παρόλα αυτά στις γιορτές βρήκε λεφτά να στείλει καμιά 70αρια μπουκάλια κρασιά υποθέτω για να ευχηθεί για τις γιορτές στους πελάτες που δεν έχει
kyr80 έγραψε:
Ο υπάλληλος με το αφεντικό συνήθως, έχουν διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει "έχει γίνει η δουλειά"
markvag έγραψε:trident1971 έγραψε:Βασικα η φαση ξεκιναει απο το γεγονος οτι εχουμε 2016 και καποιοι ειναι ακομα κολλημενοι στο "αφεντικο"--->"κακο πραγμα", "καλα αφεντικα=νεκρα αφεντικα" κλπ.
Ξέρεις, ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν διαβάζεις πριν απαντήσεις...![]()
trident1971 έγραψε:
Οσον αφορα τον εργοδοτη Β, να σου θυμισω μονο τι ελεγε το ΚΚΕ για τον Καρελια...

, έχεις να πεις κάτι; Γιατί αυτά που σου λέω είναι απλά μαθηματικά. Και ο Kacey πάει να κάνει το ίδιο, αλλά δεν....
markvag έγραψε:trident1971 έγραψε:
Οσον αφορα τον εργοδοτη Β, να σου θυμισω μονο τι ελεγε το ΚΚΕ για τον Καρελια...
Να σου θυμίσω την άποψή μου για το ΚΚΕ...
markvag έγραψε:
Αν έψαχνε θα σ' τό 'λεγα;;;;![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
markvag έγραψε:kacey έγραψε:
@markvag
ε μα ρε πστ μου εγω σου μιλαω για το παραδειγμα Β και εσυ και ολοι οι αλλοι οι ηθικολογοι εδω μεσα θεωρειτε ντε φακτο οτι ΟΛΟΙ ειναι τυπου Α...ΟΥΔΕΠΟΤΕ μεχρι σημερα ειχες παρουσιασει εστω τη πιθανοτητα να υπαρχουν και οι β, στους οποιους μαλιστα αναγνωριζεις αυτο που λεω τοσο καιρο και με κραζεις:δικαιωμα του εργοδοτη σε μειωση μισθων, οταν χρειαστει. Οχι οταν του λειψουν για τη porsche...
Όπως σου είπα, αν μοιράζεις τα κέρδη σου στους εργαζόμενους στους καλούς καιρούς (δίνοντας όχι παραπάνω από τα νόμιμα, αλλά παραπάνω από τα συμφωνηθέντα), προφανώς και έχεις ένα ηθικό πλεονέκτημα. Από την πρώτη στιγμή στο λέω.

bibendum έγραψε:kyr80 έγραψε:
Ο υπάλληλος με το αφεντικό συνήθως, έχουν διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει "έχει γίνει η δουλειά"
Οπως εχουν διαφορετικη αποψη για το τι πρεπει να πληρωθει για να γινει σωστα η δουλεια. Γι'αυτο λεω και ξαναλεω αν ο υπαλληλος ειναι καλοπληρωμενος, δουλευει σε καλο περιβαλλον και δεν ειναι κανενας κοπριτης μονο καλο μπορει να κανει στην εταιρεια/μαγαζι που ειναι.
Αν υπαλληλος σιχτιριζει καθε πρωι που παει να πιασει δουλεια τοτε η αποσταση της αποψης που λες μεγαλωνει και συνηθως χανουν και οι δυο.
Η συμπεριφορα του κακου αφεντικου εν τω μεταξυ ευκολα περναει στον πελατη. Δυο παραδειγματα πραγματικα:
μαγαζι που εχει πουστροαφεντικο και αλλαζει τις σερβιτορες καθε μηνα => κακο σερβις στον πελατη, κακη εμπειρια ==> μικρη κινηση
μαγαζι που κραταει τους σερβιτορους για χρονια ==> το προσωπικο αναπτυσει φιλικες σχεσεις με τους πελατες ==> γεμιζει παντα.
Μου εχει τυχει να μην εχω πατησει ποτε σε μαγαζι στα ρεπο του μπαρμαν.

bibendum έγραψε:Ο απλος υπαλληλος απλα δουλευεια) Αν μου το συζητήσει στην αρχή της σαιζόν, όταν κλείνουμε τη συμφωνία, τότε θα του εξηγήσω ότι είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε υπερωρίες στον κλάδο σε ακτίνα 20χλμ που γνωρίζω. Ότι έχει πλήρη ασφάλεια, ότι δεν κάνει λάντζα, ότι δεν καθαρίζει τουαλέτες, ότι έχει από τον Μάιο τουλάχιστον 5 μεροκάματα εγγυημένα και αρκετά που δεν είναι του παρόντος. Όπως ότι και πέρυσι στο κλείσιμο πήρε το δωράκι του(όποιοι αξίζουν στο τέλος της χρονιάς, έχουν ένα μπόνους). Αν δεν δεχτεί, μπορεί να πάει στο καλό. Χωρίς κακία από μέρους μου. Αυτό που λες, έχει γίνει. Οι περισσότεροι την επόμενη χρονιά γυρνούσαν πίσω. Γιατί θεωρώ ότι τα χρήματα δεν είναι το παν.<br abp="798"><br abp="799">'Εχεις καλο υπαλληλο στο μαγαζι που νοιωθεις οτι σου κραταει πελατεια και ο τουριστας ξαναερχεται αυριο και μεθαυριο στο μαγαζι σου επειδη τον εχει κανει ο τυπακος να νοιωσει καλα στο μαγαζι και να του αρεσει περισσοτερο απο αυτο που πηγε εχτες. Του δινεις 900 τον μηνα. Ερχεται σου λεει "Αφεντικο με θελει ο γειτονας γιατι μ εχει δει οτι ειμαι τσαχπινης και ολοι του λενε τα καλυτερα για μενα και μου δινει 1050 τον μηνα, να παω η θα τα βρουμε;". Τι κανεις. Αναγνωριζεις οτι ο σερβιτορος εχει τη δυναμη να κανει το κατι παραπανω στην δουλεια του η οχι; <br abp="800"><br abp="801">Ρωταω απο απορια και οχι για να σε κρινω η οτιδηποτε αλλο κακοβουλο. Νομιζω οτι απο χτες κανουμε μια αρκετα καλη συζητηση.

kyr80 έγραψε: ΑΝ είναι καλός στη δουλειά του, τότε θα βρει. Δεν θέλω να γενικεύσω, αλλά στη δική μου δουλειά ισχύει. Ο καλός έχει δουλειά.

https://www.facebook.com/reel/1076212278537413 Απ[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]