Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Mercyful_Fate έγραψε:Πιθανόν κανένα κρύωμα.
Εκτός απο χυμούς και νερά, θα σου πρότεινα κοτόσουπα. Κάνει θαύματα. ;)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#74188 Μήπως ξέρετε κάθε πότε μπορούμε να βγάζουμε ακτινογραφίες θώρακος και τι παίζει με την ακτινοβολία; Γιατί έχουν γ@μηθεί να μου ζητάνε, μια ο στρατός, μια για διπλώματα μια το ένα μια το άλλο... :rant:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#74198 20 το χρόνο χωρίς να συντρέχει καν πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
Pitt έγραψε:
Mercyful_Fate έγραψε:Πιθανόν κανένα κρύωμα.
Εκτός απο χυμούς και νερά, θα σου πρότεινα κοτόσουπα. Κάνει θαύματα. ;)

Εικόνα

:lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
panos2171 έγραψε:Μήπως ξέρετε κάθε πότε μπορούμε να βγάζουμε ακτινογραφίες θώρακος και τι παίζει με την ακτινοβολία; Γιατί έχουν γ@μηθεί να μου ζητάνε, μια ο στρατός, μια για διπλώματα μια το ένα μια το άλλο... :rant:
Αυτό με τις ακτινογραφίες θώρακα και υγειονομικές επιτροπές είναι μεγάλη βλακεία απομεινάρι άλλων εποχών με φυματίωση κλπ...
Γενικά θα ήθελες να αποφύγεις ακτινογραφίες αλλά ειδικά του θώρακα (επειδή έχεις αέρα κοπανιστό μέσα και περνάει εύκολα) δίνουν χαμηλή δόση. Δεν θα το κάνεις και για χόρταση, πόσες θα σου τύχουν, 1-2-3 το χρόνο για 1-2 χρόνια..... Πιο πολύς ο μπελάς να τρέξεις να στις κάνουν.
Αν πετάς συχνά με αεροπλάνο πιο πολύ ραδιενέργεια τρως...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#74476 Έκανα μια Ιούνιο του 13,μία Σεπτέμβρη του 13 και μια Νοέμβρη του 14 και τώρα πρέπει άλλη μια.

< K910 μου
Άβαταρ μέλους
By mirage
#74490 Μην τρως πολλες μπανανες και θα ζησεις. Περα απο την πλακα τζαμπα αγχωνεσαι.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
panos2171 έγραψε:Έκανα μια Ιούνιο του 13,μία Σεπτέμβρη του 13 και μια Νοέμβρη του 14 και τώρα πρέπει άλλη μια.

< K910 μου

Με τα σύγχρονα μηχανήματα που η εκπομπή είναι εξαιρετικά χαμηλή υπάρχει ένας πρακτικός κανόνας: μέχρι 2 το χρόνο (ως ενήλικας) δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις από τον Μ.Ο. του υπόλοιπου πληθυσμού. Ιδανικότερο θα ήταν καμία, αλλά σκέψου ότι υπάρχουν ομάδες πληθυσμού (π.χ. ιδιοκτήτες φροντιστηρίων) που κάνουν μία τα χρόνο και δεν παρουσιάζουν προβλήματα, οπότε δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς.

---------------------------------------------------------------------------------------

Και μιας και έγραψα στο θέμα, ας γράψω και κάτι πολύ πιο σοβαρό και δυσάρεστο από τις ακτινογραφίες. Χτες το βράδυ έφυγε ένας φίλος 36 ετών μετά από 8 χρόνια μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, την ώρα ακριβώς που ήμασταν με τη γυναίκα στη δεξίωση του γάμου. Είχε περάσει 2 χειρουργεία όπου τον έσφαξαν στην κυριολεξία για να τον καθαρίσουν και, όταν εμφανίστηκε και πάλι πρόβλημα, αποφάσισε να μην κάνει και 3η επέμβαση μιας και δεν άντεχε άλλο αυτό το βασανιστήριο (πόνοι, διάρροιες, φουσκώματα κτλ). Είχαμε προσπαθήσει όλοι μαζί (το είχε ζητήσει ο ίδιος, ως τελευταία ελπίδα) με πρώτον τον γιατρό του να τον δυναμώσουμε με πρωτεΐνες και άλλα αθλητικά σκευάσματα, αλλά πλέον ο οργανισμός του δε δεχόταν τίποτε, οπότε σιγά σιγά άρχισε να καταρρέει, μέχρι που στο τέλος πήγε σε νοσοκομείο, όπου και τελείωσε. Τραγικότερη φιγούρα η μητέρα του που τα τελευταία 8 χρόνια έτρεχε από λαϊκή σε λαϊκή και από κατάστημα βιολογικών σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων για να του δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσε να βρει από πλευράς διατροφής, αλλά τελικά δεν κατάφερε και πάρα πολλά. Έχοντας περάσει τα ίδια λίαν προσφάτως (τα τελευταία 5 χρόνια) με έναν ξάδελφο (αυτός είχε φύγει στα 33), έναν θείο (56 ετών) και άλλον θείο (αυτός ευτυχώς στα 75) καταλαβαίνω τον πόνο και την αγωνία των δικών του, όταν βλέπουν τον άνθρωπό τους να σβήνει χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτε.

R.I.P. Ηλία
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#74666 ακτινογραφία θώρακος πρέπει να κάνουν οι καπνιστές κάθε χρόνο από μία ηλικία κ πάνω...

έχει με ένα σύγχρονο μηχάνημα ακτινοβολία 0,2 mSV, ενώ η ακτινογραφία αυχένα έχει 2mSV... για να καταλάβεις ότι είναι ακίνδυνη το έγραψα...

η ακτινοβολία της δεν είναι κάτι το τρομερό... φαντάσου πως μία αξονική είναι μ.ο. περί τις 50 ακτινογραφίες μαζί... :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
PeterPan έγραψε:...
... φαντάσου πως μία αξονική είναι μ.ο. περί τις 50 ακτινογραφίες μαζί... :lol:

Δε νομίζω.