xenos έγραψε:skous έγραψε:Παιδες μην γράφουμε ότι ράδιο αρβλυλα ακούμε. Διαβάζω για πρόσβαση στην παραλία (ενώ τα περισσότερα σπίτια που είναι πάνω "στο κύμα" (ανεξαρτήτως εάν είναι νόμιμα ή μη), είναι σε γκρεμό 10-40 μέτρων...), βίλες κλπ και απορώ.
Καλύτερα εάν κάποιος δεν ξέρει κάτι, να μην λέει ότι να ναι.
Εγώ που πέρασα από Ζούμπερι την Κυριακή, έψαχνα πολλή ώρα να βρω κάποιο δρομάκι προς τη θάλασσα, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελεύθερη δίοδος προς τη θάλασσα.
.
Ισχύει για Ζούμπερι, αλλά δεν είναι Μάτι.
Στο Μάτι/Κ.Λιμανάνι, ειναι γκρεμός σχεδον απο κάτω απο όλα τα σπίτια. Δεν είναι παραλία και οι όποιες σκάλες έχουν φτιαχτεί ιδιωτικά (δεν λέω ότι δεν είναι παράνομο , ίσως και ναι, δεν γνωρίζω). Αλλά δεν είναι πρόσβαση στον αιγιαλό/παραλία (νομίζω ο νόμος αναφέρει αυτά τα 2)).
Βέβαια στο Ζούμπερι, που δεν έχει τόσο φκρεμό, το 80% του παραλιακού μετώπου το έχουν κατασκηνώσεις (Στρατού/Αεροπορίας/Δήμων), άρα το κράτος, και προφανώς δεν υπάρχει ελεύθερο δρομάκι που να κόβει προς την θάλλασα)

, η πολιτεία είναι και αυτή που οφείλει να προστατευει και αυτή που οφείλει να επιβάλλει πράγματα "για το καλό μας" (ξέρω δεν μας αρέσουν αυτά, γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα)