Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#267100 Γνωρίζει κανείς κάποιον ηλεκτρονικό να πάω την tv για το λευκό που μου βγάζει στην οθονη?
Κατά προτίμηση Ν.Π (Άλιμος , Γλυφάδα , αγιος Δημήτριος ,Π.Φάληρο , Αργυρούπολη)
Άβαταρ μέλους
By gianik
#267179 Εχει θαμπωσει ολη η οθονη ,δεν ειναι εντονα τα χρωματα καθολου αλλα ειναι σαν να βλεπεις ομιχλη ενα πραγμα... :oops:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#267190 Α νόμιζα κάτι τέτοιο

Εικόνα

:lol:

Το κάνει με όλες τις πηγές (Nova ) ή και στην ίδια; Αν το κάνει με τη nova δοκίμασε άλλο καλώδιο. Επίσης δοκίμασες reset settings;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#267253 Απο μια γρήγορη έρευνα που έκανα, όταν τα χρώματα αρχίζουν να φαίνονται περίεργα φταίει το ολοκληρωμένο που είναι υπέυθυνο για το gamma correction.

http://www.eevblog.com/forum/chat/why-m ... e-failing/

Πολλές τέτοιες περιπτώσεις αναφέρονται και στο badcaps.net.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#267281 Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου , αξίζει να φτιαχτεί η τηλεόραση λες?
Είναι LG 32αρα ,μοντ.2009.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
gianik έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου , αξίζει να φτιαχτεί η τηλεόραση λες?

Αν είναι όντως αυτό το πρόβλημα που έχει η τηλεόραση, τότε αξίζει γιατι το ολοκληρωμένο κοστίζει λιγότερο απο 5 ευρώ και η αντικατάστασή του είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.

Τώρα βέβαια εξαρτάται απο το πόσα θα ζητήσει ο ηλεκτρονικός και αν η βλάβη δέν είναι αυτή αλλά κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
gianik έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου , αξίζει να φτιαχτεί η τηλεόραση λες?

Αξίζει. χεχε μη σκέφτεσαι αμέσως για καινούρια.
Πάντως αν εισαι οκ οικονομικά, πες στη γυναίκα ότι η επισκευή κοστίζει παραπάνω από την τηλεόραση και χτύπα μια μεγαλύτερη.
Αν πάλι δε σε παίρνει ο χώρος και πας για 32αρα, φτιάξε αυτήν που έχεις.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#267304 Πουλανε και στο ebay universal controllers για LCD panel.

http://www.ebay.com/itm/TV-PC-HDMI-CVBS ... XQ855RqtPQ

Οπότε αν έχεις καποια παλιότερη τηλεόραση μπορείς να τη μετατρέψεις σε smart, δηλαδή να παίζει ταινίες απο στικάκι, να έχει HDMI και VGA κτλ.

Έχω μια παλιά Philips και θα ήθελα να πειραματιστώ πάνω της, αλλά αυτό που θα ήθελα είναι μια πλακέτα με ενσωματωμένο MPEG4 δέκτη. Όσες έχω δεί μέχρι τώρα δέν έχουν καθόλου δέκτη τηλεοπτικού σήματος.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
rx8_drifter έγραψε:Mόλις μου απάντησαν

I just received a reply from ICOM:

They want to know if the radio must have a (E)TSO approval or a R&TTE approval. Icom radios only have a R&TTE approval.

If a (E)TSO is required, we have to search for a brand / supplier which / who can deliver radios with such an approval.

Please let me know which approvalis required?

Αν κατάλαβα καλά για ευρώπη θέλω ΕΤSO? αλλιώς έχω θέμα με το spacing??
:help:

Aπαντάω στον εαυτό μου έτσι για τη γνώση :lol:

TSO is a worldwide approval; (E)TSO & R&TTE are European approvals; you may forget them, because as we heard, these approvals should not be applicable for vessels.

Άβαταρ μέλους
By Pitt
#268565 Εχθές εγκατέστησα δύο ανεμιστήρες οροφής που αγόρασα από το Leroy Merlin.
Οι οδηγίες εγκατάστασης σαφέστατες και στα Ελληνικά παρακαλώ!

:s_wacko :s_crazy :s_bye

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
fubar.gr έγραψε:Πουλανε και στο ebay universal controllers για LCD panel.

http://www.ebay.com/itm/TV-PC-HDMI-CVBS ... XQ855RqtPQ

Οπότε αν έχεις καποια παλιότερη τηλεόραση μπορείς να τη μετατρέψεις σε smart, δηλαδή να παίζει ταινίες απο στικάκι, να έχει HDMI και VGA κτλ.

Έχω μια παλιά Philips και θα ήθελα να πειραματιστώ πάνω της, αλλά αυτό που θα ήθελα είναι μια πλακέτα με ενσωματωμένο MPEG4 δέκτη. Όσες έχω δεί μέχρι τώρα δέν έχουν καθόλου δέκτη τηλεοπτικού σήματος.

Αν το μοντελο ειναι της σειρας pfl9613 ή 9603 με ενδιαφερει και μενα αυτο που λες. Καλα, εννοειται οτι η διαδικασια περιμενω να ειναι "ξεβιδωσε αυτο----> βιδωσε το καινουργιο---->ενωσε καλωδια-----> ξαναβιδωσε----> κλεισε το καπακι---> ΤΕΛΟΣ". Αλλιως ετοιμασου :inlove:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
g8777 έγραψε:Αν το μοντελο ειναι της σειρας pfl9613 ή 9603 με ενδιαφερει και μενα αυτο που λες. Καλα, εννοειται οτι η διαδικασια περιμενω να ειναι "ξεβιδωσε αυτο----> βιδωσε το καινουργιο---->ενωσε καλωδια-----> ξαναβιδωσε----> κλεισε το καπακι---> ΤΕΛΟΣ". Αλλιως ετοιμασου :inlove:

Δέν είναι τόσο απλό. Καταρχάς πρέπει να το συνδέσεις στο PC για να του φορτώσεις το firmware ανάλογα με το πάνελ που έχεις, γιατί δέν χρησιμοποιούν όλα τα πανελ το ίδιο πρωτοκολο LVDS.

Έπειτα είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα πρέπει να γίνει κάποια κοπτοραπτική στο πλαστικό της τηλεόρασης, καθώς η νέα πλακέτα θα έχει τους κονέκτορες σε διαφορετικά σημεία. Επιπλέον θα πρέπει να βρείς τρόπο να φέρεις το IR receiver στο μπροστινό μέρος της τηλεόρασης για να δουλέψει με το νέο τηλεκοντρόλ.

Μετά, αν δέν θέλεις η τηλεόραση να έχει δύο καλώδια ρέυματος (ένα το κανονικό και ένα για την καινούρια πλακέτα) θα πρέπει να βρείς την κατάληλη τάση μέσα απο την τηλεόραση ωστε να δώσεις παροχή στη νέα πλακέτα. Πιθανόν να μήν υπάρχει, οπότε να χρειαστεί ένας DC to DC converter.

Επίσης θα θέλει λίγη πατέντα για να συνδέσεις και τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης.

Και φυσικά θα χρειαστείς εξωτερικό δέκτη MPEG4, γιατι δέν έχει ενσωματωμένο.

Αυτά, μπορεί να ξεχνάω και καμια ψιλοδουλειά ακόμα....