Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pik.
#244068 με σχεδον 40% αποχη απο την ασκηση ψηφου και ενω η καθε κυβερνηση πλεον εκπροσωπει το 17% και αν του λαου,καθομαστε να λυσουμε αν εχουν δικαιωμα ψηφου οι Ελληνες πολιτες(συμφωνα με επισημα στοιχεια του κρατους) που απλα δεν ειναι στην Ελλαδα ,αλλά ειναι γραμμενοι στους εκλογικους καταλογους.

μαλιστα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#244071 Το δικαίωμα ψήφου υπό συνθήκες (ανάλογα με τη μόρφωση; Την καταγωγή; Την οικονομική κατάσταση; Το επάγγελμα;) είναι εξαιρετικά επικίνδυνη ιστορία και δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αν θελουμε άλλο πολίτευμα αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kyr80 έγραψε:
Nikos! έγραψε:Τεράστιο μενος kyr80, γιατί?

< >
Ποιο μένος ρε συ; Πες μου που είναι το λάθος σε αυτά που γράφω.

Έχεις ξεκινήσει ένα quote-war με τον Πέτρο και απαντάς post-by-post και πρακτικά τον υποχρεώνεις να σου απολογηθεί γιατί σπούδασε εδώ και έφυγε έξω να δουλέψει. Τώρα, αυτή εσύ τη βλέπεις σοβαρή απορία? Και άλλα πολλά.

Σε όλα είσαι λάθος με κυριότερο αυτό του δικαιώματος ψήφου.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#244077 Γύρνα μερικές σελίδες πίσω και δες ποιος ξεκίνησε να απαντάει σε ποιον. Και δες και ποιος πρώτος άφησε υπονοούμενα για ελεύθερους επαγγελματίες. Μην κοροϊδευόμαστε.
Για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού έχω αυτήν την άποψη. Και κάθομαι και τη συζητάω. Βλέπω ότι οι περισσότεροι διαφωνούν. ok, τι να κάνουμε; Δημοκρατία έχουμε(έχουμε όταν ψηφίζει κάποιος για το πως θα ζει ένας τρίτος τη ζωή του;;;), η γνώμη των πολλών υπερισχύει.

Ούτε ζητάω να απολογηθεί κανείς. Καλά έκανε και έφυγε ο Πέτρος και ο κάθε Πέτρος. Η αδερφή μου έφυγε, και θα κρίνω άλλους που το έκαναν; Αυτό διαφέρει όμως από το να μην αναγνωρίζεις μια κατάσταση. Δηλαδή αυτούς τους τόσους χιλιάδες επιστήμονες που έφυγαν, ποιος τους σπούδασε; Ποιος πλήρωσε την παιδεία τους; Μόνο οι γονείς τους; Τα σχολεία ποιος; Τα βιβλία ποιος; Τους καθηγητές ποιος;

Η δικιά μας η μικρή(τι μικρή, 27 χρονών γαϊδάρα έγινε) έχει φύγει από το 2007. Και έρχεται και ψηφίζει. Ιδέα του τι γίνεται στη χώρα 0. Όταν έρχεται με ρωτάει:"τί ψηφίζουμε;". Κοινώς έχω το δικαίωμα εμμέσως για 2 ψήφους.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#244080 Μας δουλεύει μου φαίνεται ο kyr80.
Εδώ οι κηφήνες του ΕΣΥ τρώνε με χρυσά κουτάλια επί 40 χρόνια ,το χρέος του Peter για τα 6 χρόνια ιατρικής είναι επιχείρημα?Με την ίδια λογική μας χρωστάνε και όσοι τελείωσαν το λύκειο στην Ελλαδα και μετά μετανάστευσαν....
Επίσης πάρα πολλοί από τους αποφοίτους ιατρικής στην Ελλαδα παίζει να μην έχουν μπει με πανελλήνιες,άλλα με πληρωμένες μεταγραφές ,ψεύτικες ασθένειες κτλ.Να πληρώσουν πρώτα αυτοι.
Ας πληρώσουν όλοι αυτοί τις μίζες από τα μοσχεύματα και τα φακελάκια και μετά τα ζητάμε και απο το Πετρο....
Εντάξει είπαμε να μη λέμε οτι να ναι...

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
pik. έγραψε:
QsisVTS έγραψε:@pik

τότε δεν έχεις πρόβλημα φαντάζομαι να ψηφίζουν και οι μετανάστες που ζουν εδώ, αφού και αυτοί φορολογούνται εδώ και μάλιστα μπορεί να πληρώνουν και περισσότερους φόρους από τον έλληνα εξωτερικού που μπορεί να έχει μόνο ένφια ή κάνα σήμα

οποιος θελει να εχει δικαιωματα εχει και υποχρεωσεις και ,προφανως ,το αντιστροφο.

αναλογα με τους νομους του καθε κρατους παιρνεις την υπηκοοτητα και το αντιστοιχο διαβατηριο οποτε και αποκτας δικαιωμα του εκλεγειν και εκλεγεσθαι.
σε ολα τα οργανωμενα κρατη υπαρχουν κανονες προυποθεσεις και επιτροπες.
Αρα για ποιο λογο να μην ψηφιζουν και να εκλεγονται;
τι περιμενες να απαντησω;Η με εχετε παρεξηγησει ή εχετε τοσο αρνητισμο μεσα σας που τα αυτονοητα δεν τα σκεφτεστε και εχετε βαλει καποια ατομα εδω μεσα σε καλουπια.Το εχω προσωπικα ξαναδει.
Δεκτα και τα δυο οσο και στο τελος της ημερας αδιαφορα.
θα εκπλησσοσουν αν ηξερες τι μπορεί να ψηφιζαν οι νομιμοι μεταναστες στην Ελλαδα που εχουν τις δουλειες τους στην χωρα μας και φορολογουνται σαν ολους εμας.

μπορει να κανω λαθος αλλα παιζει να ψηφιζαν καλυτερα απο τους γεννημα θρεμμα ΕΛληνες.
γιατι εχουν φαει με το κουταλι την |λογοκρισία| πριν ερθουν στην χωρα των Illuminati. Eχουν ξαναδει το εργο.
Εμεις τωρα ακομα ειμαστε στα ορντεβρ :iconcool:

δυστυχως ερχεται και το κυριως πιατο και θα το φαμε όλο.
ειναι μια αλληλουχια γεγονοτων που πρεπει να ακολουθησουμε πριν γινουμε σοβαρος λαος.
200 χρονια βλεπουμε τα τρενα να περνουν.

εγώ κανένα αρνητισμό δεν έχω, απλά είναι συχνό ( και αυτό ισχύει για όλους ) οι απόψεις μας να μην είναι συμβατές πάντα με τη πραγματικότητα

για μένα ο (νόμιμος) μετανάστης θα έπρεπε να είχε "περισσότερο" δικαίωμα ψήφου από τον έλληνα του εξωτερικού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και ο έλληνας του εξωτερικού δε θα έπρεπε να ψηφίζει

απλά το πρόβλημα είναι ότι ο μετανάστης μπορεί να έχει περισσότερη επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας του έλληνα, από ότι ο έλληνας του εξωτερικού

και φυσικά μπορώ να μαντέψω τι θα ψήφιζαν πολλοί από αυτούς.
νομίζω ότι έχω ήδη αναφέρει τον ψιλικατζή μου που σαν εε τα είχε βάψει μαύρα όταν βγήκε ο σύριζα ή ότι έχει φρικάρει που έχουμε γεμίσει πρόσφυγες και μετανάστες τώρα που έγινε νοικοκύρης :lol: θα ψήφιζε νδ δαγκωτό και παρόλο που εγώ δε θα ψήφιζα ποτέ νδ και μάλιστα δαγκωτό το θεωρώ πιο λογικό να ψήφιζε ο συγκεκριμένος, από το να ψηφίζουν οι συγγενείς μου από την αμερική οι οποίοι έχουν πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας ή μπορεί να το έριχναν "παραδοσιακά" σε κάνα πασοκ ή νδ ή κκε

και στη τελική μπορεί να πληρώνουν ενφια για να έχουν ένα εξοχικό, αλλά τα εδώ προβλήματα και δε τα γνωρίζουν ή δε τους αφορούν

οπότε δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ αρνητισμός από μέρους μου και ελπίζω και από μέρους σου (γιατί κι εγώ δε μπορώ να γνωρίζω ως τι με έχεις στο μυαλό σου), μόνο ειλικρινής προβληματισμός για το αν αυτά που γίνονται καλώς γίνονται και τι θα μπορούσε να γίνεται διαφορετικά

οι έλληνες του εξωτερικού καλώς πήγαν εκεί που πήγαν αφού έτσι έκριναν, αυτό δε τους κάνει ούτε περισσότερο προκομμένους, αλλά ούτε και λιγότερο πατριώτες (νομίζω τα χουμε ξαναπεί αυτά)
τους κάνει όμως κατοίκους εξωτερικού που έχουν λίγη ή και καθόλου σχέση με τη σημερινή ελλάδα, οπότε δεν είναι το ίδιο με κάποιον που κατοικεί ελλάδα και ας έχουν τα ίδια δικαιώματα
Άβαταρ μέλους
By nass
kyr80 έγραψε:Κατάλαβες γιατί δεν πρέπει να ψηφίζει στην Ελλάδα ο κάθε Πέτρος(δεν είναι προσωπικό, τα ίδια ακούω και από τη μικρή);;

Κατάλαβες γιατί η πρότασή σου παραβιάζει βασικές αρχές της δημοκρατίας (δεν είναι νομικό το ζήτημα και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας οφείλουν να τις γνωρίζουν όλοι οι ενεργοί πολίτες), οι οποίες είναι υπεράνω του κάθε Πέτρου & Παύλου ?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#244100 Αν ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού (επί της αρχής δεν έχω ζήτημα), θα έπρεπε κατ' ελάχιστον να ψηφίζουν και όλοι οι νόμιμοι μετανάστες (όσοι με κάρτα παραμονής δηλαδή).
Το ότι ο Κούλης λέει αυτά που λέει, είναι γιατί θεωρεί πως έχει να κερδίσει, πάντως και όχι γιατί τον έπιασε ο πόνος της ξενιτιάς!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#244105 Για τη συμφωνία που πάει για μετά το Πασχα και τον Αλεξη π που πάει για πολιτική συμφωνία λες και του βγήκε αυτό το κόλπο έστω και μία φορά τι έχετε να πείτε;
Άβαταρ μέλους
By markvag
Cosmonaut21 έγραψε:Για τη συμφωνία που πάει για μετά το Πασχα και τον Αλεξη π που πάει για πολιτική συμφωνία λες και του βγήκε αυτό το κόλπο έστω και μία φορά τι έχετε να πείτε;

Τι κόλπο του βγήκε;;;; Ότι θα μας πηδήξει ασάλιωτα χειρότερα από τσι προηγούμενοι;;; :lol: :lol: Χωρίς προοπτική βελτίωσης της κατάστασης... :(

Γιατί άλλο κόλπο δεν βλέπω... :(
Άβαταρ μέλους
By pik.
Cosmonaut21 έγραψε:Για τη συμφωνία που πάει για μετά το Πασχα και τον Αλεξη π που πάει για πολιτική συμφωνία λες και του βγήκε αυτό το κόλπο έστω και μία φορά τι έχετε να πείτε;

ελα ντε...

το ειδαμε πριν ενα χρονο το εργο
ετοιμαζομαστε για κανεναν δημοψηφισμα παλι και κανενα κουρεμα;
Μπορει ποιος ξερει. :vava:

Και μονο που διαπραγματευονται σε ξενοδοχειο τα λέει ολα. :lol:
δεν πειραζει περηφανοι να ειμαστε.

οσον αφορα το δικαιωμα ψηφου...
ερωτηση.
Εγω που ειμαι και Ιταλος υπηκοος ,γιατι εχω δικαιωμα να ψηφιζω στις εκλογες τις Ιταλιας ακομα και οταν ειμαι στην Ελλαδα ή στην Αγγλια ή στην Γαλλια;
Χαζοι ειναι αυτοι; :thumbsdown:

QsisVTS έγραψε:
οπότε δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ αρνητισμός από μέρους μου και ελπίζω και από μέρους σου (γιατί κι εγώ δε μπορώ να γνωρίζω ως τι με έχεις στο μυαλό σου), μόνο ειλικρινής προβληματισμός για το αν αυτά που γίνονται καλώς γίνονται και τι θα μπορούσε να γίνεται διαφορετικά

οι έλληνες του εξωτερικού καλώς πήγαν εκεί που πήγαν αφού έτσι έκριναν, αυτό δε τους κάνει ούτε περισσότερο προκομμένους, αλλά ούτε και λιγότερο πατριώτες (νομίζω τα χουμε ξαναπεί αυτά)
τους κάνει όμως κατοίκους εξωτερικού που έχουν λίγη ή και καθόλου σχέση με τη σημερινή ελλάδα, οπότε δεν είναι το ίδιο με κάποιον που κατοικεί ελλάδα και ας έχουν τα ίδια δικαιώματα

ειλικρινης προβληματισμος αλλα αναφερεσαι προσωπικα και μου κανεις εμενα την ερωτηση. :iconcool: Πιστευω ομως σου απαντησα,καλυφθηκες;

οι Ελληνες του εξωτερικου τις περισσοτερες φορες ειναι οι |λογοκρισία| της υποθεσης που δεν εχουν βησματα να μπουν σε μια καλη θεση στο δημοσιο και σε αξιωμα.
εγω πχ και ο πατερας μου ειμαστε οι |λογοκρισία| που πληρωσα 10χρονια διδακτρα στην Ιταλια νοικια κλπ για να σπουδασω ενω εβλεπα συμφοιτητες να φευγουν νυχτα και να εμφανιζονται Αθηνα και Θεσσαλονικη ως φοιτητες και μαλιστα σε ετη πιο προχωρημενα.
Ποσους συναδελφους εχω εγω τωρα που σπουδασαμε μαζι Ιταλια ,πηραν μεταγραφη απο πολιτικα γραφεια και τους εβαλε ο μπαμπας στον κομματικο σωληνα;
ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ενας απο αυτους ειναι αν το ψαξετε.Και τον καναμε και Πρωθυπουργο..
Εχω συναδελφο να πηρε με το ζορι 6 μαθηματα στην σχολη στην Ιταλια,αμεσως μεταγραφη μεσω υπουργειου επι ΝΔ και τελειωσε αυτος και ο μαμιας του πακετο Αθηνα.Αξιος Ελληνας που ξερει την ελληνικη πραγματικοτητα το παιδι.

Προφανως αυτοι ξερουν την Ελληνικη πραγματικοτητα και εχετε δικιο αυτοι πρεπει να εκλεγονται και να εκλεγουν μονο γιατι εχουν μπει στα γραναζια της ηλιθιας ανηθικης κοινωνιας μας και μας δουλευουν ολους.
Οι μονοι αξιοι.

οι μονοι που ξερουν σε τι λαο απευθυνονται

ΥΓ. σε μια χωρα σαν την δικη μας σε εκτακτη αναγκη,δεν περισσευει κανεις,οποιος μπορει να βοηθησει την χωρα και την δημοκρατια μας,καλο ειναι.
Μην βγαζετε ρεβανσισμο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#244126 όλα αυτά που λες έχουν και τον ανάλογο αντίλογο, απλά δε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία γιατί όπως σου είπα δεν έχω κάτι προσωπικό ούτε μαζί σου ούτε με κανένα έλληνα του εξωτερικού

δε με νοιάζει γιατί είναι έξω, όπως δε τους νοιάζει γιατί εγώ παραμένω εδώ

το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε κοινούς στόχους και οι στόχοι του καθενός πρωτίστως έχουν να κάνουν με την επιβίωσή του και δευτερευόντως με τη σωτηρία της χώρας του, αυτές είναι και λίγο ρομαντικές κουβέντες
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 11 Απρ 2016, 11:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Anonymous Founder έγραψε:Αν ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού (επί της αρχής δεν έχω ζήτημα), θα έπρεπε κατ' ελάχιστον να ψηφίζουν και όλοι οι νόμιμοι μετανάστες (όσοι με κάρτα παραμονής δηλαδή).
Το ότι ο Κούλης λέει αυτά που λέει, είναι γιατί θεωρεί πως έχει να κερδίσει, πάντως και όχι γιατί τον έπιασε ο πόνος της ξενιτιάς!
:lol:

nass έγραψε:
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

Αρθρο 4 του Συντάγματος

Βασικά το πρόβλημα είναι ότι το λέει ο Κούλης, όχι ποιο είναι το συνταγματικό.

Αλλά βέβαια οι "αριστεροί δημοκράτες" σπάνια τα πήγαιναν καλά με το Σύνταγμα.