Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
xenos έγραψε:
skous έγραψε:Παιδες μην γράφουμε ότι ράδιο αρβλυλα ακούμε. Διαβάζω για πρόσβαση στην παραλία (ενώ τα περισσότερα σπίτια που είναι πάνω "στο κύμα" (ανεξαρτήτως εάν είναι νόμιμα ή μη), είναι σε γκρεμό 10-40 μέτρων...), βίλες κλπ και απορώ.
Καλύτερα εάν κάποιος δεν ξέρει κάτι, να μην λέει ότι να ναι.

Εγώ που πέρασα από Ζούμπερι την Κυριακή, έψαχνα πολλή ώρα να βρω κάποιο δρομάκι προς τη θάλασσα, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελεύθερη δίοδος προς τη θάλασσα.
.

Ισχύει για Ζούμπερι, αλλά δεν είναι Μάτι.
Στο Μάτι/Κ.Λιμανάνι, ειναι γκρεμός σχεδον απο κάτω απο όλα τα σπίτια. Δεν είναι παραλία και οι όποιες σκάλες έχουν φτιαχτεί ιδιωτικά (δεν λέω ότι δεν είναι παράνομο , ίσως και ναι, δεν γνωρίζω). Αλλά δεν είναι πρόσβαση στον αιγιαλό/παραλία (νομίζω ο νόμος αναφέρει αυτά τα 2)).

Βέβαια στο Ζούμπερι, που δεν έχει τόσο φκρεμό, το 80% του παραλιακού μετώπου το έχουν κατασκηνώσεις (Στρατού/Αεροπορίας/Δήμων), άρα το κράτος, και προφανώς δεν υπάρχει ελεύθερο δρομάκι που να κόβει προς την θάλλασα)
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#525422 Εγώ θα πω ότι είναι πάρα πολλές περιοχές στην Αθήνα χτισμέενς κατά τον ίδιο τρόπο. Ίσως με όχι τόσο στενούς δρόμους αλλά που μπήκαν στο σχέδιο πόλης με αυτόν τον τρόπο, με δάσος από μεγάλα πεύκα να έρχονται σε επαφή με τα σπίτια. Όλα τα ΒΠ είναι έτσι από Αγ. Στέφανο, Άνοιξη , Σταμάτα (όσα δεν κάηκαν) και πολύ περισσότερο επειδή έχουν πολύ καιρό να καούνε Δροσιά, Διόνυσος, Εκάλη, Καστρί.
Το θέμα είναι να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Και να παρθούν μέτρα. Πιστεύω θέλει τρόπο και όχι κόπο και χρήμα. Τουλάχιστον για να προστατευτούν οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση.
Να κόψεις νέους δρόμους δε γίνεται πλέον, να κάνεις αντιπυρικές ζώνες γύρω γύρω δύσκολο.
Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι σχέδια εκκένωσης, σειρήνες, σεμινάρια στους κατοίκους, χώροι συγκέντρωσης, απαγόρευση παρκαρίσματος στους δρόμους διαφυγής τουλάχιστον το Καλοκαίρι με αστυνόμευση και βαρύτατες κυρώσεις αλλάγή στον νόμο με βαρύτατες ευθύνες σε όσους δεν υπακούουν. Όταν κηρύσεται μια περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουμε πόλεμο. Στον πόλεμο όποιος δεν υπακούει πυροβολείται.
Δεν μπορεί να σου λέει ο άλλος σήκω φύγε κι εσύ να τον γράφεις στα παπάρια σου επειδή είσαι μάγκας και εκείνη τη στιγμή δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Να πα να τα κάνεις στο αφεντικό σου αυτά .
Κατά τα άλλα πιστεύω ότι πρέπει σε αυτές τις περιοχές να φτιαχτεί ξεχωριστό δίκτυο αυτόματης πυρόσβεσης αντί να φτιάχνουν πεζοδρόμια και πλατείες για να πάρουνε ψήφους οι βλαχοδήμαρχοι.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
junior gt έγραψε:Όλα τα ΒΠ είναι έτσι από Αγ. Στέφανο, Άνοιξη , Σταμάτα (όσα δεν κάηκαν) και πολύ περισσότερο επειδή έχουν πολύ καιρό να καούνε Δροσιά, Διόνυσος, Εκάλη, Καστρί.

Τα περισσότερα από τα αναφερθέντα είναι/θεωρούνται υπερβόρεια προάστια, just sayin' σύντροφε. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#525424 Υπάρχει περίπτωση σε πολλές περιοχές να ήρθε το δάσος εκ των υστέρων; Όχι εντελως εκ των υστέρων βέβαια, αλλά να αναπτύχθηκε τόσο πολύ.

Πχ κάπου διάβασα ότι πριν 50-60 χρόνια το Μάτι δεν ήταν κατάφυτο με πευκα.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#525429 Βλεπω οτι ολοι ψαχνουμε για λυσεις για αντιμετωπηση της φωτιας.Γιατι δεν ψαχνουμε ενεργειες ΝΑ ΜΗΝ πιασει φωτια.Ενα μονο να αναφερω.Τα σκουπιδια.Ποσες φορες δεν εχουμε δει πεταμενα σκουπιδια και μπαζα στην ακρη του επαρχιακου δρομου.Ποσες και ποσες πυρκαγιες δεν ξεκινησαν απο αφημενα στο δασος σκουπιδια.Ενας πατος απο σπασμενο μπουκαλι ειναι αριστος φακος για να αναψει η σπιθα.Τις παρανομες χωματερες ολοι οι "ντοπιοι " τις ξερουν και να ειναι καλα οι ανθρωποι που τις εμπλουτιζουν με σκουπιδια καθημερινα.....Και μην τα ριχνουμε και αυτα στο κρατος.Εγω,εσυ,ο διπλανος ειμαστε που τα κανουμε....
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#525431 Δεν πάνε να κάνουν τη ίδια ερώτηση σε όσους οικισμούς είναι σήμερα στην ίδια κατάσταση που ήταν το Μάτι πριν γίνει κάρβουνο;
Για να δούμε τι θα πουν δηλαδή όχι τίποτα άλλο...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hellenic tifosi έγραψε:Πάντως αυτό με το διορισμό των συγγενών είναι η επιτομή της χυδαιότητας. Ντροπή....

Έχει γίνει και στο παρελθόν σίγουρα. Φίλος, που ο πατέρας του σκοτώθηκε σε δυστύχημα σε κρατική αποστολή/ταξίδι (δεν λέω ποια για ευνόητους λόγους), τους δόθηκε το δικαίωμα να διοριστεί ένα από τα παιδιά του στην υπηρεσία που δούλευε ο πατέρας.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο νόμος βέβαια, αλλά (ούτε αυτό...) είναι τωρινή πρωτοτυπία.
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, δεν γίνεται να καταπέσει συνταγματικά, αν ψηφιστεί.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#525434 Με τροπολογίες στον νόμο περί διορισμού συγγενων θυμάτων (που έπεσαν στο υπηρεσιακό καθήκον) μια χαρά γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις και σε ιδιώτες εκτός από ενστολους.
Αν γκουγκλαρετε σε παροχές στις πυρκαγιές 2007, τροχαίο Τέμπη, Σαμινα, πυρκαγιές Ηλείας θα δείτε ίδιες αποφάσεις.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
DAP έγραψε:Βλεπω οτι ολοι ψαχνουμε για λυσεις για αντιμετωπηση της φωτιας.Γιατι δεν ψαχνουμε ενεργειες ΝΑ ΜΗΝ πιασει φωτια.Ενα μονο να αναφερω.Τα σκουπιδια.Ποσες φορες δεν εχουμε δει πεταμενα σκουπιδια και μπαζα στην ακρη του επαρχιακου δρομου.Ποσες και ποσες πυρκαγιες δεν ξεκινησαν απο αφημενα στο δασος σκουπιδια.Ενας πατος απο σπασμενο μπουκαλι ειναι αριστος φακος για να αναψει η σπιθα.Τις παρανομες χωματερες ολοι οι "ντοπιοι " τις ξερουν και να ειναι καλα οι ανθρωποι που τις εμπλουτιζουν με σκουπιδια καθημερινα.....Και μην τα ριχνουμε και αυτα στο κρατος.Εγω,εσυ,ο διπλανος ειμαστε που τα κανουμε....

προφανώς υπάρχει η ατομική ευθύνη του καθενός, όμως επειδή υπάρχει και η πολιτεία και δεν είμαστε ακόμα αυτοδιαχειριζόμενοι :roll: , η πολιτεία είναι και αυτή που οφείλει να προστατευει και αυτή που οφείλει να επιβάλλει πράγματα "για το καλό μας" (ξέρω δεν μας αρέσουν αυτά, γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα)

απλά έχουμε μάθει στο να μην αντιμετωπίζουμε σοβαρά την ύπαρξη πολιτείας και κράτους, να τα αγνοούμε όποτε μας βολεύει (βάζω και τον εαυτό μου μέσα), να τα επικαλούμαστε και να τα χρησιμοποιούμε όποτε και όπως μας βολεύει και όταν γίνεται το οτιδήποτε στραβό να παραπονιούμαστε ότι δεν υπάρχει κράτος

οπότε φυσικά καταλήγουμε ξανά στην ατομική ευθύνη βέβαια, γιατί από κει πηγάζει το γιατί είναι λάθος άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης, αλλά από την άλλη αυτό είναι που θέλουμε για να μας αφήνουν ήσυχους να κάνουμε τα δικά μας όταν όλα πάνε καλά

φίλε dap ξέρεις πόσες φορές στη νεαρή σχετικά ζωή μου έχω πει " τι ωραία που είναι μπουρδέλο το κράτος, ποιος θα τα δει ποτέ αυτά; "
δυστυχώς αρκετές, οπότε ούτε που θέλω να φαντάζομαι τη νοοτροπία των πιο πίσω από μένα σε προηγούμενες εποχές :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By NiTse
cosneo έγραψε:Με τροπολογίες στον νόμο περί διορισμού συγγενων θυμάτων (που έπεσαν στο υπηρεσιακό καθήκον) μια χαρά γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις και σε ιδιώτες εκτός από ενστολους.
Αν γκουγκλαρετε σε παροχές στις πυρκαγιές 2007, τροχαίο Τέμπη, Σαμινα, πυρκαγιές Ηλείας θα δείτε ίδιες αποφάσεις.

Νομίζω και στη ΔΕΗ γίνεται κάτι αντίστοιχο.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
kubiak έγραψε:Δεν πάνε να κάνουν τη ίδια ερώτηση σε όσους οικισμούς είναι σήμερα στην ίδια κατάσταση που ήταν το Μάτι πριν γίνει κάρβουνο;
Για να δούμε τι θα πουν δηλαδή όχι τίποτα άλλο...
Στην μισή τουλάχιστον παραθεριστικη Ελλάδα δηλαδή?
Εδώ πάνω μου είχαν και "τοπικές επιτροπές κατά της ένταξης στο σχέδιο πόλης" για να μην χάσουν εκατοστό αγροτεμαχιου...
Τελευταία επεξεργασία από cosneo και 26 Ιούλ 2018, 12:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
cosneo έγραψε:Εδώ πάνω μου είχαν και "τοπικές επιτροπές κατά της ένταξης στο σχέδιο πόλης" για να μην χάσουν εκατοστό αγροτεμαχιου...

Παντου φτιαχνουν τετοιες επιτροπες. Για να μην πληρωσουν υπεραξια και δωσουν γη.
Ακομα και στην Καλαματα οταν επροκειτο να τελειωσει ο δρομος και θα επαιρναν κομματι απο τα περιβολια καποιοι ηθελαν να αντιδρασουν, να προσφυγουν στα διακστηρια για να αργησει το εργο :dizzy: :dizzy: