έγραψε:Αντί να το χρησιμοποιήσουν ως μοχλό για να ανέβουν και οι δικοί τους μισθοί, προσπάθησαν να τραβήξουν και τον καινουριο κάτω στο επίπεδο τους. Τέλεια νοοτροπία..

Κλασσική ελ μιζέρια... να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#882232 Η ισορροπία στις αμοιβές είναι ουτοπικό. Όπως είπε σωστά και ο dimik, υπάρχουν οι βαθμίδες μισθοδοσίας. Σε μία σωστή εταιρεία, υπάρχει μία αξιολόγηση και η ανάλογη ανταμοιβή.

Το ότι σε πηγαδάκια μαθαίνονται οι μισθοί του καθενός είναι σχεδόν σίγουρο, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι ελληνική μοναδικότητα το να μπορείς να διαμαρτυρηθείς για το μισθό συναδέλφου και αντί να σε σουτάρουν, να μειώνουν το μισθό του συναδέλφου τελικά