Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:
dimik έγραψε:
Εναλλακτικά πλύσιμο με μπόλικο σαπούνι στέγνωμα καλό και πέρασμα με σπορελαιο και φούρνο για καμιά ώρα να ψηθεί και να κάνει προστατευτικο φιλμ το λάδι.

< >

Και ξεμυριζει το σπίτι μετά από καμιά βδομάδα :yahoo:
Αν βάλεις ένα λίτρο λάδι ναι, αν αλοιψεις με ένα πανί-χαρτί και δεν το βάλεις στους 200C δεν μυρίζει τίποτα, τουλάχιστον περισσότερο από πχ ένα ταψί κοτοπουλο με πατάτες.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877313 Θέλω να βγάλω το λάδι από τον τενεκέ για να μη χαλάει αλλά δεν έχω κάπου να τον βάλω, κάνουμε αραιή κατανάλωση.
Τα Inox είναι πανάκριβα.

Κάτι τέτοιο είναι οκ για αποθήκευση;
https://www.skroutz.gr/s/47473447/ICS-D ... -25lt.html

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#877317 Και γιατί σε χαλάει ο ντενεκές; Αρκεί να τον κλείνετε καλά για να μην μπαίνει αέρας.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#877318 Καλύτερα σε τενεκέ. Το λάδι ρουφάει ουσίες από το πλαστικό.
Φαντάζομαι τον χαλάει διότι το βρυσάκι είναι ευκολία που δεν έχεις σε τενεκέ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Δεν ξέρω, μου είπαν ότι δεν κάνει να μείνει πολύ καιρό στον τενεκέ
Ο αέρας είναι το πρόβλημα, το οξυγόνο το οξειδώνει και ταγγίζει. Αν μπορούσαμε να το είχαμε σε σακούλα (όπως τα κρασιά στο χαρτοκούτι) ή να βάζαμε άζωτο στον ντενεκέ θα ήταν καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#877336 Δυστυχώς τα inox είναι μονόδρομος, πληρώνεις μια φορά και τα έχεις για πάντα. Μια φθηνή λαδούσα για 15-20 λίτρα έχει 55-70 έουρος. Εγώ έχω μία 100λτ, την έχω 20 χρόνια, την είχα πάρει 80€ τότε, τώρα άντε να κάνει κάνα 100€. Το μόνο που κάνω, όταν αδειάζει, είναι να τη πλύνω καλά να βγει η μούργα, καλό στέγνωμα με χαρτί και βάζω τη νέα σοδειά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dodger έγραψε:Δυστυχώς τα inox είναι μονόδρομος, πληρώνεις μια φορά και τα έχεις για πάντα. Μια φθηνή λαδούσα για 15-20 λίτρα έχει 55-70 έουρος. Εγώ έχω μία 100λτ, την έχω 20 χρόνια, την είχα πάρει 80€ τότε, τώρα άντε να κάνει κάνα 100€. Το μόνο που κάνω, όταν αδειάζει, είναι να τη πλύνω καλά να βγει η μούργα, καλό στέγνωμα με χαρτί και βάζω τη νέα σοδειά.
+1 με οτιδήποτε αλλο θα καταλήξεις να δινεις στο τελος τα ιδια λεφτά.

Κι εγω χρυσόπλήρωσα ενα inox με βρυσακι πριν απο 5-6 χρόνια και ησύχασα

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#877358 Πόσο καιρό αντέχει στον τενεκέ υποτίθεται? Εμείς έχουμε έναν πάνω από χρόνο, με αντλία κιόλας μόνιμα πάνω, και δεν καταλαβαίνω διαφορά ακόμα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877375 Παραγγειλα ένα 15λιτρο με βρυσάκι. Ο τενεκές είναι 17ρης οπότε το υπόλοιπο θα μπαίνει σε μπουκάλα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dodger έγραψε:Δυστυχώς τα inox είναι μονόδρομος, πληρώνεις μια φορά και τα έχεις για πάντα. Μια φθηνή λαδούσα για 15-20 λίτρα έχει 55-70 έουρος. Εγώ έχω μία 100λτ, την έχω 20 χρόνια, την είχα πάρει 80€ τότε, τώρα άντε να κάνει κάνα 100€. Το μόνο που κάνω, όταν αδειάζει, είναι να τη πλύνω καλά να βγει η μούργα, καλό στέγνωμα με χαρτί και βάζω τη νέα σοδειά.

+1
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#880792 Το κατσαρολάκι που χάλασε τον πάγκο πάει για ανακύκλωση, δεν καθαρίζεται ο εξωτερικός του πάτος. Είναι ένα 14ρι ikea σαν αυτό https://www.ikea.gr/proioda/ikea-365-ka ... /00484229/

Παραδόξως είχε πολύ χοντρό πάτο για ΙΚΕΑ και ελπίζω και το παραπάνω να είναι ίδιας ποιότητας με το παλιό, γιατί στη φωτογραφία φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό, τουλ. στο χερούλι, άρα είναι νεότερο προιόν. Μια προβολή από κοντά θα με πείσει. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#880890 Από τη μία λέμε τι καλό το ελαφρύ κατσαρολικό. Και βολικό για το χέρι αλλά και λιγότερη χαμένη ενέργεια.
Αλλά αν δεν έχεις παλαιού τύπου μάτι που έχει άγρια επιφάνεια αλλά κεραμικές εστίες ή επαγωγικές που η επιφάνεια είναι όλη ενιαία και γλυστερή αναγκαστικά θέλεις 2 χέρια για να ανακατέψεις και να μη σου γλυστρήσει έξω από το ζωγραφιστό μάτι.... Τον τελευταίο καιρό βρίσκω ότι η βαριά ατσαλένια κατσαρόλα με βολεύει περισσότερο από τις ελαφριές αλουμινένιες. Εκτός του ότι δεν παθαίνει τίποτα με μεταλλικά κουτάλια κλπ, δε θα φας ποτέ τεφλόν και καθαρίζει ό,τι και να κάψεις μέσα της.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#880915 ^αυτό

Αντικατεστησα αντικολλητικα κλπ αλουμινένια με stainless steel και cast iron και βρήκα την υγειά μου. Πριν τα άλλαζα κάθε 2-3 χρόνια.

Ούτε να στραβωνουν ούτε να χαλάνε και καθαρίζουν εύκολα.
Επισης το αυξημένο βάρος δεν αποτελεί τόσο εμπόδιο τελικά.
Με λίγο παραπάνω λαδάκι κάνεις τα πάντα και δεν κολλάει τίποτα, ενώ το λάδι μένει στο σκεύος τελικά.

< >