Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimik έγραψε:Τελικά την θέλουμε την παγκοσμοιοποιηση ή όχι;

Εγώ γιατί στην δουλειά μου έχω να ανταγωνιστώ τον μισό πλανήτη και το μαγαζάκι πρέπει σόι και καλά να έχει μόνο ντόπιο ανταγωνισμό;

< >

Δεν ειναι το ιδιο. :rtfm:
Μου θυμιζεις ενα φιλο που τσακωθηκαμε γιατι δεν εδωσε τιπ στον πιτσαδορο με τη διακιολογια οτι στη δουλεια του δεν παιρνει τιπς, γιατι να παιρνει ο πιτσαδορος? :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:
dimik έγραψε:
g8777 έγραψε:Ε ναι, εξ άλλου τι πιο απλό για ένα μαγαζάκι να στήσει eshop και να ανταγωνιστεί μεγαθήρια;;
Μερικές χιλιάδες μαγαζάκια στο ebay σε διαψεύδουν.

< >

Τα οποία είναι το ένα τοις χιλίοις μπροστά σε αυτά που υπάρχουν με φυσική παρουσία μόνο. :lol:

Πηγή με νούμερα; :iconcool:

Γιατί εγώ βλέπω ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό το γυρίζει στο online έστω σαν δευτερεύον κανάλι πωλήσεων.

The percentage of small firms selling online expected to increase in 2018

74 Percent of Small Business Websites Have No eCommerc

δλδ το 1/4 των μικρών επιχειρήσεων έχει διαδικτυακή παρουσία :shifty:

Γενικότερα προοδεύουμε και οι online αγορές είναι θέλουμε δεν θέλουμε κομμάτι της προόδου.

trident1971 έγραψε:
dimik έγραψε:Τελικά την θέλουμε την παγκοσμοιοποιηση ή όχι;

Εγώ γιατί στην δουλειά μου έχω να ανταγωνιστώ τον μισό πλανήτη και το μαγαζάκι πρέπει σόι και καλά να έχει μόνο ντόπιο ανταγωνισμό;

< >

Δεν ειναι το ιδιο. :rtfm:
Μου θυμιζεις ενα φιλο που τσακωθηκαμε γιατι δεν εδωσε τιπ στον πιτσαδορο με τη διακιολογια οτι στη δουλεια του δεν παιρνει τιπς, γιατι να παιρνει ο πιτσαδορος? :lol:

Ο διεθνής ανταγωνισμός είναι το ίδιο, προχθές π.χ πήρα μπαταρία για Nokia 950XL (μην με ρωτήσει κανείς ποιανού :rant: ) από μικρομάγαζο στην Γερμανία μέσω ebay, ο ντόπιος μπαγλαμάς της αντιπροσωπείας μάλιστα ούτε καν σκέφτηκε να μου την παραγγείλει ο ίδιος, μου είπε απλά "δεν έχω". Προφανώς ο Γερμανός που έβγαλε τα 2-3 ευρώ κέρδος και μπήκε στον κόπο να την στείλει είναι πιο ανταγωνιστικός.
Δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά όμως, έχω πάρει από ζάντες και λάστιχα μέχρι φίλτρα αφρολέξ για το στεγνωτήριο.

Δεν λέω ότι μπορούν να αντικατασταθούν όλα τα καταστήματα αλλά πλέον το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα καλό ποσοστό επί των πωλήσεων για αρκετές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες. Αν κάποιος μπορεί να επιβιώσει με τους τοπικούς πελάτες μόνο και δεν θέλει έξτρα τζίρο μεγειά του με χαρά του. Απλά είναι ενάντια στην ιδέα του επιχειρέιν όλο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
#513672 Νομίζω ότι μπορεί να βρει κάποιος στο ίντερνετ μπορεί να το βρει και σε ένα φυσικό κατάστημα. Οπότε (ειδικά σε εμάς τους καλοπληρωμένους Κ. Ευρωπαίους) το βρίσκω καθαρά "εφέ - μούρη " . Τόσα λεφτά βγάζουμε, αμάξια μεγάλα με βενζίνη παμφθηνη αναλογικά με την Ελλάδα έχουμε και αντί να παίρνουμε σβάρνα τα εμπορικά και πολυκαταστήματα, να οδηγήσουμε και λίγο βρε παιδί μου ( petrolheads, είπαμε?) καθόμαστε στην οθόνη, παραγγελνουμε και μετά παρουσιάζουμε και ουαου τις δυνατότητες παραγγελίας - ακύρωσης- επιστροφης.
Απίστευτες οι ευκολίες τις τεχνολογίας πλέον, αλλά δε μπορώ να διαβάζω για γεμάτες παραγγελίες σε οτιδήποτε ( εκτός παμφθηνων κινεζικών γκατζετ) με αναφορές σε τιμές, χρόνους παράδοσης, ευκαιριών, τελειότητα απόφασης χωρίς να μη περνά από το νου μου η φάση της εποχής... :
" καταναλωτισμος " σε όποια έκφανσή του!

Υ.Γ όσο ψωνίζουν βασικά οι Ελβετοί έχω δουλειά :iconcool:
Τα σκρουτζ και σία τα βρίσκω σωστά. Κάποτε όμως συγκρίναμε ποιος την έχει πιο μεγάλη. Τώρα καμαρώνουμε ποιος την έχει πιο μικρή???? :hmmm: (την τιμή..... :lol: )
Άβαταρ μέλους
By g8777
#513689 Ντιμίκ όταν κάνεις διαδικτυακές αγορές από πόσα καταστήματα προτιμάς να αγοράζεις; :iconcool:

Για ρώτα κάναν Νικοπαππα, γιατί δεν προχωράει σε δημιουργία eshop;
Ή έστω ebay; :iconcool: :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#513694 Αυτό κατάλαβες εσύ ελτεε; :hmmm:

Γιατί στην πυρά βλέπω να πέφτουν αυτοί που προτιμούν τον παραδοσιακό (=/=Νικοπαππας) τρόπο. :iconcool:
Καθώς και όσοι τεμπέληδες μένουν στο μικρομάγαζο τους με κύκλο πελατών πέριξ του τετραγώνου.
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Ντιμίκ όταν κάνεις διαδικτυακές αγορές από πόσα καταστήματα προτιμάς να αγοράζεις; :iconcool:

Για ρώτα κάναν Νικοπαππα, γιατί δεν προχωράει σε δημιουργία eshop;
Ή έστω ebay; :iconcool: :iconcool:

Δεν έχω προτίμηση, ψωνίζω από αυτόν που προσφέρει το προϊόν του με τον καλύτερο-αναλυτικότερο τρόπο και έχει καλό συνδυασμό κριτικών και τιμής.

Πόσο χρόνο θα χρειαζόμουν να το κάνω αυτό στην τοπική αγορά;

Ο Νίκος Παππάς προσφέρει κάτι χειροποίητο και πολύ ειδικό, δεν τον συμφέρει να κάνει ηλεκτρονικό εμπόριο γιατί δεν μπορεί να δείξει τα εμπορικά πλεονεκτήματα του προϊόντος του έναντι στα ετοιματζιδικα.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#513696 Άρα ψωνίζεις από 5, max 10 καταστήματα. :roll:

Ο Νικοπαππας τα παρατησε, το γύρισε σε γυναικεία εσώρουχα.

Ρώτα τον ντε.
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Άρα ψωνίζεις από 5, max 10 καταστήματα. :roll:

Ο Νικοπαππας τα παρατησε, το γύρισε σε γυναικεία εσώρουχα.

Ρώτα τον ντε.

Πολύ σπάνια τυχαίνει να ψωνίζω από το ίδιο κατάστημα, εκτός αν πρόκειται για πολύ συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία έχω δοκιμάσει και είμαι ευχαριστημένος από την όλη εμπειρία.

Το θέμα όμως είναι από που ψωνίζω εγώ ή στο να βγάζει ο κάθε καταστηματαρχης τα προς το ζειν σε μια παγκοσμοιοποιημενη οικονομία;

Ο Νίκος Παππάς και ο κάθε καταστηματαρχης ακόμα και κυλοτες να πουλάει πρέπει να βρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού για να επιβιώσει, αλλιώς να ανοίξουμε όλοι από ένα μαγαζί να εχουμε σίγουρη πελατεία να μην καθόμαστε να κάνουμε τους υπαλλήλους.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimik έγραψε:
Ο Νίκος Παππάς και ο κάθε καταστηματαρχης ακόμα και κυλοτες να πουλάει πρέπει να βρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού για να επιβιώσει, αλλιώς να ανοίξουμε όλοι από ένα μαγαζί να εχουμε σίγουρη πελατεία να μην καθόμαστε να κάνουμε τους υπαλλήλους.

Για ποιο συγκριτικό πλεονέκτημα μιλάμε από τη στιγμή που οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν σαν πρωτεύον κριτηριο αγοράς την τιμή;

Τα υπόλοιπα κριτήρια που αναφέρθηκαν στη συζήτηση εδώ ( πολιτική επιστροφών, άμεση παράδοση, δωρεάν αποστολή, ποικιλία κτλ) είναι σχετικά εύκολα να ικανοποιηθούν από ένα μικρό αλλά σωστό μαγαζί.

Και την τιμή πως να την ανταγωνιστείς αφού πολλές εταιρίες (πχ HP που γνωρίζω) δημιουργούν με τον τρόπο τους ολιγοπώλια;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#513749 Σωστά. Πόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα να βρεθουν ώστε καθένα από τα 756 εκατομμύρια μαγαζιά (Αλόνσο, Μπριατορε, 2008) να βρεθεί στον αφρό ως ξεχωριστο; Οι περισσότεροι με βάση την τιμή και την φήμη του καθενός ψωνίζουν.
Έστω ότι εγώ ανοίγω eshop μεθαύριο. Με το x είδος. Τι πιθανότητες έχω να ανταγωνιστώ τα μεγαθήρια και τους ήδη εδραιωμενους παιχται;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
g8777 έγραψε:Έστω ότι εγώ ανοίγω eshop μεθαύριο. Με το x είδος. Τι πιθανότητες έχω να ανταγωνιστώ τα μεγαθήρια και τους ήδη εδραιωμενους παιχται;

Δεν εμπιστεύεσαι την ελεύθερη αγορά; Μα γιατί; :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#513754 http://smallbusiness.chron.com/advantag ... 17691.html

Όταν πουλάς το ίδιο προϊόν ή πολύ όμοιο τότε μιλάμε για διαφοροποίηση υπηρεσίας (σε εκπαιδεύω πως να το χειριστείς, κάνω πιο εύκολη/ευχάριστη την αγορά, παίζω το χαρτί της πιστότητας --> εκπτώσεις σε μελλοντικές αγορές, προσλαμβάνω τον cabala να στέλνει newsletter με βυζιά στους πελατες, κυριολεκτικά: τα πάντα).

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για άτομα που 'μεγαλωσαν μες στην αγορά, και την ξέρουν από μικρά παιδιά'.
Τι μπορεί να ξέρει ένα παιδάκι που σπούδασε μαρκετινξ περισσότερο από τον παππού μου που έχει μαγαζί από το 1950.
:hmmm: :hmmm: :hmmm:

+Γκρινιομουρμουρες ξενοδόχων για μπουκινγκ.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
EDDIE_147 έγραψε:http://smallbusiness.chron.com/advantages-product-differentiation-strategy-17691.html

Όταν πουλάς το ίδιο προϊόν ή πολύ όμοιο τότε μιλάμε για διαφοροποίηση υπηρεσίας (σε εκπαιδεύω πως να το χειριστείς, κάνω πιο εύκολη/ευχάριστη την αγορά, παίζω το χαρτί της πιστότητας --> εκπτώσεις σε μελλοντικές αγορές, προσλαμβάνω τον cabala να στέλνει newsletter με βυζιά στους πελατες, κυριολεκτικά: τα πάντα).

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για άτομα που 'μεγαλωσαν μες στην αγορά, και την ξέρουν από μικρά παιδιά'.
Τι μπορεί να ξέρει ένα παιδάκι που σπούδασε μαρκετινξ περισσότερο από τον παππού μου που έχει μαγαζί από το 1950.
:hmmm: :hmmm: :hmmm:

+Γκρινιομουρμουρες ξενοδόχων για μπουκινγκ.

Well said :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
EDDIE_147 έγραψε:

Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσοτερα (κατά το μέτρο του δυνατού και ανάλογα με τα διαθέσιμα κεφαλαια) κάνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ μικρομεσαίοι επιχειρηματιες. Θα έλεγα ότι πλέον είναι τα βασικά εφόδια μιας μικρής εταιρίας. Αλλά, εννοείται ότι δεν αρκούν για να ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ τις μεγάλες εταιρίες. Απλά μένουν στην αγορά και διεκδικούν ένα μικρό μερίδιο.

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα:
Public, plaisio, media markt κάνουν τζίρο στην HP περίπου 15εκ.

ΟΛΟΙ οι μικροί & μικρομεσαίοι στο σύνολο, 5 εκ.