Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#251093 Όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για ΔΝΤ και άλλους δράκους που μας κρατάνε στη μιζέρια, καλό είναι να βλέπουν και τη συνεισφορά του αριστερού τσίρκου που κυβερνάει.
Το Οβριόκαστρο της Ρόδου

Είναι νόμος: Ολες οι επενδύσεις στην Ελλάδα ρυπαίνουν και όσες δεν ρυπαίνουν βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους ή σε περιοχές ανείπωτου κάλλους. Πέραν αυτών υπάρχουν και οι περιοχές με «λούστρες», και όσοι δεν γνωρίζουν τη λέξη μπορούν να ανατρέξουν σε μια παλιά ερώτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του για τη δημιουργία ενός μεταλλείου πάνω στις βουνοκορφές: «Οι λούστρες (φυσικές λίμνες επάνω στο βουνό) που υπάρχουν στην περιοχή της σχεδιαζόμενης εξόρυξης είναι βασικές για το ξεδίψασμα των ζώων, που αν περικυκλωθούν από εργοτάξια μεταλλείων, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να έχουν την ίδια λειτουργικότητα...» (Βουλή 25.2.2010).

Κατόπιν τούτων, είναι φυσικό ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) δεν θα άφηνε μια ζωτική επένδυση στη Ρόδο να περάσει ατιμώρητη. Αναφερόμαστε στην έκταση στην περιοχή Αφάντου, .......................
Άβαταρ μέλους
By kubiak
nass έγραψε:Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι δεν τίθεται καθόλου θέμα δημοκρατίας ?
Ο λαός είχε την ευκαιρία, τον περασμένο Σεπτέμβρη, με όλα τα χαρτιά στο τραπέζι, να διαλέξει μια άλλη πορεία, εκτός ΕΕ/ευρώ, ψηφίζοντας ΧΑ/ΚΚΕ/ΛΑΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δεν το έπραξε, έδωσε στα εν λόγω κόμματα ένα 15% με το ζόρι και αντ' αυτού με συντριπτική πλειοψηφία 85% (μην ακούσω παπαριές για συμμετοχή κτλ., όποιος δεν συμμετέχει δεν δικαιούται δια να ομιλέι) επέλεξε εντός ευρώ/ΕΕ και εφαρμογή του μόλις υπεγραφέντος μνημονίου. Που είχε μέσα το 3.5% πρωτογενές το 2018, τα σχετικά με το ασφαλιστικό κτλ. κτλ.
Αρα που ακριβώς είναι το έλλειμα δημοκρατίας ?

Ναι συμφωνώ ότι το προληπτικά μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ είναι μια παπαριά καμαρωτή. Θεωρώ ότι είναι διαπραγματευτικό παιχνίδι και ένδειξη απουσίας εμπιστοσύνης (κάτι στο οποίο το βρώμικο παιχνίδι που παίξαμε εμείς με τις υποκλοπές δε νομίζω να βοήθησε ακριβώς...) Αλλά αφού έτσι και αλλιώς έχουμε βάλει την υπογραφή μας στο 3.5% θα βρεθεί ένας συμβιβασμός

Ομως το ΔΝΤ δεν υποχρεούται να είναι "δημοκρατικό", δανειστής τελευταίας ανάγκης είναι, σαν τράπεζα ένα πράγμα. Ούτε υποχρεούται να έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του ελληνικού λαού, ο στόχος του είναι να πάρει τα λεφτά του (που είναι των χωρών-μελών του) πίσω με τον τόκο τους. Αντίθετα όλοι όσοι έχουν από πίσω τους δημοκρατική νομιμοποίηση (πχ. ο Juncker) διαφωνούν, και ορθώς.

Πολυ σωστα, παρα πολυ σωστα...
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Anonymous Founder έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υπερασπίζονται τον Μπαρουφάκη. :dizzy:

@Άτεγκτο αδμινιστρέτορα: Δε σε έχω ξεχάσει, σου χρωστάω απάντηση για το θέμα της υγείας που είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ. Και μια και εργάζομαι στον χώρο της ψυχιατρικής υγείας, επίτρεψέ μου να σου πω ότι το "ιδεοληψία" δεν αφορά νόσο όταν αναφέρεται σε θρησκευτική/πολιτική ιδεοληψία, όχι μόνο του τουλάχιστον.

Εσύ μπορεί να με θυμάσαι, εγώ πάλι λέω να σταματήσω να ασχολούμαι.
Γράψε ό,τι έχεις να γράψεις όμορφα και από εμένα θα έχεις την σιωπή μου.
Μαθήματα ελληνικών επίσης δεν χρειάζομαι, μην ξαναμπείς στον κόπο.

Μα δεν ήταν μαθήματα Ελληνικών. Αναφορά στην Ψυχιατρική έκανα (που δε σκαμπάζεις). Γέλασα μαζί με 2 ψυχίατρους όταν τους είπα ότι κάποιος λέει το "ιδεοληπτικός" βρισιά.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
kubiak έγραψε:
nass έγραψε:Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι δεν τίθεται καθόλου θέμα δημοκρατίας ?
Ο λαός είχε την ευκαιρία, τον περασμένο Σεπτέμβρη, με όλα τα χαρτιά στο τραπέζι, να διαλέξει μια άλλη πορεία, εκτός ΕΕ/ευρώ, ψηφίζοντας ΧΑ/ΚΚΕ/ΛΑΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δεν το έπραξε, έδωσε στα εν λόγω κόμματα ένα 15% με το ζόρι και αντ' αυτού με συντριπτική πλειοψηφία 85% (μην ακούσω παπαριές για συμμετοχή κτλ., όποιος δεν συμμετέχει δεν δικαιούται δια να ομιλέι) επέλεξε εντός ευρώ/ΕΕ και εφαρμογή του μόλις υπεγραφέντος μνημονίου. Που είχε μέσα το 3.5% πρωτογενές το 2018, τα σχετικά με το ασφαλιστικό κτλ. κτλ.

Ναι συμφωνώ ότι το προληπτικά μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ είναι μια παπαριά καμαρωτή. Θεωρώ ότι είναι διαπραγματευτικό παιχνίδι και ένδειξη απουσίας εμπιστοσύνης (κάτι στο οποίο το βρώμικο παιχνίδι που παίξαμε εμείς με τις υποκλοπές δε νομίζω να βοήθησε ακριβώς...) Αλλά αφού έτσι και αλλιώς έχουμε βάλει την υπογραφή μας στο 3.5% θα βρεθεί ένας συμβιβασμός

Ομως το ΔΝΤ δεν υποχρεούται να είναι "δημοκρατικό", δανειστής τελευταίας ανάγκης είναι, σαν τράπεζα ένα πράγμα. Ούτε υποχρεούται να έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του ελληνικού λαού, ο στόχος του είναι να πάρει τα λεφτά του (που είναι των χωρών-μελών του) πίσω με τον τόκο τους. Αντίθετα όλοι όσοι έχουν από πίσω τους δημοκρατική νομιμοποίηση (πχ. ο Juncker) διαφωνούν, και ορθώς.

Πολυ σωστα, παρα πολυ σωστα...

Ακριβως όπως τα λέει ο nass.
Και επειδή η αξιοπιστία μας είναι στο απόλυτο μηδέν, η δυσφορία τους για τις υποκλοπές τεράστια ( ειλικρινώς απορω ποιος έδωσε εντολή διαρροής) αποφασισαν να τσακίσουν το κοντέρ
Οι Ευρωπαίοι και δή οι Γερμανοί τους θέλουν διακαώς, αυτοι το ξερουν και αποφασίζουν τον τελευταίο εξευτελισμό.

Μέσα σε όλον αυτό τον κυκεώνα προκύπτει όμως και ένα πιθανό καλό!
Η εκτός συνταγματικής νομιμοποίησης απαίτηση θα αντισταθμιστεί από την άμεση συζητηση-θεσμοθετηση αναδιάρθρωσης του χρέους.
Όχι αορίστως και γενικώς, αλλα ειδικώς και συγκεκριμένα.

Εξ'ού και οι τελευταίες αναφορές του Djisselbloem.

Αναγκαία προϋπόθεση βέβαια, να μην κλωτσήσει την καρδαρα η Ελλ Κυβέρνηση για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και ανικανότητας. Πράγμα καθόλου βέβαιον με βάση τις διαπραγματευτικές της τακτικές

.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#251159 Όλα αυτά είναι καλά και ωραία, όμως αυτή η χώρα θα μπορέσει ποτέ να παράγει τα χρήματα που χρειάζεται για να ζήσει στον αιώνα τον άπαντα ή θα δανείζεται στον αιώνα τον άπαντα και θα πουλήσει τα πάντα για να υπάρχει το ( όποιο ) πολιτικό τσίρκο και να περνάει καλά με τους υποτελείς του ( εμείς δηλαδή ) να δουλεύουμε σε 3 δουλειές για τρείς και εξήντα και το 80% να πηγαίνει στη μαύρη τρύπα του δημοσίου ?

Αυτή η καθημερινότητα μπορεί να απαντηθεί επί τις πράγμασι και όχι με θεωρίες ? Εννοείται ότι την απάντηση την περιμένω από τους ταγούς μας ( τους ποιούς ? χαχαχαχαχαχα ) και όχι από εδώ μέσα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
KWSN-Men έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υπερασπίζονται τον Μπαρουφάκη. :dizzy:

@Άτεγκτο αδμινιστρέτορα: Δε σε έχω ξεχάσει, σου χρωστάω απάντηση για το θέμα της υγείας που είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ. Και μια και εργάζομαι στον χώρο της ψυχιατρικής υγείας, επίτρεψέ μου να σου πω ότι το "ιδεοληψία" δεν αφορά νόσο όταν αναφέρεται σε θρησκευτική/πολιτική ιδεοληψία, όχι μόνο του τουλάχιστον.

Εσύ μπορεί να με θυμάσαι, εγώ πάλι λέω να σταματήσω να ασχολούμαι.
Γράψε ό,τι έχεις να γράψεις όμορφα και από εμένα θα έχεις την σιωπή μου.
Μαθήματα ελληνικών επίσης δεν χρειάζομαι, μην ξαναμπείς στον κόπο.

Μα δεν ήταν μαθήματα Ελληνικών. Αναφορά στην Ψυχιατρική έκανα (που δε σκαμπάζεις). Γέλασα μαζί με 2 ψυχίατρους όταν τους είπα ότι κάποιος λέει το "ιδεοληπτικός" βρισιά.

Εσύ που ξέρεις ψυχιατρική, γιατί χρειάστηκε να ρωτήσεις δύο ψυχιάτρους για την σημασία του "ιδεοληπτικός".
Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια, αλλά επειδή είναι και Πάσχα, έχεις την κατανόηση μου.
Πήγαινε να βάψεις κάνα αυγό τώρα ή κάτι άλλο πασχαλινό, αντί να λες για μια ακόμη φορά τις εξυπνάδες σου που δεν αφορούν κανέναν στην τελική.
Άβαταρ μέλους
By markvag

Που είναι το έλλειμα δημοκρατίας;;; Όταν μία κυβέρνηση θέλει να κάνει το Χ και μη εκλεγμένοι θεσμοί την υποχρεώνουν να κάνει το Ψ (όπως έχει γίνει άπειρες φορές τελευταίως), το βρίσκεις δημοκρατικό;;;; :dizzy: :omg: ΟΚ...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#251177 ΟΚ, μαζί σας... είναι απολύτως δημοκρατικά / λογικά / νόμιμα όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 5-6 χρόνια... :dizzy:

Νομίζω ότι ταιριάζει αυτό εδώ:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
markvag έγραψε:ΟΚ, μαζί σας... είναι απολύτως δημοκρατικά / λογικά / νόμιμα όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 5-6 χρόνια... :dizzy:

Εικόνα

Ναι ενώ αυτά που συνέβαιναν τα προηγούμενα 30 χρόνια ήταν απολύτως δημοκρατικά κα νόμιμα δηλαδή...
Πάντως εγώ ξανά λέω επιλογή υπάρχει. Επίσημη πτώχευση !

< >
Άβαταρ μέλους
By nass
markvag έγραψε:

Που είναι το έλλειμα δημοκρατίας;;; Όταν μία κυβέρνηση θέλει να κάνει το Χ και μη εκλεγμένοι θεσμοί την υποχρεώνουν να κάνει το Ψ (όπως έχει γίνει άπειρες φορές τελευταίως), το βρίσκεις δημοκρατικό;;;; :dizzy: :omg: ΟΚ...

H οποία κυβέρνηση έχει με την υπογραφή της δεσμευτεί ότι θα κάνει το Ψ και έχει ψηφιστεί από το λαό για να κάνει το Ψ.
Οπου Ψ τα όποια μέτρα προβλέπονται από το μνημόνιο.
Και ότι η ίδια υπογραφή και λαϊκή εντολή προβλέπει ότι τα όποια μέτρα πρέπει να είναι κοινά αποδεκτά ? Αρα μόνη της η κυβέρνηση έχει απεμπολήσει το θεωρητικό δικαίωμά της να "κάνει ό,τι θέλει" ?

Και όταν είναι προφανές ότι το μοναδικό της κριτήριο είναι οι περίφημες "κόκκινες γραμμές" της δηλαδή τα σχετιζόμενα με τις όποιες για εσωτερική κατανάλωση υποσχέσεις της ?
Πχ. Το μνημόνιο λέει "1% ΑΕΠ μείωση δαπάνης ασφαλιστικού συστήματος" = 1.8 δις εξοικονόμιση. Η κυβέρνηση επροκειμένου να μη μειώσει συντάξεις ("κόκκινη γραμμή") πάει να γαμήσει όλους τους άλλους: και τρέχοντες εργαζόμενους και μελλοντικούς συνταξιούχους. Και όταν της λένε αυτό ακριβώς, μπαίνουν μπροστά οι διαμαρτυρίες "έλλειμμα δημοκρατίας - έλλειμμα δημοκρατίας".

Δεν αναφέρομαι στα προληπτικά μέτρα του ΔΝΤ διότι είναι ξεκάθαρα διαπραγματευτικό όπλο και τιμωρία για τις |λογοκρισία| με τις υποκλοπές, αναφέρομαι στα συμφωνηθέντα. Πίσω από τα οποία είναι και θεσμοί χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση (ΕΚΤ, ΔΝΤ) αλλά και θεσμοί με εξίσου μεγάλη δημοκρατική νομιμιποίηση με τη δική μας κυβέρνηση (ΕΕ).

markvag έγραψε:ΟΚ, μαζί σας... είναι απολύτως δημοκρατικά / λογικά / νόμιμα όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 5-6 χρόνια... :dizzy:

"Δημοκρατικά" δηλαδή τι ακριβώς δημοκρατία εννοείς ? Τα τελευταία χρόνια είχαμε 5 (μη υπηρεσιακές) κυβερνήσεις. Εκ των οποίων:
- Τουλάχιστον 2 (Σαμαρά, ΔΦΑ) εκλέχτηκαν με ξεκάθαρη εντολή πολιτικής "ΕΕ/ευρώ/μνημόνιο"
- Δύο (ΓΑΠ, ΠΦΑ) εκλέχτηκαν λέγοντας ξεκάθαρα ψέμματα στο λαό για την κατάσταση και για την δυνατότητά τους να την αντιμετωπίσουν
- Μία ήταν μη δημοκρατική (Παπαδήμου), δεκτό απλά να λάβουμε υπόψη τη συγκεκριμένη εντολή που είχε
Δε βλέπω κάτι το μη δημοκρατικό στις 4 από τις 5 περιπτώσεις.

"Λογικά" μια χαρά λογικά είναι, χρωστάμε της Μιχαλούς και μας λένε "για να σας δώσουμε δανεικά πρέπει να κάνετε τα ΧΥΖ πράγματα" δε βλέπω κάτι παράλογο σε αυτό

"Νόμιμα" δεν έχω άποψη, έχεις εσύ ? Οσο γίνονται νόμοι από τη Βουλή είναι νόμιμα ή όχι ? :hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από nass και 29 Απρ 2016, 11:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#251185 Θα συμπορευτουμε με το Μαδούρο guys, και ολα θα στρώσουν :lol: :s_rofl

@Markvag
πηγαινε φαε κανα κουλουρι βουτηγμενο στο γαλα να στανιαρεις, μη γραφεις τετοια. Το "μας υποχρεωνουν οι κακοι κσένοι" ΔΕΝ υπαρχει, ειναι σανός για εσωτερικη καταναλωση.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#251187 Υποψιάζομαι οτι οι δικοί μας βρήκαν αφορμή να παζαρέψουν πατώντας πάνω στον θόρυβο που δημιουργείται και τρομάζει τους ψηφοφόρους του Brexit.
Σα να λένε δώστε μας κάνα φράγκο παραπάνω για να το βουλώσουμε και να τους αφήσουμε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν πιο ήρεμα.
Μακάρι να είναι κάτι τέτοιο και όχι μια από τα περσινά .