Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#895215 Και εσυ έτσι θα έδειχνες αν σκορπιζες 108 μύρια από την πρωτοχρονιά και δώθε για επερεσίες διαφήμισης και μάρκετινγκ – βελτίωση της ικανότητας του πληθυσμού στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης :metalo:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#895239 Τι άλλο θα σκεφτεί η γαμωχουντα για να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει οπεκεπεξ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:Οι άνθρωποι πάνω που λένε "Ε, ακόμα και αυτό θα υπερβεί τα όρια αντοχής, είναι too much" μετακινούν τον πήχη καθημερινά όλο και ψηλότερα , μπας και βρούν τελικά το πραγματικό οριο.

Το πραγματικό όριο είναι "το κράτος είναι για να το αρμέγουμε, οι υπόλοιποι, ατομική ευθύνη (δηλαδή πάτε να ψοφήσετε, στα @@ μας)".

g8777 έγραψε:Της ΠΙΟ πλάκας ιστορία λαός, εις τον αιώνα τον άπαντα , . & -

1000000000000%
Άβαταρ μέλους
By Serf
#895361 Ή ψεκασμένοι ή με παράνομες φυτείες...

Σέλι: Αίτημα για απομάκρυνση του drone πυροπροστασίας - ertnews.gr https://www.ertnews.gr/video/seli-aitim ... rostasias/
Άβαταρ μέλους
By markvag
Serf έγραψε:Ή ψεκασμένοι ή με παράνομες φυτείες...

Σέλι: Αίτημα για απομάκρυνση του drone πυροπροστασίας - ertnews.gr https://www.ertnews.gr/video/seli-aitim ... rostasias/

Βλάχοι. Μόνο αυτό έχω να πω... Μερικά πράγματα ούτε αν τα δεις μπορείς να τα πιστέψεις... :lol: :lol: Στάνταρ είναι και ψεκασμένοι και έχουν καμιά φυτεία και κάτι ακόμα που δεν μπορεί ούτε η πιο νοσηρή φαντασία να σκεφτεί. :lol: :lol:

Βλάχος είμαι κι εγώ και με μερικούς δεν ασχολούμαι, ελπίζω το ίδιο να έκανε και το δημοτικό συμβούλιο. Εντωμεταξύ, όντως, αν πιάσει καμιά καλή φωτιά τον 15Αύγουστο στο δάσος εκεί πάνω, οι 2 δρόμοι που υπάρχουν (1 για Βέροια και 1 για Νάσουσα) περνάνε μέσα από χλμ δάσους. Θα καούν όλοι σαν τα ποντίκια... :lipsealed: Ευτυχώς στα πιο ψηλά έχει πιο ανθεκτικά στη φωτιά δέντρα και όχι πεύκα... Όχι ότι δεν καίγονται προφανώς, αλλά τουλάχιστον δεν είναι πεύκα (σε γενικές γραμμές)...

Εγώ αν ήμουν δημοτικό συμβούλιο πάντως, θα έβαζα και δεύτερο drone. :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#895380 Ευτυχώς...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα 39 πολιτών για απόσυρση του drone πυρασφάλειας

https://www.ertnews.gr/video/dimotiko-s ... asfaleias/
Άβαταρ μέλους
By bill33
#895386 Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου | Νέα πυρκαγιά μετά από βραχυκύκλωμα σε κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ
https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/it ... kones.html
Μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στο χιονοδρομικό κέντρο, κάτω από το ορεινό καταφύγιο, εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μέσα σε ενάμιση χρόνο στην ίδια υποδομή, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια, τη συντήρηση και τους ελέγχους στο δίκτυο. Η άμεση επέμβαση ενός ζευγαριού Γερμανών τουριστών και των ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο καταφύγιο απέτρεψαν τα χειρότερα.

Η ανάτηση του Άρη Γιαννούκου: "Χθες 20 Αυγούστου και ώρα 16.00.

ξέσπασε πυρκαγιά κάτω από το καταφύγιο μέσα στην έκταση του χιονοδρομικού κέντρου,από βραχυκύκλωμα κολώνας του ΔΕΔΗΕ. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που γίνεται βραχυκύκλωμα στην συγκεκριμένη κολώνα . Για καλή μας τύχη ήταν ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών που έμεναν με το βαν τούς στο πάρκινγκ έξω από το χιονοδρομικό και είδαν την έκρηξη στην κολώνα και την έναρξη της πυρκαγιά ς . Ήρθαν γρήγορα σε εμένα που είχα έρθει για εργασίες στο καταφύγιο και βρισκόμουν εντός. Επειδή μόλις κόπηκε το ρεύμα έπαψε η επικοινωνία με τα κινητα ,ειδοποίησα μέσω του 112 για την φωτιά. Αμέσως με 4 πυροσβεστήρες και με τη βοήθεια των Γερμανών,πέσαμε στη φωτιά και την μαζέψαμε μέχρι να έρθει η πυροσβεστική. Ευτυχώς δεν είχαμε δυνατούς ανέμους. Τώρα μετά από αυτήν την εμπειρία γεννούνται τα εξής ερωτήματα.
1) Εάν δεν ήμασταν επάνω εκείνη τη στιγμή,τι θα γινόταν.......?
2) Είναι η τρίτη φορά που βγάζει βραχυκύκλωμα η συγκεκριμένη κολώνα
3) Αν είχαμε απαγόρευση κυκλοφορίας που πλέον αυτό το μέτρο καταντάει αηδία ποιος θα εντοπιζε τη φωτιά.Το βουνό θέλει μάτια......!
4) Εκεί στην Δεδηε κάνουν καθαρισμούς , συντηρήσεις και ελέγχους αν όντως τα συνεργεία έχουν κάνει τη δουλειά τούς. Γιατί όλα πλέον δουλεύουν με εργολαβίες.Από Καρδαρά μέχρι χιονοδρομικό έχουν ελεγχθεί όλα τα πιθανά σημεία βραχυκυκλώματος,........?
ΈΛΕΟΣ.....ΠΙΑ.....!
ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ......ΑΦΗΜΕΝΑ.....!
Η ανάρτηση γίνεται τώρα γιατί μόλις τώρα ήρθε το ρεύμα στο καταφύγιο!"

:x :x
Άβαταρ μέλους
By markvag
Serf έγραψε:Ευτυχώς...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα 39 πολιτών για απόσυρση του drone πυρασφάλειας

https://www.ertnews.gr/video/dimotiko-s ... asfaleias/

Πάλι καλά...

bill33 έγραψε:Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου | Νέα πυρκαγιά μετά από βραχυκύκλωμα σε κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ
https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/it ... kones.html

Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία (σε πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία. Η συντήρηση του δικτύου (ιδίως σε τέτοια σημεία) είναι κόστος. Οπότε...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#895453 Πήρε φωτιά δασική περιοχή, ανάμεσα στην Οινόη Αττικής και τα Δερβενοχώρια, πολύ κοντά στο σημείο που είχε κάνει προπερσι και έχουν μπει ανεμογεννήτριες. 11 παρά το πρωί πήρα τη Πυροσβεστική, όπου μου είπαν είχαν ενημερωθεί από δικό τους πλήρωμα που περιπολεί στην περιοχή. Όντως είδα ένα πυροσβεστικό όχημα και μετά από 10-15 λεπτά ένα δεύτερο από τα Βιλλια. Ένα ελικόπτερο σάρωνε τη περιοχή μπας και δει καμία άλλη εστία ή τίποτα ύποπτο, ενα ελικόπτερο Erickson κατεσβησε το μεγαλύτερο μέρος μια και γέμιζε από κοντινή δεξαμενή του δήμου Μάνδρας στο ύψος του Καραουλίου και μετά από 10 λεπτά σκάσαμε μύτη 6 πυροσβεστικά οχήματα Ρουμάνικα, με συνοδευτικό τετρακίνητο αγροτικό, 1 βυτιοφόρο του δήμου Μάνδρας και ένας ιδιώτης κάτοικος περιοχής. Ακολούθησε ρουμάνικο επικαθημενο βυτιοφόρο, για να γεμίζει τα πυροσβεστικά. Μέσα σε 40 λεπτά τα σβησανε όλα
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#895511 Οι δεξαμενές διασποράς είναι πολύ βασικές νομίζω. Όταν η υδροληψία είναι κοντά, τα ελικόπτερα μπορούν να κάνουν φοβερή δουλίτσα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#895557 Ισχύει, απλά αν είναι μεγάλη η φωτιά, χρειάζεται να αν εφοδιάζεται και η δεξαμενή.

Προχθές, στη φωτιά που είδα, όταν πέρασαν τα ρουμάνικα πυροσβεστικά, πιο πίσω ήταν και ένα ρουμάνικο επικαθημενο βυτιοφόρο για να ανεφοδιαζει τα πυροσβεστικά. Στην Ελλάδα δεν έχω δει κάτι ανάλογο. Στις φωτιές της Μάνδρας αλλά και παλιότερα, έστελναν τα ΕΛΠΕ βυτιοφόρα της ΕΚΟ και της ΒΡ, τα γέμιζαν νερό και τ έστελναν να ανεφοδιάζουν τα πυροσβεστικά.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#906542 Από χθες που καίγεται ο Άγιος Βασίλειος Βοιωτίας, η φωτιά έφτασε στη Ψάθα Αττικής. Χθες στις 2:30 τα ξημερώματα εκκένωσαν τον οικισμό της Ψαθάς προς Αλεποχώρι, ενώ το Πόρτο Γερμενό και το Προσυλι έχουν κάνει ολοσχερώς. Η φωτιά πάει και προς Βίλια, έχουν εκκενώσει τον οικισμό Αγίου Νεκταρίου.

Πάει το δάσος, πάνε τα σπίτια, πάνε τα ζώα, δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#906545 Πριν κάνα μήνα πήγα πρώτη φορά Πόρτο Γερμενό κι απ' αυτή τη πλευρά γενικότερα. Ωραία ήταν αλλά μου έκανε εντύπωση το πόσο δυνατές ριπές κατέβαζε το βουνό που σήκωνε και εμένα. Από την Αγγλία είχα να νιώσω τόσο δυνατό αέρα που να με σπρώχνει. Οπότε αν φύσαγε έτσι δεν ήθελε και πολύ να γίνει το κακό