Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#244441 Να δούμε λίγο τι πραγματικά λένε οι κατοχικές δυνάμεις χωρίς δημιουργική μετάφραση από επαγγελματίες Γαβρίληδες της πατρίδας, πρώτο θέμα, αλ τσαντήρι, αλ Πανδώρα, αλ ψυχάρη κλπ.

"We don't want draconian measures to apply to Greece, which has already made a lot of sacrifices."

Ποια είπε το παραπάνω;
Α) Γεροβασίλη
Β) Σακοράφα
Γ) Βαγενά
Δ) Λαγκάρντ

Σωστό: Δ :lipsealed:

http://economictimes.indiatimes.com/new ... 859540.cms

"The pension system needs to be reformed, the tax-collection system needs to be improved so that revenues come in and evasion is stopped,"

και φυσικά

"And the debt relief by the other Europeans must accompany this process."

Σε απλά Ελληνικά:
- δεν χρειάζεται και δεν πρέπει η Ελλάδα να πάρει άλλα εισπρακτικά μέτρα :lipsealed:
- χρειάζεται μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
- μόοοοοοοοοοοοονο τότε θα μιλήσουμε για κούρεμα χρέους

Τι προτιμά όμως ο Έλληνας;
- φορολόγηση κλανιάς για να σωθούν οι διχίλιαρες και τριχίλιαρες συντάξεις
- να κλαίγεται ότι αυτά τα δεινά του τα προκαλούν οι κατοχικές δυνάμεις
- να βλέπει ντοκυμαντέρ στην ΕΡΤ για την Γερμανική κατοχή που όταν ο εκφωνητής μιλάει για απεσταλμένο του Χίτλερ το '43, να φαίνεται εικόνα ενός αξιωματούχου της Ε.Ε. (true story χτες το βράδι, φρέσκος εμετός)

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΤΖΗΜΕΡΟ, ΔΡΑΣΗ.
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Anonymous Founder έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αν ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού (επί της αρχής δεν έχω ζήτημα), θα έπρεπε κατ' ελάχιστον να ψηφίζουν και όλοι οι νόμιμοι μετανάστες (όσοι με κάρτα παραμονής δηλαδή).
Το ότι ο Κούλης λέει αυτά που λέει, είναι γιατί θεωρεί πως έχει να κερδίσει, πάντως και όχι γιατί τον έπιασε ο πόνος της ξενιτιάς!
:lol:

nass έγραψε:
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

Αρθρο 4 του Συντάγματος

Βασικά το πρόβλημα είναι ότι το λέει ο Κούλης, όχι ποιο είναι το συνταγματικό.

Αλλά βέβαια οι "αριστεροί δημοκράτες" σπάνια τα πήγαιναν καλά με το Σύνταγμα.

Και πού ακριβώς το άρθρο 4 λέει πως απαγορεύεται να ψηφίζουν οι μετανάστες; Και ποιο ακριβώς δικαίωμα των Ελλήνων αρνήθηκα;
Να βάλω κι εγώ ένα "εθνικόφρονες φιλελέ" σε εισαγωγικά, κακό δεν κάνει. :s_biggrin
Βρε τον Κούλη, ήδη έχει το κοινό του! :lol:

Μόνο που ούτε έχω πει τι ψήφισα, ούτε τι θα ψηφίσω, ούτε αν είμαι φιλελέ, εθνικόφρων, αυγό ή οτιδήποτε. Έχω μόνο πει ποιους ΔΕΝ ψήφισα γιατί δεν είμαι ΤΟΣΟ κουτός. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#244468 Δεν πειράζει, η εξυπνάδα δεν κρίνεται μόνον από την ψήφο εξάλλου.
Έχεις την αμέριστη κατανόηση μου και την συμπάθεια όλων όπως και να 'χει.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#244469 Ναι, φυσικά, το ΔΝΤ δεν θέλει δρακόντια μέτρα, ΑΛΛΑ
But she insisted that the Greek reform program has to keep on track, notably on pension reforms, a key issue in negotiations between the government and its creditors.

για πες της λίγο για κατάργηση ΕΝΦΙΑ, να δεις πώς γυρνάει η γλώσσα της ανάποδα.

Εις άλλα νέα, αυτό το VAT που λέγανε τα παιδάκια Τόμσεν-Βελκουλέσκου, δηλαδής ΦΠΑς που τώρα ψιλοακούμε ότι θα μπει σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Κινητή, αυτά δηλαδή που οι μαλάκες οι Έλληνες δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν τσάκα-τσάκα, τα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το IMF? Λάθος κασέτα ακούγαμε;
Ή μήπως τελικά, ώ! τις έκπληξης! Το ΔΝΤ φορολογεί και τις κλανίτσες γιατί το πρόγραμμα πρέπει να μπει on track και μοιράζει σανό στις εφημερίδες;
Διότι το VAT δεν μου φαίνεται και για πολύ reform του tax-collection system εμένανε.

Όσο για τη μεταρύθμιση του ασφαλιστικού, είναι πολύ μεγάλη κουβεντούλα. Διότι με τα μέχρι τώρα σχέδια, η επόμενη γενιά θα παίρνει ένα μύδι ζωγραφιστό, δηλαδή θα μας φτάνουν μόνο για πάνες ακράτιας και κανένα ληγμένο πτι-μπερ.

Από το οποίο "χαλασμένο τηλέφωνο" του ΔΝΤ, δεν την πατάνε μόνο απλοί πολίτες αλλά και οικ. αναλυτές τραπεζών.
π.χ έβγαινε ο άλλος σε ομιλία και έλεγε ότι το ΔΝΤ δεν θέλει μεταρύθμιση στο ασφαλιστικό αλλά κόψιμο 1,κάτι δις μόνο δαπάνες, και τι καραγκιόζηδες είναι η κυβέρνηση που κάνει ολόκληρη μεταρύθμιση και καθυστερεί την αξιολόγηση(!).
Οπότε, no worries. Από την άλλη το αν είναι φιλέσπλαχνο το ΔΝΤ το ξέρουν όσοι παίρνουν 583 και από υπαλληλάκια γίναν εν μια νυχτί εργοδότες του εαυτού τους.
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#244473 Αυτό με το χρέος είναι μια πολύ γελοία ιστορία! Παρόμοιου επιπέδου με το μπέρδεμα ΝΑΙ και ΟΧΙ.

Μέχρι τις εκλογές του Ιαν 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε μείωση πλεονάσματος και κούρεμα χρέους, που σήμερα τα ζητάει το ΔΝΤ αλλά στήθηκε ολόκληρο σκηνικό εναντίον του ! :s_whiteflag

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ακόμα Έλληνας που ξέρει γράμματα και δίνει πίστη σε οποιαδήποτε ανάλυση πολιτικής-στρατηγικής σερβίρουν Τσίπρας και λοιποί.
Κατέρρευσαν όλα, δεν μπορείς να κάνεις αντίλογο πια ... δεν υπάρχει καμία στρατηγική, έστω στη θεωρία!
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Anonymous Founder έγραψε:Δεν πειράζει, η εξυπνάδα δεν κρίνεται μόνον από την ψήφο εξάλλου.

Σωστά.

Στην Ελλάδα έξυπνος είναι αυτός που πάντα του φταίνε οι άλλοι, κάνει πάντα κριτική αλλά ποτέ αυτοκριτική και εν τέλει πετάει ατάκες με τις οποίες κάνει κωλοτούμπα αυτά που έλεγε πριν λίγο καιρό.

Σωστά ψήφισες βρε. Είδες, τον Τσίπρα περιγράφω.

Δε με πολυενδιαφέρει η άποψη η δική σου και ομοίων σου από τους οποίους έχω συμπάθεια όπως λες. Είναι σα να κριτικάρει την οδήγησή μου άνθρωπος που έχει στουκάρει το αυτοκίνητό του επειδή είναι κουλός. Does not apply.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#244478 Κουοτ Γκάρλαντ με bold
But she insisted that the Greek reform program has to keep on track

Σημείο από κουοτ Γκάρλαντ που το άφησε αλλά δεν μπόλνταρε
notably on pension reforms, a key issue in negotiations between the government and its creditors

Μετάφραση: κυρίως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού :s_thumbsup :s_thumbsup
το δευτερευόντως είναι το φοροεισπρακτικό.

Άρα βασικό στοιχείο για να είναι το πρόγραμμα on track είναι να κοπούν τα διχίλιαρα και τριχίλιαρα των ΔΕΚΟ (όπως άλλωστε λέει και ο λύγκας που πόσταρα).

Πλέον έχουμε φτάσει στο άκρως σουρεαλιστικό σενάριο (το είχαμε γράψει μεταξύ σοβαρού και αστείου στο παλιό φόρουμ) να ζητάει το ΔΝΤ να ΜΗΝ μπουν άλλα μέτρα.

Τα χαράτσια πάσης φύσεως είναι για μικρομπαλώματα και μικροδιορθώσεις.
Οι ΕΛ κυβερνήσεις θέλουν να κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και να κλείσουν τον ασθενή με τραυμαπλαστ.
:vava: :vava:

Αν ορέγεσαι να δεις ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΜΑΤΙ πήγαινε στο Σκοταδόπουλο και πες του ότι το συνάφι του δεν θα παίρνει 2.500 μέση σύνταξη αλλά 1.000-1.500 όπως οι ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ.

:metalo: :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
KWSN-Men έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν πειράζει, η εξυπνάδα δεν κρίνεται μόνον από την ψήφο εξάλλου.

Σωστά.

Στην Ελλάδα έξυπνος είναι αυτός που πάντα του φταίνε οι άλλοι, κάνει πάντα κριτική αλλά ποτέ αυτοκριτική και εν τέλει πετάει ατάκες με τις οποίες κάνει κωλοτούμπα αυτά που έλεγε πριν λίγο καιρό.

Δε με πολυενδιαφέρει η άποψη η δική σου και ομοίων σου από τους οποίους έχω συμπάθεια όπως λες. Είναι σα να κριτικάρει την οδήγησή μου άνθρωπος που έχει στουκάρει το αυτοκίνητό του επειδή είναι κουλός. Does not apply.

Κοίτα, η αλήθεια είσαι πως καμία συμπάθεια δεν έχεις και απλά είπα να πω μια καλή κουβέντα.
Μην το παίρνεις τοις μετρητοίς κι εσύ...
Άντε, ελπίζω να ξεθύμανες κι αυτή τη φορά, αναμένω την επόμενη τώρα.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#244492 Ε, νομίζω ότι έδειξα τι λέει η κυρά Λαγκάρντ και πώς μεταφράζεται σε μέτρα, εξ ού και για τον ΦΠΑ(VAT) του Τόμσεν δε σχολίασες τίποτα.

Όπως προείπα, το "μεταρύθμιση ασφαλιστικού" δε λέει τίποτα:
1) γιατί δεν ξέρεις τι θέλει το ΔΝΤ
2) αν αυτό που θέλει του ΔΝΤ θα σου αρέσει ή όχι. :shifty:
Μπορεί κάλλιστα να είναι δρακόντειο μέτρο, έτσι δεν είναι;

Ο λύγκας δε γράφει για 2χίλιαρα και 3λιαρα, και αμφιβάλλω αν θα είναι αρκετά για το ΔΝΤ και ευρύτερα για τα οικονομικά. Γενικά να φοβάσαι τα εύκολα νούμερα.
Επίσης δεν ξέρω πώς σας έχει μπει η ιδέα ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που θέλει το ΔΝΤ πιάνει μόνο τους κακούς ΔΥ της ΔΕΗ και όχι το μελλοντικό κωλαράκι των τωρινών εργαζομένων. Στοιχεία επ αυτού δεν έχετε, χαίρομαι για την αισιοδοξία σας όμως.

Το παραμύθι το ΔΝΤ δεν ζητάει άλλα μέτρα, είναι εύπεπτο, αλλά την προκαταβολή 100% στους επαγγελματίες οι έξω την ζήτησαν δεν την σκέφτηκε η κυβέρνηση.
Τέλος, φυσικά και το ΔΝΤ ζητάει και θα ζητάει νέα μέτρα, πρέπει να πληρώνουμε τα δάνεια, non?
Και όσο προχωρά η ύφεση, τα παλιά μέτρα δεν αρκούν και ζητάνε κάθε φορά και άλλα μέτρα. 6 χρόνια η ίδια ιστορία, αλλά επειδή το λέει η Λαγκάρντ θα αλλάξει το στόρυ.
Not.

socratesn έγραψε:@Red Garland, βοηθησε με λιγο με τις πηγες σου γιατι συνηθως δειχνεις πολυ ενημερωμενος για τα θελω των ξενοι.

Ευχαρίστως, αλλά βοήθησέ με και εσύ, στη συγκεκριμένη περίπτωση τι πιστεύεις ότι είπα που δεν το γνωρίζει ο κόσμος;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#244494 Δεν είχε ειρωνεία το post μου btw :s_whiteflag
Απλα προσπαθώντας να έχω σφαρική αποψη για το τι παιζει, για το ΔΝΤ βρισκω μονο random δηλωσεις συχνα αντικρουομενες και δυσκολευομαι να βγαλω ακρη.Αντιθετα εσυ συνηθως μιλας σα να τα εχεις πολυ πιο ξεκαθαρα στο μυαλο σου και για αυτο ρωτησα που τα βρισκεις :s_bye
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#244495 Τα νούμερα που λέει ο Πέρρος τα αμφισβητείς;

Έσοδα από φορολόγηση εταιρειών = κόστος συντάξεων για ΔΕΗ-ΟΤΕ* = 2,5 δις

Money-money όπως λέει και το φασιστάκι αν δίνεις στις ευγενείς αυτές κάστες σύνταξη κοινών θνητών, μπορείς να μειώσεις τη φορολογία των επιχ/σεων στο μισό.

Το οποίο έχει 10πλάσια ευεργετικά οφέλη για την οικονομία σε σχέση με την επιπλέον και όποια κατανάλωση x νοικοκυριών.

Αλλά αυτό βέβαια το ξέρει και το σχολιαρόπαιδο που έχει διαβάσει ΑΟΘ.
Πόσο μάλλον ένας ΠΡΟΦΕΣΟΡΑΣ με 3 διπλώματα και 5 παπλώματα.

*Όλα μέσα με το κλειδί στο χέρι.
Αν έχασες την τελευταία παράδοση περί "δημιουργικής ασάφειας" να φρεσκάρω τη μνήμη σου.

viewtopic.php?f=9&t=1202&start=60#p211278

Το λέω αυτό για να σε προλάβω μη μου ποστάρεις κανένα λύγκα που θα δείχνει ως νουμερέτο μόνο το ένα κομμάτι το οποίο είναι γραμμένο ως "σύνταξη" για να ξεγελάει τους ανάλγητους κουτόφραγκους.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Anonymous Founder έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:

Σωστά.

Κοίτα, η αλήθεια είσαι πως καμία συμπάθεια δεν έχεις και απλά είπα να πω μια καλή κουβέντα.
Μην το παίρνεις τοις μετρητοίς κι εσύ...
Άντε, ελπίζω να ξεθύμανες κι αυτή τη φορά, αναμένω την επόμενη τώρα.

Έχεις κάνει γκάλοπ;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#244499 Όχι, γι'αυτό σου είπα μην το παίρνεις τοις μετρητοίς.
Δεν βλέπω κανένα λόγο να κάνω κάτι τέτοιο, απλά σπάω πλάκα.
Τώρα όμως βαρέθηκα. Ελπίζω κι εσύ το ίδιο, γιατί οι υπόλοιποι θα βαρέθηκαν επίσης. Καληνύχτα! :)