Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
GTS έγραψε:Eχω δει πολλες φορες ο οδηγος του φορτηγου να σπρωχνει παλετες στους δρομους αργα το βραδυ για να παει εμπορευμα σε διαφορα μαγαζια πχ Ζαρα. Και αυτος για ξυλο;

Αλλο απο το φορτηγο στο μαγαζι που μπορει να μην εχει ευκολη προσβαση κλπ κι αλλο απο το φορτηγο στις κεντρικες αποθηκες. Εκει δεν ειναι μια παλετα αλλα πολλες και το κανουν ολη μερα
Άβαταρ μέλους
By Chris
drdino έγραψε:Ενδιαφέρον, έτσι κρατούσαν αποθήκη στο στρατόπεδο για τον ιματισμό και διάφορα άλλα πράματα. Καπως έτσι θεωρητικά υπήρχε βεντούζα για την τουαλέτα άλλα οταν την ψάχναμε στην αποθήκη γιατί βούλωσε η χέστρα φυσικά ηταν άφαντη. :lol:
Πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να ηταν και η πρώτη εμπειρία αυτών στο πώς γίνεται καταγραφή αποθέματος και δεν προχώρησαν ποτέ από εκεί.

Παρών. Αποθηκαριος ήμουνα. Είχα μια μέρα την έμπνευση να κάνω καταμετρηση τι είχαμε σε στοκ και χρεωμένο vs επίσημη λίστα, είδα κάτι δράκους και εξαφανισα κάθε αποδεικτικό στοιχείο της καταμετρησης μέχρι να απολυθω ήσυχα ήσυχα...
Άβαταρ μέλους
By markvag
drdino έγραψε:Ενδιαφέρον, έτσι κρατούσαν αποθήκη στο στρατόπεδο για τον ιματισμό και διάφορα άλλα πράματα. Καπως έτσι θεωρητικά υπήρχε βεντούζα για την τουαλέτα άλλα οταν την ψάχναμε στην αποθήκη γιατί βούλωσε η χέστρα φυσικά ηταν άφαντη. :lol:
Πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να ηταν και η πρώτη εμπειρία αυτών στο πώς γίνεται καταγραφή αποθέματος και δεν προχώρησαν ποτέ από εκεί.

:lol: :lol: :lol: Η δική μου αντίστοιχη εμπειρία στον στρατό λέει για ένα αρχειάκι σε access (προχωρημένο, ξέρω :lol: :lol: ) με καμιά 150-200 κωδικούς... :lol: :lol: Το οποίο το φυλούσσαν ως κόρη οφθαλμού και ποτέ κανείς δεν τροποποιούσε... :lol: :lol: :lol: Δεν γίνονταν ποτέ καμία κίνηση σε εκείνη την αποθήκη! :s_rofl :s_rofl

Σε ότι αφορά την πρώτη εμπειρία, δεν το νομίζω. Απλά κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να προχωρήσουν από το 1964. Τότε τα έκαναν με μολύβι και χαρτί (ή τουλάχιστον προσπαθούσαν), γιατί αυτά τα μέσα είχαν. Δεν υπήρχε κάτι άλλο. Και (τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εμπειρία), σου λένε "γιατί, τόσα χρόνια που το κάνουμε έτσι, μια χαρά είμαστε, τί πρόβλημα έχουμε;"

Και στο επόμενο στάδιο, όταν τους αρχίζεις τα προβλήματα, είτε τα αρνούνται, είτε τα υποτιμούν.

Έχω διδακτορικό πλέον σε κάτι τέτοια... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:
drdino έγραψε:Ενδιαφέρον, έτσι κρατούσαν αποθήκη στο στρατόπεδο για τον ιματισμό και διάφορα άλλα πράματα. Καπως έτσι θεωρητικά υπήρχε βεντούζα για την τουαλέτα άλλα οταν την ψάχναμε στην αποθήκη γιατί βούλωσε η χέστρα φυσικά ηταν άφαντη.

Παρών. Αποθηκαριος ήμουνα. Είχα μια μέρα την έμπνευση να κάνω καταμετρηση τι είχαμε σε στοκ και χρεωμένο vs επίσημη λίστα, είδα κάτι δράκους και εξαφανισα κάθε αποδεικτικό στοιχείο της καταμετρησης μέχρι να απολυθω ήσυχα ήσυχα...
Για 5 πτυοσκαπανα και μερικές εξαρτυσεις δεν έγινε τίποτα.

10.000 σφαίρες, συν κάθε είδος οπλισμου και η "ανεπίσημη" καταμέτρηση ήταν - 18 σφαίρες και πήγαινε από στόμα σε στόμα εν γνώση όλων.

Όταν χρειάστηκε να μετρηθούν όλες ενωπιων αξκων λόγω αυτοκτονίας βρέθηκαν σφραγισμένα κιβώτια με άδεια χάρτινα κουτάκια τα οποία θα έπρεπε να έχουν 20 σφαίρες το καθένα.

@markvag η ερώτηση είναι πως πέρασε την θητεία του αυτός που έκανε την access.

Στα πιο σοβαρά θεωρημένη αποθήκη βιομηχανίας περασμένη στο ERP και σε έλεγχο εφορίας να ψάχνουμε με τον οικ. διευθυντή σε backup tapes τα οποία ήταν άδεια.
Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο τόσο κοντά στο εγκεφαλικό.
Brain regain σου λέει μετά...

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#878801 Με κάποιους αυστηρούς κανόνες, ό,τι μπαίνει καταγράφεται και ό,τι βγαίνει καταγράφεται και με κάμποσους ανθρώπους υπεύθυνους για το κάθε τμήμα και ενιαίο τρόπο καταγραφής από όλους, μπορείς να κρατάς αποθήκη με χαρτί και μολύβι. Δεν θέλεις καν ρεύμα, δεν σου πέφτει το σύστημα αλλά δύσκολο να έχεις αντίτυπα ή να βγάλεις συγκεντρωτική κατάσταση ή να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πόσο χώρο έχεις ή πόση η αξία της αποθήκης σου, που είναι ο κάθε κωδικός και άλλα.

mousatos έγραψε:σεζόν στη Λαπωνία
https://www.gazzetta.gr/plus/2400262/is ... nt-section
"Είναι 11 το πρωί και αρχίζει να σκοτεινιάζει. Ήθελα να βγω μια βόλτα, αλλά πρέπει να βιαστώ γιατί έχει ήδη σκοτεινιάσει. Δεν μπορώ να κάνω χειρονομίες. Το πρόσωπό μου έχει μουδιάσει από το κρύο.
Νιώθω σαν να έχω πάει στον οδοντίατρο ή κάτι τέτοιο....
Αισθάνεσαι σαν να έχεις σπαταλήσει όλη τη μέρα και είναι μόλις 11 το πρωί. Δεν υπάρχει αυτό που ζω εδώ πέρα».
Επειδή βρέθηκα στη Λαπωνία πριν 12 μήνες και στο συγκεκριμένο μέρος είχαν σχεδόν κάνει κατάληψη εργαζόμενοι κυρίως Έλληνες αλλά και Ισπανοί και Ιταλοί δεν άκουσα κανένα τέτοιο παράπονο. Όταν έβγαινες έξω φορούσες ολόσωμο φορμάκι με κουκούλα και μποτάρες και γαντάρες που σου έδιναν για τη διαμονή σου και δεν χαμπάριαζες τίποτα. Κυλιόμασταν στο χιόνι με μείον κάμποσο για ώρες. Ναι σκοτείνιαζε νωρίς, ε, και; Οι αρκούδες είναι σε χειμερία νάρκη. Το χιόνι προσφέρει αυτή τη φανταστική φωτεινότητα από κάτω (αντί για τον ουρανό από πάνω). Δεν μας ενόχλησε καθόλου και αντίθετα το βρήκαμε μαγικό.
Η συγκεκριμένη προφανώς είτε θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και σκορ ακολούθων στα media είτε απλώς είναι άχρηστη και ακατάλληλη. Δεν φταίει το μέρος, αυτή φταίει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Επειδή βρέθηκα στη Λαπωνία πριν 12 μήνες και στο συγκεκριμένο μέρος είχαν σχεδόν κάνει κατάληψη εργαζόμενοι κυρίως Έλληνες αλλά και Ισπανοί και Ιταλοί δεν άκουσα κανένα τέτοιο παράπονο. Όταν έβγαινες έξω φορούσες ολόσωμο φορμάκι με κουκούλα και μποτάρες και γαντάρες που σου έδιναν για τη διαμονή σου και δεν χαμπάριαζες τίποτα. Κυλιόμασταν στο χιόνι με μείον κάμποσο για ώρες. Ναι σκοτείνιαζε νωρίς, ε, και; Οι αρκούδες είναι σε χειμερία νάρκη. Το χιόνι προσφέρει αυτή τη φανταστική φωτεινότητα από κάτω (αντί για τον ουρανό από πάνω). Δεν μας ενόχλησε καθόλου και αντίθετα το βρήκαμε μαγικό.
Η συγκεκριμένη προφανώς είτε θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και σκορ ακολούθων στα media είτε απλώς είναι άχρηστη και ακατάλληλη. Δεν φταίει το μέρος, αυτή φταίει.

Επειδή εσύ πέρασες μερικές μέρες κάνοντας διακοπές έχεις άποψη για εργαζόμενους στο ίδιο μέρος που δουλεύουν μήνες;
Έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο;

Ακόμα, έχεις πετύχει πολλές φορές υπαλλήλους να μιλάνε με τους πελάτες για τα άσχημα του μέρους, της επιχείρησης, κλπ; Εγώ ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:Με κάποιους αυστηρούς κανόνες, ό,τι μπαίνει καταγράφεται και ό,τι βγαίνει καταγράφεται και με κάμποσους ανθρώπους υπεύθυνους για το κάθε τμήμα και ενιαίο τρόπο καταγραφής από όλους, μπορείς να κρατάς αποθήκη με χαρτί και μολύβι. Δεν θέλεις καν ρεύμα, δεν σου πέφτει το σύστημα αλλά δύσκολο να έχεις αντίτυπα ή να βγάλεις συγκεντρωτική κατάσταση ή να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πόσο χώρο έχεις ή πόση η αξία της αποθήκης σου, που είναι ο κάθε κωδικός και άλλα.

[

Καρμπόν για αντίτυπα, counter ποσοτήτας δίπλα σε κάθε εγγραφή όλα γίνονται με την ανάλογη πιθανότητα ανθρώπινου λάθους

Η λέξη κλειδί είναι όγκος εκροών-εισροων.
Αν μπαινοβγαινουν καμία 20ρια τεμάχια την μέρα ναι αν μιλάμε για 100δες ή για 1000δες τότε θα πληρώσεις και για σύστημα και για redundancy και για γεννήτρια αν πέσει το ρεύμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
sknipper έγραψε:....
Δεν μας ενόχλησε καθόλου και αντίθετα το βρήκαμε μαγικό.

Επειδή είχες μια ευχάριστη εμπειρία διακοπών δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι άχρηστοι και άσχετοι και κακόβουλοι.

Κι εγώ πχ έχω πάει στο Λονδίνο άπειρες φορές αλλά δεν ξέρω αν θα ζούσα μόνιμα (έχω ζήσει φοιτητικά χρόνια στην Ουαλία)
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:

Τουλάχιστον όσο ήταν σε αυτό το στρατόπεδο αρκετά καλά, όχι τόσο ζάχαρη όσο θα περίμενε κανείς βέβαια... :lol: :lol: Ήταν 2-3 σειρές πριν πάω εγώ...

dimik έγραψε:Στα πιο σοβαρά θεωρημένη αποθήκη βιομηχανίας περασμένη στο ERP και σε έλεγχο εφορίας να ψάχνουμε με τον οικ. διευθυντή σε backup tapes τα οποία ήταν άδεια.

< >

:s_omg :s_omg :s_omg :omg: :omg: :omg:

dimik έγραψε:
Καρμπόν για αντίτυπα, counter ποσοτήτας δίπλα σε κάθε εγγραφή όλα γίνονται με την ανάλογη πιθανότητα ανθρώπινου λάθους

Εικόνα

dimik έγραψε:Η λέξη κλειδί είναι όγκος εκροών-εισροων.
Αν μπαινοβγαινουν καμία 20ρια τεμάχια την μέρα ναι αν μιλάμε για 100δες ή για 1000δες τότε θα πληρώσεις και για σύστημα και για redundancy και για γεννήτρια αν πέσει το ρεύμα.

< >

Ακριβώς. Και πάλι δηλαδή, δεν θέλει πολλές κινήσεις για να γίνει μπ@#ρδέλο η αποθήκη... :lol: :lol:

Και δεν βάζω καν τη βεβαιότητα να κάνει κάποιος μια δυσανάγνωστη μουτζούρα, κάποιος να κάνει άθλια γράμματα, κτλ... Επίσης, σε ένα βιβλίο με χιλιάδες κωδικούς, πόσο εύκολο είναι να ΞΕΡΕΙΣ ότι ένας κωδικός με ελάχιστη κίνηση και αξία έχει γραφτεί ξανά στη σειρά 1.458 και δεν χρειάζεται να τον ξαναγράψεις στη σειρά 8.699;; :inlove: Και μπορώ να συνεχίσω πολύ ώρα με τα πρακτικά ζητήματα που κάνουν ΑΔΥΝΑΤΗ την σωστή τήρηση μίας αποθήκης χειρόγραφα...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PaNick67 έγραψε:Επειδή εσύ πέρασες μερικές μέρες κάνοντας διακοπές έχεις άποψη για εργαζόμενους στο ίδιο μέρος που δουλεύουν μήνες;
Έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο;
Ακόμα, έχεις πετύχει πολλές φορές υπαλλήλους να μιλάνε με τους πελάτες για τα άσχημα του μέρους, της επιχείρησης, κλπ; Εγώ ποτέ.
Καταλαβαίνω αυτά που λες (λέτε) αλλά επειδή ήταν πολλοί οι Έλληνες (ρεσεψιόν, συνοδοί εκδρομών, οδηγοί και πρακτικά όλη η κουζίνα) και βασικά είμασταν απομονωμένοι μέσα σε ένα δάσος, όλοι μαζί σαν οικογένεια, μιλήσαμε πολύ με όλους τους. Και ναι, μπορεί κάποιοι να είπαν κάτι για τον καιρό και το σκοτάδι αλλά δεν έδωσαν την εντύπωση ότι αυτό ήταν καταστροφικό. Φυσικά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι 1 στους 10 μπορεί να μην αντέξει για μήνες αλλά η εντύπωση που μου δόθηκε ήταν άλλη, καλή. Κατάλαβα ότι μισό χρόνο εργάζονται εκεί και τον άλλο μισό Ελλάδα. Μερικοί ήταν στη δεύτερή τους χρονιά στην εταιρεία και είχαν δουλέψει και σε άλλες μονάδες στη χώρα. Μας είπαν ότι εκεί ήταν πολύ καλά και ήταν πολύ ευχαριστημένοι από τους χώρους διαμονής τους, το πρόγραμμα και την οργάνωση, την πληρωμή και τη συμπεριφορά της διοίκησης και το γενικό εργασιακό κλίμα ενώ πχ αντίθετα στο άλλο μέρος τα πράματα ήταν χάλια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
Chris έγραψε:
drdino έγραψε:Ενδιαφέρον, έτσι κρατούσαν αποθήκη στο στρατόπεδο για τον ιματισμό και διάφορα άλλα πράματα. Καπως έτσι θεωρητικά υπήρχε βεντούζα για την τουαλέτα άλλα οταν την ψάχναμε στην αποθήκη γιατί βούλωσε η χέστρα φυσικά ηταν άφαντη.

10.000 σφαίρες, συν κάθε είδος οπλισμου και η "ανεπίσημη" καταμέτρηση ήταν - 18 σφαίρες και πήγαινε από στόμα σε στόμα εν γνώση όλων.

Όταν χρειάστηκε να μετρηθούν όλες ενωπιων αξκων λόγω αυτοκτονίας βρέθηκαν σφραγισμένα κιβώτια με άδεια χάρτινα κουτάκια τα οποία θα έπρεπε να έχουν 20 σφαίρες το καθένα.

Στα πιο σοβαρά θεωρημένη αποθήκη βιομηχανίας περασμένη στο ERP και σε έλεγχο εφορίας να ψάχνουμε με τον οικ. διευθυντή σε backup tapes τα οποία ήταν άδεια.
< >

Κάποτε, παλιά στο Τέξας που λέει και η στρατιωτική έκφραση, χρεώθηκα μια Ίλη. Ένα MG3 (περιμένω να ακούσω κάτι για το νέο αυτοκίνητο MG3 - Morris Garages) δεν βρέθηκε ποτέ στην καταμέτρηση και έτσι το βγάλαμε δήθεν ΠΕ, με την βοήθεια των φίλων μας, του Τεχνικού. Ελπίζω απλά αυτό το πολυβόλο να μην είναι σε καμία γιάφκα σήμερα...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:
Chris έγραψε:

< >

Κάποτε, παλιά στο Τέξας που λέει και η στρατιωτική έκφραση, χρεώθηκα μια Ίλη. Ένα MG3 (περιμένω να ακούσω κάτι για το νέο αυτοκίνητο MG3 - Morris Garages) δεν βρέθηκε ποτέ στην καταμέτρηση και έτσι το βγάλαμε δήθεν ΠΕ, με την βοήθεια των φίλων μας, του Τεχνικού. Ελπίζω απλά αυτό το πολυβόλο να μην είναι σε καμία γιάφκα σήμερα...

Δία έμαθες ποτέ κάτι για αυτό?

https://www.vice.com/el/article/to-pori ... n-sthn-kw/
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#881863 1800 συνοριοφύλακες στον Έβρο , ορισμένου χρόνου αρκετοί, και τους έχει πιάσει μια στεναχώρια. Σκέφτονται να μειώσουν τον αριθμό τους διότι οι ροές έχουν περιοριστεί σημαντικά επειδή οι τούρκοι πλέον δεν τους κουβαλάνε με τα πούλμαν μέχρι το ποτάμι δίνοντας πράσινο φως αλλά τους συλλαμβάνουν πριν πλησιάσουν καν. Μάλλον ο κουμπάρος υπέγραψε νέο σύμφωνο με την ΕΕ και το τηρεί .