Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#181981 Πείτε παίδες, να με βοηθήσει λίγο ο μανοσκυ στα μαθηματικά να βγάλουμε τα ποσοστά γιατί δεν την παλεύω

Εικόνα

:lol:

τα γελάκια και τα "αριστεροι" τα αντιπαρέρχομαι, αν υπονοείς ότι ψεύδομαι, πες το στα ίσα κι άσε τις χαριτωμενιές γιατί θα εισπράξεις κι άλλες φαπίτσες :)
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
rx8_drifter έγραψε:Πείτε παίδες, να με βοηθήσει λίγο ο μανοσκυ στα μαθηματικά να βγάλουμε τα ποσοστά γιατί δεν την παλεύω

Εικόνα

:lol:

τα γελάκια και τα "αριστεροι" τα αντιπαρέρχομαι, αν υπονοείς ότι ψεύδομαι, πες το στα ίσα κι άσε τις χαριτωμενιές γιατί θα εισπράξεις κι άλλες φαπίτσες :)

:lol: :lol: :lol: :lol: όχι ρε φίλε...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#181992 Ληπτεον υπόψη παίδες το κουβεντιδιο ξεκίνησε από σχόλιο που έκανα για δάσκαλο που ανέπτυσσε ατζέντα σε μικρά παιδάκια.
Και αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να σκισουν τις κιλοτες τους, μας έχουν πρηξει για δασκάλους που ανέπτυσσαν ατζέντα πάνω τους όταν ήταν μικροί.
Φασινειτιν παίδες.
:thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#181995 FWIW στο Δημοτικό Θεσσαλονίκη και Σέρβια υπήρχε "πιεστική" διακίνηση της Ζωής. Στο Γυμνάσιο απλή διακίνηση και στο Λύκειο τίποτα. Συνεχίστε
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:Ληπτεον υπόψη παίδες το κουβεντιδιο ξεκίνησε από σχόλιο που έκανα για δάσκαλο που ανέπτυσσε ατζέντα σε μικρά παιδάκια.
Και αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να σκισουν τις κιλοτες τους, μας έχουν πρηξει για δασκάλους που ανέπτυσσαν ατζέντα πάνω τους όταν ήταν μικροί.
Φασινειτιν παίδες.

Αλλο η θρησκευτικη προπαγανδα και αλλο η πολιτικη, μικρε χαδιαρη ψιψίνε. :lol:
Η θρησκευτικη εχει ως σκοπο την υποδουλωση του πνευματος και την αεναη φυλακιση του μεσω της μυθοπλασιας και με στερεοτυπα και πνευματικες αλυσιδες, ενω η πολιτικη αφυπνιση μεσω της αποκαταστασης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ βοηθα στη δημιουργια ΖΥΜΩΣΕΩΝ που θα οδηγησουν το ατομο στην ολοκληρωση της πνευματικης του αναπτυξης.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#181999 Στατιστικολόγος, όχι αστεία.

30% των μαθητών υποχρεώνονταν ν' αγοράσουν δεξιά έντυπα επειδή βρήκε 3 άτομα στο πετρολεντζ.
Δώστε του το λουκουμάκι να το φάει στη γωνιά του. :)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#182007 Καταλαβαίνω το ρεζιλίκι σου, αλλά τσάμπα κοκκινίζεις και γράφεις χαζομαρούλες, δεν είναι η πρώτη φορά.

rx8_drifter έγραψε:Για ποιό λόγο θεωρείς ότι μπορώ να σου απαντήσω γιατί δε σας το πουλούσαν? Προσφέρει κάτι η ερώτησή σου?
Όπως βλέπεις, μάνι μανι μαζευτήκαμε 3 μεταξύ 10 εδω μέσα, ήδη θα έπρεπε να σου λέει κάτι σχετικά με την αιτίασή σου ότι αυτό ΔΕΝ γίνοταν

εν ολίγοις, αυτό στην καθομιλουμένη λέγεται αντιπαράδειγμα

https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%C ... E%BC%CE%B1

ή αλλιώς πως ανατρέπεις έναν ισχυρισμό περί αλήθειας ενός πράγματος.

Άιντε τώρα να κάνεις κανα μάθημα μπιλιάρδο στο :inlove: κι άσε τις στατιστικές και τις αναγωγές :s_wink
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
EDDIE_147 έγραψε:Ληπτεον υπόψη παίδες το κουβεντιδιο ξεκίνησε από σχόλιο που έκανα για δάσκαλο που ανέπτυσσε ατζέντα σε μικρά παιδάκια.
Φασινειτιν παίδες.

Καλά, άστο από που ξεκίνησε η κουβέντα, έναν αχταρμά με ό,τι σου περίσεψε απ το μπριαμ έγραψες, και σε χάλασε το προς τη νίκη :lol:
EDDIE_147 έγραψε:
το ότι ο φασίστας Μεταξάς πήγε σε πόλεμο δεν το κόβουμε επειδή ήταν τέτοιος ούτε σκίζει κανένας κανένα καλσόν

Ο λύγκας Garland που παρέθεσα (σόρυ δεν ποσταρίστηκε σωστά
http://www.edupame.gr/content/%CE%A5%CE ... E%BF%CF%85

είχε πληθώρα πονημάτων.
Αρχίζουμε με το "χρονικό".

Την ίδια περίοδο, ο φασισμός χτυπά την πόρτα και στην Ελλάδα, με την κήρυξη της δικτατορίας από τον Ι. Μεταξά, ο οποίος στηρίζεται και από το βασιλιά. Όταν η φασιστική Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα, ο Ι. Μεταξάς λόγω των συμφερόντων που ήθελε να διατηρήσει με την Αγγλία, δίνει εντολή να πέσουν «μερικές τουφεκιές» για την τιμή των όπλων. Ο ελληνικός λαός ήταν αυτός που βροντοφώναξε το ΟΧΙ από τα βουνά της Πίνδου.

Εικόνα

Εικόνα

Πάει το καλσόν.

Ο προβληματισμός μου λοιπόν είναι ότι δεν πρόκειται για ένα "αθώο τραγουδάκι" αλλά για προσπάθεια ανάπτυξης συγκεκριμένης ατζέντας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Είτε επίσημα (βλ. παραπάνω), είτε ανεπίσημα από την κάβλα και το απωθημένο του κάθε εκπαιδευτικού.

Με τη λογική σου πάντως και από τη Χρυσή Αυγή θα ήταν αναμενόμενο να περιμένουμε εξύμνηση της 4ης Αυγούστου, οπότε no worries, άμα το κάνει αυτό εκπαιδευτικός σε παιδάκια με αφορμή την 28η Οκτωβρίου δεν θα πούμε ότι είναι ΓΤΠ και ελεεινός.
:s_thumbsup

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#182014 Μιλαει στο manosky χρησιμοποιωντας την απαντηση που εδωσε ο ιδιος σε δικη μου υποθετικη ερωτηση.
Underberg, και το κεφι συνεχιζεται
Άβαταρ μέλους
By manosky
#182015 Τα δυο τελευταία άτομα που έγραψαν αμφισβητούν το γνωστό ιδεολογικό παιδομάζωμα στα σχολεία από τα κνιτακια κι άλλες συνιστώσες, ενώ δηλώνουν αριστεροί. Και θυμώνουν κιόλας όταν τους κάνουν πλάκα.

Καθόμαστε και συζητάμε γιατί σπάνε αμάξια με αθηναϊκές πινακίδες, αυτό.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
trident1971 έγραψε:Μιλαει στο manosky χρησιμοποιωντας την απαντηση που εδωσε ο ιδιος σε δικη μου υποθετικη ερωτηση.
Underberg, και το κεφι συνεχιζεται

Mιλάω στο μανοσκυ επειδή έσπευσε να σου συμπαρασταθεί βγάζοντας στατιστικά, εδώ σε περίπτωση που σου διέφυγε

rx8_drifter έγραψε:
manosky έγραψε:Σε όσους είχαν φέρει τέτοια περιοδικά "να τα αγοράσουν", όπως καταγγέλλεται, να σηκώσουν το χέρι.

Εγώ πρώτη φορά το βλέπω, αλλά φαίνεται ότι δεν ανήκε το σχολειό μου στα εκλεκτά. Και πέρασα από 5 σχολειά από το δημοτικό ως το λύκειο.

Τι νομίζω!

Ότι είτε έπεσα στην περίπτωση, είτε έπεσαν άλλοι στην περίπτωση, είτε είχαν πλησιάσει με απαλή φωνή κάποιους τίποτα ινστρούχτορες και τους έμαθαν ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις διανέμουν τέτοια σιχάματα στη νεολαία για να τη δηλητηριάσουν ("ορίστε παιδί μου, δες μερικά να μπορείς να τα αναγνωρίσεις αν στα δείξουν - πες το και στους φίλους σου παιδί μου....").

Δεν δικαιολογείται διαφορετικά. :innocent:

Χέρια δεν ζήτησες, μαθηματικέ μου? ;Aσε τα μαθηματικά γιατί δεν είναι και το φόρτε σου και ασχολήσου με οδοντότσιχλες© :s_biggrin

manosky έγραψε:Τα δυο τελευταία άτομα που έγραψαν αμφισβητούν το γνωστό ιδεολογικό παιδομάζωμα στα σχολεία από τα κνιτακια κι άλλες συνιστώσες, ενώ δηλώνουν αριστεροί. Και θυμώνουν κιόλας όταν τους κάνουν πλάκα.
Καθόμαστε και συζητάμε γιατί σπάνε αμάξια με αθηναϊκές πινακίδες, αυτό.

Το μόνο γελοίο είναι ότι εσύ είσαι ο μόνος που αρνήθηκε ότι γίνεται ιδεολογικό παιδομάζωμα, δες προηγούμενο ποστ σου.

Αυτά για τους κνίτες και τα λοιπά δεν ξέρω από που τα αλίευσες, ο garland σου είπε άλλωστε ότι όσοι καπηλεύονται τέτοιες εκδηλώσεις είναι για σφαλιάρες, εγώ το μόνο που σχολίασα ήταν η χαριτωμενιά του προς την νίκην γιατί μου θύμησε μεγάλες στιγμές. Για κάποιο λόγο όμως κι εσένα και του παρεακιου σου σας τσίμπησε μύγα, τί περίεργο :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#182018 Πάντως αν η προπαγάνδα του Προς Την Νίκην ή του ΚΚΕ ήταν τόσο αποτελεσματική όσο υπαινίσσεται εδώ τότε θα έπρεπε ο μισός πληθυσμός να ψηφίζει ΚΚΕ και ο άλλος μισός να έχει φύγει για μοναστήρι.
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#182024 Αν και φοβάμαι μήπως διακόψω μια σοβαρή συζήτηση ....

Φέτος άφησαν τα δημόσια σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές. Έφθασε Νοέμβριος και π.χ. σε τάξη Β' Λυκείου δεν έχουν κάνει κανένα μάθημα φυσικής γενικής παιδείας και γεωμετρίας, λόγω έλλειψης καθηγητών. Κι αυτά συμβαίνουν όχι σε κανένα απομακρυσμένο χωριό, αλλά π.χ. στο 1ο Λύκειο μιας από τις μεγαλύτερες επαρχιακές πόλεις.

Τα σχολεία άρχισαν να κλείνουν με καταλήψεις, όχι βέβαια από όταν είδαν το πρόβλημα στο μεγαλείο του αλλά τώρα που πλησιάζει η λύση ... αλλά ήρθε η ώρα του αριστερού ψαρέματος στα παιδιά σε συνδυασμό με την επερχόμενη 17 Νοέμβρη.
Πλάκα έχει όμως που και ο Φίλης με τις καταλήψεις θα δηλώσει ότι είναι! :lol:

Μόλις ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγους μήνες, το πρώτο πράγμα που έκαναν στη Παιδεία ήταν να ακυρώσουν το "Νέο Λύκειο" με τις εξετάσεις στην Τράπεζα Θεμάτων. Οι μαθητές χάρηκαν που γλύτωσαν δύσκολες εξετάσεις, οι καθηγητές χάρηκαν περισσότερο που γλύτωσαν την πίεση να κάνουν καλή και πλήρη δουλειά, πάνω απ' όλα όμως γλύτωσε η κυβέρνηση από την ευθύνη να λειτουργούν τα σχολεία από την 1η ημέρα.

Τράπεζα Θεμάτων σήμαινε ότι το σχολείο δεν μπορούσε να χάνει ούτε 1 ημέρα και αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο πρώτα απ' όλα ενοχλεί όποιον έχει την συνολική ευθύνη για την καλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
EDDIE_147 έγραψε:Και αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να σκισουν τις κιλοτες τους, μας έχουν πρηξει [...]

Εσύ δεν ήσουν αυτός που έσκισε πρώτος την κυλόταν, καλήώρα με το ποστάκιον του "θέματος";
Και κατόπιν τούτου οι υπόλοιποι που έτρεξαν να αποτροπιάσουν με το γεγονός ότι μνημονεύονται οι ναζί και ο αγώνας ενάντια στους ναζί στην γιορτή της 28ης;
Το οποίο από μόνο του σηματοδοτεί epic demigod level.

Ξεπερνάει χαλαρά την παλιότερη συζήτηση "τι σχέση είχε ο Β'ΠΠ με πόλεμο ενάντια στο φασισμό".
Κάτι που όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα.

Εντάξει, έπεσαν ατάκες "γερμανοί και 28η έχουν τόση συνάφεια όσο 25η Μαρτίου με γράμμο/βίτσι" :yahoo:

Εμάς πάντως στις 28ες θυμάμαι που ήταν πως μαθαίναμε για το βαρύ χειμώνα, την πείνα, τους θανάτους, την καταστροφή που έφερε η κατοχή και ο πόλεμος. Μαθαίναμε για τους εβραίους και το ολοκαύτωμα.
Σαμπως ήταν τπτ χίπηδες φιλειρηνηστες, και συνάμα εβραίοι της μπιλτερπερκερ και μας προωθούσαν κρυφή ατσέντα;