πρόπερσι είχα αγοράσει κάτι ασίξ και έτρεχα χωρίς να έχω κάποιο σοβαρό θέμα για να είμαι ειλικρινής. πέρυσι πήγα και δοκίμασα στο ίδιο μαγαζί τα χόκα και τα άλτρα. τα πρώτα έχουν εκείνες τις σολάρες, τα δεύτερα είναι με zero drop. μού άρεσε πάρα πολύ που τα άλτρα εμπρός είχαν άπλετο χώρο, αλλά χωρίς να καταλάβω κι εγώ το γιατί, πήρα τα χόκα.... κι ενώ στην αρχή ήταν όλα τόσο περίφημα, κατέβαζα χρόνους γενικότερα κι ένιωθα ανάλαφρο πάτημα... είχα τις ψιλοενοχλήσεις μου αλλά το απέδιδα στο γενικότερο φόρτο προπονήσεων... ώσπου ήρθε το 1ο τεράστιο κρακ...
Φλεβάρης πρέπει να ήταν που μετά από ένα έντονο 9άρι χλμ κι ενώ την ίδια μέρα δεν είχα προβλήματα, το ερχόμενο πρωί ήμουν κουτσός

απίστευτος πόνος στο δεξί γόνατο που δεν ερχόταν από το σύστημα αλλά από τον τένοντα. μην τα πολυλογώ, περισσότερη ανακούφιση είδα από τον πάγο παρά από τα χάπια που πήρα (και τα πήρα ΟΛΑ), αλλά κι εκείνο ακόμα το απέδωσα σε λανθασμένη θέση της σέλας (μεγάλη ιστορία, δεν είναι της παρούσης). πάνω από 3μηνο με πήγε αυτή η ιστορία, ίσως να λέω και λίγο. δειλά δειλά άρχισα να ξανατρέχω και... αυτή τη φορά το κρακ έγινε επάνω στο ποδήλατο σε χαλαρή βολτούλα μάλιστα, ωστόσο την προηγούμενη μέρα είχε προηγηθεί σκληρό μονοπάτι, πάλι με πατούμενα με παχείς πάτους (σχεδόν ολοκαίνουρια και μέχρι εκείνη τη φάση έλεγα ότι ήταν φοβερά: φευ), αυτή τη φορά όμως το αριστερό γόνυ την άκουσε στερεοφωνικά
πόνος, πόνος, πόνος... έκανα και τη μαγνητική για όποιον θυμάται, δεν έδειξε τίποτε απολύτως από λειτουργικό πρόβλημα (πέρα από το υγρό που είχε αριστερά, λογικό)
κι εκεί που ήμουν μέσα στο μηχάνημα προσπαθώντας να με διαλύσει από τον θόρυβο γαμώ τη ζίμενσ τους

άρχισα να θυμάμαι εάν και παλαιότερα είχα τέτοια θέματα... και θυμήθηκα ότι τότε που πήγαινα στο στάδιο και έκανα τα γύρω γύρω φορούσα κάτι diadora που ήταν πιο ελαφριά από κάλτσες (τελείως τυχαία τα είχα αγοράσει, πρέπει να τα έχω ακόμα αυτά κάπου!), ακόμα και στο 5χ5 που πήγαινα που είναι γνωστό ότι τρώει γόνατα για πλάκα, δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. κι εκεί όμως φορούσα παπούτσια με απλό πάτο (χωρίς σχάρες και τέτοια). μέχρι και τα φανταρικά μου χρόνια θυμήθηκα που αρχικά είχα αγοράσει εκείνους τους λαστιχένιους πάτους λόγω της τρομολαγνείας

και όταν τελικά τους πέταξα και πατούσα στη σκληρή σόλα σταμάτησα να έχω θέματα
αυτό όμως που θυμήθηκα και με έστειλε αδιάβαστο ήταν που έτρεχα εκείνη την περίοδο σε διάδρομο τελείως ξυπόλητος βγάζοντας 10 και 12 χλμ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα με διάφορες ταχύτητες και κλίσεις (για αποφυγή της βαρεμάρας το έκανα)

εκτός από τα πόδια που έκαιγαν δηλαδή αφού ο τάπητας ζεσταίνεται γμττονκαμπαλαγμτ
το απίστευτο είναι ότι με τα χόκα είχα φτάσει να πονάω
άσχετα από την ταχύτητα (7 λεπτά/χλμ είχα φτάσει, γρήγορο περπάτημα δηλαδή

) και πάλι πονούσα. έβαλα προχθές πάλι τα ασίξ και κατάφερα να τρέξω κουτσά στραβά, αργά πάλι αλλά τουλάχιστον με πολύ λιγότερα θέματα (ο πάγος πήγε σύννεφο βέβαια τις επόμενες μέρες και μερικά αντιφλεγμονώδη)
ώσπου φτάνουμε στο σήμερα και μόλις 2 ημέρες μετά από τις τελευταίες σουβλιές που είχα στο γόνατο (αριστερό) βλέπω μπροστά μου ένα διάδρομο... θα ανέβω λέω ξυποληταρία όπως παλιά...
ξεκίνησα με reverse running για ζέσταμα (να το ψάξει για όποιον δεν το έχει ξανακούσει), ώπα λέω καλά πάει. σιγά σιγά ανέβασα ρυθμό, είπα να το πάω στο 10 χάω (6 λ/χλμ δηλαδή) να δω τι θα συμβεί, με τα χόκα ούτε τόσο δεν μπορούσα να τρέξω, με τα ασίξ προχθές ήμουν απλά ψιλοκαλά... όλα καλά. άρχισαν να μπαίνουν σκέψεις... το ανέβασα στο 12 χάω (5 ρυθμός) και... τίποτε. οι παλμοί;; 128

κόψε λέω άσε τα χαζά. έκοψα. τα φίδια δεν με άφησαν να ησυχάσω όμως και το πήγα στο 14 χάω (4.17 ρυθμός

) και είχα 148 παλμούς. με τα χόκα είχα 150 παλμούς με 5άρι ρυθμό στα καλύτερά μου, μιλάμε για 2019

για την ιστορία μπορώ να φτάσω μέχρι 194 παλμούς. όσο πιο γρήγορα έτρεχα τόσο καταλάβαινα ότι βελτιωνόταν το στυλ μου. το πάτημα, το άφημα, μειωνόταν ο θόρυβος από την πρόσκρουση, το κεφάλι μου προσπαθούσα να το έχω στο ίδιο ύψος χωρίς να ανεβοκατεβαίνει... ρυθμό 4.17 δεν είχα ούτε στα καλύτερά μου

σταμάτησα επειδή φοβήθηκα αλλά κυρίως επειδή καιγόντουσαν τα πατουσάκια μου

ο τάπητας έκαιγε @$#΅ΓΣΜ΅)@!#(%@* δεν ξέρω πόσο μπορεί να κλέβει το μηχάνημα και αυτό αλλά και το άλλο που είχα τότε (ειδικά εκείνο ήταν κοντά στο 1000αρικο, όχι της πλάκας δηλαδή, όπως δεν είναι και της πλάκας αυτό που είχα σήμερα) αλλά στο φινάλε δεν παίζει και ρόλο. το θέμα είναι ότι έτρεχα ανέμελα, πράγμα ασύλληπτο για πάρα πολύ καιρό...
αγόρασα ήδη τα αλτρα με το zero drop, αν δεν βρω τα παλιά μου diadora σκέφτομαι να αγοράσω τα 5 finger shoe για να έχω στο στίβο και στο διάδρομο τον χειμώνα
το κίνημα των ξυπόλητων/minimalist δεν είναι τυχαίο, είναι μεγάλη κουβέντα γιατί ενώ το ήξερα και πραγματικά βγάζει νόημα, το παράκουσα. τώρα ελπίζω να είμαι στο σωστό μονοπάτι και να δούμε πού θα με βγάλει