- 03 Ιουν 2018, 13:54
g8777 έγραψε:dimik έγραψε:g8777 έγραψε:Ε ναι, εξ άλλου τι πιο απλό για ένα μαγαζάκι να στήσει eshop και να ανταγωνιστεί μεγαθήρια;; 
Μερικές χιλιάδες μαγαζάκια στο ebay σε διαψεύδουν. 
< >
Τα οποία είναι το ένα τοις χιλίοις μπροστά σε αυτά που υπάρχουν με φυσική παρουσία μόνο. 
Πηγή με νούμερα;
Γιατί εγώ βλέπω ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό το γυρίζει στο online έστω σαν δευτερεύον κανάλι πωλήσεων.
The percentage of small firms selling online expected to increase in 201874 Percent of Small Business Websites Have No eCommercδλδ το 1/4 των μικρών επιχειρήσεων έχει διαδικτυακή παρουσία
Γενικότερα προοδεύουμε και οι online αγορές είναι θέλουμε δεν θέλουμε κομμάτι της προόδου.
trident1971 έγραψε:dimik έγραψε:Τελικά την θέλουμε την παγκοσμοιοποιηση ή όχι;
Εγώ γιατί στην δουλειά μου έχω να ανταγωνιστώ τον μισό πλανήτη και το μαγαζάκι πρέπει σόι και καλά να έχει μόνο ντόπιο ανταγωνισμό;
< >
Δεν ειναι το ιδιο.
Μου θυμιζεις ενα φιλο που τσακωθηκαμε γιατι δεν εδωσε τιπ στον πιτσαδορο με τη διακιολογια οτι στη δουλεια του δεν παιρνει τιπς, γιατι να παιρνει ο πιτσαδορος? 
Ο διεθνής ανταγωνισμός είναι το ίδιο, προχθές π.χ πήρα μπαταρία για Nokia 950XL (μην με ρωτήσει κανείς ποιανού

) από μικρομάγαζο στην Γερμανία μέσω ebay, ο ντόπιος μπαγλαμάς της αντιπροσωπείας μάλιστα ούτε καν σκέφτηκε να μου την παραγγείλει ο ίδιος, μου είπε απλά "δεν έχω". Προφανώς ο Γερμανός που έβγαλε τα 2-3 ευρώ κέρδος και μπήκε στον κόπο να την στείλει είναι πιο ανταγωνιστικός.
Δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά όμως, έχω πάρει από ζάντες και λάστιχα μέχρι φίλτρα αφρολέξ για το στεγνωτήριο.
Δεν λέω ότι μπορούν να αντικατασταθούν όλα τα καταστήματα αλλά πλέον το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα καλό ποσοστό επί των πωλήσεων για αρκετές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες. Αν κάποιος μπορεί να επιβιώσει με τους τοπικούς πελάτες μόνο και δεν θέλει έξτρα τζίρο μεγειά του με χαρά του. Απλά είναι ενάντια στην ιδέα του επιχειρέιν όλο αυτό.