Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:...
Πχ στην περίπτωσή μου αν αλλάξω το ψυγείο, σε 10 χρόνια περίπου θα βγάλω το κόστος του καινούριου, αν υπολογίσουμε πως το νέο θα καίει περίπου τα μισά και πως βρίσκεις πολύ καλά ψυγεία Α+++ με 600€.
Αντίστοιχα και με το πλυντήριο πιάτων, που είναι παλιό, αλλά εκεί δεν συμφέρει να το αλλάξεις όσο δουλεύει...

Πολυ καλη φαση αυτο που ποσταρισες με την καταναλωση της καθε συσκευης. Αλλο να ξερεις γενικα οτι "καιει πολυ το ψυγειο μου" κι αλλο να βλεπεις ξεκαθαρα το ποσο παει το μαλλι και να κανεις τα κουμαντα σου για μια αποσβεσιμη (σε βαθος χρονου φυσικα) αναβαθμιση με κατι καλυτερο!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#669191 To έχει όντως τσάμπα, αν και πριν λίγο καιρό είχα αγοράσει από Ελλάδα με 33€ ένα. Αλλά η προσφορά απευθύνεται μόνον σε κατόχους Prime και στέλνει μόνον εκεί που στέλνει το Prime. Άρα, το αγγλικό Amazon, στέλνει μόνον εκεί γύρω κλπ. Άρα, δυστυχώς δεν μπορείς να το εκμεταλευτείς με διεύθυνση στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Anonymous Founder έγραψε:To έχει όντως τσάμπα, αν και πριν λίγο καιρό είχα αγοράσει από Ελλάδα με 33€ ένα. Αλλά η προσφορά απευθύνεται μόνον σε κατόχους Prime και στέλνει μόνον εκεί που στέλνει το Prime. Άρα, το αγγλικό Amazon, στέλνει μόνον εκεί γύρω κλπ. Άρα, δυστυχώς δεν μπορείς να το εκμεταλευτείς με διεύθυνση στην Ελλάδα.

Έχω φίλους στο Λονδίνο για να το στείλω και να μου το φέρουν όταν έρθουν, το χω κάνει πολλές φορές, αλλά μου βγάζει συνέχεια 29.99 αντί 18.99 χωρίς προφανή λόγο όταν πηγαίνω στο checkout και το παράτησα.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#669205 Δεν εχει να κανει με τη διευθυνση, εχει να κανει με τον prime λογαριασμο!

Στα δικα μου, 13 μερες αναμονη για ενα ρουτερ απο το αμαζον.ιτ! Ουτε τρακινγκ ουτε τιποτα... Σημερα δινουν καταληκτικη ημερομηνια αποστολης, απο αυριο αρχιζω τα μαιλ και τα τσατ! :protest:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Anonymous Founder έγραψε:Λογικά βλέπει την διεύθυνσή σου και χρεώνει αντίστοιχα. Έχεις prime account; Αν δεν έχεις, δεν θα δεις αυτή την τιμή.

Έχω λέμε :lol:

Άκυρο, ξεσκάλωσε είναι οκ τώρα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#669276 Για να πεις ότι καίει πολύ πρέπει να έχεις μετρήσεις και από άλλο ψυγείο σε παρόμοια χρήση με τους ίδιους ανθρώπους (πόσο το φορτώνουν, πόσο συχνά ανοίγουν την πόρτα κλπ). Αν το έχεις κάνει πόση διαφορά έχεις δει;

Αυτός ο broadlink wifi ελεγχόμενος πομπός υπερύθρων ενδιαφέρουσα σαν συσκευή. Και είναι φτηνός οπότε μπορείς να έχεις σε όποιο δωμάτιο χρειάζεσαι.
Βλέπω ότι έχει εφαρμογή (ελέγχεται όπου και να είσαι), λειτουργεί με Alexa, έχει λίστα συσκευών αλλά μαθαίνει και νέες.
Αυτό εκπέμπει προς όλες τις κατευθύνσεις; Και πιάνει: Γιατί το κανονικό τηλεκοντρόλ αν δεν σημαδεύεις καλά δεν πιάνει; Αν λοιπόν είναι αντίστοιχο τότε δεν θα μπορεί να πιάνει πχ και την τηλεόραση πχ απέναντι και τον ανεμιστήρα από πάνω ή την κουρτίνα δεξιά.
Παράγγειλσ ένα, το προηγούμενο μοντέλο, RM3 mini που κάνει τα ίδια απλά είναι λίγο πιο μεγάλο και δεν δέχεται προσθήκη αισθητηρίου θερμοκρασίας-υγρασίας.

Έχω 2 μπρίζες, μια της Amazon και μία της TP-Link (πρόγραμμα Kasa). Την μία την έχω σε παλιό φωτιστικό και την άλλη στο laptop με ώρες άναψε σβήσε για να μην φορτίζει συνέχεια.
Ποιες μπρίζες είναι που μετράνε και κατανάλωση; wifi παρακαλώ.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#669280 Εγώ έχω της tplink και μετράει ενέργεια.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
drdino έγραψε:Εγώ έχω της tplink και μετράει ενέργεια.
Ναι, βλέπω ότι το HS100 που έχω δεν αλλά το HS110 λέει ότι μετράει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#669760 Με τρώει (πολύ όμως) το χέρι μου, αλλά θα κρατήσω χαρακτήρα (προς το παρόν...)
Έχει μια εύκολη μετατροπή της κουρτίνας σε ηλεκτρική.
https://www.switch-bot.com/products/switchbot-curtain
Εικόνα
Εικόνα
Αλλά όχι μόνον. Τους αγάπησα πολύ γι'αυτό:
https://www.switch-bot.com/products/switchbot-bot
Εικόνα
Μου θύμισε τα κόμιξ που διαβάζαμε μικροί για το πώς αυτοματοποιούσαν κάτι! :lol:
Απλό και αποτελεσματικό όμως!

Δεν έχω λεφτά τώρα, κάποια στιγμή όμως... :s_cry :s_biggrin :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By glf
#669783 Στο Amazon prime day είπα τον κουμπάρο να καβατζωσει δύο echo dot για μένα.
Ήθελα να το κάνω μόνος σε local opensource κατασκευή αλλά μέχρι τότε ας βάλω την Alexa :)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Anonymous Founder έγραψε:Με τρώει (πολύ όμως) το χέρι μου, αλλά θα κρατήσω χαρακτήρα (προς το παρόν...)
Έχει μια εύκολη μετατροπή της κουρτίνας σε ηλεκτρική.
https://www.switch-bot.com/products/switchbot-curtain
Εικόνα
Εικόνα
Αλλά όχι μόνον. Τους αγάπησα πολύ γι'αυτό:
https://www.switch-bot.com/products/switchbot-bot
Εικόνα
Μου θύμισε τα κόμιξ που διαβάζαμε μικροί για το πώς αυτοματοποιούσαν κάτι! :lol:
Απλό και αποτελεσματικό όμως!

Δεν έχω λεφτά τώρα, κάποια στιγμή όμως... :s_cry :s_biggrin :s_tongue

Ι M SOLD :s_shout :s_shout